Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור המעשה:

באוגוסט האחרון בעת נסיעה בירידה נשמעה מכה חזקה מהגיר בעת הורדת הילוך משלישי לשני ונדלקה בלוח המכוונים של הרנו סניק II שלי נורית service כתומה אבל לא היתה הודעת שגיאה אחרת. עצרתי בצד, כיביתי, הדלקתי, נורית ה-service כבתה והאוטו נסע כרגיל. כשהתקשרתי למוסך שלי (מוסך יבואן) נאמר לי שאם האוטו נוסע כרגיל והתקלה לא חוזרת, לא לעשות כלום לגביה.

התרחיש חזר על עצמו (בדיוק באותו מקום...spooky) לפני כחודש.

החלטתי ללכת למוסך שלי (כאמור, מוסך יבואן) לבדוק את הנושא ושם חיברו את האוטו למחשב ואמרו שע"פ קוד התקלה (לא קיבלתי את המספר) נראה שיש להחליף את ה-EVM בגיר. העלות המשוערת: כ-2500 ש"ח.

הסניק שנת 2005, על הכביש 4 וחצי שנים ועם 88,000 ק"מ (נקנה יד שניה לפני שנה).

דיברתי בטלפון עם מכון גירים מומלץ במרכז (אני מהצפון) ושם נאמר לי שצריך לבדוק את הגיר, כי אם מה שגרם להרס השסתומים אלו שביבי מתכת בשמן - יהיה צורך לשפץ את כל הגיר:shock:.

בחיפוש כאן ב-CF מצאתי המלצה למכון גירים "גירומטיק" במפרץ חיפה שעליו נאמר לי ע"י גורם לא רשמי כי גם המוסך המורשה שמטפל ברכב שלי שולח אליו את הגירים לטיפול/שיפוץ.

שאלות:

האם מישהו נתקל בכזו תקלה בגיר AL4 שמופיעה לרגע ואז נעלמת לחודשים בלי שמורגש כל שינוי בהתנהגות הגיר? ושאינה מדליקה את נורת ה-check gearbox? האם מנסיונכם זה אכן EVM?

האם למישהו יש נסיון עם החלפת EVM בסניק/מגאן II? כמה זמן החזיקו השסתומים החדשים?

האם כדאי להיצמד למוסך המורשה או ללכת למכון גירים מומלץ? האם יש כאן בעל רנו עם נסיון עם גירומטיק?

תודה מראש

:type:
פורסם

בעיה מוכרת בגיר הנ"ל , מדובר על שסתומים חשמלים בגיר הנ"ל עלות ההחלפה כ 2000 ש"ח לפני מע"מ.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

בעיית ה-EVM מוכרת, זה נכון, אבל ממה שדיברתי עם אנשים, הסימפטומים אצלי שונים מעט מהמוכר.

בד"כ EVM גורם לגיר להתקע בהילוך שלישי ומדליק נורת check gearbox - שני דברים שלא קרו אצלי.

לא יודעת עד כמה ניתן לסמוך על האבחון הממוחשב ועד כמה יש סיכוי שיהיה מדובר בכלל בתקלה אחרת.

פורסם

שלום,

גם לי יש סניק, אבל מודל 2008 ואצלי החיישן המדובר התקלקל ב-20,000 ק"מ (כאשר הרכב היה בן 10 חודשים). הרכב נמסר לתיקון במוסך מורשה של רנו בנהריה (הכי קרוב אלי) וככל שידוע לי התיקון התבצע במסגרת האחריות (אני לא שילמתי - רכב ליסינג).

ככל שאני למדתי מחיפושים באינטרנט ומהתייעצות עם חבר שהוא בעל מוסך מורשה של רנו (לא זה שבו תוקן הרכב), מדובר ב-"חיישן לחץ שמן בגיר" והוא לרוב נוטה לסיים את חייו הקצרים כאשר המנוע פועל בסל"ד גבוה לאורך זמן ועם החלפות הילוכים תכופות. מדובר ברכיב די בעייתי והתקלות בו יחסית שכיחות.

העלות "הרשמית" (במוסך מורשה רנו) להחלפה היא כ-2,500 ש"ח. שים לב שיבואן רנו נתן/נותן אחריות ל-3 שנים כך שאם הרכב שלך עדיין במסגרת האחריות - ייתכן שהרכיב יוחלף ללא תשלום.

משך זמן התיקון - כ-6 שעות.

המלצה שלי - במקרה הזה, הימנע מביקור ב-"מכון לשיפוץ גירים" מכיוון שלא מדובר בשיפוץ גיר אלא "רק" בהחלפה של חיישן שניתן להשיגו רק מרנו. מעבר לכך - מכיוון שמדובר בתקלה אלקטרונית, יש צורך בחיבור של מחשב הרכב למחשב חיצוני (לצורך כיול) והציוד המתאים נמצא רק במוסכים מורשים של רנו.

אגב - כיבוי של הרכב והנעה מחדש פותרת את הבעיה של "היתקעות בהילוך 3" אבל הודעת תקלה עדיין תופיע על הצג (לוח השעונים).

פורסם

הסניק שלי כבר שנה וחצי לא באחריות ובמוסך המורשה בדקו לי ואין השתתפות של רנו:cry:

סל"ד גבוה והחלפת הילוכים זה אכן מה שעובר על האוטו שלי (אזור הררי, הרבה טיפוסים וירידה מהרים). האם זה אומר שגם החיישן החדש צפוי לסיים את חייו לאחר זמן קצר?

האם במקרה של החלפת החיישן רנו לא שולחים את הגיר למכון גירים? האם אתה *יודע* בודאות שהתיקון בגיר שלך נעשה במוסך המורשה עצמו?

אצלי גם הודעה התקלה (נורת service כתומה ותו לא) נעלמת לאחר כיבוי והתנעה מחדש.

פורסם

החלפת שסתום מבוצעת במוסך המטפל, הגיר אינו מפורק ולא נשלח למכון חיצוני..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
הסניק שלי כבר שנה וחצי לא באחריות ובמוסך המורשה בדקו לי ואין השתתפות של רנו:cry:

סל"ד גבוה והחלפת הילוכים זה אכן מה שעובר על האוטו שלי (אזור הררי, הרבה טיפוסים וירידה מהרים). האם זה אומר שגם החיישן החדש צפוי לסיים את חייו לאחר זמן קצר?

האם במקרה של החלפת החיישן רנו לא שולחים את הגיר למכון גירים? האם אתה *יודע* בודאות שהתיקון בגיר שלך נעשה במוסך המורשה עצמו?

אצלי גם הודעה התקלה (נורת service כתומה ותו לא) נעלמת לאחר כיבוי והתנעה מחדש.

הרכב שלי נוסע בעיקר בגליל התחתון/מערבי שמרובים בעליות תלולות וחלקן אף ארוך (יחסית).

לגבי החיישן החדש - הנבואה ניתנה לשוטים. במוסך שבו הוחלף החיישן אמרו לי שמשום מה החיישנים המקוריים נוטים לסיים את חייהם מהר יותר מהחיישנים החלופיים. כל הנראה החיישנים החלופיים הם מדגם שבו תוקן איזה ליקוי ולכן הם חיים יותר.

החלפת החיישן מתבצעת במוסך שבו מבצעים את הטיפול - לא מפרקים ולא שולחים את הגיר לשום מקום! הייתי נוכח וראיתי!

הסיפור עם העלות הגבוהה וזמן התיקון הוא שצריך לפרק החוצה חצי עולם, כדי להגיע לחיישן הסורר. החיישן עצמו לא עולה הרבה (יחסית) וגם לא נחשב לאיזה חלק אולטרה-מסובך מבחינה מכנית/אלקטרונית.

ככה זה רכב צרפתי - נוח לנוסע, לא נוח למכונאי. תמיד היה תמיד יהיה.

פורסם

על איזה חיישנים או שסתומים תחליפיים אתם מדברים? גם מכוני גירים משתמשים בחלקים מקוריים של רנו או פיז'ו.

• תוכן חדש...