Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנתי אותך.

אם יש הגברה ביחס העברה האחורי בטרנספר, זה מבטל את אותו הפרש מהירויות, והמערכת המתארת לא תעבוד כלל.

פורסם

המערכת תעבוד, כל עוד המצמד החד כווני פועל, אך אם נניח אני מתקין משלב שייבטל את פעולת המצבט חופשי והוא יהפוך למקשה אחת, אזי קיבלתי הנעה כפולה וקבועה כאשר חלוקת הכוח לשני הצירים שווה, כדי להתגבר על הפרשי המהירויות של גלי ההניע אני צריך יחס העברה מתאים ומוגבר לסרן האחורי בתוך תיבת ההעברה כדי להמנע מנזקים.

פורסם

עכשיו הבנתי את הכוונה, אבל אני חושב, שבמציאות דבר כזה לא קיים.

רכב בעל הנעה קפולה קבועה ו"קשיחה", חייב שיהיה לו דיפרנציאל מרכזי, על מנת לאפשר הפרשי מהירויות בין סרן קידמי לאחורי.

אתה ורוצא להוסיף עוד גיר עם 2 הילוכים, ביציאה מהדיפרנציאל ?

פורסם

רלוונטי לכאן, מה בדבר מכוניות בעלות awd כגון סובארו אימפרזה?

במה שונה מהנהוג באאודי/סיאט ומ 4wd?

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
עכשיו הבנתי את הכוונה, אבל אני חושב, שבמציאות דבר כזה לא קיים.

רכב בעל הנעה קפולה קבועה ו"קשיחה", חייב שיהיה לו דיפרנציאל מרכזי, על מנת לאפשר הפרשי מהירויות בין סרן קידמי לאחורי.

אתה ורוצא להוסיף עוד גיר עם 2 הילוכים, ביציאה מהדיפרנציאל ?

נכון, אבל במצבים בהם האחיזה נמוכה כמו דרך עפר למשל, רצוי לנעול את הסרנים. תצורה זו קיימת ברכבי קרוסאובר מסויימים, המערכת נמצא ב AWD מבוקרת מחשב ויש אפשרות לנהג לבצע נעילה ע"י מתג.

פורסם

אם זכרוני לא בוגד בי ,גם ב-ריאוסים של צה"ל 6X6 הדפרנציאל הקדמי הוא איטי יותר שהשניים האחוריים והחיבור של האקסים לגלגלים הקדמיים הוא באמצעות מיצבט-חופשי קרי מצמדים חד כיווניים.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
רלוונטי לכאן, מה בדבר מכוניות בעלות awd כגון סובארו אימפרזה?

במה שונה מהנהוג באאודי/סיאט ומ 4wd?

ירון

תמיד יש הפתעות...יש לקרוא את החומר הטכני על מע' העברת הכוח , לכל פירמה יש את הטריק שלה בהנעת AWD או 4WD.

אישית אני בודק את המכוניות האלה בבדיקה לפני מכירה בנסיעה ולא חודר למעמקי הפירוט הטכני של כל מערכת אלא בודק אם הן תקינות.

לכן אין תשובה בשבילך. אולי אנשי סובארו או אודי פוקסוואגן יענו לך .

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תוכן חדש...