Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסיון עם ביודיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יודע איך אתה קובע שהביו שלך מגיע מהשמן של מפעל טבעול בלבד, השמן נאסף ממגוון מסעדות ומפעלים ומעורבב יחד.

לא שזה משנה יותר מדי כי אם דרגת ה'זיקוק' והניקיון של הביודיזל גבוהה אז אין בעיה בכלל.

אני חושב שאם תהליך התדלוק הוא נוח אז לא צריכה להיות בעיה לתדלק בביודיזל גם כשהמחיר זהה לסולר, גם אם היתרונות היחידים הם הפחתת זיהום האויר ואי מתן הפרנסה לערביי המפרץ הפרסי.

אני מייצר ביודיזל בעלות של פחות משקל וחצי לליטר + עלות השמן המשומש שאת חלקו אני מקבל בחינם, לכן אני לא חושב שאי פעם מחיר הדלק בתחנות יתקרב למחיר שאותו אני משלם. מי שרוצה ללמוד ולהכין לבד - אני מוכר מכונה אחת שיש לי בבית ומוכן ללמד את כל התהליך כולל טיפים חשובים את מי שיקנה, אבל רק בפרטי.

יש תוי תקן לביודיזל?

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש תוי תקן לביודיזל?

יש אמריקאיים ואירופאים ,לא ישראליים.

בטח שיש תקן,

יש כל מיני רמות: תקן סעיד, אווזי, אבו חסן.

----

פורסם
שלום לכולם,

יש בבעלותי מיצובישי פגרו98 דיזל ואני שוקל לעבור לתדלוק בביודיזל

יש פה מישהו עם ניסיון עם ביודיזל שיכול להוריד לי את החשש הראשוני?

ובכלל האם הביודיזל עושה מה שאומרים שהוא עושה? ירידה כל כך גדולה בזיהום אויר???

תודה רבה,

משה.

נו משה יש חדש?

פורסם
אתה לא תאמין מה יצא לי מהפילטר סולר!

אני פותח על זה הודעה חדשה, תבדוק בפורום רכב כללי.

אני לא רואה איפה זה?

פורסם

מוזר שאין פה אף אחד שמזכיר כמה דברים פחות נחמדים לגבי ביודיזל, כמו שיותר ויותר תוצרת חקלאית היום עוברת לייצור ביודיזל , מה שכמובן גורם לעלייה במחירי האוכל (עלייה משמעותית שרק תגדל עם השנים, ותפגע במיוחד במדינות מתפתחות)

בנוסף , בגלל שאין רוטציה בסוג הגידולים בשדות שמייצרים לביודיזל אז גם יש יותר התפתחות של מזיקים ומחלות בגידולים

וגם פחות ופחות מינרלים בקרקע.

אבל העיקר שיש פחות זיהום אוויר...

פורסם

יכול להיות שאתה צודק ברוב הדברים שאתה אומר - אבל אני (וכל מי שמייצר בארץ) משתמש בשמן משומש ולא בשמן חדש אז כל מה שאתה אומר לא תופס פה.

מלבד זאת, אתה צודק, באמת לא היה עוני ורעב לפני שהתחילו לייצר ביודיזל...לא צריך לקשקש ולחפש את חצי הכוס הריקה כל הזמן, החצי הריק הזה קיים בכל דבר בעולם.

בריאות לכולם!

פורסם
מוזר שאין פה אף אחד שמזכיר כמה דברים פחות נחמדים לגבי ביודיזל, כמו שיותר ויותר תוצרת חקלאית היום עוברת לייצור ביודיזל , מה שכמובן גורם לעלייה במחירי האוכל (עלייה משמעותית שרק תגדל עם השנים, ותפגע במיוחד במדינות מתפתחות)

בנוסף , בגלל שאין רוטציה בסוג הגידולים בשדות שמייצרים לביודיזל אז גם יש יותר התפתחות של מזיקים ומחלות בגידולים

העיקר שיש פחות זיהום אויר?!? עוד מעט לא יהיה לך כדור לחיות בו עם כמות הזיהום שאנחנו מייצרים, אתה לא מבין מה הביודיזל עושה בכלל, אתה קולט מה זה ירידה של עד 80 % בזיהום אויר?

ושריפת ביודיזל היא הרבבבבבבבבבבה יותר בריאה לאוזון!

שמעת על גלובל וורמינג??

מחירי האוכל גם ככה יעלו , נכון שבסופו של דבר גם בישראל ייצרו ביודיזל משמן חדש אבל עדיף שמחירי האוכל יעלו ושישאר לנו מקום עם אקלים נורמלי לחיות בו.

קבל נתון מעניין:

ברחבי העולם, מתים יותר אנשים בשנה מזיהום אויר מאשר מתאונות דרכים. השפעות ישירות של זיהום אויר המובילות למוות כוללות החמרה של מקרי אסתמה, ברונכיט, נפחת, מחלות לב וריאה ואלרגיות נשימתיות. לפי ארגון הבריאות העולמי מתים 4.6 מליון איש בשנה מסיבות הקשורות באופן ישיר לזיהום אויר.

כ-2 מיליון כלי רכב נעים בכבישי ישראל מדי יום. לפי נתונים של אגודת אדם טבע ודין, המרחק שעוברים כלי הרכב בישראל בשנה אחת הוא 41.7 מילאירד ק"מ. כלי הרכב האלה אחראים לפליטה של 98.16% מכלל פליטת הפחמן חד חמצני בישראל, וגורמים לזיהום אויר סביבתי ובריאותי חמור

פורסם

אתה כנראה מתבלבל בין אתנול, שהוא אכן דלק צמחי שעשוי מתירס ואכן פוגע בסביבה בגלל כל הסיבות שהעלית, ונועד לשימוש עם בנזין (כל רכב בנזין יכול לנסוע עם עד 10% אתנול), לבין ביו-דיזל שעשוי משמנים משומשים ואין לו שום קשר לחקלאות.

פורסם

אי אפשר לעצור את ההתחממות הגלובלית!

לפני מספר שנים פורסם מחקר שנמשך במשך שנים ובו מפרטים היטב שההתחממות הגלובלית לא קשורה באופן ישיר אלינו.

דבר שכן אנחנו עושים הוא פגיעה באוזון שתפקידו לסנן קרינה אולטרא סגולה שגורמת לסרטן, אנחנו פוגעים באוזון וכך יש יותר אנשים שחולים בסרטן.

כמובן שאנשים מתים מזיהום אויר שהוא עוד תוצאה של השימוש המופרז שלנו בנפט.

מכל זה עולה שאנחנו לא יכולים לעצור את ההתחממות הגלובלית, אבל אנחנו כן יכולים לשפר את איכות חיינו. ללא מחלות ומוות מיותר בגלל שאנחנו-האנשים-מגזימים.

• תוכן חדש...