Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MDC 2009

gidi1980
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קובי, בשביל להקטין טעויות הם מודדים בשני סטופרים. אולי חבר שלך מדד בצורה שונה מהם, אבל אני משוכנע שהם מקצועיים מספיק בשביל למדוד באותו האופן בכל פעם. כמובן שעדיפה מדידה אלקטרונית (ויש להם גם כזה מתקן, להזכירך), אבל זה לא עובד כרגע בגלל המשטרה המטופשת שלנו (מאותה הסיבה צריך מדריך איתך באוטו בזמן התחרות).

צמיגים - בפעם האלף מיליון (וזה כבר מתחיל לעצבן אותי) - יש רשימת צמיגים אסורים. הצמיגים שלי לא נמצאים ברשימה הזאת מכיוון שמדובר בצמיגי UHP ותו לא! הם אפילו לא נראים כמו סליקס, לעזאזל. כל הבלגן הזה התחיל בגלל שאיזה פנצ'רמאעכר שהיה ב-WMDC החליט שמדובר בסמי-סליקס ומסלולים הקשיבו לו, מסיבה לא ברורה. חוצמזה - אילו היה מדובר בסליקסים, אתה לא חושב שהזמנים שלי היו טובים בשנייה-שנייה וחצי מכל השאר?

רוני

נ.ב. אגב, שאלת אותי באירוע ועניתי לך בדיוק את זה. אתה רוצה להגיד לי שאתה לא מאמין למילה שלי? חשבתי שאנחנו מכירים קצת יותר טוב...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 295
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קובי, שני דברים לי אליך.

1. בקשר למדידת זמנים אתה צודק, אני מסכים שחייבים סוג כלשהוא של רמזור (אולי לקחת את הרמזור של STI) ולא מדידה ידנית של אנשי מסלולים.

2. הנקודה השנייה שלך ממש לא מתאימה לך או לרוח הספורטיבית פה. אתה בעצם רומז כי רוני שטרן השיג את מקומו וזמנו תוך כדי רמאות??? וזאת עוד אחרי ששאלת אותו בארוע וקיבלת תשובה?

אתה לא חושב שזה מעליב? אתה בעצמך טוען שאין לך מושג אם הצמיגים שלו הם כאלו או אחרים, המתחרה שאתה מכיר שנים רבות כנהג מצויין ובחור אמין אומר לך שהם חוקיים, צוות מסלולים אישר את הצמיגים ולא פסל אותם, ואם היית מתעמק בשירשור וקורא את התקנון היית רואה בעצמך שהם חוקיים. ועם כל זה אתה לא מתבייש לרשום רמז ברור כשמש כי רוני שטרן שיקר והשיג את מקומו (אחרי אני חייב להזכיר) תוך כדי רמאות.

אם אתה היית משיג תוצאה של גמר ומקום מכובד היית רוצה שאנשים יאשימו אותך בפומבי כי נכנסת לגמר בתצורה לא ישרה??

בקיצור זה לא מתאים לך ולא ראוי בספורט המוטורי שיש לנו בארץ.

בנושא הצמיגים אין טעם להוסיף, שום צמיג שהתחרה בקטגורייה שלנו לא היה סמי סליקס חוץ מהצמיגים של עומר ניר הוד (שעלה אליינו מה 1600), ותאמין לי שאם יש משהו שאני מבין בו הם צמיגים.

הזמנים של רוני היו צמודים לשלי גם בארוע הקודם (WMDC 3) וגם בארוע הנוכחי - כאשר הוא נעל את הדירזה Z1 שלו ואני נעלתי טויו T1R רגילים, כיוון שהרכבים שלנו כמעט זהים, ואתה מכיר את יכולותייו של רוני - אני חושב שאתה יכול להבין בעצמך כי הצמיגים רגילים ועם צמיגי סמי סליקס הוא היה משיג תוצאה טובה בהרבה (ואפילו עוקף אותי :twisted:)

בקיצור אני מקווה שמסלולים ישנו את צורת המדידה לרמזור, אני מקווה שחוקי הסמי סליקס ימשיכו להיות מוגדרים היטב, ואני מאוד מקווה שרוח הרעות והאחווה תמשיך לשרור בקטגוריה שלנו. קטגורייה שהיא התחרותית ביותר - אבל גם קטגוריה שכולם שם מכרים וחברים זה לזה...

פורסם

אני לא לוקח שום צד בויכוח שלכם, אבל הסתכלתי בעצמי ומצאתי שהאתר של דנלופ קצת מוזר-

בקטלוג שלהם ל Performance Tires ה Z1 מוגדרים כ UHP כאשר מעליהם SP Sport Maxx ו SP9000 שמוגדרים MHP , ודווקא ה DZ101 ממוקם בטופ ומוגדר כ Extreme Sport Performance - ESP

אותו אתר רק בקטלוג של Sport Compact Tires , ושם מופיעים אותם צמיגים רק הפעם ה Z1 מדורג ESP לעומת Sport Maxx שמדורג מתחתיו.

בכל אופן ה TreadWear הוא 200.

נראה לי ש TireRack הכי מקצועיים והם מדרגים את ה Z1 כ צמיג Extreme כלומר הכי טוב שיש לכביש, ומתוך קטגורית האקסטרים הוא גם עדיף על כל האחרים, (כמו Hankook Z212, ברידגסטון RE-01 )

כתוב שהוא מתאים לאוטוקרוס ולנהגים שלא רוצים לחכות לחימום הצמיג כדי לקבל ממנו אחיזה מירבית.

The Direzza Sport Z1 Star Spec is Dunlop's Extreme Performance Summer tire developed for serious sports car, sports coupe and performance sedan enthusiasts looking for race tire-like traction on the street or for use in autocross, drifting and track events. The Direzza Sport Z1 Star Spec is for drivers who don’t want to wait as long for their tires to come in during initial runs, as well as drivers of lighter weight vehicles who are often confronted with the task of working tire temperatures up to the point of generating peak grip.

אריק הסרטון עושה עוול לרכב שלך, בגלל הצילום מרחוק והשימוש בזום, קשה לראות את המהירות והתאוצה וקשה לשמוע את היבבה...

פורסם

בכל אופן ה TreadWear הוא 200.

נראה לי ש TireRack הכי מקצועיים והם מדרגים את ה Z1 כ צמיג Extreme כלומר הכי טוב שיש לכביש, ומתוך קטגורית האקסטרים הוא גם עדיף על כל האחרים, (כמו Hankook Z212, ברידגסטון RE-01 )

כתוב שהוא מתאים לאוטוקרוס ולנהגים שלא רוצים לחכות לחימום הצמיג כדי לקבל ממנו אחיזה מירבית.

מה שכתבת נכון בהחלט, הדירזה Z1 אמור להיות בקטגוריית האקסטרים, ביחד עם צמיגים אחרים שהזכרת וגם הפאלקן אזניס הידועים. עדיין זו ההגדרה הגבוהה ביותר של צמיגי כביש שאינם מיועדים למסלול. הקטגורייה הלא חוקית נמצאת כאן:

http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=C

עד השנה הזאת הסף לצמיג חוקי היה עד TW 200, כאשר השנה עברו לרשימת צמיגים חוקית כדי להקל על רכבים בעלי גאנטים גדולים - כאשר שם מבחר הצמיגים הוא מצומצם יותר ורובם מגיע עם יחס שחיקה של 180, וכן להקל על כל הנועלים צמיגים חוקיים לגמרי של ברידסטון (פוטנצה 50, 80, 40, 011 וכן כל סדרת טורנזה הפחות ספורטיבית) שלהם יש יחס שחיקה לא אמיתי של 140 (הגדרת יצרן מטופשת - אחידה לרוב הצמיגים מהסדרות האלו)

אתה יכול לראות שה Z1 עמד גם בהגדרות הקודמות של יחס השחיקה וגם איינו מופיע ברשימה האסורה ובקיצור - הינו חוקי לגמרי.

פורסם

רוני וניב,

שלא תהיה אי הבנה,לא רמזתי כלום ולא נעליים רק אמרתי שלא ראיתי נציג של מסלולים בודק את צמיגי המתחרים ונתתי דוגמא שאני לא יודע אם צמיג של מתחרה X חוקי או לא, וגם זה לא מתפקידי לבדוק את הצמיגים של המתחרים שלי,רוני זה היה לצורך הדוגמא ואני מתנצל רוני אם זה הובן אחרת, אווירת החברות לא תעלם וגם לא אווירת התחרותיות אני מקווה.

יחד אם זאת לאור מה שכתב נהג רגוע,יש איזה תחום אפור בין הצמיגים החוקיים ללא חוקיים ?

האם לא דובר על גבול של 200 TreadWear ,כי אני מכיר לפחות בחור אחד שקנה סט צמיגים במיוחד שלא יהיו מתחת ל-200

אני מצפה לתשובות והבהרות מנציגי מסלולים לשאלות שלי.

המשך חג שמח

קובי

פורסם
.

1.מדידת הזמנים - אגב עודד שמודדים בשני סטופרים איזו תוצאה נחשבת,הטובה יותר או הפחות טובה?

במקצה המדידה הראשון מודד מדריך א' ובמקצה השני מודד מדריך ב'. כך שאתה נמדד ע"י שני מדריכים בשני המקצים.

כך זה היה בכל האירועים באשדוד.

בגמר: במקצה הראשון מודד מדריך א' כאשר מדריך ב' מגבה אותו (למקרה שתהיה תקלה.) ובמקצה השני א' מגבה את ב'.

במקרה הזה התוצאה הקובעת היא של המדריך המודד ולא של המגבה.

לצערנו הרב מסיבות שאינן תלויות בנו (כמו שרוני ציין), אנו נאלצים למדוד ידנית ולא ע"י המערכת האלקטרונית שבה הושקע המון כסף.

לגבי זה שחבר שלך מדד לך, כבר עברנו את זה איתך באחד האירועים באשדוד.

החבר , מיומן ככל שיהיה, אינו איש צוות מסלולים ופחות אובייקטיבי מצוות מסלולים. הוא לא יודע מתי בדיוק להתחיל ומתי לעצור.

שים לב שהמדידה מתבצעת תמיד ע"י מדריך וותיק ומיומן כדי למנוע כמה שיותר טעויות.

אנחנו עושים כל מאמץ כדי למדוד בצורה שווה ואחידה לכל המתחרים!! אנחנו לא פה בשביל להכשיל אף אחד!!

בכול אופן ההצעות שלי למדידות זמנים:

א.להתקין מערכת כמו בקארטינג עם ציפ לכל רכב, שהזמנים יורדים למחשב און ליין כולל צג גדול שמופנה למתחרים ולקהל כמו בתחריות ריצה. לא ריאלי. יקר מאוד!!

ב.הצעה נוספת ,לקחת מישהו חיצוני למדידת זמנים ,לביטול החשש של טעויות מדידה ולמדד נוסף. נקודה למחשבה.

בכל מקרה קובי, תודה על ההארות וההערות. (זאת הדרך שלנו להשתפר).

אנו נפיק את הלקחים מהאירוע ומהתגובות של כולם, וננסה למצוא את הפתרונות הטובים והמקצועיים ביותר.

חג שמח

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

פורסם

יחד אם זאת לאור מה שכתב נהג רגוע,יש איזה תחום אפור בין הצמיגים החוקיים ללא חוקיים ?

האם לא דובר על גבול של 200 TreadWear ,כי אני מכיר לפחות בחור אחד שקנה סט צמיגים במיוחד שלא יהיו מתחת ל-200

אני מצפה לתשובות והבהרות מנציגי מסלולים לשאלות שלי.

המשך חג שמח

קובי

השנה החליטו במסלולים לעבור לשיטה שונה - כעת יש רשימה של צמיגים אסורים כאשר הרשימה יכולה להתעדכן תוך כדי הליגה. אם מישהו קונה צמיג במיוחד - עליו לשלוח את הפרטים לגידי כדי שלא יהיה מצב שצמיג שנקנה במיוחד יהפוך לאסור במהלך העונה.

ובוודאי מקום ראשון בקטגוריית הצמיג המאופר... :-)

(נראה שהצמיג לא אהב את זה וחיפש ללכת הבית באמצע הגי'מקנה)

[צילום: תומר פשקו]

אכן הצמיג שלי החליט להתחפש (אין לי מושג למי :-) ) נראה כאילו הוא בורח בשל העובדה שצמיג 205 יושב על גאנט שקצת רחב מדי בשבילו - 7.5 . חשבתי שבגלל התחפושת יהיו לי יותר צילומים... כנראה שלא :-(

בקשר למדידות זמנים - אני דווקא סומך על החברה של מסלולים, אבל הרעיון של מודד חיצוני נשמע מצויין בשל קולות של מתחרים כאלו ואחרים שחושבים שיש אפלייה\שוני במדידות. השאלה היא העלות...

פורסם

עודד,

תודה על התשובה המהירה והעיניינית,אני מעריך את זה מאוד.

לגבי מערכת מדידה עם טרספונדרים,אולי זה יקר,אבל זה פותר הרבה בעיות וזה הכי מקצועי....

לגבי מודד חיצוני, ניב שאל על עלויות,אז לדעתי אין צורך בעלויות,מזמינים אורח כבוד ניטראלי ושמקובל על כולם,לדוגמא

גיי בין ארי(מועדון המרשלים)או נהג עבר וותיק,למדידת הזמנים של כול יום האירוע.

אבל עדיין לא קבלתי תשובה על שאלה 2

2. נושא הצמיגים- לא ראיתי נציג של מסלולים בודק את צמיגי מכוניות המתחרים,התקנון נועד לאכוף אותו,אני לא יודע אם הצמיגים של מתחרה Xחוקיים או לא וגם זה לא התפקיד שלי לבדוק את זה,את התקנון מסלולים כתבו והם אלו שצריכים לאכוף אותו,

האם יש גבול תחתון ב TreadWear ?

ניב כתב:

השנה החליטו במסלולים לעבור לשיטה שונה - כעת יש רשימה של צמיגים אסורים כאשר הרשימה יכולה להתעדכן תוך כדי הליגה. אם מישהו קונה צמיג במיוחד - עליו לשלוח את הפרטים לגידי כדי שלא יהיה מצב שצמיג שנקנה במיוחד יהפוך לאסור במהלך העונה.

שאלה נוספת,האם זה פייר שאני אקנה צמיגים לתחרות הבאה,והם יהיו חוקיים מבחינת התקנון,ומרוץ לאחר מכן גידי(מסלולים) יחליטו שהם לא בתקנון?

קובי

פורסם

קובי

ברשותך אני אענה כיוון שאני בקיא היטב בחוקים, בתקנון ובכוונות מסלולים:

בתקנון כתוב בפרוש שכדי למנוע מבוכה ובעיות, מי שרוצה לקנות סט ייעודי לג'ימקנות , אמור לשלוח לגידי את פרטי הצמיג, אם הצמיג יאושר - המתחרה יוכל להשתמש בצמיג למשך כל ליגת 2009.

חשוב מאוד לקרוא את התקנון המלא, ככה יפתרו המון מהשאלות הנשאלות פה בקשר לצמיגים, בהקשר הזה ניתן לקרוא בתקנון את הסעיפים האלו:

11.2. במהלך העונה מסלולים שומרת את הזכות להוסיף עוד שמות צמיגים לרשימת הצמיגים המעלים קטגוריה. ביום האירוע ההתייחסות תהיה לרשימה המעודכנת ביותר באתר. לפיכך יש לקחת בחשבון שצמיג שהיה מורשה בתחילת העונה עלול להיווסף לרשימה במהלך העונה.

11.3 לצורך ההגינות וכדי למנוע אי נעימויות, מומלץ לבדוק עם מסלולים כאשר אתם מעוניינים לרכוש צמיג ספורטיבי לכל עונת 2009. יש לשלוח קישור של האתר המראה את המפרט המדויק של הצמיג הנדון למייל [email protected] עד שבועיים לפני האירוע הקרוב.

אני מציע אפילו לארגן שירשור פה בספורט מוטורי, בו יפורטו שמות של צמיגים מאושרים, וכן פה יהיה ניתן לשאול על צמיגים אשר רוצים לרכוש. מבחינת מסלולים יהיה רק אחד שיוכל לתת תשובות על צמיגים כדי למנוע בילבול ומקרים לא נעימים (כמו שהיו בתחרות הקודמת)

גידי, דעתך???

בקשר למודד חיצוני, הייתי מעדיף איש מקצועי שאיינו קשור לספורט המוטורי מאשר אורח כבוד, אל תשכח שהמודד יצטרך להיות נוכח במשך כל הארוע (9 שעות לא קלות בכלל) והכי חשוב, שהמדידות יהיו מדוייקות ובהתאם לשיטה מסויימת. לכך אתה חייב מודד קבוע ואמין.

פורסם

לא הבנתי, מה בדיוק הבעיה עם המודדים שיש היום ? חשבתי שהתלונה היא על חוסר דיוק (טכנית השיטה אכן מאוד לא מדוייקת, מעשית ובאופן יחסי אנשי מסלולים עושים עבודה יפה), לא שיש לכם בעיה עם האובייקטיביות של אנשי מסלולים :roll:

כאילו ש"אורחי כבוד" יהיו תמיד אנשים שלאף-אחד לא תהיה בעיה איתם, שלא לדבר על הניסיון והעקביות במדידה והשקעה של יום ארוך שכזה.

בקיצור, לדעתי רק מערכת אלקטרונית, אחרת עודד/אולג/גידי עושים את המקסימום. מה שכן אפשר לשפר בתחום הידני זה סטופרים איכותיים (לא יודע מה בשימוש כרגע) ותוספת של מודד שני גם במוקדמות (תכל'ס, לרובנו זה לא פחות חשוב ממדידה מדוייקת בגמר. הרי אם נעשתה טעות מדידה ובכלל לא עלינו...) כשמדידת הזמן צריכה אולי להיות ממוצע של שניהם ולא מקצה של מודד א' ואז מקצה של מודד ב' (זה קצת הורס את כל הרעיון שאתם מודדים בזוג, לא ?).

פורסם
.

1.מדידת הזמנים - אגב עודד שמודדים בשני סטופרים איזו תוצאה נחשבת,הטובה יותר או הפחות טובה?

במקצה המדידה הראשון מודד מדריך א' ובמקצה השני מודד מדריך ב'. כך שאתה נמדד ע"י שני מדריכים בשני המקצים.

כך זה היה בכל האירועים באשדוד.

בגמר: במקצה הראשון מודד מדריך א' כאשר מדריך ב' מגבה אותו (למקרה שתהיה תקלה.) ובמקצה השני א' מגבה את ב'.

במקרה הזה התוצאה הקובעת היא של המדריך המודד ולא של המגבה.

על מנת שהמדידה תהיה שווה ומדוייקת לכולם , אין להחליף מודד כלל !! מודד א' חייב להיות המודד הרשמי גם במדידה השנייה לאורך כל התחרות ! הרי לכל מודד זמן תגובה שונה, ולכן כאשר מחליפים מודד במקצה השני הזמן הנמדד אינו שווה לזמן שנמדד במקצה הראשון. לדוגמה: נניח שבמציאות נהג עשה זמן זהה בשני המקצים- במקצה ה-1 נרשם זמן X על ידי מודד א', אולם במקצה השני נרשם זמן Y (ולא זהה),משום שלמודד ב' זמן תגובה שונה !!וכשבאים להשוות תוצאה ידנית החלפת המודדים מהווה בעיה !

לכן צריך שהזמן הקובע לדירוג יהיה של מודד אחד בלבד !!

זמן המודד הנוסף הוא למקרה חירום בלבד....

לגבי זה שחבר שלך מדד לך, כבר עברנו את זה איתך באחד האירועים באשדוד.

אין להתייחס לטענות מסוג זה !

עודד.

עודד

לא הייתי בתחרות וחבל (מבחן מעשי) .

רציתי להבין - איך הוזנקו המתחרים ומה היתה שיטת המדידה בזינוק ?

חג שמח

מישל

פורסם

מישל, כבר נכתב פה בשרשור (גם ע"י עודד) איך בוצעה המדידה בזינוק.

אתה יוצא בזמנך החופשי אחרי אישור של המודד שהוא מוכן. המודד מזהה את הנקודה שבה הגלגל עובר את הקו ואז מתחיל.

זה מבוסס על זמן תגובה של מודד בדיוק כמו שנעשה בסיום. זה פשוט עדיף על הזנקה קולית שמאפשרת טווח סטיה גדול יותר של היציאה בפועל של הנהג (שלא מסונכרנת עם תחילת המדידה בצורה מדוייקת. כל נהג עובד אחרת עם הזנקה כזאת והמודד לא יצליח להבחין בסטיות של עשירית-שתיים לפני או אחרי ה-go שלו).

לגבי המדידה הכפולה, אני אחזור על מה שאמרתי: כדי להפיק משהו אמיתי ממדידה כפולה (מעבר לסתם גיבוי למקרה שהתפספסה המדידה לגמרי) אז צריך להתייחס לשניהם ולעשות ממוצע. אני אשמח אם זה יתבצע גם על המוקדמות שמוכרעות על מאיות השניה כמו הגמר אם לא יותר ולכן הדיוק קריטי לא פחות.

פורסם

ניר,

לי זה ממש לא היה ברור,שהמדידה מתחילה אחרי שהרכב עובר את הקו,אני חוזר על זה שוב, לי נאמר בפרוש שהמדידה מתחילה עם שחרור הקלץ'....זה שונה!!!

אגב,אני אשמח לדעת אם יש איזה גבול TreadWear ?

אפרופו מכשיר מדידה אלקטרוני ,זאת השיטה הכי מדוייקת והכי מקצועית,זה יקר, אבל זו מהות התחרות....

נ.ב.

מי שצריך לראות מכשיר אלקטרוני,הוא גם יראה מדידות עם סטופרים,והמבין יבין...

קובי

• תוכן חדש...