Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסיון עם ביודיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא עדכן אותנו עם התוצאות!

אופס. כוונתי היתה לכתוב: נא עדכן אותנו עם התוצאות!

אם יש רשמים ראשוניים וכו', נא לשתף...

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זהו! רשמית לאוטו שלי יש ריח של מסעדת דגים!

המשלוח הגיע היום בבוקר וקיבלתי גם 50 ליטר מתנה (יש להם איזה מבצע השבוע)

הגיע טנדר עם עגלה (על העגלה היה המיכל הריק שהזמנתי וברכב היה מיכל עם 1000 ליטר)

אחרי תדרוך קטן על המשאבה והידית מיקמנו את המיכל והעברנו את הביודיזל מהרכב אל המיכל שלי.

סיימנו, תדלקתי ונסעתי.

אני מרגיש כאילו לרכב יש קצת יותר כוח אבל אני בטח מדמיין.

כל שאר התגובות של הרכב זהות והכי חשוב איפסתי את מד הקילומטר בשביל לראות באמת מה השינוי.

יגיע עדכון בקרוב.

פורסם
כן, רכב שמתודלק בביודיזל צורך כ 5%-10% יותר מסולר, גם איבוד כח מזערי מורגש בעיקר ברכבים לא מוגדשים.

אהללללןןןן

אני שאלתי את הבוס שלי לגבי הצריכה כי הוא עבר לביו לפני שהתחלתי לעבוד אז הוא אמר :" מה האיחור הזה היום? סתם...

הוא אמר שהוא לא בטוח אבל האוטו נוסע יותר לפי החשבון החודשי , אמר שהוא משלם פחות

פורסם

עד כמה שידוע לי,

מדובר בהנפצה מכוונת מצד אלו התומכים בביודיזל ובחשיבה פסיכולוגית מדומה שביודיזל גורם לנסועה גדולה יותר.

אני אציין עוד, כי אני גם מתעניין בנושא, ואף מתכנן בעתיד להשתמש בביודיזל לרכב האישי שלי.

ולצורך העניין, ניצולת האנרגיה של ביודיזל קטנה ב-10%[בערך], מדיזל רגיל.

לכן, ליטר דיזל "ייסע" יותר מליטר ביודיזל,

ההבדל הוא, שבגלל הפרש המחירים, הרבה יותר משתלם לתדלק ביודיזל.

----

פורסם

אנשים יקרים,

לא הרגשתי שום עלייה בצריכת הדלק בעקבות המעבר לביו דיזל.

אני קונה ביו דיזל שעשוי משמן איכותי מאוד (ממפעלי טבעול), קונה בכל פעם 100-120 ליטר שמספיקים לי לחודש בערך.

הבעיה היחידה היא הג'יפה שיש במכונית שסותמת את פילטר הדלק - נתקעתי בדרך חזרה מאילת בגלל זה.

מה שצריך לעשות זה לרכוש מספר פילטרים (מקוריים בלבד) כדי להחליף במקרה שמרגישים איבוד פתאומי של כוח.

כמובן שאחרי שכל הג'יפה הזו נעלמת מהרכב, הרכב סוחב יותר טוב וחסכוני אף יותר - מכיוון שהוא נהנה מהניקיון הנ"ל.

בכל מקרה - אין איבוד כוח, אין צריכת דלק מוגברת.

התדלוק בביו דיזל משתלם מאוד גם אם לא מרוויחים אגורה - וזאת מכיוון שמדובר בשימון טוב יותר לרכב וניקיון של מערכת הדלק.

אחרי שנה של תדלוק במאה אחוז ביו דיזל אני יכול לומר כי זה אחד הדברים הטובים ביותר שנתקלתי בהם.

פורסם

אני לא בטוח שמשתלם יותר לתדלק ביודיזל.

הבנתי מאבא שלי שהוא תידלק בתחנה כלשהי בראשל"צ סולר ב-4.52 ש"ח לליטר שזה 20 אגורות לליטר יקר יותר מביודיזל. בנוסף הבנתי משרשורים שהיו על ביודיזל, שבזמן השימוש בו, החלפת פילטר סולר תיעשה לעיתים קרובות יותר מאשר בשימוש בסולר - משמע הוצאה נוספת.

פורסם
עד כמה שידוע לי,

מדובר בהנפצה מכוונת מצד אלו התומכים בביודיזל ובחשיבה פסיכולוגית מדומה שביודיזל גורם לנסועה גדולה יותר.

אני אציין עוד, כי אני גם מתעניין בנושא, ואף מתכנן בעתיד להשתמש בביודיזל לרכב האישי שלי.

ולצורך העניין, ניצולת האנרגיה של ביודיזל קטנה ב-10%[בערך], מדיזל רגיל.

לכן, ליטר דיזל "ייסע" יותר מליטר ביודיזל,

ההבדל הוא, שבגלל הפרש המחירים, הרבה יותר משתלם לתדלק ביודיזל.

אני מאוד תומך. בוא נניח שזה אותו מחיר. אבל יש יתרונות נוספים רבים לדוגמה נושא שלא מעניין רבים:" זיהום אוויר"

פורסם
אני לא בטוח שמשתלם יותר לתדלק ביודיזל.

הבנתי מאבא שלי שהוא תידלק בתחנה כלשהי בראשל"צ סולר ב-4.52 ש"ח לליטר שזה 20 אגורות לליטר יקר יותר מביודיזל. בנוסף הבנתי משרשורים שהיו על ביודיזל, שבזמן השימוש בו, החלפת פילטר סולר תיעשה לעיתים קרובות יותר מאשר בשימוש בסולר - משמע הוצאה נוספת.

אלו שיחשבו עם המוח ולא עם הכיס,

יעשו שטיפה למערכת הדלק ברכב, בטרם השימוש בביודיזל,

אחרי שתישטף הגיפ'ה שנצברה עם השנים,

עדיין מומלץ לשמור איזה פילטר או שניים, ל"שאריות האחרונות".

----

פורסם
.

אני קונה ביו דיזל שעשוי משמן איכותי מאוד (ממפעלי טבעול), קונה בכל פעם 100-120 ליטר שמספיקים לי לחודש בערך.

.

אתה קונה ביודיזל מוכן או שמכין אותו בבית?

פורסם
אתה קונה ביודיזל מוכן או שמכין אותו בבית?

הוא קונה את השמן במפעל,

ומכין אותו בעצמו,

אגב, גם שמן שרוף יכול לשמש לביו דיזל,

לגבי גנרטור,

לפני חצי שנה בערך, הייתה הופעה "ירוקה" של כנסיית השכל בתל אביב,

המסיבה תופעלה ע"י גנרטור "אנושי"[20 אנשים מפדלים -דינמו]

וגנרטור מאסיבי שתודלק בביודיזל.

----

פורסם

למה אתה עונה בשמי? אני לא מזקק שום דבר לבד ולא מכין שום דבר לבד.

אני קונה ביו דיזל מחברת גרין בי, יותר נכון מבנאדם ספציפי אחד שאני שומר למוצר שלו אמונים גם כשזה לא משתלם כלכלית.

מראש אני לא באתי לנושא הביו דיזל בגלל הכסף - כשהתחלתי לתדלק לפני שנה ההפרש בין הביו דיזל שמכרה גרין בי לבין התחנה הכי זולה שהייתה ליד הבית היה 10 אגורות לטובת גרין בי.

הייתה תקופה קצרה של 4 חודשים שזה היה הפרש משמעותי, קצת יותר משקל וחצי לטובת גרין בי - אבל כמו שהם היו הוגנים כלפי הלקוחות כשיכלו להרוויח כמויות כסף גדולות, ככה אני שומר אמונים למוצר גם עכשיו.

מעבר לזה שהביו דיזל משמש עבורי כמקדם תדמית בפעילות הציבורית שלי, אני גם נהנה מאוד מההרגשה שלא תרמתי כסף מיותר לבתי הזיקוק של סמי עופר ולברוני הנפט במפרץ הפרסי.

פורסם

יש פתרון לאנשים שאין להם איפה לאחסן 500 (או אפילו 100) ליטר של ביו-דיזל? ניתן לתדלק אצל הספק?

תיצור קשר עם חברה אולי יקשרו אותך לאיזה לכקוח שיש לו מיכל תעשו שיתוף. אצלי בעבודה יש 1000 ליטר

פורסם

לא יודע איך אתה קובע שהביו שלך מגיע מהשמן של מפעל טבעול בלבד, השמן נאסף ממגוון מסעדות ומפעלים ומעורבב יחד.

לא שזה משנה יותר מדי כי אם דרגת ה'זיקוק' והניקיון של הביודיזל גבוהה אז אין בעיה בכלל.

אני חושב שאם תהליך התדלוק הוא נוח אז לא צריכה להיות בעיה לתדלק בביודיזל גם כשהמחיר זהה לסולר, גם אם היתרונות היחידים הם הפחתת זיהום האויר ואי מתן הפרנסה לערביי המפרץ הפרסי.

אני מייצר ביודיזל בעלות של פחות משקל וחצי לליטר + עלות השמן המשומש שאת חלקו אני מקבל בחינם, לכן אני לא חושב שאי פעם מחיר הדלק בתחנות יתקרב למחיר שאותו אני משלם. מי שרוצה ללמוד ולהכין לבד - אני מוכר מכונה אחת שיש לי בבית ומוכן ללמד את כל התהליך כולל טיפים חשובים את מי שיקנה, אבל רק בפרטי.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...