Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
benj אני לא יודע למה שמתה תמונה של מאזדה אצלך באווטר, בטח כדי לצחוק עליה או משהו כזה. אבל אני באמת לא מבין אותך. ודרך אגב במקרה התמונה ששמתה היא של MPS. סתם בישביל הפרוטוקול היא לא רואה לא את FR ולא את הקופרה.

לגבי נתונים שאני אמרתי לגבי התאוצות, מה בידיוק לא מדויק בנתונים שלי אני ישמח אם תראה לי מקור מוסמך אחר עם נתונים אחרים.

לפי אתר הזה הנתונים שאני הזנתי אכן נכונים 0-100 זה 8.4 שניות ו22 ק''ג של מומנט.

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=164934

spirit -מה אתה מנסה להגיד פה ? גם ה EVO ופאררי לא רואות את ה FR , ועוד ועוד . אז ?

מעניין על מה אתה נוהג ? אולי המאזדה 3 אוטומטית לא רואה אותך . (ושוב מה זה המונח הדפוק הזה ? הריי הכל יחסי)

נב הוא שם את התמונה , בשביל הערכה לרכב זה . תפסיקו לחפש את BENJ , יש לי היכרות אישית עם הבחור , והוא לא בא לצחוק על אף אחד או ללעוג , בסהכ אומר את דעתו האישית .

וכן אם יש למישהו ספק שה FR הוא לא רכב ספורטיבי , מוזמן לנסיעת מבחן , רק שיהיה מעל גיל 24 .(200 כח לא בא בקלות ).

האלפא מוכנה....

ואתה??

• תגובות 213
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
spirit -מה אתה מנסה להגיד פה ? גם ה EVO ופאררי לא רואות את ה FR , ועוד ועוד . אז ?

מעניין על מה אתה נוהג ? אולי המאזדה 3 אוטומטית לא רואה אותך . (ושוב מה זה המונח הדפוק הזה ? הריי הכל יחסי)

נב הוא שם את התמונה , בשביל הערכה לרכב זה . תפסיקו לחפש את BENJ , יש לי היכרות אישית עם הבחור , והוא לא בא לצחוק על אף אחד או ללעוג , בסהכ אומר את דעתו האישית .

וכן אם יש למישהו ספק שה FR הוא לא רכב ספורטיבי , מוזמן לנסיעת מבחן , רק שיהיה מעל גיל 24 .(200 כח לא בא בקלות ).

מזה שייך? זה עיניינכם בלבד. אף אחד פה לא אמר עליו משהו גס, רק ויכוח קטן ונורמלי בין אנשים.

אני לא אומר שמאזדה יותר ספורטיבית מFR איפה ראיתם את זה?

FR סטנדרטית היא לא 200 כוח סוס, ככה שרכב משופר בכלל אין מה להשוות.

אני רק אומר למאזדה 2000 סמק אוטומטית (שהיא לא ספורטיבית לפחות לא מוגדרת כך) יש לה יכולות ואחיזה ספורטיביים, רק שאוטומט הורס אותה ואין מה לעשות כי יבואן לא מביא ידני מי אשם?

פורסם
benj אני לא יודע למה שמתה תמונה של מאזדה אצלך באווטר, בטח כדי לצחוק עליה או משהו כזה. אבל אני באמת לא מבין אותך. ודרך אגב במקרה התמונה ששמתה היא של MPS. סתם בישביל הפרוטוקול היא לא רואה לא את FR ולא את הקופרה.

לגבי נתונים שאני אמרתי לגבי התאוצות, מה בידיוק לא מדויק בנתונים שלי אני ישמח אם תראה לי מקור מוסמך אחר עם נתונים אחרים.

לפי אתר הזה הנתונים שאני הזנתי אכן נכונים 0-100 זה 8.4 שניות ו22 ק''ג של מומנט.

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=164934

לגבי מאזדה 3 ה2.0L לתיבה הידנית התאוצה היא 8.7 שניות וקצת יותר לאוטומט 9 שניות לגרסה הארופאית (ישראלית) ו10.5 שניות לגרסה האמריקאית של מאזדה 3 2.0L (למשהו הגרסה לארה''ב חלשה יותר)

". Wheels magazine reported an 8.7 second 0-100 km/h time for the Australian 2.0 model in its May 2004 issue"

אם לקחת בחשבון שמאזדה שוקלת 250 קילו יותר מאיביזה, אין לאיביזה כמעט שום יתרון במהירות אפילו שהמנוע מוגדש וזה אומר רק הצלחה למאזדה וכשלון לאיביזה או לפולקסוואגן :]

3 spirit מסתבר שיש לך קריאה סלקטיבית, או שפסחת על כך בכוונה, החל מתחילת השרשור הנ"ל אני מצהיר בפה מלא כי הFR שלי אינה סטנדרטית ואם זה לא מספיק שים לב מה רשמת י לך כאן http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=255585&page=5, בהודעה הארוכה שציטטתי אותך.

אני מזכיר לך כי לא דיברנו על הMPS אלה על הגרסאות האוטמטיות, אך אתה משום מה מתעקש על כך ולא ברור לי למה.

דבר נוסף, לא דיברתי רק על הנתונים היבשים של איביזה FR(בהם אתה צודק כאשר היא סטנדרטית), אלה על דברים נוספים שכתבת, ולמעשה רשמת ללא ביסוס, אתה העמדת פעם 206 GTI מול איביזה טורבו (או שאולי דיברת על RS)? או שהחלטת כי היא תשיר לי אבק בפה? אגב אין לי שום בעיה עם כך, אני לא מוצא עצמי הרבה פעמים בתחרויות כאלו ואחרות.

דבר נוסף, בעברי איי שם לקחתי 250 ק"ג נוספים בחשבון, הרכב היה לאון טורבו 2007 עם 185 כ"ס, בסיבובים הייתי קרוב לאיביזה, כל היתרון הזה התגמד בישורת הכי קטנה שכל מה שראיתי זה באמת רק אבק,מעניין מה היה קורה עם הייתי במזדה 3 2.0 עם כל האחיזה המטורפת שלה ?

ןעזוב על תתווכח איתי, משם המשתמש שלך אני מניח שהרכב שלך באופן מפתיע הוא מזדה 3 ואני מזמין גם אותך לסיבוב בין 3 דקות באיביזה שלי, יהיה כיף

בן

נ.ב- התמונה בסמלון היא לצורך סטירי בלבד, לא רואה בזה שום רע

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אני מוכרח לציין לטובה את הלהט שלכם, חבל שלפוליטיקאים שלנו אין יכולת השקעה כזאת.

אני רוצה לחזק את ארנון שהעלה את עניין נעילת ממיר המומנט. הדבר הראשון ששמתי לב אליו כשנהגתי על מאזדה 3 ליסינג זה הטמטום שבחוסר נעילת הממיר. הממיר ננעל רק ברביעי למרות כל נסיונותי. אבל אני לא חושב שזה מפריע להחזיק את הרכב על הגבול שבין היגוי יתר לתת היגוי . נכון שיש השהיה של עשיריות שניה בין הלחיצה ועד לשינוי הסל"ד ההכרחי להעברת תוספת כוח כלשהי לגלגלים, אבל השהיה יש גם ברכב טורבו עם גיר רגיל, ושם גם קשה יותר לכמת נכון את תוספת הכוח שתקבל, אפילו אם תהיה עדין ומדובר בתוספת קלה של לחץ על הדוושה.

מה שכן ברור שחוסר נעילת ממיר זה מטומטם מבחינת צריכת דלק, ואפילו מבחינת רעש בזמן האצה. יתכן ומאזדה בחרו מכך דווקא משיקול של שיפור אמינות הגיר. ה AL4 באמת נועלת בשני וזה כיף לנהוג כשהחיבור ישיר בין המנוע לגלגלים.

אגב ארנון, יתכן והממיר מומנט, במצבים מסוימים כמו ג'ימיקאנה, מרכך בעיטות שאתה מקבל ברכב גיר רגיל ולכן יש פחות התפרעות של הרכב.

לגבי רעש, אין ספק שה 3 קצת רועשת בשיוט. והפוקוס-2 לא חרישית אבל עדיפה לדעתי.

לגבי Lift off oversteer או Loose , אני לא מסכים עם ארנון וכן חושב שזה דבר רצוי ברכב ספורטיבי עם הנעה קדמית, כך שלפחות מקבלים turn-in טוב שמאפשר לפתוח גז מוקדם, דבר שגם מחזיר את הזנב לשליטה.

לגבי 206 GTI, היא פשוט חלשה יותר מ FR סטנדרטית. אגב שים לב איך 207 GTI עם 175 כ"ס חזקה יותר מקליאו עם 197- כנראה עקב יתרון הטורבו. אגב, המילה סטנדרטית אולי לא במקום. הסטנדרט היום לדעתי זה צ'יפ ברכב.

פורסם

נהג רגוע לגבי 206 הכוונה היתה יותר GTI180 או RC לא GTI הישנה, אבל גם הישנה עושה בסביבות ה8 שניות, ככה שזה לא ידוע 100%.

לגבי נעילת ממיר מומנט מישהו יכול להסביר לי מה הכוונה לנעילת ממיר מומנט?

פורסם
חיפוש בגוגל מצא את זה, לקוח מה-Workshop Manual של המאזדה 3. אתה יכול לקרוא את המדריך כאן (רק תוודא שאתה פותח את זה ב-Internet Explorer ולא ב-Firefox, לא עובד משום מה). תבחר בתפריט ה- Dropdown את ה-FN4A (הדגם של התיבה האוטומטית ב-3) ותבחר את החלק על ה- TCC (ממיר המומנט).

המסמך תומך לחלוטין בהתרשמות שלי. התיבה הזו אינה נועלת את ממיר המומנט אף פעם בהילוכים 1-2-3. בהילוך 4 ממיר המומנט יכול להיות נעול או פעיל (כנראה ננעל אחרי מספר שניות של שיוט במהירות קבועה לטובת חסכון בדלק).

מי שמסוגל לשלוט בשלדה דרך דוושת התאוצה עם תיבה כזו הוא איש ברוך כשרונות.

הייתכן שיש מס' גירסאות תוכנה הפעלה שונות לגיר כך שגם ארנון וגם חן צודקים?
נשמע לי בלתי סביר בעליל.

מי שמחפש התנהגות ספורטיבית קונה מאזדה 3 עם תיבה ידנית.

התיבה האוטומטית מתנהגת בדיוק כמו שכל תיבה אוטומטית מוכוונת שוק אמריקאי מתנהגת.

לגבי Lift off oversteer או Loose , אני לא מסכים עם ארנון וכן חושב שזה דבר רצוי ברכב ספורטיבי עם הנעה קדמית, כך שלפחות מקבלים turn-in טוב שמאפשר לפתוח גז מוקדם, דבר שגם מחזיר את הזנב לשליטה.
לא הבנת. בכלל לא התעסקתי בשאלה אם זה כן רצוי או לא רצוי אלא ציינתי שזו הנטייה הטבעית של כל מכונית.

כל מכונית מעבירה משקל קדימה בבלימה, חלקה האחורי מתרומם ומפחית את אחיזת הציר האחורי ולכן היא נוטה להיגוי יתר.

זה מה ש- Liftoff oversteer אומר, ולכל מכונית יש נטיה כזו, מפורד T ועד לפאגאני זונדה.

מה עושים עם זה? איך מתמודדים עם זה? האם מכיילים את המכונית כך שזה יקרה לעתים רחוקות או קרובות? יהיה נשלט או לא?

זה כבר שיקול של היצרן ואני בהחלט מסכים ששלדה טובה המכויילת להתנהגות ניטראלית היא בוודאי מהנה הרבה יותר משלדה גרועה שמכויילת לתת-היגוי מוגזם.

פורסם
עודד, מה הכי הלהיב אותך ב- 1.6 ?

המתלים הקשיחים מדי ושיכוך המהמורות העלוב?

ההגה הסביר שהגה של 306 סטנדרטית עושה לו בית-ספר, אוניברסיטה, דוקטורט ופוסט-דוקטורט? דיברתי במה שכתבתי על 306! תקרא טוב ואל תקפוץ לצטט ..

המנוע שמייצר הרבה יותר רעש מביצועים? ביחס לאיזה מנוע 1.6 שמשודך לשלדה כזו אתה משווה? פוקוס- אני נוהג על כזאת כבר 3 שנים והיא איטית ורועשת משמעותית. (וזה אותו מנוע) . קורולה- אחלה מנוע, שילדה הרבה פחות דינאמית ולא נתחיל לדבר על הגיר!!

C4 תעשה לי טובה!! מגאן 1.6? עגלת סופר עם רוח גבית מהירה יותר ממנה..

שאון הצמיגים והויברציה הכללית של המרכב בשיוט מהיר? ברוב המקרים תמיד תאלץ להקריב דברים מסויימים לטובת דברים אחרים!!

או אולי האבזור הדל (כן, גם זה משהו שמצפים למצוא ברכב משפחתי), הצליל הזול בטריקת הדלתות ובקרת האקלים העצלנית?

האיבזור ב306 היה טוב יותר?

או שעל כל אלה האפילה התיבה האוטומטית מוכוונת השוק האמריקאי, אשר בכל מצב נתון -מלבד שיוט אוטוסטרדה- מנתקת את נעילת ממיר המומנט ומחברת את המנוע לצמיגים דרך מרק של נוזל הידראולי?

עם כל הכבוד להתפעלות הגורפת מהמכונית הזו לי, מה לעשות, יש אחת כזו בבית כבר חמש שנים.

מכונית ספורטיבית היא -בראש ובראשונה, לפחות עבורי- מכונית שגורמת לך לרצות לבחור את הדרך הארוכה יותר כדי להגיע למחוז חפצך.

מסכים איתך לגמרי!!! כל אחד ומה שעושה לו טוב!

עם ZX וולקן אני לוקח את הדרך הארוכה לעתים קרובות. גם אני הייתי עושה את זה אם הייתה לי וולקן!

עם המאזדה 3 אני רק מייחל שהנסיעה תסתיים כדי שאוכל להיפרד מהמושבים העלובים, מהנסיעה המטלטלת, מרעשי המנוע והרוח המוגזמים ומהתיבה האוטומטית הפלגמטית (זה לא שהיא כה גרועה כמו שאין לה פשוט שום אספירציות ספורטיביות. בעולם השפוי מי שמחפש רכב ספורטיבי רוכש תיבה ידנית). לא מסכים איתך בעניין , אבל כמו שכבר ראית, אנחנו חלוקים בדעותינו כמעט בהכל!

נכון, יש לה שילדה מצויינת והגה טוב (אמרתי טוב. לא מעולה ולא קרוב לזה) אבל התפעמות מהשלדה הזו בהקשר של מכונית אוטומטית (ועוד 1.6 חלשלושה) שקולה להתפעלות מ- F15 עם מיכל דלק של ליטר וחצי:

טוב ברמה העקרונית אבל חסר כל פרקטיות ביומיום.

עם כל הכבוד להתרשמות שלך או של הכתב מעיתון "אוטו", אני לא מוצא שום טעם לחיות עם כל החסרונות של המכונית הזו ביחס למתחרותיה רק כדי שכשאמצא את עצמי סוף סוף בעליות לבית-אורן, אגלה למרבה האימה שאני אמור לשלוט בשלדה המצויינת הזו דרך תיבה אוטומטית אתה לא, אחרים כן!!!

אני אחזור ואומר, אם מישהו מחפש רכב ליסינג אוטומט עם איזושהי קריצה לפן הספורטיבי, אז זה הרכב בשבילו!!

אם אתה מחפש רכב ליסינג שיהיה לך נוח ונעים עם מתלים רכים ושיכוך מהמורות יעיל, קח רנו מגאן/סיטרואן C4 או כל דבר כזה!!

אני חוזר ואומר, ה-3 היא לא מכונית מושלמת!!!

אבל היא כן מציעה את ההתנהגות הכי "ספורטיבית" ביחס לקטגוריה שלה ולמחיר שלה, שאפשר לרכוש היום!! לא איזה 306 או ZX וולקן...

אתה סתם תוקף ולא מנסה להבין את מה שנאמר.

אני התייחסתי בעיקר להתנהגות הרכב ולחיבור עם הנהג!!! לא למנוע!! לא לרעשי הרוח!! לא לתיבה!! התנהגות הרכב נטו!!

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

פורסם

לגבי נעילת ממיר מומנט מישהו יכול להסביר לי מה הכוונה לנעילת ממיר מומנט?

מצורף מאמר על ממיר המומנט בממסרה אוטומטית - שכתב danniel

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=90230

ועוד דיון - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=8977

ובגדול - הצמדה ישירה של הכוח המגיע מהמנוע אל הגלגלים - ולא דרך שמן/נוזל הממסרה האוטומטית הגורם להשהיה והפסדי אנרגיה .

אומר בלשון פשוטה בערך - כי כל לחיצה על הגז - ישירות הכוח מגיע לגלגלים ( כמו בגיר רגיל ) ואין השהיה מ שמן/נוזל הממסרה .

חוסך דלק , טוב וכייף כאשר רוצים לשלוט בגלגלים וברכב , בלחיצות דוושת הגז והעברת משקל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא קראתי הכל ,אבל הבנתי שיש פה ויכוח קליל שמשווה בין איביזה FR/קופרה למזדה 3 2.0 ואני חייב לציין ולא בגלל שהרכב הפרטי שלי הוא קופרה ואני נוסע המון על מאזדות ליסינג וגם נסעתי על ה-2.0 ופשוט חד משמעי אי אפשר להשוות ביניהם המזדה היא פשוט רכב משפחתי מהנה לנהיגה ההבדל היחידי לטובת המזדה זה ההגה המתקשר שלה (והכל יחסי). בכל מה שקשור לסיבובים\פניות יציבות גם כאן האיביזה בעלת ייתרון (גם בלי ESP) מובהק ושלא לדבר על כוח פה כבר אין בכלל מה להשוות ולא משנה מה יגידו בעלי המזדות 2.0 או 1.6 גם כשהאיביזה סטנדרטית ועוד יותר גרוע כשהיא משופרת .

ועוד דבר קטן תמורת סכום סימלי גם אני מוכן לרשום שפיאט אונו הוא רכב ספורטיבי מהנה לנהיגה :wink:.

פורסם
אני אחזור ואומר, אם מישהו מחפש רכב ליסינג אוטומט עם איזושהי קריצה לפן הספורטיבי, אז זה הרכב בשבילו!!...

אני חוזר ואומר, ה-3 היא לא מכונית מושלמת!!!

...

אתה סתם תוקף ולא מנסה להבין את מה שנאמר.

...

אני התייחסתי בעיקר להתנהגות הרכב ולחיבור עם הנהג!!! לא למנוע!! לא לרעשי הרוח!! לא לתיבה!! התנהגות הרכב נטו!!

חבל, חשבתי שיש כאן פוטנציאל לדיון מעניין עם מישהו שיש לו פרספקטיבה קצת יותר רחבה מהממוצע, אבל נתבדיתי.

אתה עוד בחור צעיר שחושב שאם הוא רק יכתוב "אני חוזר ואומר" עוד כמה פעמים, החוכמה שלו תהיה ברורה לכל.

כמשפחתית המאזדה 3 האוטומטית היא מכונית פחות מוצלחת מהמתחרות.

כספורטיבית מונחת לה אבן ריחיים בלתי אפשרית על הצוואר בדמות תיבה אוטומטית.

אני מניח שאתה בחור צעיר יחסית שראה תיבות ידניות בעיקר בספרים ובתוכניות דוקומנטריות בערוץ ההסטוריה ולכן אין לך כל כך מושג מה אני רוצה ממך.

פורסם

ארנון, אני מצטער אבל עודד צודק. כל שהוא כתב הוא שביחס למשפחתיות אוטומטיות אחרות ל-3 יש את התנהגות הכביש המהנה ביותר. מה לא נכון בזה? הוא לא טען שהיא מכונית משפחתית עדיפה ולא שהיא מכונית ספורטיבית, רק שהיא הדינמית ביותר מבין מתחרותיה. אני, אגב, אעדיף אותה על פני כמה וכמה מכוניות עם אספירציות ספורטיביות וגיר ידני. כן, גם בגרסת 1.6 ליסינג.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מחזק את ארנון.

נהגתי ב-3 עם מנוע 1.6 במשך 5 דקות, כי זה הזמן שלקח לי להבין שזה בכלל לא משנה אם יש לה שלדה שתוכננה ע"י פרארי, אין לה פוטנציאל לנהיגה בגלל השילוב מנוע-גיר, ונכנסתי למצב קומה מנטאלי מבחינת הנהיגה (שזה גם קורה לי עם ה-B4 2.0, שהיא ידנית). כלומר, לא נוהגים, נוסעים, שזה בסדר גמור בשביל להגיע מכאן לשם.

ואני לא קונה את התפיסה "הכי ספורטיבית מכל הליסינגמטיות". בשביל להחשב למכונית מהנה לנהיגה או ספורטיבית מכונית צריכה לתת מינימום של יכולות. זה נכון שביצועים זה לא הכל, אבל יש מינימום של כוח ותגובת דוושה נדרשת על מנת לנהוג מכונית וה-3 רחוקה מהמינימום הזה. כמו שחקן טניס שלא מסוגל להעביר את הכדור מעבר לרשת. נכון שלא צריך להיות מקצוען כדי לשחק טניס ולהנות, אבל אם הכדור לא עובר לצד השני אז אין משחק.

פעם היו מכוניות "רגילות" שהיה להן את זה, 306/ZX, לדוגמא. אומרים שגם השפיצנסיוויק, אבל לא ניסיתי. יודעים מה, אבל בקסנטיה שלקחתי פעם מהשכרה היה נחמד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...