Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו, אמרתי לך אז, לא הבנת?:-D:twisted: הייתה שם עוד אחת, לבנה, 1.9, שלא הייתה שלי- אבל הפסיקה להגיע, לא יודע, למה...:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תגובות 148
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם אני אבקש תמונות של הGTI כולל תא נוסעים אני אהיה חצוף מידי? :oops:

ממש לא- אבל לא צילמתי אותה עדיין, וחוץ מזה- מצבה לא משהו, לא פנימי, ולא חיצוני- לצערי יש חלודות בקורה ומתחת לחלון הקידמי...:-(:? אני שוקל אופציות, בהתחלה חשבתי אפילו על "תורמת איברים", אבל אין לי לב לפרק אוטו נוסע עם רישיונות ועל שמי, אפילו אם לא ממש ישתלם לעשות לו פחחות וצבע (צבע דווקא יחסית בסדר עדיין). אם נעשה מתיישהו בקרוב מפגש סיטרואנים שוב- אבוא איתה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
הרכב חייב להיות במצב הנמוך. לפני שנוגעים במערכת, מוכרחים לשחרר את לחץ הידראולי ולצורך זה קיים בורג/פקק על גוף המשאבה. רק לאחר מיכן אפשר לפרק בומבות בבטחה.

הקדמיות ומרכזית אפשר להחליף על הקרקע. האחוריות צריך על ליפט (מסילות, לא עמוד) או על בור משום שכאשר המערכת במנוחה, לא נותר מקום להשתחל מתחת לאוטו.

איפה המשאבה- איפה שהבומבה המרכזית? ומה לגבי האוטו, שהרבה זמן עמד- עדיין צריך לשחרר לחץ, או שזה כבר ירד בעצמו? והאם כאשר מורידים את הבומבות- נשפך כל השמן הירוק? ואיך מפרקים- עם המפתח "שרשרת", כמו פילטר שמן?

פורסם
ממש לא- אבל לא צילמתי אותה עדיין, וחוץ מזה- מצבה לא משהו, לא פנימי, ולא חיצוני- לצערי יש חלודות בקורה ומתחת לחלון הקידמי...:-(:? אני שוקל אופציות, בהתחלה חשבתי אפילו על "תורמת איברים", אבל אין לי לב לפרק אוטו נוסע עם רישיונות ועל שמי, אפילו אם לא ממש ישתלם לעשות לו פחחות וצבע (צבע דווקא יחסית בסדר עדיין). אם נעשה מתיישהו בקרוב מפגש סיטרואנים שוב- אבוא איתה!

אני אשמח לראות תמונות במצב הנוכחי רק בשביל הנוסטלגיה.

לא ציפיתי גם לBX כזאת ישנה שתראה טוב.

אבל רק אם בא לך,אם אתה מתבאס שיראו רכב מוזנח אז זה לשיקולך.

אני ממש אשמח לראות רכב כזה שעדיין קיים גם במצב מוזנח.

פורסם

למה, דווקא יש יחסית לא מעט BX ים, חלקם אפילו במצב טוב! גם שלי לא נראה כ"כ גרוע, במיוחד אם אצלם מזוויות הנכונות:twisted:- פשוט לא היה לי זמן לצלם עדיין, בהזדמנות!8)

פורסם
איפה המשאבה- איפה שהבומבה המרכזית? ומה לגבי האוטו, שהרבה זמן עמד- עדיין צריך לשחרר לחץ, או שזה כבר ירד בעצמו? והאם כאשר מורידים את הבומבות- נשפך כל השמן הירוק? ואיך מפרקים- עם המפתח "שרשרת", כמו פילטר שמן?

כל השאלות במקום:

אני אדייק:

הווסת לחץ (Pressure Regulator) זה הוא שעושה את הרעש "קליק-קליק.." כאשר יש דליפות פנימיות בגלל בלאי של שנים (הוא פשוט מתקן ללא הפסקה את עובדן הלחץ)

הבומבה המרכזית מורכבת על הווסת עצמו.

הווסת מורכב בצד שמאל אחורי של המנוע ומתחתיו רואים את הבומבה. גישה נוחה (לאורי גלר :lol:)

כשמפרקים בומבה , נשפך רק מה שבתוכה, לא מתוך הצנרת, ואם אתה מספיק זריז ומיישר אותה מהר, נשפך מאט מאד שמן.

מפתח שרשרת זה הכלי הנכון. לפעמים נפתח ביד. אבל צריך לסגור חזק; פעם היה להם מקום למפתח יעודי.

שמוליק

Citroen Mehari 1970

פורסם

תודה!8)

פורסם
למה, דווקא יש יחסית לא מעט BX ים, חלקם אפילו במצב טוב! גם שלי לא נראה כ"כ גרוע, במיוחד אם אצלם מזוויות הנכונות:twisted:- פשוט לא היה לי זמן לצלם עדיין, בהזדמנות!8)

אני בשנה שנתיים האחרונות כמעט ולא ראיתי BX באזור המרכז בכלל גם לא מושבתות.

הן פשוט נעלמו.

פורסם

לא יודע, כמעט לא עובר יום, שאני לא פוגש לפחות אחד נוסע... ומכיר עוד מלא, שעומדים, במצבים שונים! אבל אני כל הזמן בכביש...:roll:

פורסם
לא יודע, כמעט לא עובר יום, שאני לא פוגש לפחות אחד נוסע... ומכיר עוד מלא, שעומדים, במצבים שונים! אבל אני כל הזמן בכביש...:roll:

אז צלם אותן לשרשור של הענתיקות .

לך תדע אולי חלק מהן יהפכו בעוד כמה שנים לאספנות.

אם היו לי אמצעים לזה הייתי גם משפץ אחת.

פורסם

גינאדי ,תקשיב למה ששמוליק אומר לך ותחליף את הבומבה המרכזית .

CITROEN XM V6 BVM AMBIANCE

CITROEN XM V6 BVA EXCLUCIVE

CITROEN XM TURBO CT BVA VSX

פורסם

אני רואה שחיפה זאת עיר הBX גם בענתיקות כבר נכתב על BX בחיפה.

במרכז כבר שנים שלא ראיתי כמעט שום BX נטושה אפילו לא באזורי תעשייה/מוסכים.

פורסם

כאשר המערכת תקינה, הוסת ניכנס לפעולה כל 20 שניות. זה המצב הטוב. כאשר ניכנס לפעולה בתדירות גבוהה יותר, סביר להניח שיש בריחה של לחץ. ככל הניראה באקומולטור(בומבה)

ואגב נקישות, יכול להיות גם מהמאבת לחץ. ביחוד אם חסר שמן במערכת.

אריה

בעיקר סיטרואן

• תוכן חדש...