Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרית אויר נוסע בלאון 2 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם בזמן תאונה, כרית האויר של הנוסע תפתח בכל מקרה או שיש איזה חיישן שמגביל את הפתיחה לנוכחות של מישהו במושב?

השאלה נשאלת בעקבות דיון האם להניח את התיק על מושב הנוסע ולחגור אותו או להניח אותו על הרצפה (אני מעדיפה לחגור אותו, כך הוא יותר יציב).

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם

השאלה טובה, ויש לבדוק בנתוני היצרן עצמו, שכן, אמור להיות חיישן משקל בכסא, זאת כדי למנוע הפעלת שווא של כרית האוויר, עת תאונה חס וחלילה, ועת שלא יושב שם איש.

העניין הוא, שאיני יודע מהו המשקל , שממנו תדרך מערכת כרית האוויר הימני, אני מקווה ונוטה להאמין שהיצרן ידע לחשוב על עצם שמונח על הכיסא, לבין אדם , אף קל משקל, והכל ביחס למשקל בלבד, ולא ביחס לסוג העצם.

כדאי לשאול במרכז פניית לקוחות של החברה, או להמתין, שאולי, למישהו יהיה כאן את המידע המדוייק.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

התשובה לכך אמורה להיות בספר הרכב גם כן.

להערכתי, אם יש התראה לחגורת בטיחות בלוח השעונים כאשר יושב נוסע לא חגור יתכן כי יש מערכת כרית אויר סלקטיבית היודעת לפתוח את הכריות הנדרשות בלבד בזמן תאונה.

ולנושא הדיון:

• מטען וציוד יש להניח כמה שיותר קרוב לרצפה ורצוי בתא המטען, בזמן תאונה מטען משוחרר עלול לעוף לכל הכוונים לגרום לנזקים חמורים עד למוות לנוסעים, וחגורת בטיחות לא נועדה לעגן תיק למקומו ולא בטוח כי תצלח במשימה.
  • מתועדים מקרים שמטען משוחרר ערף את ראשם של הנוסעים החוגרים שהיו ניצלים בזכות החגורה וכרית האויר שפעלה.
  • אחרי תאונה, הדבר האחרון שאמור לעניין את בעל הרכב זה האם כריות אויר "מיותרות" נפתחו או לא וכך או כך לרוב הרכב יושבת.

פורסם

מה שאני הייתי נוהג לעשות כשהיה לי ספסל אחורי (לפני שנים רבות):

לשים את התיק מאחורי המושב של הנוסע, על הרצפה, ואם הוא זז,

פשוט להזיז את המושב אחורה כדי שהתיק יישב בצורה הדוקה על רצפת הרכב,

בין החלק האחורי של משענת גב הנוסע לבין הספסל האחורי.

תיק, גם אם הוא חגור, עדיין יכול (בתאונת צד לדוגמה חלילה) לזוז ממקומו.

בתאונת דרכים חפץ ברכב יכול להגיע לכוחות של 100G ויותר,

לא הייתי רוצה לפגוש תיק כלשהו, גדול כקטן, במעמד זה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ומה היית עושה במקרה שבו גם במושב הנוסע היה יושב מישהו?

דניאל, אני מכיר לפחות מקרה אחד של רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים שבה נפתחו שתי כריות אויר, אולם היות ולא היתה כל פגיעה בשילדה, הרכב תוקן והוחזר לכביש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

נדיר ביותר, אני לא חושב שראיתי תאונת חזית עם כריות קדמיות פתוחות ללא פגיעת מרכב, היום עם ריבוי הכריות אויר ברכבים חדשים השבת רכב לכשרות אחרי תאונה כזו לא אפשרית כללית (מבחינת ביטוח) למעט מקרים נדרים של רכב יקר וחדיש.

פורסם

עד כמה שזכור לי, בלאון כמו בטולדו משנת 2003 והלאה קיימת אופציה לביטול פעולת כרית האוויר של הנוסע (ע"י הכנסת מפתח וסיבוב למצב OFF בתא הכפפות). בכל אופן, אין חיישן מתחת למושב היודע לזהות נוכחות של אדם.

פורסם

אין נורית התראה אם הנוסע אינו חגור ולכן נראה לי שהכרית תפתח בכל מקרה.

לגבי תא המטען, מדובר בתיק הנושא מצלמה יקרה, לא הייתי רוצה שהוא יתגלגל בתא המטען או שילקח ע"י בודקי הביטחון בכניסה לחניונים.

נדיר שיושב מישהו במושב האחורי אצלי ברכב (אולי זה הזמן להעלות את אופצית המעבר לרכב דו מושבי...?) ולכן זו אופציה נחמדה, אך נראה לי שבמקרה של התהפכות קיבוע עם חגורה יהיה יעיל יותר.

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

• תוכן חדש...