Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז נכון שמזדה 3 מגיעה בד"כ רק כ- 1.6 אוטומטית. נכון שהיא משפחתית. אבל תשים אותה בכביש הנכון בזמן הנכון עם טיפטרוניק ותהיה לך יופי של מכונית ספורטיבית.
צר לי אבל אמירה כזו אפשר לייחס רק לנסיון נהיגה לא מספק או -לחילופין- לחוסר הבנה בסיסי במאפיינים שהופכים רכב לספורטיבי.

מה שמדאיג הוא שהגישה שלך משתקפת גם בכתיבתם של לא מעט כתבי רכב ישראלים.

כשבתפקיד של מובילי דעת קהל מועסקים אנשים שאין לניתוח שלהם עומק ופרספקטיבה, זה גורם לכך שאנשים משתתפים בדיון כמו זה ומלהגים על "ספורטיביות" מבלי שיבינו בכלל את משמעות המונח.

בסופו של יום, מכונית לא הופכת ל"ספורטיבית" אם עיתונאי נהג עליה יום אחד שבסופו פסק "נו, לא היה נורא כל-כך, למרות הגיר האוטומטי. המתחרות גרועות יותר".

מכונית הופכת "ספורטיבית" כשאנשים שיודעים ואוהבים לנהוג ("פתיחות" ברמזור זה לא בהכרח "לנהוג") ירצו לחיות איתה מספר שנים והיא תגרום להם לעתים מזומנות לבחור לנהוג בדרך הארוכה ליעדם.

על ההגדרה הטריוויאלית הזו מאזדה 3 1.6 אוטומטית (וגם 2.0) לא יכולה לענות.

קריאה ב- YNET\וואלה\אוטו ואחרים מלמדת שהעניין הטריוויאלי הזה הוא כבר לא כל-כך טריוויאלי בקרב עיתונאי הרכב מודל 2009, וזה באמת מצער.

• תגובות 213
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכונית הופכת "ספורטיבית" כשאנשים שיודעים ואוהבים לנהוג ("פתיחות" ברמזור זה לא בהכרח "לנהוג") ירצו לחיות איתה מספר שנים והיא תגרום להם לעתים מזומנות לבחור לנהוג בדרך הארוכה ליעדם.

זה אומר שמאייבך היא ספורטיבית ? או חיפושית קבריולט '68 ביום שמשי ונעים ? הן בכיף יכולות לענות על ההגדרה שלך. בקשר לזה שאמרת שיש אנשים או עיתונאי רכב שלא יודעים מה זה מכונית ספורטיבית, חבל שאתה לא מבין שזה עניין סובייקטיבי לחלוטין, כי הגדרה מילונית למכונית ספורט אין. הכל בעיני המתבונן.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
מר sshh: האיש שאתה מדבר איתו, Casper, הוא לא עיתונאי רכב. לא רק שיש לו זכות מלאה לטעון לאובייקטיביות - הוא גם מכיר את האנשים בהם מדובר מקרוב, ואת פרי עטם.

אני, לעומת זאת, כן עיתונאי רכב, ולכן אני לוקח מאד אישית את מה שאתה אומר על המקצוע שלי ועל העוסקים בו. אתה טוען שלא חסרים עיתונאי רכב שאפשר לקנות בכסף? שבועטים באתיקה המקצועית על סמך הוראה שהם מקבלים? על סמך מה בדיוק אתה אומר את זה? האם אתה מסוגל גם לתת שמות? הוכחות? משהו כדי לתמוך באמירה המגעילה הזו?

טל

טל, לא דיברתי עם CASPER אלא עם SRONIS לייתר דיוק ,אני טוען שלא חסר עיתונאים שאפשר לקנות בכסף. אני לא מדבר עלייך ספציפית אז אין צורך שתקח דברים אישית יש הרבה דברים שכסף קונה ותעשה לי טובה אל תיהיה תמים.

לא צריך שמות או הוכחות מספיק הסתירות הקיצוניות בין סקירות של כתבים.

פורסם
טל, לא דיברתי עם CASPER אלא עם SRONIS לייתר דיוק ,אני טוען שלא חסר עיתונאים שאפשר לקנות בכסף. אני לא מדבר עלייך ספציפית אז אין צורך שתקח דברים אישית יש הרבה דברים שכסף קונה ותעשה לי טובה אל תיהיה תמים.

אם המקצוע שלך היה סוחר רכב (סתם דוגמא) ומישהו היה אומר שכל סוחרי הרכב הם גנבים ורמאים...לא היית יוצא להגנת שמו של משלח ידך? בטח שכן! הרי אם מישהו מצהיר משהו מכליל על עיסוקך הוא במובן מסויים אומר משהו שלילי גם עליך ולכן תימחה על כך, אפילו שזה לא נאמר באופן אישי.

סתירות קיצוניות בין סקירות רכבים הן לא הוכחה לשחיתות. סתירות יכולות להיות מעיתונאי לא מיומן, רכב מבחן לא תקין ועוד כמה וכמה סיבות. אז תעשה לכולנו טובה, הדברים שאתה מפזר פה לא עושים לך כבוד, נראה כאילו שמעת פעם ממישהו איזה דבר ומזה גיבשת דעה נחרצת מדי המבוססת על כלום.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
סתירות קיצוניות בין כתבים סביר יותר לייחס לחוסר הבנה, חוסר מקצועיות, בעיית ניסוח או אפילו סתם הבדלים מהותיים בראיית העולם מאשר לסכומי כסף שעוברים מצד לצד מתחת לשולחן.
פורסם

קריאה ב- YNET\וואלה\אוטו ואחרים מלמדת שהעניין הטריוויאלי הזה הוא כבר לא כל-כך טריוויאלי בקרב עיתונאי הרכב מודל 2009, וזה באמת מצער.

אני לא חושב שיש עיתונאי רכב שמתבלבל וקורא ל-3 2.0 אוטומט "מכונית ספורטיבית". הדבר היחיד שנאמר עליה בהקשר זה הוא שהיא מתנהגת מעולה, ושהיא יכולה להוות אופציה מעניינת לחובבי הגה שרוצים רכב עם תיבה אוטומטית (גם אם זה לא נכתב במפורש, זה די ברור).

ושוב, אתה טוען טענות מבישות ומאשים באופן חסר בושה וללא שום הוכחה. העיקר שאתה טוען חזור ושוב שאתה אובייקטיבי. אתה בכלל מבין את משמעות המילה? זה שאתה לא מדבר עלי אישית או על טל, לא אומר שמותר לך להוציא דיבתם של עיתונאי הרכב באשר הם. על סמך דברים כאלו אפשר טכנית לתבוע אותך, רק שתדע.

ואם אתה מסמיך את דבריך על "סתירות קיצוניות בין סקירות של כתבים" אז ראשית - כשמדובר במבחן דרכים יש אלמנט סובייקטיבי, ושנית - אתה מוזמן להציג בפני את אותן סתירות קיצוניות. משהו אומר לי שא. לא תעשה את זה, או ב. ה"סתירות הקיצוניות" יתגלו כהבדלי דעות קטנים יחסית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ארנון, זו השקפה קצת צרה לפסול רכב בגלל תיבה אוטוטמית. כמובן שאני מעדיף את הפרטנריות שלי ידניות או אפילו רובוטיות (עם מצמד אחד, שניים, עשרים, לא משנה), אבל אני נהנה יותר ב-3 האוטומטית מאשר בהרבה מכוניות ספורטיביות ידניות מכיוון שבשבילי הנאה מנהיגה היא קודם כל החיבור עם הנהג, דבר שספורטיביות רבות ויקרות בהרבה לא מצליחות לבצע בצורה טובה כמו ה-3.

אתם גם מתעלמים מזה שקיים הבדל משמעותי בתחושה בין ה-3 בגרסת ה-1.6 ליטר לבין ה-2.0 ליטר. לא רק בגלל תוספת הכוח המשמעותית, או הצמיגים המצויינים (ה-2.0L מגיעה עם פוטנזות, לבדו מראה על היומרות הספורטיביות המסויימות של הרכב) והרחבים יותר בעלי החתך הנמוך יותר, גם בגלל שהשלדה קיבלה חיזוקים נוספים והמתלים מכויילים אחרת.

ההגדרה לרכב ספורטיבי, כפי שנאמר, היא סובייקטיבית לחלוטין. אני בהחלט שם את ה-3 החזקה (2.0 ליטר) באותה קטגוריה כמו האיביזה החזקה (FR). בשתיהן מדובר בגרסאות חזקות ו"ספורטיביות" יותר לרכב משפחתי רגיל. שתיהן לא מכוניות ספורט טהורות ואני מקווה שאף אחד לא משלה את עצמו בנושא. דרך אגב, גם מבחן הדרכים הנ"ל שהובא מאוטו מייחס את ה-3 החזקה לקטגוריה של הספורטיביות הקומפקטיות.

שבלולים או לא שבלולים, מנוע אטמוספרי יכול להיות מהנה יותר בנהיגה ספורטיבית ממנוע מודגש מקביל מבחינת כוח למרות שירגיש חסר כוח בסל"ד נמוך ובהאצות ביניים ואפילו איטי יותר בנהיגה יום יומית. דוגמאות קיצניות אבל מצויינות לכך הן ה-S2000 וה-RX8 המדהימה (שדרך אגב ארנון, זמינה גם בגרסה אוטומטית - פלנטרית. וגם ככה היא FUN בלתי רגיל, כמעט כמו הידנית).

פורסם
הדבר היחיד שנאמר עליה בהקשר זה הוא שהיא מתנהגת מעולה, ושהיא יכולה להוות אופציה מעניינת לחובבי הגה שרוצים רכב עם תיבה אוטומטית
זו בדיוק הנקודה שעליה אני ו Falou לא מסכימים איתך.

לדעתי האישית רכב עם תיבה אוטומטית כזו לא יכול להוות אופציה מעניינת לחובבי הגה אמיתיים.

היא יכולה להיות אופציה מעניינת למי שאוהב לנהוג מהר, למי שמעת לעת אוהב "לזרוק תחת" בסיבוב ובאופן כללי למי שמגדיר עצמו "חובב הגה" מבלי להיות מודע למגבלותיו.

לאנשים שאוהבים ויודעים לנהוג היא לא יכולה להיות אופציה מעניינת - שוב, לדעתי האישית.

כפי ש- Falou היטיב להסביר, מכונית ספורטיבית צריכה להשיג ציון מינימלי בכל אחד מהתחומים כדי להיחשב "אופציה מעניינת".

אם אין לה שלדה טובה, לא יעזור לה מנוע חזק.

אם אין לה הגה טוב, לא תועיל לה אחיזה גבוהה.

אם אין לה חיבור ישיר בין המנוע לגלגלים, היא לא "אופציה מעניינת". לפחות לא לדעתי.

אני באמת ובתמים מתקשה להבין איך עיתונאי רכב מתפייט בלשון מתרוננת על הענות השלדה לדוושת התאוצה כשמדובר בתיבה אוטומטית שאינה נועלת ממיר מומנט אף פעם. :roll:

(גם אם זה לא נכתב במפורש, זה די ברור).
כבר ניהלתי כאן בעבר כמה וכמה דיונים -בעיקר איתך ועם טל- בנושא "גם אם לא נכתב, זה די ברור".

אני חושב שכבר לא נסכים על מה שלא הסכמנו עליו עד כה.

מבחינתי, אם לא נכתב, זה לא ברור.

אתה מוזמן לדפדף בשרשור הזה ולראות איך משתתפים בו ציטטו את מה שנכתב במבחן בשקיקה.

להם, זה לא היה ברור וחלקם הבינו את הדברים כפשוטם - זו חלופה לגיטימית לרכב ספורטיבי.

ה-RX8 המדהימה (שדרך אגב ארנון, זמינה גם בגרסה אוטומטית - פלנטרית. וגם ככה היא FUN בלתי רגיל, כמעט כמו הידנית).
בארה"ב ויתור על תיבות אוטומטיות משמעותו ויתור על פלח שוק גדול מאוד.

לאמריקאי הממוצע, "שלדה מתקשרת בכביש מפותל" זה סינית.

להזכירך, מדובר באומה שהביאה לעולם את מרוצי נאסקאר ואת מרוצי הדראג - שני סוגי מרוצים בהם גם מכוניות בלי הגה יכולות לנצח.

לא הייתי משתמש בטיעון "אבל יש לה תיבה אוטומטית" כדי להוכיח שזה לגיטימי לחובבי הגה.

פורסם

ארנון, בנוסף, אל תשכח שאנחנו נמצאים בשוק הישראלי שגוזר עלינו מגבלות מסויימות בעיקר בדמות התיבה האוטומטית ובדמות מגוון הדגמים ומחירם. לכן לדעתי מבחני הדרכים באוטו צריכים לקבל משנה תוקף עבור הקורא הישראלי.

בנוגע ל-RX8 והתיבה האוטומטית. אני בטוח שמי שרוכש את הרכב הנ"ל, גם בארה"ב, כן מחפש "שלדה מתקשרת בכביש מפותל" כהגדרתך. ה-RX8 הרי נכנסת בקלות להגדרה של מכונית ספורט וקהל היעד שלה הם חובבי הגה (מה היא יכול להציע להם חוץ מחדוות נהיגה)?

פורסם

ברור שהתיבה מונעת מה-3 להתאים לחובב הגה כמוני וכמוך. אבל אם מדובר במישהו שרוצה או צריך תיבה אוטומטית, אבל מחפש את הרכב הכי מהנה לנהיגה בסכום כזה, אז ה-3 יכולה להתאים לו, וזה בדיוק הכוונה במבחן המצוטט.

בכל הנוגע לנעילת או חוסר נעילת ממיר המומנט - זה משפיע, כמובן, אבל מסתבר שלא ברמה מציקה מספיק. כלומר - אני אעדיף מאזדה 3 בלי נעילת ממיר על פני משפחתית כזו או אחרת עם נעילת ממיר, לנהיגה ספורטיבית.

שוב - אף אחד לא טען שהיא מכונית ספורטיבית, רק שהיא מהנה. כן, אפילו עם גיר אוטומטי. אולי תנסה בעצמך ואז תדבר?

אגב, בנוגע ל"גם אם לא נכתב במפורש" - הכוונה הייתה לתיבה האוטומטית, כן? הרי זה ברור - כי הכתבה היא על מכונית עם תיבה אוטומטית...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ארנון אז לדעתך אם אוטומט פוסל את האפשרות לרכב ספורט אז גם למבורגיני,אסטון,בוגאטי הם לא רכבי ספורט. ולפי ההגדרה שלך, אני נוסע על מאזדה 2.0L ותמיד בוחר את המסלול הארוך אז לפי התאור שלך,לפחות לי מאזדה מתלבשת על הגדרה של "ספורטיבית".

אתה לא יודע בעצמך איך רכב יכול להקרא ספורטיבי, כשאתה לבד תגבש דעה לעצמך, תגיד.

פורסם
שוב - אף אחד לא טען שהיא מכונית ספורטיבית, רק שהיא מהנה. כן, אפילו עם גיר אוטומטי. אולי תנסה בעצמך ואז תדבר?
כנראה פיספסת כשכתבתי שיש לנו במשפחה מכונית כזו משנת 2005, יש לי נסיון רב איתה ואני באופן עקרוני לא כותב על דברים שאין לי נסיון בהם.

אתה לא יודע בעצמך איך רכב יכול להקרא ספורטיבי, כשאתה לבד תגבש דעה לעצמך, תגיד.
הדעה שלי מגובשת היטב ומנוסחת באופן סביר לכל הפחות.

זה שלא הבנת את מה שכתבתי, אומר בדיוק את זה: שלא הבנת את מה שכתבתי.

קח טיפ לחיים: כשאתה לא מבין משהו, אל תניח באופן מיידי שהבעייה אינה אצלך.

פורסם
אני בהחלט שם את ה-3 החזקה (2.0 ליטר) באותה קטגוריה כמו האיביזה החזקה (FR). בשתיהן מדובר בגרסאות חזקות ו"ספורטיביות" יותר לרכב משפחתי רגיל.

זאת סיבת כל הוויכוח מראשיתו, המאזדה 3 2.0 איננה נמצאת באותה הקטגוריה כמו הFR. ואני בהחלט שם אותך בקטגוריה של מי שלא נהג בעצמו על הרכב אך מצטט מבחנים מעיתונים, מבחנים שלא השוו בין שתי המכוניות (כי באמת לא ניתן להשוות).

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
זאת סיבת כל הוויכוח מראשיתו, המאזדה 3 2.0 איננה נמצאת באותה הקטגוריה כמו הFR.

עידן

עידן, אם אתה טוען כך אנא הסבר מדוע. מכיוון שמגזין אוטו טוען אחרת:

"אין ספק שכפי שנרמז בפתיחה, ובשל אופי מותג מאזדה בישראל, מעטים הנהגים שבאמת ידעו ליהנות ולהעריך את האופי הספורטיבי והיכולת הגבוהה של מאזדה3 החזקה. מצד שני, קצת קשה לראות לקוחות פוטנציאליים של קטנות ספורטיביות, משדרגים עצמם למשפחתית-כה-נפוצה. בהחלט נמליץ לחובבי ההגה לבדוק את גרסת ההאצ'בק המגיעה עם כיול מתלים ספורטיבי צמיגי ''17 ואף יותר..."

שתיהן גרסאות מחוזקת של רכב משפחתי עם שאיפות ספורטיביות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...