Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התשובה שלי נמצאת במילותך שלך - בארצות אירופה.

בארץ אין תשתית בטח שלא בכביש הערבה.

בו נחסל איזה מיתוס. יש הרבה כבישים דו-סטריים באירופה שכביש הערבה הוא פאר היצירה לידם.

האם מסוכן לנהוג ב-150 בכביש הערבה או האם זה יותר מסוכן באופן משמעותי מלנהוג על 90?

לא יודע.

לא חושב שבדקו את זה אי פעם באופן רציני.

דבר אחד בטוח, אני לא מכיר מדינה שבה מותר לנהוג 150 בכביש כמו כביש הערבה. אני גם בטוח שיש לא מעט שנהגו במהירויות הללו ויותר בכביש, כי לא קרה שנהגתי בו בלי להתקל לפחות באחד כזה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סלח לי, אבל מי שנוהג במהירויות כאלה בכביש הערבה הוא סוג של אידיוט, ולו רק בשל העובדה שידוע שהכביש הזה שורץ מלכודות מהירות. תאונה בכביש הערבה אינה מפחידה אותי יותר משהיא מפחידה אותי בכל כביש אחר. המלכודות הרבות הן שגרמו לי להעדיף לנסוע דרך מצפה רמון.

כמובן שהיו להחלטה הזאת שיקולים נוספים, כגון נפח התנועה הדליל יותר ביחס לערבה והנופים היפים, אולם המלכודות הן הקש ששבר את גב הגמל.

בפעם האחרונה שנסעתי לאילת, לקח לי להגיע מאיזור השרון ארבע שעות, על הדקה. אם הייתי נוסע מהערבה, היה הדבר משול לאדם המגיע לתחנת המשטרה ומבקש מיוזמתו להפקיד את רישיון הנהיגה שלו.

אני אולי פסיכי, אבל לא מתאבד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בפעם האחרונה שאני נסעתי דרך כביש 6 ומצפה רמון לאילת לקח לי 3 שעות ורבע מחיפה, כולל עצירת תדלוק אחת.

הייתה חויה (בעיקר לנוסע..), וכמובן שעם אמצעי הגנה ראויים (בליינדר וולנטיין שהחזירו את ההשקעה כבר בנסיעה הזאת) :)

(אגב מדובר על סתם קורולה).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
בארץ אין תשתית

סלח לי, אבל התשובה שלי היא : בולשיט.

בוא לא נתייחס כרגע לכביש הערבה (אחזור אליו מיד), אבל כבישים מסויימים בישראל (1,רובו של 2, כביש 3 מלטרון עד מסמיה (למעט הקטע הקטן שעוד בבנייה ליד מחנה שורק), כביש 4 בין עד הלום (אשדוד) למורשה, כביש 5 מאריאל (קצת לפני, במקום בו הוא הופך ל-4 נתיבי) עד גלילות, כביש 7 , כביש 70 בין פרדיס ליקנעם, כביש 85 בחלקים מסויימים,431 החדש, 471 מבר אילן עד ליד כפר מע"ש) מאפשרים נסיעה בטוחה וחסרת מאמץ במהירויות אירופאיות (לפחות 140).

שים לב שלא כתבתי כביש 6, בו מותרת הנסיעה הכי מהירה בארץ (110) למרות שהתשתית שם מחורבנת למדי (נתיבים צרים ליחסית, שוליים ברוחב של מותני דוגמנית אנורקטית. אם שם מותר 110, אין שום סיבה שלא ירשו לנסוע מהר יותר בכבישים שציינתי (מלבד האינטרס הכלכלי - רצונה של המדינה לגרום לנהגים להעדיף את כביש 6). אם יהיה נתיב אגרה נוסף על כביש 1 בואכה ת"א, אתה תראה שגם בו יתירו לנסוע 110.

בקיצור - הכל פוליטיקה מלוכלכת. אין שום מניעה לנסוע 150 בכבישים שציינתי, בתנאי אחד - שינוי צורת לימוד הנהיגה ובעיקר מבחן הנהיגה לקבלת רשיון, כולל קורס רשות ומבחן חובה לכל הנהגים בישראל.

מי שלא יעבור מבחן כזה (יש מספיק מדינות להעתיק מהן, או - טוב מכך - לכנס פורום מומחים שיורכב , בין היתר, מאנשי מקצוע כגון מנהלי/מדריכי בתיה"ס לנהיגה מתקדמת) לא יהיה רשאי לנהוג.

כך נרוויח גם נהגים טובים יותר (ובעקיפין פחות נפגעים, מה שבוודאי יתקבל בברכה) וגם מהירות נסיעה נורמלית.

תגיד שאני חולם? נכון (לפוליטיקאים לא מזיז את הביצה השמאלית שהמצב הנוכחי מחורבן) , אבל זה מה שצריך לעשות.

לגבי כביש הערבה - בעיקרון אתה צודק, כמובן שתלוי בשעה, בעומס, במיומנות וכו' (אני לא משווה, אבל נהג ראלי נוסע על שביל עפר במהירויות של קרוב ל-200, ולא נהרג כל מטר. הנקודה היא שנסיעה במהירות כזו על תשתית גרועה יחסית אינה גורמת לתאונה בפני עצמה). בוודאי שאין מקום להרשות נסיעה במהירות 150 קמ"ש בכביש זה, אבל לא צריך לספוק כפיים על כל אחד שנוהג שם במהירות כזו.

יש להגביל שם מהירות - בהחלט - אבל להפסיק להשתמש בכביש הזה כשדה ציד עבור המשטרע ובמקום זה לשים שם את הכסף הדרוש לשיפור התשתית (אגב, לא חובה לסלול את כולו כדו מסלולי מייד. בדרא"פ למשל, איפה שהתשתית הייתה מפגרת בהרבה מישראל בפריפריה (אני מדבר על 15 שנים אחורה), דאגו מדי 2 ק"מ בערך לסלול קטע בן כמה מאות מטרים כדו-מסלולי, וכך אפשרו לתנועה האיטית לעבור ימינה ולשיירות להתנקז ולהמשיך בתנועה רגילה. אותו דבר קיים גם בארה"ב ובעוד מדינות. בכביש 90 (זו דוגמא קיצונית, יש עוד כאלה) אין חיה כזו, ואתה יכול להיות תקוע אחרי משאית במשך עשרות ק"מ אם לא תנסה לעקוף. יחד עם גובה הכביש המשתנה, זה הופך הרבה פעמים למלכודת מוות.

פתרונות (מעבר למשפט הידוע של : "הנהג אשם! שיתאים את עצמו") יש. יצור חי וחושב, להבדיל ממכונה או תוכנה (עד שמגיעה לבאג) - לוקח החלטות שלעיתים אינן מושכלות. גם הענישה הכי חמורה (נהיה קיצוניים ונלך על עונש מוות, לצורך העניין) לא תמנע מהאדם (וגם מחיה. ראית פעם חתול קופץ לכביש מול גלגלים של אוטו?) לטעות ולקחת החלטה לא נכונה.

תפקידה של התשתית (יותר נכון, של מי שמתכנן אותה) הוא לקחת בחשבון את שיקול הדעת המוטעה הזה, ולהשתדל לקחת מרווח טעות ואפשרות ספיגה/חיפוי על הטעויות שיגרמו.

כל עוד מתעלמים מתשתית בעייתית ורק מחפשים לזמבר את הנהגים, זה לא יעזור. אנשים ימשיכו למות כתוצאה מחוסר ידע ומתשתיות לקויות. את אלה שמתים בגלל טמטום הדברים הללו לא יצילו, אבל אותם המשטרה לא מחפשת (או לפחות לא מוצאת) בד"כ, וקוראים עליהם בתקשורת לאחר מעשה.

פורסם
מאפשרים נסיעה בטוחה וחסרת מאמץ במהירויות אירופאיות (לפחות 140).

שמר,

ברור לחלוטין שה 90 העלובים שאנחנו חיים איתם חייבים להשתנות אבל לצערנו הרב, המגמה בכל העולם היא להגביר אכיפה (בכל העולם ממשלות אוהבות את הכסף הקל הזה) ולהוריד את מהירות הנסיעה המותרת.

כ"כ אוהבים לכתוב כאן "באירופה..." , "באמריקה..." לצערי הרב, אני לא מצליח לחשוב על מדינה באירופה או בארה"ב שיש בה אישור גורף למהירות מקסימלית של 140 (שלא נדבר על מינימלית כדבריך), אולי בקטעי דרך מסוימים אבל מדינה שהמהירות המירבית המוצהרת בה היא 140? בכל מדינות אירופה שאני מכיר מדובר על 130 קמ"ש, על ארה"ב אני אפילו לא מתחיל לדבר, 55מיילז? :shock::lol:

תן דוגמא למדינה כזאת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שמר צטט נא את כל המשפט.

בארץ אין תשתית לסוע 150 קמ"ש, בכביש הערבה גם כן בטח שלא.

ואוסיף שאלה - חוץ מגרמניה ובלגיה, ישנן עוד מדינות באירופה שם אין מגבלת מהירות?

ד"א אני תמיד טוען שהאירופאים טועים והאמריקאים צודקים, פוליטית מדינית חברתית וכו'. בארה"ב מגבלת המהירות היא נוקשה כמו בישראל ואף יותר, יש המון מכמונות מהירות ואסור לסוע שם מהר בחלק גדול מן הכבישים.

תראו יש המון כבישים בארץ שמגבלת המהירות בהן צריכה להיות 110 ואולי גם 130 כמו באירופה. כביש הערבה לא בנוי לכך, ותסכים איתי אדון שמר שנסיעה בכביש הערבה, בחושך, על 150 היא דבר מסוכן.

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

הערה בקשר לגרמניה ובלגיה.

מדידת מהירות בכבישים מבוצעת באופן שוטף ע"י מצלמות קבועות ללא מתן דוחות.

בשתיהן המהירות המומלצת היא 130.

סע 160 ואף אחד לא יעשה לך כלום.

סע 135 ותהיה מעורב בתאונה, אתה באופן אוטומטי ובילתי ניתן לערעור אשם בתאונה הזאת!

והערה אחרונה, גם בגרמניה יש אכיפה אגרסיבית של מהירות. כולם שם טייסים במונחים ישראלים, אבל את הקאמיקאזות הם החליטו להדביר ובאמת אתה יכול לנסוע באווטו-באן במשך שעות וכל אלא שפעם היו עוקפים אותך על 240 כבר לא קיימים!

פורסם

מה ההיגיון במצלמות שנועדו לצלם אך ורק תאונות?

או שאולי הבנתי לא נכון.

בכל מקרה, אני אשמח לדעת כיצד הגרמנים נפטרו מאלו שטסים במהירות, אולי ייתנו עצות.

ובקשר למהירות, כביש 1, 4, 20 וחבריהם בנויים למהירות של 120 (בארץ 10 קמ"ש יותר זה לגיטימציה אז כבר אפשר להגביל ל120). אבל יש כבישים רבים אשר 90 קמ"ש הינם די והותר.

פורסם
מצאו עוד דרך "גאונית" כדי לצמצם את כמות התאונות בכביש הערבה (יותר נכון להגיד שמצאו עוד דרך להגדיל את הקופה).

רוצים לשים שתי מצלמות בכביש הערבה, אחת בכניסה ואחת ביציאה. ואז לפי הזמן שלקח לנו לעבור את המרחק באמצע ידעו על כמה נסענו ולפי זה נקבל דוח.

אז אני מציע לכולכם להתחיל לבדוק את כל האתרים בדרך לאילת (עצירות ממושכות מורידות את הממוצע בצורה מצוינת)

לא לשכוח את חצבה , כושי רמון, יטבתה (תמיד כדאי לשתות קצת שוקו).

כביש הערבה מתחיל להישמע יותר ויותר כמו כביש אגרה.

קישור לכתבה http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3246402,00.html

הזכרת לי.....

אתמול בכביש חמש לאריאל,רכב עומד נגד הכיוון בצד ועל הגג מערכת מצלמות משוכללת מאוד,עוד צעד שעומד להפיל הרבה נהגים בפח,שאלתי מה זה וענו לי שזו מערכת חדשה שתוך 20 דקות מוציאה קנס לאחר ברור המספר ללקוח-נהג הרכב..

כמו כן באפשרותם לברר מידית עם רכב גנוב או ללא מבחן שנתי,את האמת ? הייתי המום ,זה נראה משוכלל ויעיל ולדעתי כדאי להתחיל להזהר.

פורסם
סלח לי, אבל התשובה שלי היא : בולשיט.

בוא לא נתייחס כרגע לכביש הערבה (אחזור אליו מיד), אבל כבישים מסויימים בישראל (1,רובו של 2, כביש 3 מלטרון עד מסמיה (למעט הקטע הקטן שעוד בבנייה ליד מחנה שורק), כביש 4 בין עד הלום (אשדוד) למורשה, כביש 5 מאריאל (קצת לפני, במקום בו הוא הופך ל-4 נתיבי) עד גלילות, כביש 7 , כביש 70 בין פרדיס ליקנעם, כביש 85 בחלקים מסויימים,431 החדש, 471 מבר אילן עד ליד כפר מע"ש) מאפשרים נסיעה בטוחה וחסרת מאמץ במהירויות אירופאיות (לפחות 140).

שים לב שלא כתבתי כביש 6, בו מותרת הנסיעה הכי מהירה בארץ (110) למרות שהתשתית שם מחורבנת למדי (נתיבים צרים ליחסית, שוליים ברוחב של מותני דוגמנית אנורקטית. אם שם מותר 110, אין שום סיבה שלא ירשו לנסוע מהר יותר בכבישים שציינתי (מלבד האינטרס הכלכלי - רצונה של המדינה לגרום לנהגים להעדיף את כביש 6). אם יהיה נתיב אגרה נוסף על כביש 1 בואכה ת"א, אתה תראה שגם בו יתירו לנסוע 110.

בקיצור - הכל פוליטיקה מלוכלכת. אין שום מניעה לנסוע 150 בכבישים שציינתי, בתנאי אחד - שינוי צורת לימוד הנהיגה ובעיקר מבחן הנהיגה לקבלת רשיון, כולל קורס רשות ומבחן חובה לכל הנהגים בישראל.

מי שלא יעבור מבחן כזה (יש מספיק מדינות להעתיק מהן, או - טוב מכך - לכנס פורום מומחים שיורכב , בין היתר, מאנשי מקצוע כגון מנהלי/מדריכי בתיה"ס לנהיגה מתקדמת) לא יהיה רשאי לנהוג.

כך נרוויח גם נהגים טובים יותר (ובעקיפין פחות נפגעים, מה שבוודאי יתקבל בברכה) וגם מהירות נסיעה נורמלית.

תגיד שאני חולם? נכון (לפוליטיקאים לא מזיז את הביצה השמאלית שהמצב הנוכחי מחורבן) , אבל זה מה שצריך לעשות.

לגבי כביש הערבה - בעיקרון אתה צודק, כמובן שתלוי בשעה, בעומס, במיומנות וכו' (אני לא משווה, אבל נהג ראלי נוסע על שביל עפר במהירויות של קרוב ל-200, ולא נהרג כל מטר. הנקודה היא שנסיעה במהירות כזו על תשתית גרועה יחסית אינה גורמת לתאונה בפני עצמה). בוודאי שאין מקום להרשות נסיעה במהירות 150 קמ"ש בכביש זה, אבל לא צריך לספוק כפיים על כל אחד שנוהג שם במהירות כזו.

יש להגביל שם מהירות - בהחלט - אבל להפסיק להשתמש בכביש הזה כשדה ציד עבור המשטרע ובמקום זה לשים שם את הכסף הדרוש לשיפור התשתית (אגב, לא חובה לסלול את כולו כדו מסלולי מייד. בדרא"פ למשל, איפה שהתשתית הייתה מפגרת בהרבה מישראל בפריפריה (אני מדבר על 15 שנים אחורה), דאגו מדי 2 ק"מ בערך לסלול קטע בן כמה מאות מטרים כדו-מסלולי, וכך אפשרו לתנועה האיטית לעבור ימינה ולשיירות להתנקז ולהמשיך בתנועה רגילה. אותו דבר קיים גם בארה"ב ובעוד מדינות. בכביש 90 (זו דוגמא קיצונית, יש עוד כאלה) אין חיה כזו, ואתה יכול להיות תקוע אחרי משאית במשך עשרות ק"מ אם לא תנסה לעקוף. יחד עם גובה הכביש המשתנה, זה הופך הרבה פעמים למלכודת מוות.

פתרונות (מעבר למשפט הידוע של : "הנהג אשם! שיתאים את עצמו") יש. יצור חי וחושב, להבדיל ממכונה או תוכנה (עד שמגיעה לבאג) - לוקח החלטות שלעיתים אינן מושכלות. גם הענישה הכי חמורה (נהיה קיצוניים ונלך על עונש מוות, לצורך העניין) לא תמנע מהאדם (וגם מחיה. ראית פעם חתול קופץ לכביש מול גלגלים של אוטו?) לטעות ולקחת החלטה לא נכונה.

תפקידה של התשתית (יותר נכון, של מי שמתכנן אותה) הוא לקחת בחשבון את שיקול הדעת המוטעה הזה, ולהשתדל לקחת מרווח טעות ואפשרות ספיגה/חיפוי על הטעויות שיגרמו.

כל עוד מתעלמים מתשתית בעייתית ורק מחפשים לזמבר את הנהגים, זה לא יעזור. אנשים ימשיכו למות כתוצאה מחוסר ידע ומתשתיות לקויות. את אלה שמתים בגלל טמטום הדברים הללו לא יצילו, אבל אותם המשטרה לא מחפשת (או לפחות לא מוצאת) בד"כ, וקוראים עליהם בתקשורת לאחר מעשה.

אתה טועה ויש לך חסר גדול בהבנת הנושא.

פורסם

1. המצלמות הן מצלמות בקרה לאוטובאן, לוודא שאין תאונות, שאין פקקים, שהתנועה זורמת והן גם מודדות מהירות בכדי לתפוס את הקאמיקאזות.

ברגע שמוצאים כזה אחד במהירות תלת סיפרתית שלא מתחיל בסיפרה 1, שולחים עליו את נשק יום הדין:

911 קררהS שעברה מקצה שיפורים אצל TECHART.

3.8 ליטר.

367 כ"ס.

0-100 ב 4.7.

מהירות סופית 299 קמ"ש (כמובן לא מוגבלת אלקטרונית)

או במילים אחרות, אם אתה לא איזה מכונית על מטורפת ואין לך אופי קרימינלי, אין לך סיכוי מולם!

בלי שום קשר למצלמות, הפורשים גם מפטרלים ואורבים באוטובאן כל הזמן.

הענישה על נהיגה במהירויות כאלה היא אגרסיבית ביותר ויקרה ביותר.

polizeiporsche2.jpg?t=1238070844

פורסם
סלח לי, אבל מי שנוהג במהירויות כאלה בכביש הערבה הוא סוג של אידיוט, ולו רק בשל העובדה שידוע שהכביש הזה שורץ מלכודות מהירות. תאונה בכביש הערבה אינה מפחידה אותי יותר משהיא מפחידה אותי בכל כביש אחר. המלכודות הרבות הן שגרמו לי להעדיף לנסוע דרך מצפה רמון.

כמובן שהיו להחלטה הזאת שיקולים נוספים, כגון נפח התנועה הדליל יותר ביחס לערבה והנופים היפים, אולם המלכודות הן הקש ששבר את גב הגמל.

בפעם האחרונה שנסעתי לאילת, לקח לי להגיע מאיזור השרון ארבע שעות, על הדקה. אם הייתי נוסע מהערבה, היה הדבר משול לאדם המגיע לתחנת המשטרה ומבקש מיוזמתו להפקיד את רישיון הנהיגה שלו.

אני אולי פסיכי, אבל לא מתאבד.

ובעקבות הפטפוטים כאן אני רוצה לחדש לך:

גם בכביש המערבי יש מכמונות,ויותר מזה התכנון הוא למערכות הרבה יותר מתוחכמות בכביש המערבי.

חברים תישמרו לנפשותיכם.

פורסם
אתה טועה ויש לך חסר גדול בהבנת הנושא.

והיית צריך לצטט את כל ההודעה בשביל להגיד את המשפט החשוב הזה? ועוד בלי לפרט...

הגבלת המהירות אצלינו היא בדיחה גרועה ולא תואמת את השיפור הטכנולוגי העצום שחל בתחום המוטורי.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
בפעם האחרונה שאני נסעתי דרך כביש 6 ומצפה רמון לאילת לקח לי 3 שעות ורבע מחיפה, כולל עצירת תדלוק אחת.

הייתה חויה (בעיקר לנוסע..), וכמובן שעם אמצעי הגנה ראויים (בליינדר וולנטיין שהחזירו את ההשקעה כבר בנסיעה הזאת) :)

(אגב מדובר על סתם קורולה).

איזה כייף זה להשוויץ בפורומים

פורסם

כיף עד שהמשטרה מגיעה.

בגירה אני לא מבין, חשבתי שהאוטובאהן הוא בלתי מוגבל, מבחינת מהירות כמובן. אז על מה מענישים? או שכבר ישנה הגבלה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...