Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי מכירת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מצאתי פורום יותר מתאים לשאלה אז הגעתי לכאן.

יש בבעלותי פיג'ו 205 שנת 95 שאני צריך למכור. קניתי רכב חדש, 206 שנת 2000, וזה הלך לי הרבה יותר מהר ממה שציפיתי ולכן לא הספקתי למכור עדיין את הרכב הקודם. פרסמתי אותו לפני כמה ימים ולהפתעתי ההיענות הייתה מאוד נמוכה, התקשרו אלי שני אנשים והם היו לא רציניים בכלל. אפילו לא הגענו בכלל לשלב של לבוא לראות את האוטו, וזה די מתסכל כי האוטו במצב מכני מצויין, מבחינה קוסמטית לא להיט, אבל באמת במצב טוב ולכן לא חשבתי שתהיה בעיה למכור, אני גם גמיש במחיר ועם מישהו רציני אני אהיה מוכן לרדת במחיר בלי להסס ולא מסתיר את זה. אני כבר מתחיל להיות ממש לחוץ על הכסף ואני מנסה לחשוב על פתרונות אחרים.

מישהו אמר לי שאולי כדאי לי לנסות אצל סוחרים, אבל אין לי מושג איפה אני מוצא כאלו בסביבה שלי ולא נראה לי שהם מתעסקים עם מכוניות ישנות כל-כך.

המחירון שלה, לפי YAD2, הוא קצת מעל 7K, אבל אני מוכר אותה ב-5K בלי להתווכח בכלל.

האם יש לכם עצות ? אשמח לכל עצה והכוונה שרלוונטית לאיזור שמתפרש בין גדרה לתל-אביב.

אני מניח שזה לא תקין לעשות את זה אז אבהיר שאין מדובר במודעת פרסום ולכן גם לא השארתי פרטים להתקשרות, אני פשוט באמת מחפש דרך כיצד למכור את האוטו.

תודה מראש !

פורסם

מתוך ניסיון במכירה ביד 2, תכתוב ישר את המחיר הכי סופי שאתה מוכן למכור את האוטו המחיר שמתחת אתה לא מוכן.

כלומר לא לכתוב 7K וגמיש אלה אם אתה מוכן למכור ב5K תכתוב שאתה מוכר ב4900 (פסיכולוגית נשמע סכום קטן בהרבה) ושזה סופי.

דבר שני תשדל לעדכן את המודעה של 3-4 ימים.

שים שלט מכירה על האוטו עם המחיר הנמוך.

זה הטיפים שאני יכול לתת לך

פורסם
מתוך ניסיון במכירה ביד 2, תכתוב ישר את המחיר הכי סופי שאתה מוכן למכור את האוטו המחיר שמתחת אתה לא מוכן.

כלומר לא לכתוב 7K וגמיש אלה אם אתה מוכן למכור ב5K תכתוב שאתה מוכר ב4900 (פסיכולוגית נשמע סכום קטן בהרבה) ושזה סופי.

דבר שני תשדל לעדכן את המודעה של 3-4 ימים.

שים שלט מכירה על האוטו עם המחיר הנמוך.

זה הטיפים שאני יכול לתת לך

יש עם זה כמה בעיות:

כשאנשים רואים שאתה מוריד משמעותית את המחיר הם ישר חוששים שמשהו לא בסדר עם הרכב. גם אני הסתכלתי כך כשחיפשתי רכב. ולפי מה שהבנתי זה רכב שאמור להיות סחיר יחסית, הרבה צעירים מחפשים רכבים בדיוק מהסוג הזה.

דבר שני זה שכולם מרגישים שהם חייבים להתמקח איתך ואני לא יכול ישר לאבד את כל מרווח המיקוח. אם אתה אומר למישהו 5K אז מבחינתו הוא חייב להוריד אותך, זה משהו פסיכולוגי כזה. ואני אמנם לחוץ למכור אבל אין לי שום כוונה למכור בחצי מחיר, במיוחד כשהוא בהחלט שווה את המחירון שלו לדעתי.

פורסם

תעשה ניקיון יסודי לרכב ,שים טאסות חדשות ב 50 שקל.

ותעשה כמה תמונות , תפרסם ב yad2 ותקווה לטוב.

השוק היום קשה, תתאזר בסבלנות.

פורסם

אני מניח שזה לא תקין לעשות את זה אז אבהיר שאין מדובר במודעת פרסום ולכן גם לא השארתי פרטים להתקשרות

זה כן תקין, אפילו לגמרי תקין

תפרסם אותה פה, יש לך פורום במיוחד בשביל זה http://www.carsforum.co.il/vb/forumdisplay.php?f=37

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ומה לגבי פתרונות אחרים להיפטר ממנו כמו שהציעו לי ? כמו לדוגמא סוחרים ? האם יש סוחרים שקונים רכבים משנים כאלו ?

הזמן שלי יקר לי (עבודה, לימודים) ולא אכפת לי לרדת במחיר אם אני סוגר עניין בלי לבזבז זמן.

פורסם

סוחר לא ייקח לך את הרכב ביותר מחצי מהמחירון כשמדובר במחירון נמוך כי הוא רוצה להרוויח בדרך כלל זה יהיה אפילו יותר נמוך. השוק היום לא טוב למכירה וכנראה שתצטרך לרדת. המוסכניק שלי למשל מנסה כבר חודשיים למכור רכב שהמחירון שלו היה 8,5 , הוא הוריד את המחיר ל 4.5 ועדיין אין קונה למרות מצב מכני מעולה. אני חושב שההצעה שכתבו לך כאן לפרסם את מחיר המינימום שלך תהיה הכי טובה. במצב של היום אנשים לא מפתעים כשמורידים במחירון כי הוא לא מציאותי בכלל, אז ההצעה שלי זה לפרסם מחיר סופי בהחלט לכתוב את זה במודעה ולחכות. מי שמתקשר תגיד לו שזה המחיר וזהו(אולי כולל העברת בעלות או משהו כזה), מי שרציני יבוא לראות מי שלא זה סוחר שירצה לקנות את הרכב באלפיים ולמכור בארבע .

וטיפ נוסף החיפזון הוא מהשטן והוא עולה גם כסף- קח את זה בחשבון כשאתה לחוץ למכור אתה תמיד תפסיד, השאלה היא כמה אתה מוכן לספוג.

פורסם

מילת המפתח היא סבלנות.

אם לא תיהיה לך סבלנות לחכות לקונה הגון שישלם על הרכב מחיר הגיוני תאלץ למכור אותו לסוחר בפרוטות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מכרתי לפני מספר חודשים פג'ו 205 שנת 99. מצב מכני לא רע, מצב קוסמטי בינוני.

גם אני הייתי באותו מצב של קניית אוטו חדש לפני מכירת הישן.

מה שאני עשיתי - התחלתי לפרסם במחיר מחירון (שהיה דמיוני לגמרי, בדיעבד - 15K).

ראיתי שמעט מאוד מתקשרים, אז כל כמה ימים הורדתי באלף שקלים - כשהגעתי ל-11K כבר היו די הרבה טלפונים.

האדם הראשון שבא ממש לראות אותו, רצה לקחת אותו ב-9.5, ואני רציתי 10, אז לא סגרנו. (ואמרתי לעצמי שאם יש מישהו שמסכים לקחת ב-9.5, אז יהיו עוד כאלה).

מאוד הצטערתי שלא סגרתי איתו, כי לקח המון זמן עד שהגיע עוד מישהו לראות, ובינתיים המצבר כבר נגמר כי שכחתי להניע (בכל זאת, האוטו החדש יותר כיפי :-) ).

בסופו של דבר בא מישהו, ואכן לקח אותו ב-9.5, אבל זה לקח די הרבה זמן (למעלה מחודש). בסופו של דבר, אני מרוצה.

בקיצור, לא קל, אבל אפשרי. בהצלחה!

• תוכן חדש...