Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התכוונתי ,שכל מה שרשמת בציטוט שהבאתי נכון בהשוואה למכוניות אחרות בקטגוריה של ה3, הוא לא נכון ביחס למכוניות ספורטיביות/מוגדרות ספורטיביות בשוק.

אני מסכים לכל מה שאמרת, ומציין זאת מאחר וזה המסר שאני מנסה להעביר בכל השרשור הנ"ל

אם כל הכבוד ל-3 והתנהגות הראויה לציון שלה ביחס לאחרות בקטגוריה, היא אינה רכב ספורטיבי.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תגובות 213
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כל הכבוד ל-3 והתנהגות הראויה לציון שלה ביחס לאחרות בקטגוריה, היא אינה רכב ספורטיבי.

נכון, אבל ההתנהגות הבסיסית שלה - אופן פעולת השלדה תחת עומס, קלות השליטה על המגבלות, ההתנגדות לתת-היגוי והנכונות לצאת להיגוי-יתר - כל אלו עדיפים על פני ההתנהגות של מספר מכוניות שכן מוגדרות כספורטיביות. ברור שההנאה מהנהיגה היא עניין סובייקטיבי יותר - יש כאלו שיסבלו כל כך מהתיבה האוטומטית והמנוע החלוש של ה-3, שהם יעדיפו כל ספורטיבית ידנית חזקה על פניה, אפילו כזו עם התנהגות כביש נחותה.

רוני

נ.ב. החתימה שלך מציקה לי כבר חודשים - אתה מוכן כבר לשנות את ה"תיתפלו" הזה ל"תתפלאו"? תודה

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מישהו פה עוקץ את האיביזה ?, טעות בידיך ידידי אין ספק שהמזדה מתקשרת יותר מהאיביזה הסטנדרטית אומנם לא רשמת איביזה ומכיוון שלאנשים יש נטייה לרדת על האיביזה בכל מה שקשור להתנהגות אז אני מניח שהתכוונת לאיביזה ,האיביזה הוא רכב מהנה מאוד לנהיגה גם מבחינת כוח והתנהגות אתה פשוט לא יכול להשוות את המזדה לאיביזה משתי הבחינות המזדה היא פשוט רכב משפחתי עם הגה מתקשר (ועוד פעם הכל יחסי) אני לא טוען שהאיביזה מושלמת אבל ליד המזדה היא פשוט כן :wink:

פורסם
נכון, אבל ההתנהגות הבסיסית שלה - אופן פעולת השלדה תחת עומס, קלות השליטה על המגבלות, ההתנגדות לתת-היגוי והנכונות לצאת להיגוי-יתר - כל אלו עדיפים על פני ההתנהגות של מספר מכוניות שכן מוגדרות כספורטיביות. ברור שההנאה מהנהיגה היא עניין סובייקטיבי יותר - יש כאלו שיסבלו כל כך מהתיבה האוטומטית והמנוע החלוש של ה-3, שהם יעדיפו כל ספורטיבית ידנית חזקה על פניה, אפילו כזו עם התנהגות כביש נחותה.

רוני

נ.ב. החתימה שלך מציקה לי כבר חודשים - אתה מוכן כבר לשנות את ה"תיתפלו" הזה ל"תתפלאו"? תודה

לא הבנתי למה מנוע בעל 150 כוח סוס (בידיוק כמו איביזה FR) מוגדר אצלך ככלכך חלש?

או שאתה מדבר על 1600 ?

פורסם
מישהו פה עוקץ את האיביזה ?, טעות בידיך ידידי אין ספק שהמזדה מתקשרת יותר מהאיביזה הסטנדרטית אומנם לא רשמת איביזה ומכיוון שלאנשים יש נטייה לרדת על האיביזה בכל מה שקשור להתנהגות אז אני מניח שהתכוונת לאיביזה ,האיביזה הוא רכב מהנה מאוד לנהיגה גם מבחינת כוח והתנהגות אתה פשוט לא יכול להשוות את המזדה לאיביזה משתי הבחינות המזדה היא פשוט רכב משפחתי עם הגה מתקשר (ועוד פעם הכל יחסי) אני לא טוען שהאיביזה מושלמת אבל ליד המזדה היא פשוט כן :wink:

בידך טעות מרה ידידי, הטיבה האוטומטית זה שעושה אותה לא ספורטיבית בכל עיניין אחר היא דווקא כן ולדעתי יותר מאיביזה:wink:

פורסם
בידך טעות מרה ידידי, הטיבה האוטומטית זה שעושה אותה לא ספורטיבית בכל עיניין אחר היא דווקא כן ולדעתי יותר מאיביזה:wink:

ואתה אומר את זה כי יש לך נסיון עתיר ימים הנהיגה על איביזה טורבו, או שאתה פשוט אומר כי אתה חושב כך? כמו שאמרתי אתה מוזמן לסיבוב :wink:.

רוני

רוני סיכמת את נק' המוצא שלי מעולה, מסכים ב100%.

לגבי החתימה, העניין טופל לבקשתך.

ספיריט 3, אתה מנסה לאנוס את המנוע של ה-3 כדי שידמה למנוע הFR, אתה שוכח שישנו שם שבבלול קטן, ממש גור שבלולים שמכניס את ה150 כ"ס(בסטנדרטיט, כן) הרבה יותר מוקדם מב-3, לידיעתך.

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

כמו שזה נראה הניסיון שלו הוא אך ורק על משפחתומטיות עתיקות הבחור מבואס על שקנה רכב שאמרו לו שהוא גם משפחתי וגם ספורטיבי ומכיוון שהבין שהוא לא ספורטיבי הוא מנסה להצדיק את הקנייה שלו ביחס לאיביזה.

אתה מוזמן לסיבוב אני דיי בטוח שתתפטר מהמזדה שלך מהר מאוד :wink:

פורסם

עזוב שטויות, לא צריך ללכת רחוק, כל אחד שיהיה מבסוט מה שיש לו וממה שמתאים לו, למה אני אומר את זה?

כי יכול להיות שביום מין הימים אני ואישתי נצטרך רכב פרקטי(מה שהאיביזה שלי ממש לא למשפחה), שיהיה מספיק פרקטי אך עם זאת משהו שאני אולי יוכל להנות ממנו, אני כנראה לא אפסול זאת מראש

בדיוק סיפרתי את התאוריה הזאת לאבא שלי, הוא חייך ונכנס ללאון טורבו שלו ונעלם:wink:

(אגב צחוק בצד, הייתי רציני)

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

ואתה כל כך אובייקטיבי...

לא הבנתי למה מנוע בעל 150 כוח סוס (בידיוק כמו איביזה FR) מוגדר אצלך ככלכך חלש?

או שאתה מדבר על 1600 ?

ברור שהכוונה ל-1.6 ליטר של ה-3.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כמו שזה נראה הניסיון שלו הוא אך ורק על משפחתומטיות עתיקות הבחור מבואס על שקנה רכב שאמרו לו שהוא גם משפחתי וגם ספורטיבי ומכיוון שהבין שהוא לא ספורטיבי הוא מנסה להצדיק את הקנייה שלו ביחס לאיביזה.

אתה מוזמן לסיבוב אני דיי בטוח שתתפטר מהמזדה שלך מהר מאוד :wink:

ישנות ? בוא אתה לא תגיד על מה נהגתי ועל מה לא, לא נהגתי על איביזה, אבל נהגתי על משהו הרבה הרבה יותר ספורטיבי ממנה בסדר? רק בוא לא נתפח ויכוח על זה פה.

קניתי רכב למשפחה לא רק לעצמי ככה שלהגיד שאני מבואס זה ממש ממש רחוק. זה קודם כל, אני אישית לא אמרתי שרכב ספורטיבי, אמרתי שאם הוא היה ידני הוא היה ספורטיבי לא פחות. אתם באים להשוות רכב עם טורבו לרכב בלי, אז למה אתם לא משווים נגד MPS? מדובר על התנהגות בכביש נטו, מבחינת אחיזה מאזדה יותר טובה, נכון שקשה להשלים עם זה? אבל גם בקו ישר אתה לא תשפיל אותי בוא נגיד ככה.

פורסם

על הכיפק, אז לא נהגת על האיביזה, אז בוא לא תספר איך היא נוסעת או לא נוסעת, אגב כשאני מתכוון נהגת, זאת אומרת לאורך זמן

בן

נ.ב-שימו לב איך דעך לו לעיתו השירשורר על המזדה 3 החדשה, כנראה שזה לא ממש מעניין..

BENJ:

ROY:

פורסם
עודד, מה הכי הלהיב אותך ב- 1.6 ?

המתלים הקשיחים מדי ושיכוך המהמורות העלוב?

ההגה הסביר שהגה של 306 סטנדרטית עושה לו בית-ספר, אוניברסיטה, דוקטורט ופוסט-דוקטורט?

המנוע שמייצר הרבה יותר רעש מביצועים?

שאון הצמיגים והויברציה הכללית של המרכב בשיוט מהיר?

או אולי האבזור הדל (כן, גם זה משהו שמצפים למצוא ברכב משפחתי), הצליל הזול בטריקת הדלתות ובקרת האקלים העצלנית?

או שעל כל אלה האפילה התיבה האוטומטית מוכוונת השוק האמריקאי, אשר בכל מצב נתון -מלבד שיוט אוטוסטרדה- מנתקת את נעילת ממיר המומנט ומחברת את המנוע לצמיגים דרך מרק של נוזל הידראולי?

עם כל הכבוד להתפעלות הגורפת מהמכונית הזו לי, מה לעשות, יש אחת כזו בבית כבר חמש שנים.

מכונית ספורטיבית היא -בראש ובראשונה, לפחות עבורי- מכונית שגורמת לך לרצות לבחור את הדרך הארוכה יותר כדי להגיע למחוז חפצך.

עם ZX וולקן אני לוקח את הדרך הארוכה לעתים קרובות.

עם המאזדה 3 אני רק מייחל שהנסיעה תסתיים כדי שאוכל להיפרד מהמושבים העלובים, מהנסיעה המטלטלת, מרעשי המנוע והרוח המוגזמים ומהתיבה האוטומטית הפלגמטית (זה לא שהיא כה גרועה כמו שאין לה פשוט שום אספירציות ספורטיביות. בעולם השפוי מי שמחפש רכב ספורטיבי רוכש תיבה ידנית).

נכון, יש לה שילדה מצויינת והגה טוב (אמרתי טוב. לא מעולה ולא קרוב לזה) אבל התפעמות מהשלדה הזו בהקשר של מכונית אוטומטית (ועוד 1.6 חלשלושה) שקולה להתפעלות מ- F15 עם מיכל דלק של ליטר וחצי:

טוב ברמה העקרונית אבל חסר כל פרקטיות ביומיום.

עם כל הכבוד להתרשמות שלך או של הכתב מעיתון "אוטו", אני לא מוצא שום טעם לחיות עם כל החסרונות של המכונית הזו ביחס למתחרותיה רק כדי שכשאמצא את עצמי סוף סוף בעליות לבית-אורן, אגלה למרבה האימה שאני אמור לשלוט בשלדה המצויינת הזו דרך תיבה אוטומטית

(אפרופו הטקסט המוזר מהמבחן ב"אוטו" על היענות השלדה לפקודות דוושת התאוצה. בטח. דרך תיבה אוטומטית. עדיף לתקשר כבר במורס. יותר יעיל).

אני מחזק את ארנון.

נהגתי ב-3 עם מנוע 1.6 במשך 5 דקות, כי זה הזמן שלקח לי להבין שזה בכלל לא משנה אם יש לה שלדה שתוכננה ע"י פרארי, אין לה פוטנציאל לנהיגה בגלל השילוב מנוע-גיר, ונכנסתי למצב קומה מנטאלי מבחינת הנהיגה (שזה גם קורה לי עם ה-B4 2.0, שהיא ידנית). כלומר, לא נוהגים, נוסעים, שזה בסדר גמור בשביל להגיע מכאן לשם.

ואני לא קונה את התפיסה "הכי ספורטיבית מכל הליסינגמטיות". בשביל להחשב למכונית מהנה לנהיגה או ספורטיבית מכונית צריכה לתת מינימום של יכולות. זה נכון שביצועים זה לא הכל, אבל יש מינימום של כוח ותגובת דוושה נדרשת על מנת לנהוג מכונית וה-3 רחוקה מהמינימום הזה. כמו שחקן טניס שלא מסוגל להעביר את הכדור מעבר לרשת. נכון שלא צריך להיות מקצוען כדי לשחק טניס ולהנות, אבל אם הכדור לא עובר לצד השני אז אין משחק.

פעם היו מכוניות "רגילות" שהיה להן את זה, 306/ZX, לדוגמא. אומרים שגם השפיצנסיוויק, אבל לא ניסיתי. יודעים מה, אבל בקסנטיה שלקחתי פעם מהשכרה היה נחמד.

בדרך כלל אני חלוק עם שניכם ב99 אחוז מהדברים והויכוחים בפורום,

אבל במקרה הספציפי הזה , שתי התגובות המצוטטות דיי תואמות את ההתרשמות שלי ממאזדה 3. (וגם מפורד פוקוס דרך אגב- בה מצב המנוע-גיר קשה עוד יותר)

[falou , מנסיון רב על הB4, אני דווקא חושב שאפשר לעשות דברים נחמדים איתה כאשר לומדים להכיר את הרכב, אבל שוב - זה אכן לא רכב ספורטיבי]

אני רואה טעם לפגם בכך שאנשים שכל ההשכלה המוטורית שלהם מבוססת על קריאת ביקורות במגזין אוטו (או כל מגזין אחר), יחוו דיעה כה נחרצת בסוגיות שונות בפורום.

אני גם לא חושב שציטוט מתוך כתבה במגזין/אתר רכב מהווה הוכחה כלשהי למשהו. (כמו ש TOXIC מנסה כאן לעשות)

צריך להבין שהביקורת בעיתונות הרכב , ברוב המקרים נכתבות ע"י אנשים כמוני או כמוכם (המגיבים האחרים בשרשור) וברוב המקרים לא ע"י מומחי על או מדריכי נהיגה מנוסים / נהגים מקצועיים בדימוס.

אנשים שגוייסו מתוך הפורומים השונים , או בדרכים אחרות, בעלי ידע מעל הממוצע בתחום הרכב ובעלי כושר ביטוי טוב

ואי אפשר לדעתם האם קיבלו הוראה מסויימת לצדד ברכבו של מפרסם כזה או אחר בעיתון, או האם באו עם דיעות קדומות כאלה או אחרות למבחן.

(רוני, אל תיקח אישית - אני לא מכוון את זה נגדך או ספציפית נגד מישהו)

בכלל לא הבנתי מדוע בכלל צריך להשוות בין רכב כמו FR לבין מזדה 3, אין סיכוי שקהל היעד של FR יקנה מזדה 3 וההפך ,אלו מכוניות שמכוונות לשני כיוונים שונים מהותית.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בכלל לא הבנתי מדוע בכלל צריך להשוות בין רכב כמו FR לבין מזדה 3, אין סיכוי שקהל היעד של FR יקנה מזדה 3 וההפך ,אלו מכוניות שמכוונות לשני כיוונים שונים מהותית.

סוף סוף מישהו אמר את זה!

הויכוח היה על שליטה של הרכבים נטו, אם להשוות נגד FR אז MPS או לפחות 2000 גרסה ידנית

פורסם

SRONIS -אני מאוד אובייקטיבי ציינתי שאני נוהג ביום יום על על מזדות ליסינג וגם נסעתי על ה 2.0.

SPIRIT3- אני לא יודע על מה נהגת אבל עושה רושם שאתה לא נהגת על הרבה רכבי ספורט.

ממהתחלה אמרתי אין מה להשוות בין האיביזה למזדה נקודה. זה אתה שהתחלת להשוות.

וד"א באמת ברוח טובה אתה מוזמן לסיבוב על האיביזה ולא רק בקו ישר.

פורסם

נ.ב-שימו לב איך דעך לו לעיתו השירשורר על המזדה 3 החדשה, כנראה שזה לא ממש מעניין..

נו שוב הצהרות מפוצצות בלי כיסוי - מעניין כמה מילים נכתבו בדיונים על ה הסיאט - :lol: טוב - זה היה לכייף .

- אבל ברור כי המאזדה 3 החדשה , תעניין קצת אנשים שלא מבינים נכון :wink:

benj - די , אתה נותן תשובה טובה , ואז דופק הדלקה , מה יהיה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...