Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חשבתי קצת ולא ממש הבנתי אני אקווה לתשובה.

בסופו של דבר כל רמקול עובד עובד על אותו הרעיון.

זרם זורם בסליל של הדרייבר שמחובר לCONE ויוצר שדה שמתנגד לכוח של המגנט שמקיף אותו, מכוח ההתנגדות הCONE זז.

מה שמעניין אותי. ניקח שני סאבים שונים. שניהם עשויי מקרטון נניח ושניהם באותו הקוטר באותו נפח תיבה.

האם כאשר שניהם יעשו את אותו מהלך התנועה תווצר אותה כמות באס? הרי, הם עושים את אותו המהלך ונמצאים באותו הנפח.

ניקח שלושה סאבים מוכרים מאוד.

AA HAVOC 12

JL W7 12

ID MAX 12

ניקח אם כולם ונשים אותם בנפח זהה.( שימו לב, אני מתייחס רק לכמות באס ולא דיוק ופאנץ').

נניח שכולם בעלי אותה הנצילות.

אני עכשיו נותן להם 500RMS

האם הם יפיקו לי את אותה כמות הבאס?

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

אמיר ידידי

אתה מתעסק כאן כבר בתורת הקאוס.

הדוגמא הכי יפה לכך היא צבע.

תיקח צבע - לפי קוד מדוייק.

תצבע את הקיר או את הרכב או מה שמתחשק לך.

תן לצבע להתייבש.... עכשיו - תלך לצבע... תזמין את אותו הצבע בדיוק!

תיצבע ליד איפה שצבעת קודם - בהרבה מקרים, אתה תוכל למצוא הבדל קטן שבקטנים בגוון - למה זה?

כי אף אחד לא יכול לשלוט בטיפה אחת מיותרת מאחד הצבעים שנשפחה לתוך המיכל בזמן הערבוב... או שזמן הערבוב שונה בכמה שניות... או שאחד הצבעים נשלף מסדרה ישנה יותר או לא מאותו היצרן... לך תדע...

גם סאב וופר - יכול להיות שהם אותו הדגם אותו יצרן אותה סדרה - אצל סאב אחד יש סליל שלופף קצת פחות טוב... או שהעץ בתיבה של סאב אחד קצת שונה או קצת פחות דחוס מהתיבה של הסאב השני - לך תדע...

בעקרון - התשובה היא כן - אבל תתקין את הסאבים בתיבות נפרדות או תיבה עם מחיצה באמצע כדי שכל סאב יפעל בנפח נפרד ועצמאי.

ככה אתה מונע נפח כפול במידה ואחד הסאבים מפסיק לעבוד מכלשהיא סיבה.

מה גם שבאותו הנפח שני סאבים שעובדים לאותו הכוון יכולים ליצור תופעת ביטול - תנסה להפוך פאזה לאחד מהם...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא ,תכה במוט ברזל,מוט פלסטיק ומוט עץ,יצא אותו צליל? וזה רק על קצה המזלג,מה עם כמות התנועה שהם מבצעים ? להאבוק למשל 30 מילימטר אז הוא יזיז יותר אוויר .

עריכה:

אדי,בקשר לצבע, למה כל הרכבים מסוג מאזדה לאנטיס קוד צבע 12M יהיו באותו צבע? כי,כן שולטים בטיפה ההיא.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

אולי ברגע שהן יוצאות מהמפעל - אח"כ לך תדע מה קורה להן.

אותו הדבר עם הסאבים - גם אם הם יצאו זהים במפעל - הסביבה שלהם תדאג לשינויים כאלו או אחרים.

זה ממש לא מחייב שיהיה הבדל מורגש כלשהו - אבל העקרון של תורת הכאוס - שהוא מאוד מבוסס דרך אגב - אומר שתמיד יהיו שינויים והבדלים בין שני מוצרים זהים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, אני מסכים איתך תורת הכאוס נמצאת בכל דבר.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

אם הנצילות, ההספק והתיבה זהים, אתה תקבל את אותה התוצאה, כמובן שאופי הסאונד ישתנה.

אבל זה לא אומר שה SPL יהיה שונה.

אבל מה? הסאבים שונים, וכל סאבים מייצר נתון שונה מול הספק שונה ובתדר שונה.

אבל אם לפשט את זה כמו שאתה הסברת , אמיר

אז כן, כל הסאבים יתנו את אותה העוצמה, בתנאי שההספק הנצילות והתיבה זהים.

[לא מדברים פה על איכות]

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ההשוואה של מוט ברזל מוט עץ ולא יודע מה, לא היתה ממש קשורה בגלל התנאים שהצבתי.

בכל אופן הבנתי את התשובה.

תודה רבה:) בסופו של דבר, זה מה שחשבתי חשבתי שיש אולי עוד משהו בסאב שמשפיע.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

כל הסאבים שיהיו בהשוואה לא יתנו את אותו באס בתזוזה ובליטראז זהה.מופלאות נתון ה MMS

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

• תוכן חדש...