Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

לאחר שהצלחתי לפרק את ראש המנוע שלי בעזרתם האדיבה של חברי הפורום,

(כזכור אחד הפלאגים שלי התפרק בזמן שהמנוע פעל ושיערתי שחלקיו דפקו את השסתומים של הבוכנה מכיוון שהקומפרסיה בבוכנה זו היתה נמוכה פי 3 מהשאר)

לאחר פירוק הראש קשה לראות אם אחד השסתומים אכן נדפק, אולם ניתן לראות בברור שריטות על הצילנדר עצמו.

השאלה היא מה עושים? האם ניתן לבצע השחזה? האם יש צורך בחריטה? האם ניתן לבצע איזו שהיא פעולה מבלי לפרק את הבלוק? מהי המלצתכם?

מצ"ב תמונות

IMG_1361.jpg

IMG_1362.jpg

פורסם

ניתן לפרק את אגן השמן ולהוציא את הבוכנה מלמטה ולבצע הונינג לצלינדר ולהחליף בוכנה רינגים לפי הצורך

אבל תעשה את זה רק אם אתה בטוח שהצילנדר לא מאבד קומפרסיה מאטם הראש או מהראש עצמו

פורסם

זה רק אני או שיש פיח בכמות מוגזמת?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

למה לעזוב?

פירוק הבוכנה מלמטה + הונינג נשמע כפיתרון האלגנטי ביותר לבעיה

1) אין צורך לפרק את הבלוק

2) אין צורך ללכת לבעל מיקצוע (ראיתי ביוטיוב שעושים את זה עם מקדחה ידנית + אביזר מיוחד)

3) חשוב לציין שהשריטות לא עמוקות אני מעריך פחות מעשירית המילימטר

השאלה היא רק האם הונינג + רינגים חדשים יוכלו לתת אטימה טובה שהרי בכל זאת הונינג ירחיב את הצילינדר

פורסם

שלום.

השריטות בצילנדר הם לא ביגלל הפלג שהתפרק ונפל לתוך המנוע!!!

השריטות הם נזק של התחממות יתר ורתיחחה של המנוע.

לא יעזור הוניג ויותר מזה כאשר תפרק את הבוכנות אתה תראה את אותם השריטות על הבוכנות.

מה שקרה זה כך עקב ההתחממות יתר של המנוע הבוכנות התפשטו יותר מידי וגרמו לנזק בצילנדר וגם על הבוכנות. אחרי שהמנוע התקרר הבוכנות התכוצו ונידפקו. הוניג לא יעזור חבל לך על הזמן צריך לפרק את כול המנוע לחרוט את הצלנדרים ולהרכיב חדשים. כול המנוע לא שווה את ההשקעה אין לך ברירה אלה לקנות מנוע ולהחליפו.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

התחממות היית גורמת לנזק דומה גם בצד השני של הצילינדר וגם בעוד צילינדרים, לי נראה שהצילינדר הזה עבד עם שמן עד שרינגים נתפסו.

לגבי הוניג, אני מסכים, חבל על הזמן - תמצא מנוע מפירוק או תעשה חריטה עם בוכנות OS חליפיות של קינג.

פורסם
שלום.

השריטות בצילנדר הם לא ביגלל הפלג שהתפרק ונפל לתוך המנוע!!!

השריטות הם נזק של התחממות יתר ורתיחחה של המנוע

לא יעזור הוניג ויותר מזה כאשר תפרק את הבוכנות אתה תראה את אותם השריטות על הבוכנות.

מה שקרה זה כך עקב ההתחממות יתר של המנוע הבוכנות התפשטו יותר מידי וגרמו לנזק בצילנדר וגם על הבוכנות. אחרי שהמנוע התקרר הבוכנות התכוצו ונידפקו. הוניג לא יעזור חבל לך על הזמן צריך לפרק את כול המנוע לחרוט את הצלנדרים ולהרכיב חדשים. כול המנוע לא שווה את ההשקעה אין לך ברירה אלה לקנות מנוע ולהחליפו.

בברכה בני ל.

הי,

הבוכנה היחידה ששרוטה היא הבוכנה שבה התפרק הפלג כל שאר הבוכנות תקינות.

למה בכלל שהמנוע יתחמם? הוא מעולם לא התחמם והמשיך לעבוד עד לרגע בו החלטתי לפרק אותו כתוצאה מבדיקת קומפרסיה שעשיתי בה גיליתי כי לבוכנה הנ"ל יש קומפרסיה חלשה פי 3 מהשאר.

למעשה המשכתי לנסוע (אולי בטיפשותי) במכונית עוד שנה מאז מקרה ההתפרקות של הפלג ויכולתי להמשיך לנסוע.

פשוט חשבתי שכדאי כבר לתקן כי המנוע עובד בעצם על 75% מהיכולת

גם בצד השני של הצילינדר ישנם שריטות דומות (אומנם קצת פחות אבל יש)

מדוע לא הגיוני שהשריטות הן כתוצאה משבבים של הפלג ששרטו את הצילינדר?

האם יש לכם השערה מה יכול לגרום לפלג להתפוצץ במנוע?

פורסם

שלום לכם!

שבוע שעבר התייעצתי איתכם בקשר למנוע שלי שבאמצע הנסיעה התפרק הפלג במנוע

תקציר מנהלים:

- בעקבות התפרקות הפלג הוחלף פלג חדש והאוטו המשיך לנסוע כרגיל בלי בעיות מיוחדות (אולי קצת פחות סחיבה)

- בדיקת קומפרסיה העלתה כי בבוכנה שבה אירעה התפרקות יש פי 3 פחות קומפרסיה

- פורק ראש מנוע ונתגלו שריטות בצילינדר

אובכן, היום פירקתי את הבוכנה עצמה וגיליתי שאחד הרינגים תפוס ובראש הבוכנה יש המון מכתשים ודפיקות (כנראה עקב חלקיקי הפלג)

אני מודע לעלויות החלקים הגבוהות ולכך שהמנוע מאוד מסובך, המכונית עצמה לא שווה יותר מ 15K במקרה הטוב לכן בהחלט שלא שווה לי להחליף מנוע או כל פרוצדורה שתעלה לי יותר מ 3000 ש"ח.

מיכיוון שהרינג טפוס ולמעשה ככל הנראה זו הסיבה שאין קומפרסיה (כי הרינג תפוס) עלה בדעתי לשחרר אותו ולבצע חריטת תיקון לתעלת הרינג ואז להרכיב רינג חדש

פיתרון כזה לדעתי אמור לתת 80% פיתרון לבעייה

השריטות ככל הנראה לא כאלה משמעותיות (הרינג התפוס הרבה יותר משמעותי לקומפרסיה)

חשוב להבהיר שהבוכנה מלבד שריטות קטנות לאורכה נמצאת במצב עגול ללא עיוותים

והחשוב מכל האוטו נסע קרוב ל 10K קילומטרים אחרי המקרה ועדיין יכול לנסוע

מה דעתכם על הרעיון שלי?

(אם אפשר בלי תגובות בסגנון: "עזוב זה לא יעבוד" אלה הסברים מעמיקים)

השריטות בבוכנה.JPG

הרינג התפוס.jpg

הבוכנה.JPG

האיזור הבעיתי בבוכנה.jpg

פלג תקין.JPG

הפלג שהתפוצץ.JPG

הפלג שהתפוצץ 2.JPG

שריטות בצילינדר.JPG

פורסם

אכן יש סתימות במעברים, (פיח בעובי 2-3 מילימטר)

סביר שזה גרם להתחממות

ניתן להוציא אותם עם מברג או משהו.. אני אכן אנקה הכל

אבל מה לגבי הרינג?

פורסם
תנסה לברר כמה עולה סט בוכנות לפי דעתי לא יותר מ 800 ש"ח אין מה להחזיר את הבוכנה הישנה

אם סט בוכנות היה עולה 800 ש"ח אנשים היו עושים אוברול כל שנה.

פורסם

סט בוכנות לאוקטביה 1.9 דיזל עולה כ 1500 ש"ח סט לבנזין עולים לפחות חצי כך שאם אין

לך ניסיון עם מחירים אל תגיב בבקשה מדובר על בוכנות תחליפיות

פורסם

בהחלט מדובר בהתחחמות הבוכנה ויש לבצע חריטת מנוע ולהחליף לבוכנות גדולות יותר, בתנאי שיש אפשרות של חריטה לפי היצרן, אחרת יהיה צורך להחליף מנוע או בלוק.

בכל מצב, בוכנות לא חורטים ולא מתקנים, התיקו ןהיחיד שעושים זה בראש הבוכנה, ישור שטח או ביצוע העמקה לצורך הקטנת יחס דחיסה.

כל נסיונות תיקון אחרות לא יחזיקו אז חבל לך על המאמץ.

• תוכן חדש...