Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'טה 1.4TSI מול מאזדה 6 2.0 luxury?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן אבל יש לקחת בחשבון כי בהתחלה דובר על משפחתית אח''כ על רכב מנהלים וכעת הקפצתם אותו לרכב המקביל בגודלו לסאלון.

חוץ מזה הסופרב רכב נהדר הנותן תמורה נהדרת לשקל אבל אם כבר רוכשים אותה אז שתהיה מפנקת כמו שצריך וזה מינימום 180 אלף ש''ח(הייתי בסוכנות ובדקתי בעצמי).

עדיף לו לקחת את האחות הקטנה הלו היא האוקטביה שתהיה עשירה ומאובזרת במחיר של סופרב "בסיסית".

פורסם
ומה חשבת? שאם תקנו את הג'טה יהיה לכם קל יותר למכור?

תעשה נסיעת מבחן בג'טה, בסופרב וב6 ואז תחליט מה עדיף לך, אין ספק שהג'טה והסופרב עדיפות בשילוב מנוע-גיר מאשר במאזדה, זה גם משפיע על הצריכת דלק של הרכב. מאזדה אף פעם לא הצטיינו ברכבים חסכוניים.

זה ידוע שלוי יצחק שוחט את קונצרן VW, אבל להבדיל, אני מעדיף שיהיה לי רכב איכותי ובטיחותי יותר מאשר כל היפניות המקבילות.

כל אחד נהיה לי פה סוכן של סקודה. מה מאזדה פחות איכותית מסקודה ? פחות אמינה? פחות בטיחותית? תעשה טובה על תדבר שטויות!

לפי מה שזכור לי זאת הסקודה עם 4 כוכבי בטחיות אם ללכת לפי NCAP המפגר הזה שלא שווה כלום בחיים אמיתיים. אני דווקה מכיר בן אדם שעבר תאונה קשה עם הונדה סיוויק ועכשיו לא מוכן לרכב אחר ככה שהשטויות שאתה מדבר הם חסרים כל ביסוס.

אתה מעדיף לעבור תאונה עם גרמנית, תעבור בחירה שלך.

ואיך אתה משווה סקודה למאזדה בכלל .. בדיחה

פורסם

מדבר שטויות? ממש לא

אני מבין שקשה להכיר בעובדה שסקודה היום הם שם דבר בתחום הרכב, נכון שקשה עדיין לעכל את זה, לדוגמא, ניקח את המבחן האחרון שהיה בעיתון ידיעות אחרונות, סקודה סופרב מול טויוטה אוונסיס ופורד מונדאו.

דלק מוטורס סרבו לספק מכונית מבחן, כי הם שמעו שסקודה סופרב היא אחת המתחרות במבחן הזה, מעניין למה?

חוצמזה, בוא תגיד לי אתה, במה טובה יותר מאזדה 2 מול הפאביה החדשה?

במה טובה יותר מאזדה 3 מול האוקטביה?

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
אני עדיין מעדיף לעבור תאונה ברכב גרמני מאשר רכב יפני. היו לי רכבים יפנים בבית וזה הספיק לי לראות מה קורה להם בזמן תאונה.

לעומת זאת, לפני שנתיים, מישהו נכנס בי עם רכב אמריקאי, אני נהגתי באותו זמן עם VW פולו, מיותר לציין מה קרה לרכב שלו ולשלי, נכון?

חוצמזה, שלא נדבר על האיכות תא נוסעים של רכבים גרמניים מול יפנים, כל הפלסטיקה הזולה שיש ביפנים.

אתה באמת חושב שלפי איך שהרכב נראה אחרי תאונה אפשר לקבוע כמה הוא בטיחותי? כמה פעמים אפשר לחזור על זה? המבחן הוא מה מצב היושבים ברכב אחרי התאונה. רכב מודרני צריך להתקפל טוב טוב בכל החלקים שהם לא תא הנוסעים, ולשמור את תא הנוסעים שלם. אין שום קשר למוצא של הרכב וזה לא משנה אם הוא יפני, גרמני או אוזבקיסטני.

בנוגע לתאונה שלך - קשה לי לתאר לך בכמה מובנים מה שכתבת חסר משמעות (שלא לומר קשקוש מוחלט).

כל אחד נהיה לי פה סוכן של סקודה. מה מאזדה פחות איכותית מסקודה ? פחות אמינה? פחות בטיחותית? תעשה טובה על תדבר שטויות!

לפי מה שזכור לי זאת הסקודה עם 4 כוכבי בטחיות אם ללכת לפי NCAP המפגר הזה שלא שווה כלום בחיים אמיתיים. אני דווקה מכיר בן אדם שעבר תאונה קשה עם הונדה סיוויק ועכשיו לא מוכן לרכב אחר ככה שהשטויות שאתה מדבר הם חסרים כל ביסוס.

אתה מעדיף לעבור תאונה עם גרמנית, תעבור בחירה שלך.

ואיך אתה משווה סקודה למאזדה בכלל .. בדיחה

לסופרב 5 כוכבי בטיחות וציון מהגבוהים אי פעם ב-NCAP שאגב - ועוד איך שווה בחיים האמיתיים.

ועשה לעצמך טובה, אל תכתוב שמישהו אחר מדבר שטויות חסרות ביסוס כשאתה מספר על איזה בנאדם שעבר תאונה בסיוויק ורוצה לקנות אחת נוספת כי היא הגנה עליו בתאונה - because thats a load of crap. אגב, סקודה סופרב היא מכונית הרבה יותר טובה ממאזדה 6.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני עדיין מעדיף לעבור תאונה ברכב גרמני מאשר רכב יפני. היו לי רכבים יפנים בבית וזה הספיק לי לראות מה קורה להם בזמן תאונה.

לעומת זאת, לפני שנתיים, מישהו נכנס בי עם רכב אמריקאי, אני נהגתי באותו זמן עם VW פולו, מיותר לציין מה קרה לרכב שלו ולשלי, נכון?

חוצמזה, שלא נדבר על האיכות תא נוסעים של רכבים גרמניים מול יפנים, כל הפלסטיקה הזולה שיש ביפנים.

יש לך עוד כמה סטיגמות עתיקות שאתה מצטט כמו תוכי? או שזה נגמר בזה?:roll:.

גם ברכבים מקונצרן VAG יש לא מעט בעיות פלסטיקה זולה ע"ע גולף,פולו,A3 וכו'.

זה כמו להגיד שבגלל שרנו מגאן הוא רכב בטיחותי אז כל הרכבים הצרפתיים הם בטיחותיים, זה הרי לא נכון, כי הדבר היחידי הנכון הוא העובדה שרנו מגאן היא בטיחותית.

האמן לי שגם מאזדה,הונדה,סובארו,ניסאן וכו' הם רכבים בטיחותיים מספיק כמו המתחרות ה"אירופאיות" שלהם.

לגבי איזה רכב ספציפי יותר טוב מהשני? זה כבר עניין אחר, ופה אני אכן מסכים שהסופרב הוא רכב מצויין, וגם לדעתי הוא מתעלה על מאזדה 6.

אבל אולי השיקולים של פותח התרד' הם אחרים, ואולי דווקא המאזדה 6 היא שמוצאת חן בעיניו.

under construction..

פורסם

חוצמזה, בוא תגיד לי אתה, במה טובה יותר מאזדה 2 מול הפאביה החדשה?

באמת שאתה לא רוצה להכנס לזה :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני לא מצטט שום דבר, אני גם לא תוכי, מבחינתי קיים מבחן המציאות, במבחן הזה, הפולו שרדה ממש בצורה מפליאה, לעומת זאת הרכב השני (שברולט-קוואליר) - נגרם לו נזק רציני.

שוב, זה ממש לא קשור לסטיגמות.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

לסופרב 5 כוכבי בטיחות וציון מהגבוהים אי פעם ב-NCAP שאגב - ועוד איך שווה בחיים האמיתיים.

ועשה לעצמך טובה, אל תכתוב שמישהו אחר מדבר שטויות חסרות ביסוס כשאתה מספר על איזה בנאדם שעבר תאונה בסיוויק ורוצה לקנות אחת נוספת כי היא הגנה עליו בתאונה - because thats a load of crap. אגב, סקודה סופרב היא מכונית הרבה יותר טובה ממאזדה 6.

רוני

דברתי על אוקטביה! לפי מוטוקאר לפחות זה 4 כוכבים.

למה לא שווה? כי אי אפשר באמת לדעת מה יקרה בעת התאונה, אוטו 4 כוכבים יכול להיות יותר ביחותי מ5 וזה כבר הוכח! יש יותר מידי סיבות המשפיעות על התוצאות של התאונה.

אומנם NCAP זה גורם חשוב, איני חושב שזה באמת עד כדי כך משנה כדי לקבוע משהו.

לגביי סיוויק? אתה אומר שטויות? אני אומר מה שאמרו לי וראיתי את התמונות מהתאונה, ככה שעל תגיד לי שטויות, בסדר? ובמיוחד ביטוי באנגלית למה אני לא חבר שלך.

סקודה > ממאזדה, יאללה מספיק..

פורסם
אני לא מצטט שום דבר, אני גם לא תוכי, מבחינתי קיים מבחן המציאות, במבחן הזה, הפולו שרדה ממש בצורה מפליאה, לעומת זאת הרכב השני (שברולט-קוואליר) - נגרם לו נזק רציני.

שוב, זה ממש לא קשור לסטיגמות.

אז בוא ואחדש לך - מבחן המציאות שלך הוא דוגמא אחת בלבד שנבעה מעשרה גורמים שונים שלא יכולים לקבוע שום דבר על כלום מעבר לכמה בטוחה פולו דור X מול שברולט קוואליר בתאונה מסוג Y במהירות Z. חוצמזה שאתה טועה לחלוטין בהבנה שלך של מידת הבטיחות של רכב, ואני אסביר שוב בקצרה: בטיחות של רכב איננה "איך הוא נראה אחרי התאונה" אלא "איך הוא הגן על הנוסעים". מצידי שהקוואליר תיראה כמו אקורדיון - אם אתה היית נפצע בפולו ויושבי הקוואליר לא היו נשרטים אפילו - הקוואליר יצאה הבטוחה יותר בתאונה הזו (ואני לא אומר שכך אכן היה, זו רק דוגמא).

ואם כבר - אז יופי של דוגמא בחרת לעצמך. קוואליר היא מכונית מיושנת ולא בטוחה בגרוש, לא פלא שפולו יחסית מודרנית בטוחה ממנה. כמובן שזה לא אומר כלום על גרמניות מול אמריקאיות או מה שלא תרצה.

דברתי על אוקטביה! לפי מוטוקאר לפחות זה 4 כוכבים.

למה לא שווה? כי אי אפשר באמת לדעת מה יקרה בעת התאונה, אוטו 4 כוכבים יכול להיות יותר ביחותי מ5 וזה כבר הוכח! יש יותר מידי סיבות המשפיעות על התוצאות של התאונה.

אומנם NCAP זה גורם חשוב, איני חושב שזה באמת עד כדי כך משנה כדי לקבוע משהו.

לגביי סיוויק? אתה אומר שטויות? אני אומר מה שאמרו לי וראיתי את התמונות מהתאונה, ככה שעל תגיד לי שטויות, בסדר? ובמיוחד ביטוי באנגלית למה אני לא חבר שלך.

סקודה > ממאזדה, יאללה מספיק..

אכן, לאוקטביה 4 כוכבים בלבד. בכל מקרה, כמובן ש-NCAP אינה סמכות, אבל התוצאות שלהם יכולות בהחלט להוות מדד יחסי בין מכוניות מאותה קבוצת גודל. זה בהחלט מספיק חשוב בשביל להוות גורם ברכישת רכב.

עכשיו, בוא ואסביר לך למה העניין עם הסיוויק הוא שטויות: אתה מדבר על בנאדם שעשה תאונה בסיוויק, כל כך התרשם מאיך שהיא הגנה על חייו (או איך שהיא נראתה אחרי התאונה - כתלות בכמות הטמטום שלו) שהוא מעתה ועד עולם לא מעוניין לקנות אף רכב אחר מכיוון שהמבחן האובייקטיבי והמבוסס שהוא ביצע בעצמו הוכיח לו מעבר לכל ספק שסיוויק היא המכונית הבטוחה ביקום. ואתה עוד מעז לדבר על שטויות חסרות ביסוס של מישהו אחר...

אגב, לא סתם שסקודה טובה ממאזדה, גם קיה טובה מפרארי, ואני יכול להוכיח לך את זה! :-P

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
למה לא? :-)

מעניין אותי לדעת במה מאזדה 2 יותר טובה מהפאביה החדשה?

אם נתחיל לפתוח את זה (שוב), זה לא ייגמר בטוב (כמו מספר שירשורים אחרים). אתה מוזמן לבצע חיפוש.

SRONIS, אתה יכול להוכיח את זה ואתה צודק. הרי רכב הוא בחירה בסופו של דבר שמתאימה לתנאים שאתה מציב לעצמך ממה שאתה רוצה ברכב. לפעמים פרארי לא יכולה לספק את מה שאתה מחפש, וקיה כן :-P (למרות שחלק פה היו מעיפים גם את האישה שלהם תמורת פרארי בחניה, אבל זה כבר סיפור אחר :lol::wink:).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני הייתי ממליץ ללכת על הספורב כמו שהציעו לכם פה. הרכב יהיה יותר גדול ומאובזר. מבחינת המנוע, אם אני לא טועה, זה אותו מנוע ואותו גיר.

אם בכל זאת תוותרו עליה אז הייתי הולך על הג'טה. מנוע וגיר מתקדמים הרבה יותר מאשר במאזדה. אני אישית חובב VW וגרמניות ככה שהאבזור וכל מה שבא עם VW לדעתי עדיף על זה של מאזדה.

יש לציין שהVW מאיצה ל100 תוך 8.5 שניות שזה נתון מאוד נחמד לרכב בסגמנט ויש לרכב גיר מתקדם מאוד DSG עם 7 הילוכים.

• תוכן חדש...