Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בערב בשיעור בנושא העברת הכוח דיברנו על הדפרנציאל המרכזי ועל המצמד הויסקוזי בתיבת ההעברה ,דברנו גם על סוגי כלי רכב 4X4 שיש להם יחסי תמסורת שונים בדפרנציאלים של הסרנים הקדמי והאחורי מתברר לי שרבים לא יודעים על שיטת העברת כוח זו, שיטה זו חוסכת בלאי וגם דלק וזהו רכב AWD בע"מ, דבר זה מאפשר לרכב לנסוע רוב הזמן בכביש רגיל במצב 2X4 כי גלגלי סרן אחד המונעים על ידי דפרנציאל מהיר (נניח שלסבבת שלו יש שן אחת יותר מהסבבת של הסרן השני) , תיבת ההעברת מעבירה את התנועה הסיבובית לסרן האיטי דרך מצמד-חד-כיווני (O.W.C ) , במצב של נסיעה על כביש , אותו סרן מהיר מסובב את גלגליו שדוחפים את מרכב הרכב קידמה (או אחורה) והמרכב מריץ את הגלגלים של הסרן "האיטי" באותה המהירות של גלגלי הסרן המהיר וכך אותו גל הינע של הסרן האיטי מסתובב יותר מהר מגל ההינע של הסרן המהיר לכן הוא מתנתק מתיבת ההעברה הודות למצמד החד-כיווני , מצב זה מאפשר לנסוע ב-2X4 , נניח שגלגלי הסרן המהיר עולים על חול ותחילה ראשיתו של סיחרור מייד עם ביטולו של היתרון של יחס התמסורת של הסרן המהיר ומגיע מצב של שיוון של המהירות הקווית של הרכב , מצב זה גורם לגל ההינע של הסרן האיטי לרדת במהירותו ואז ננעל המצמד החד כיווני תיבת ההעברת תעביר תנועה סיבובית לסרן האיטי והגלגלים של הסרן האיטי נכנסים לפעולת הנעה , הרכב עכשו הוא 4X4 כל עוד מתקיים הסחרור המבוקר של הסרן המהיר כי אז מתבטלת "עליונותו " כסרן מהיר עקב מצב זה הסרן האיטי הוא פעיל והוא סרן מניע בפועל.

נ.ב

קיימות מכוניות שיש להם לוקרים בטבורי הגלגלים כמו בלאנד-קרוזר או פג'רו וכדומה , תפקידם של הלוקרים זהה לפעולתו של המצמד החד כיווני שבתיבת ההעברה.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

דניאל כבר קראת !...כל הכבוד.

בדיוק באיזה רכב אינני יודע , אז טכנולוגייה זו קיימת שנים רבות ואותה אני מלמד מזה זמן רב.

כיצד ניתן לזהות רכב שיש לו מע' העברת כוח כזו ? ....פשוט מאוד , עולים עם רכב על דינמומטר בלמים כאשר סרן אחד על הגלילים , משלבים הילוך ומנסים לצאת מהמתקן הגלגלים המניעים מתחילים להריץ את הגללים (מצב זה הוא עדיין 2X4) ומייד נכנס לפעולה הסרן הקידמי שגלגליו מונחים על הקרקע ( על ריצפת המוסך) והם אלה ש מוציאים את הרכב מהמתקן של הבלמים (מצב זה הוא 4X4), דרך אגב כך אני בודק אם 4X4 פועל ברכב.

פורסם

דוד לדעתי אתה טועה. אם לרכב מסויים יהיו סרנים מניעים שאינם בעלי אותו יחס העברה, במצב של העברת כוח שווה (full 4X4)פשוט ישבר משהו במערכת העברת הכוח מההעומס הדיפרנציאלי בין שני הסרנים או שלדיפרנציאל המרכזי (בין אם זה מצמד ויסקוזי או דיפרנציאל קלאסי) יגרם נזק.

לכן שאלתי באיזה רכב מדובר שאוכל לאמת כי אכן זוהי התצורה וז להבין יותר לעומק מדוע התכנון המוזר הזה.

פורסם

לדעתי, דוד לא טועה, והשיטה הזו קיימת בכל מיני מכוניות 4X4 רכות, "כאילו" שטח, כמו הונדה HRV, CRV, וכו'

המכוניות האלו נוסעות כל הזמן בהנעה קידמית, והגלגלים האחוריים "עוזרים" כשהגלגלים הקידמיים מפרפרים.

מצב 4X4 קבוע ונעול בכלל לא קיים במכוניות האלו, ואין לנהג שום מנופי שליטה על מצבי התמסורת.

פורסם

אוקיי BUKI, אני התכיילתי רכבי שטח אמיתיים עם סרנים מניעים ולא לרכבים שהזכרת (שם לב לכותרת), מה גם שדוד הכניס להודעה את הלנדקרוזר והפאג'רו שהסרנים שם הם בעלי אותו יחס העברה מלפנים ומאחור.

ברכב קרוסאובר קליל כמו ההונדה יתכן כי יחס ההעברה בין הדיפרנציאל אשר בתיבת ההילוכים והסרן האחורי יהיו שונים אך בתיבת ההעברה שמחברת בין השנים תקבל יחס העברה נוסף ומשווה שיגרום בסופו של דבר להשוואה בין מהירות סיבוב הצירים של הסרן האחורי והציריות הקידמיות. כל מצב אחר יגרום לכשל במערכת העברת הכוח.

דוד, תעלה לכאן או שלח לי למייל את חומר הלימוד הזה בבקשה.

פורסם

דניאל ידידי , כתבתי שמדובר בכלי רכב AWD בע"מ ללא ידיות שילוב ,לכן כתבתי גם בעירבון מוגבל , הווה אומר 4X4 רק כאשר גלגלי סרן אחד מתחילה בהם ראשית סיחרור. את הדוגמא ללוקרים בגלגלים הבאתי את הפג'רו ואת הלנר-קרוזר כדוגמא לכלי רכב עם לוקרים ולא התכוונתי שיש בהם את יחסי התמסורת השונה בסרנים כמו כן אם לרכב מסויים שיש בו דפרנציאל מרכזי ללא אפשרות לנעול אותו שיטת הדפרנציאלים עם יחסי תמסורת שונים תפעל ללא שום בעיות גם ב4X4 עם ידיות שילוב.

אני מלמד על פי תוכנית לימודים כאשר בה יש רק את הכותרת של המקצוע . אינני זוכר איכן בדיוק קראתי את שיטת תמסורת זו וזה לפני שנים רבות לכן אין אפשרות להביא לך דוגמאות זמן זה, אני אעשה מאמץ לחפש באנטרנט

פורסם

בכל זאת, הכותרת שלך מטעה - "דפרציאלים בסרנים", כי לא בזאת מדובר ושוב, בסופו של דבר מהירות הציר הקדמי והאחורי אמורה להיות זהה וזה ממש לא משנה כמה הפחתות או הגברות (מבחינת יחס העברה) יש בדרך.

גם לא ממש הבנתי את הסיפור של המצמד החד כווני ואיך הוא משתלב בכל הסיפור.

פורסם

O.K , תיבת ההעברת מחלקת את התנועה לשני דפרנציאלים באמצעות שני גלי הינע , גל ההינע של הסרן הקדמי מקבל תנועה ישירות מגל המוצא ללא "מתווכים" ואילו הגל של הסרן האחורי מקבל את התנועה עם "מתווך" והוא מצמד חד כיווני .

בנסיעה על כביש מירות גלי ההינע יסתובבו לא באותה המהירות , הגל הקידמי יסתובב יותר לאט מהגל האחורי כי הוא עכשו מונע (על ידי הגלגלים האחוריים) ולא מניע לכן המצמד החד כיווני מאפשר לו להתנתק מגל המוצא של תיבת ההעברה , אם מסיבה כל שהיא הגלגלים הקדמיים התחילו להסתחרר (ראשית סיחרור) מהירות הגלגלים האחוריים תקטן ואיתם גם גל ההינע שלהם מצב זה מביא את גל המוצא למצב שהוא יהייה מהיר יותר מגל ההינע של הסרן האחורי ומצמד החד כיווני ינעל , עכשו גל ההינע האחורי הוא המניע , מצב זה הפך את מע' העברת הכוח ל-4X4 .

פורסם

אני מבין את זה ככה :

נניח רכב נוסע בכביש טוב, כל הגלגלים מסתובבים באותה מהירות.

הרכב הוא בעל הנעה קידמית בעיקר, ויש לו הנעה אחורית, שפועלת רק במידת הצורך.

הדיפרנציאל בציר (לא נקרה לזה "סרן") האחורי מהיר יותר מאשר בקידמי, ובנסעה רגילה הדרייבשאפט האחורי מסתובב מהר יותר, בייחס למכלולי התמסורת הקידמית.

באיזשהוא מקום (אולי בייציא מהטרנספר) יש את אותו מצמד חד כיווני, שלא מעביר את התנועה המהירה של הדרייבשאפט האחורי, וכך שומר את הציר האחורי מנותק.

אם הגלגלים הקידמיים מפרפרים, המהירות ביציאה מהטרנספר תיהיה גדולה יותר מהמהירות של הדרייבשאפט האחורי, הקלאץי החד כיווני ינעל, וכוח יעבור לגלגלים האחוריים, עד להשוואת המהירות בין הציר האחורי לקידמי.

----------

כתבתי לפני שראיתי את התגובה של דוד, ולכן יצא שכתבתי כמעט אותו דבר.

פורסם

דוד אני אכוון אותך יותר , כפי שציינתי קודם, ברכבי קרוסאובר בעלי הנעה כפולה וקבועה, יחס העברה של ההינע הסופי (שם לב, לא הסרנים) יכול להיות שונה, אך בתיבת ההעברה תהיה הגברה ואז באמת גל ההניע לסרן האחורי וגלי ההנעה הקדמיים יסתובבו במהירויות שונות אך הצירים הקידמים והאחוריים יסתובבו במהירות שווה כל עוד הרכב נוסע ישר והאחיזה תקינה כמובן.

בוקי , כתבנו את אותו הדבר.

לא, לא כתבתם אותו דבר ולמעשה ההסבר של בוקי הסביר לי יותר טוב את המתרחש.

אתה כתבת שהגל הינע לציר האחורי מסתובב יותר לאט כאשר ההסבר ההנכון הוא של BUKI, הוא מסתובב יותר מהר (בגלל יחס ההעברה הגבוה יותר בהינע סופי אחורי) ולכן מתנתק מתיבת ההעברה ע"י המצמד החד כווני ומתחבר כאשר מהירות גלי ההינע הקדמיים עולה על גל ההניע לציר האחורי וזה קורה בזמן איבוד אחיזה בסרן הקדמי מעל אחוז מסויים שנקבע לפי יחס ההגברה של תיבת ההעברה.

כיום משתמשים בתצורות שונות של מצמדים (ויסקוצי, הידראולי, חשמלי) כדי לבצע שליטה ממוחשבת, מהירה ומדוייקת יותר ואפילו עוד לפני שאיבוד האחיזה מתרחש.

פורסם

הגל הקידמי יסתובב יותר לאט מהגל האחורי

ברזילי כתב כמו שאני כתבתי.

ברור, שרכב כזה לא יוכל להיות בעל הנעה כפולה קבועה, אין כאן שום ויקוח.

חיפשתי קצת באינטרנט, להונדות CRV ו HRV יש מערכת שונה, מבוססת על הפעלה הידראוולית, ולא ראיתי בינתיים איזכור למערכת המתוארת כאן, אצל שום יצרן. כל מערכות ה SINCRO, HALDEX, וכו' פועלות אחרת. מעניין באמת לראות, באיזה רכב זה מיושם.

פורסם

אמת, כתבתם אותו הדבר אך משום מה ההסבר שלך היה ברור לי פתאום.

גם הכותרת עודכנה.

רכב כזה יכול להיות בעל הנעה כפולה מלאה, למשל ע"י מצמד שילוב שיבטל את פעולת המצמד החד כווני, מכוון שיש הגברה ביחס המסירה של תיבת ההעברה שתקזז את הפרשי המהירויות.

• תוכן חדש...