Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה.

למי שלא זוכר, הייתה לי בעיה.

יש לי סאב עם 2 סלילים של 4 אוהם.

ומגבר שלא עובד ב-2 אוהם בגישור.

אחרי התייעצויות רבות, קיבלתי תשובה מהחברה מ-ID שהכי טוב זה לחבר את שני הסלילים של הסאב כל אחד לערוץ הגברה נפרד.

לטענתם אין שום נזק לסאב ככה וזה הרבה יותר עדיף מחיבור של סליל אחד בלבד.

השאלה שלי היא כזאת, איך עושים את זה? יש כמה אופציות:

1. לשים 2 טרמינלים בקופסא של הסאב, ואז לחבר לכל טרמינל ערוץ נפרד, ולהוציא ממנו חוטים לסליל אחר.

2. לשים טרמינל אחד ולהוציא מהסאב סט חוטים אחד בגישור ובתוך הקופסא של סאב לפצל את החוטים ככה שכל חוט יילך לסליל אחר.

איזה מהשיטות לדעתכן היא הדרך היותר נכונה לחבר 2 סלילים בו זמנית על 2 ערוצי הגברה נפרדים?

פשוט אני עכשיו בתהליכי בניית התיבה אז חשוב לי לדעת כמה טרמינלים לשים.

תודה רבה וחג שמח לכולם!

פורסם

אתה יכול לצייר סכימה של 2? כי או שאני לא הבנתי נכון או שזה לא נכון חשמלית

בכל מקרה אופציה 1 מתאימה למה שid אמרו לך

לכל סליל הגברה משלו , בלי לערבב בין ההגברות והסלילים

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

לא כדי לך לחבר מגבר לכל סליל,למרות שהחיבור הזה הכי טוב בשביל 2 סלילים

איך בדיוק אתה מתקוון לכוון כל סליל אותו דבר?אלא אם כן אתה אוהב לראות נזקים מכניים

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

פורסם

יש דרך לחבר שני סלילים על שני ערוצים, אבל אם יש לך מגבר 4 ערוצים שאתה יכול להקדיש את כולו לסאב - לא עדיף לך למכור אותו ולקנות איזה מונו חביב?

בשיפוצים

פורסם

1. ID מתעקשים שלא יהיה שום נזק לסאב. וזוהי דרך עדיפה על הפעלת סליל אחד והם בכלל אומרים שלא כדאי להשתמש רק בסליל אחד.

התשובה של אריק סטיבנס מ-ID:

Using just one voice coil is BAD. You must use both voice coils. The parameters of the subwoofer change greatly with only one voice coil connected.

It is not a problem to have each voice coil to different channels as long as they are both playing the same music in mono.

לאחר שהסברתי לו שאין לי איך להעביר למונו במגבר שלי הוא כתב לי:

Well if you dont have a processor or preamp in the amp to give you mono it cannot be done.

Next best option is to use it stereo each channel to one voice coil, this is not much of a compromise as most bass in music is mono anyways. If the music is different it wont hurt anything just wont sound quite as good. So dont worry about hurting anything.

If the amp has a stereo gain pot dont worry about the level of left versus right.

2. אני ממש לא מקדיש מגבר 4 ערוצים לסאב. אני נותן ערוץ אחד לכל סליל (יענו סה"כ 2 ערוצים) ועוד 2 ערוצים לקומפוננט. כל הסאגה התחילה מזה שקניתי סאב שיש לו 2 סלילים של 4 אוהם במקום 2 סלילים של 2. מכיוון שהסאב נקנה כיד שנייה אז אין לי איך להחליף אותו ואין לי כרגע תקציב למכור אותו ואז לקנות אחר וכו' - בקיצור החלפת הסחורה היא לא אופציה, כרגע לפחות.

3. סכמה של אופציה 2 - אשמח אם מישהו יאמר לי האם היא אפשרית:

Picture2.jpg

פורסם

אם הבנתי את אופציה 2 נכון, אז אתה תקבל התנגדות של 2 אוהם (ומה שציירת זה גישור) , זה מה שאתה רוצה להימנע ממנו מלכתחילה.

עריכה: כל זה בהנחה ששני הפלוסים של שני הסלילים מחוברים יחד ושני המינוסים כנ"ל. אחרת הסכימה שלך לא נכונה.

האופציה של שני טרמינלים היא הכי הגיונית וגם תאפשר לך בעתיד (בהנחה שתחליף הגברה למונו) אפשרות לשנות התנגדות בלי לפרק ולהתעסק בתוך התיבה.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

אוקי, תודה.

(כן הפלוסים והמינוסים מהטרמינל יוצאים מאותו מקום).

אם ככה אני מגיע להתנגדות של שני אוהם אז אני כנראה אכן אלך על הקטע של שני טרמינלים.

פורסם

יש סיכוי גדול שלהפעיל אותם בטור עם גישור יתן לך סאונד יותר טוב ואפילו תקבל יותר עוצמה

מלחבר 2 סלילים בנפרד ל2 ערוצים

אני גם חשבתי שאתה מקדיש מגבר 4 ערוצים לשניהם אבל אם אתה רק מקדיש 2 אז העוצמה שתקבל תהיה ממש קטנה יחסית ( מגבר סטנדרטי היום מספק 50-80w ב4 אוהם לערוץ שזה כלום לסאב.. )

כמה כל סליל צורך ב4 אוהם וכמה המגבר שלך מספק לערוץ?

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

המגבר שלי נותן 50W לערוץ.

והסאב זה ID10D4, כמה הוא מקבל לכל סליל? לא יודע.

האמת היא שאין לי הרבה אופציות.

אני לא יכול לגשר אותן ל-2 אוהם.

והפעלה על סליל אחד לא מומלצת ע"פ היצרן.

והחלפת ציוד וכו' אינה בגדר אופציה.

פורסם

אני הייתי מבצע חיבור טורי לגישור ( יתן לך התנגדות של 8 אוהם )

ככה אתה גם מקבל מונו טהור ל2 הסלילים וגם לא צריך להתעסק עם הבדלי עוצמות וגיינים

זה לדעתי החיבור הכי איכותי שתוכל לתת מאשר 50 וואט לכל סליל כשהסאב מוצהר 250..

אתה אמור לקבל בערך את אותה עוצמה..

פורסם

נקמיצ'י, אם כרגע מה שעוצר אותך זה ההתלבטות לגבי מספר הטרמינלים, שים אחד ותמשיך הלאה.

במקרה הגרוע, תמיד ניתן להוסיף עוד טרמינל.

יצא לי לראות פעם ברמקולים ביתיים טרמינל כפול (שני זוגות פלוס ומינוס בטרמינל בודד) אם תמצא כזה, הפיתרון הטוב ביותר, כזה שגם תוכל להחליף ציוד בעתיד ועדיין להשתמש בו.

מתחדשת*

פורסם

מה שעוצר אותי זה 2 דברים:

1. התיבה של הסאב עוד לא מוכנה, כי מי שעושה לי אותה (חבר נגר) היה מאוד עסוק לקראת החג.

2. גם אם היא תהיה מוכנה אני בתקופת לחץ עכשיו וכבר חודש בערך אני דוחה את ההתקנה (העיקר יוצא לי להתכרבל עם הסאב בלילה :lol:8))

אני הייתי מבצע חיבור טורי לגישור ( יתן לך התנגדות של 8 אוהם )

ככה אתה גם מקבל מונו טהור ל2 הסלילים וגם לא צריך להתעסק עם הבדלי עוצמות וגיינים

זה לדעתי החיבור הכי איכותי שתוכל לתת מאשר 50 וואט לכל סליל כשהסאב מוצהר 250..

אתה אמור לקבל בערך את אותה עוצמה..

לא הבנתי.

אתה אומר לגשר את המגבר, ולחבר את הסאב כ-8 אוהם?!

זה אומר שהסאב יקבל 50W RMS.

לעומת 100WRMS שאני יכול לתת לו אם אני נותן 2 ערוצים נפרדים.

המגבר הוא ממפיס אודיו BR1604.

פורסם

ממליץ לך לנסות את שתי השיטות (8 אוהם. וחיבור שני סלילים) ואז תוכל לדעת על בטוח מה מנגן טוב יותר. לגבי גיינים לא ניראה לי שתהייה בעיה כי סביר להניח שלמגבר אין גיין נפרד לכל ערוץ. בכל מקרה מדובר בהספקים נמוכים.

• תוכן חדש...