Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חבל, חשבתי שיש כאן פוטנציאל לדיון מעניין עם מישהו שיש לו פרספקטיבה קצת יותר רחבה מהממוצע, אבל נתבדיתי.

אין לי סבלנות לאנשים אטומים שתקועים איפשהו בעולם שבו מכוניות ספורטיביות, צריכות להיות צרפתיות עם תיבה ידנית.

ולכן אין כאן פוטנציאל לדיון.

אתה עוד בחור צעיר שחושב שאם הוא רק יכתוב "אני חוזר ואומר" עוד כמה פעמים, החוכמה שלו תהיה ברורה לכל.

כמשפחתית המאזדה 3 האוטומטית היא מכונית פחות מוצלחת מהמתחרות. עזוב, אתה לא מנסה בכלל להבין לאיזה כיוון אני פונה.

כספורטיבית מונחת לה אבן ריחיים בלתי אפשרית על הצוואר בדמות תיבה אוטומטית.

אני מניח שאתה בחור צעיר יחסית שראה תיבות ידניות בעיקר בספרים ובתוכניות דוקומנטריות בערוץ ההסטוריה ולכן אין לך כל כך מושג מה אני רוצה ממך.

אז תקשיב רגע, אדוני הבוגר והמבוגר שראה הכל, עשה הכל, ויודע הכל, יש לי נסיון רב עם תיבות ידניות(למרות שאני צעיר ממך) , וסביר להניח שיש לי הרבה יותר נסיון ממך עם מכוניות ספורט!

מהיום שבו התחלתי לנהוג (10שנים) יש ברשותי רכב ידני בלבד!!

אני מעדיף תיבה ידנית כמעט בכל המצבים, כולל פקקים.

זה שלדעתי התיבה לא פוגעת בדינמיות של המאזדה, זה משהו אחר.

לכל אחד יש את הפרשנות שלו לספורטיבי ולדינמיות.

מה שדינמי בשבילך לא דינמי בשבילי ולהיפך!!

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

• תגובות 213
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מחזק את ארנון.

נהגתי ב-3 עם מנוע 1.6 במשך 5 דקות, כי זה הזמן שלקח לי להבין שזה בכלל לא משנה אם יש לה שלדה שתוכננה ע"י פרארי, אין לה פוטנציאל לנהיגה בגלל השילוב מנוע-גיר.

לדעתך אם מאזדה 3 נגיד 2000 סמ''ק עם תיבה ידנית המצב היה אחרת?

פורסם
אז תקשיב רגע, אדוני הבוגר והמבוגר שראה הכל, עשה הכל, ויודע הכל, יש לי נסיון רב עם תיבות ידניות(למרות שאני צעיר ממך) , וסביר להניח שיש לי הרבה יותר נסיון ממך עם מכוניות ספורט!

אני מודה לך. החכמתי.

ארנון, אני מצטער אבל עודד צודק. כל שהוא כתב הוא שביחס למשפחתיות אוטומטיות אחרות ל-3 יש את התנהגות הכביש המהנה ביותר.
כהרגלו, Falou מסביר במעט מלים מנוסחות היטב את מה שאני מתקשה להסביר בהרבה יותר מלים.

אי-אפשר לנתק מכונית מהקונטקסט הטבעי שלה, ואי-אפשר לנתח פרמטר ספציפי אחד במכונית ולהתעלם מהמכלול.

כמשפחתית? המכלול שמציעה ה- 3 לא עומד בתחרות עם "משפחטומטיות" אחרות.

כספורטיבית? ה-3 האוטומטית פשוט לא ספורטיבית. כל הדיונים על Liftoff oversteer וכיוב' בהקשר של מכונית 1.6 עם התיבה האוטומטית הזו הם פשוט לא רציניים.

שאלת את Falou אבל אני יכול להגיד שלדעתי - חד-משמעית המצב היה שונה.

במקרה הזה היה מדובר במכונית עם שלדה מצויינת שגם אפשר לעשות איתה משהו.

בגרסה הישראלית אי-אפשר לעשות איתה הרבה, חוץ מלהתפייט בעיתוני רכב ובפורומים באינטרנט.

פורסם

oded.colt כתב:

אני מודה לך. החכמתי

ארנון

יפה מאוד שאתה מצטט חלקים "נבחרים" בלבד ועליהם מחליט "לעקוץ"

זה מאוד בוגר ומקצועי.

עודד

פתגם סיני עתיק אומר:

פורסם

במבחן הכיף בטוח, בכל מקרה ביחס למכונית קטנה ועוקצנית כמו איביזה משופרת אני עוד לא בטוח אבל ללא ספק זה היה יכול להיות מעניין.

לגבי מה שעודד מדבר עליו כאן כמקצועי או כלא מקצועי, אני חושב שזה פחות חשוב.

מה שכן חשוב, ונאמר כאן כבר הוא איך אני נהנה בדרך למקום שאני חפץ להגיע אליו, במזדה 3 ביחס לאחרות בקטגוריה שלה כנראה שזה יהיה יותר כיף, ביחס לספורטיביות או בעלות יומרה ספורטיבית אחרות בשוק אין לה סיכוי

שוב לא כי כתבי הרכב אמרו כך, אלה כי אני חווה זאת בכל יום.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אני אחזור ואומר, אם מישהו מחפש רכב ליסינג אוטומט עם איזושהי קריצה לפן הספורטיבי, אז זה הרכב בשבילו!!

אם אתה מחפש רכב ליסינג שיהיה לך נוח ונעים עם מתלים רכים ושיכוך מהמורות יעיל, קח רנו מגאן/סיטרואן C4 או כל דבר כזה!!

אני חוזר ואומר, ה-3 היא לא מכונית מושלמת!!!

אבל היא כן מציעה את ההתנהגות הכי "ספורטיבית" ביחס לקטגוריה שלה ולמחיר שלה, שאפשר לרכוש היום!! לא איזה 306 או

שא' לי אליך עודד, אני מסכים איתך לגבי כל מה שמצוטט מעלה, אבל האם זה נכון גם ביחס ללמכונית ספורטיבית/יומרה ספורטיבית?

שא' נוספת, אם היית מחפש מכונית ספורטיבית, המזדה 3 הייתה עולה כאפשרות בכלל?

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

באיזה תקציב - ומה אני מחפש :idea:

benj להזכיר לך - הדיון החל מהזלזול שלך , ואי הכרת כל הנתונים

( ה 3 MPS - עומדת יפה בדרישה , ול 2.0 יש פלפל )

מה שבטוח - ש סיאט - על כל דגמיה לא היו רלונטיות לגבי :wink: - עכשיו נפתח דיון שיש בסיאט הנאה שאני לא מעריך :lol:

במאזדה 3 הנמכרת בארץ יש משהו נוסף , אבל היא משפחתית עם קצת פלפל ספורטיבי וזה נחמד - זה הכל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
באיזה תקציב - ומה אני מחפש :idea:-אתה בורח מהשאלה, לא שאלתי איזה רכב ספורטיבי, אלה כל רכב ספורטיבי, לא דיברתי על תקציב, דיברתי נטו על רכב עם יומרות ספורטיביות, לא ביחס לקטגוריה שלו ולא שום דבר, ספורטיבי/יומרה ספורטיבי נטו.

benj להזכיר לך - הדיון החל מהזלזול שלך , ואי הכרת כל הנתונים -תודה על התזכורת, רק להזכיר לך, שבסה"כ אמרתי ששווה לדוש במכוניות ספורטיביות, מיוחדות ונדירות יותר(שוב לדעתי בלבד) מאשר ברכב נפוץ ורגיל למדי על כבישי ארצנו, לא התייחסתי לספורטיבית מסויימת(במקרה הזה הFR שעלתה רק כי TOXIC ביקש, ובאותה קלות יכולתי להעלות את הWRX או הלאון שבמשפחתנו), נוסף על כך שהסכמתי עם האמרה כי ה-3 טובה ביחס למתחרותיה, אך רק שם.

( ה 3 MPS - עומדת יפה בדרישה , ול 2.0 יש פלפל )(הMPS לא רלוונטית כי היא לא בארץ, אגב אם תתעמק בשירשור תראה שהזכרתי אותה כדוג' טובה למה יקרה אם.., ועם כל הכבוד לפלפל של ה2.0 עדיין בחיפושיי אחרי רכב ספורטיבי ולא רכב משפחתי עם תכונות טובות יותר לא הייתי פונה אליה בכלל)

מה שבטוח - ש סיאט - על כל דגמיה לא היו רלונטיות לגבי :wink: - עכשיו נפתח דיון שיש בסיאט הנאה שאני לא מעריך :lol:-אחינו, זה ליגיטימי לגמרה,לא שופט

במאזדה 3 הנמכרת בארץ יש משהו נוסף , אבל היא משפחתית עם קצת פלפל ספורטיבי וזה נחמד - זה הכל .-לא מתווכח לשנייה,אבל כספורטיבית גרידא ותו לא, היא פשוט לא,, ומשום מה היה פו נסיון מטורף לצייר אותה כספורטיבית .

אייל .

אייל, זה שרשמתי את מה שרשמתי בפתיחת השרשור בקלות דעת ,"זלזול" לדבריך לא נבא מאי ידיעת נתוניה של המזדה 2.0 והיותה טובה מאחרות בקטגוריה שלה, נוסף על כך נהגתי עליה, אלה נבא מעצם ההתעסקות ברכב הזה כמשהו מיוחד, כמו שאמרתי אני אראה ותה כל יום בדרך לעבודה במראה האחרוית שלי וזהו

מכאן ועד להשוואה לFR ועוד במבחן הכיף, ועוד מישהו שמסתמך רק על עיתונים ללא נסיון עצמי? תעשה לי טובה

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

אם היה לי את האפשרות איזה דגם לקנות כמו שיש אפשרות בארה''ב או מדינות אחרות, ללא ספק היתי הולך על ידני וכנרה יותר לכוון ה2.3L גם ידני.

אבל למשהו בישראל במקום הלקוח חשבו כבר אנשים אחרים וזה פשוט בושה.

מכוון שאין לי ברירה לקחתי אוטומט 2.0L, אבל תכלס אני לא מצטער כי מלחתחילה חפשתי אוטו משפחתי שכאשר אני נוהג לבד יוכל להנות ממנו, אבל קודם זה היה אמור להיות משפחתית במקום הראשון. חבל שדלק מוטורס לא מביאים לפה עוד דגמים, ובכלל אני חייב להודות שאפשרויות לקניית רכב פה מאוד מצומצמות, למה האיבזור קבוע מראש? למה אני לא יכול לבחור רכב בידיוק לפי דברים שאני רוצה, וזה מעצבן.

פורסם

היבואן של סיאט לטעמי בהרבה יותר גרוע, לאו דווקא בהיצע הרכבים שלו אלה באופי הטיפול בלקוחות שלו שזה הרבה יותר גרוע.

הכי מרגיז זה שכהוא רוצה הוא יכול להיות מעולה

בן

BENJ:

ROY:

פורסם
soris - כל אחד והחולשה שלו.

פרט, נמק והבא דוגמאות.

אני מחזק את ארנון.

נהגתי ב-3 עם מנוע 1.6 במשך 5 דקות, כי זה הזמן שלקח לי להבין שזה בכלל לא משנה אם יש לה שלדה שתוכננה ע"י פרארי, אין לה פוטנציאל לנהיגה בגלל השילוב מנוע-גיר, ונכנסתי למצב קומה מנטאלי מבחינת הנהיגה (שזה גם קורה לי עם ה-B4 2.0, שהיא ידנית). כלומר, לא נוהגים, נוסעים, שזה בסדר גמור בשביל להגיע מכאן לשם.

ואני לא קונה את התפיסה "הכי ספורטיבית מכל הליסינגמטיות". בשביל להחשב למכונית מהנה לנהיגה או ספורטיבית מכונית צריכה לתת מינימום של יכולות. זה נכון שביצועים זה לא הכל, אבל יש מינימום של כוח ותגובת דוושה נדרשת על מנת לנהוג מכונית וה-3 רחוקה מהמינימום הזה.

סלח לי, אבל אם נהגת ב-3 במשך 5 דקות, אלא רק אם זה היה 5 דקות בקטע הטוב של נס-הרים, אז לא באמת נהגת בה.

לא נאמר כאן שהיא מכונית ספורטיבית (לפחות לא על ידי) כי זו שטות מוחלטת. לא נאמר גם שהיא משפחתית מוצלחת במיוחד. נאמר דבר מאוד ספציפי - מבחינת התנהגות כביש פרופר, היא מהמוצלחות שבמשפחתיות, ועדיפה על כמה וכמה מכוניות ספורטיביות עם גיר ידני וביצועים טובים פי שתיים. אני גם ציינתי שהייתי מעדיף אותה לכביש מפותל על פני איביזה FR ולו מכיוון שנהגתי בשתיהן בכביש מפותל ומה לעשות - האיביזה יותר מדי מעצבנת במצב כזה, למרות ההפרש האדיר בהספק. וזה מספיק בשביל לעצבן אותי יותר מהגיר האוטומטי של ה-3. בתור חובב משחקי תת-היגוי/היגוי-יתר הייתי מצפה דווקא ממך להבין את זה :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שא' לי אליך עודד, אני מסכים איתך לגבי כל מה שמצוטט מעלה, אבל האם זה נכון גם ביחס ללמכונית ספורטיבית/יומרה ספורטיבית?

שא' נוספת, אם היית מחפש מכונית ספורטיבית, המזדה 3 הייתה עולה כאפשרות בכלל?

בן

זה תלוי בהמון גורמים, אבל אני אנסה לענות בכל מקרה.

אם הייתי רוצה לרכוש מכונית ספורטיבית , אז לא המאזדה לא הייתה הבחירה שלי.

היא לא ספורטיבית בהגדרתה. ועל זה אין לי שום וויכוח עם אף אחד! (אני מדבר על מנוע ה1.6 ליטר! זה לא אומר שה2 ליטר היא מכונית ספורטיבית, אבל פה מקבלים קצת יותר..)

כפשרה בין משפחתית אמינה עם תג מחיר סביר/ ליסינג, לבין רכב מהנה עם ההתנהגות הטובה בקטגוריה, היא בהחלט מספקת את הסחורה!

מבחינתי היא מספקת יותר פאן מאשר כל רכב 1.6 אחר.

יותר מגולף/איביזה/אודי A3 ושאר המתחרות. (שדרך אגב, יקרות משמעותית).

אני לא חי באיזה סרט, ברור לי שהמכוניות שציינתי הרבה יותר מאובזרות/ יוקרתיות והרבה יותר כיף לשבת בהן.

אך זה לא הנושא פה.

את השאלה הראשונה לא הבנתי..

עודד

פתגם סיני עתיק אומר:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...