Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסיון עם ביודיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שזה מלמעלה שנתקלתי דווקא עכשיו בדיון על הביו-דיזל בעודי מתקשר לאלי בעל מוסך מיצובישי בעכו לברר אם אוכל להגיע לעשות בדיקת עשן ושיחליף לי כבר את כל המערכת.

כבר כמה שאלו פה את אותה השאלה ללא תשובה.

האם קיימת אפשרות לתדלק ממקור כלשהו ללא קניית המיכל?

Pajero, Clio

And my spectacular Megane:king:

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממה שאני יודע הדבר היחיד שאפשר לעשות זה לקנות כמויות קטנות (בגריקנים)

צור קשר עם ביודיזל ישראל אולי יש להם פתרון.

באמת היה יכול להיות נחמד עם קבוצה של כמה אנשים יקנו כמות יחד גם כדי להוזיל עלויות וגם כדי לתת פתרון לאחסון

פורסם

אני מפסיק לייצר עקב מעבר לרכב בנזין ולכן אפשר גם לקנות ממני את המכונה עם הסברים והדרכה מלאה ואז אפשר לייצר לבד במחיר אפסי כמעט.

בריאות לכולם!

פורסם
מוזר שאין פה אף אחד שמזכיר כמה דברים פחות נחמדים לגבי ביודיזל, כמו שיותר ויותר תוצרת חקלאית היום עוברת לייצור ביודיזל , מה שכמובן גורם לעלייה במחירי האוכל (עלייה משמעותית שרק תגדל עם השנים, ותפגע במיוחד במדינות מתפתחות)

בנוסף , בגלל שאין רוטציה בסוג הגידולים בשדות שמייצרים לביודיזל אז גם יש יותר התפתחות של מזיקים ומחלות בגידולים

וגם פחות ופחות מינרלים בקרקע.

אבל העיקר שיש פחות זיהום אוויר...

אתה צודק ב100% וזה עוד לא הכל!

הסיבה היחידה שביו דיזל הוא זול יותר בארה"ב למשל היא סובסידיות של המדינה לגידול דגנים לצורך זה!

הסובסידיה באה מתשלום מיסים - כלומר מה שלא משלמים בתחנת דלק משלמים כל חודש במשכורת.

הסובסידיה הביאה לכך יותר כדאי לגדל דגנים לדיזל מאשר דגנים למאכל ועל כן עליה ניכרת במחירי מזון, גם באופן ישיר וגם באופן עקיף כיוון שגידולי שדה משמשים למזון חקלאי (בקר חזירים עופות וכ"ו)

צריך להפנים שכל הנפט והפחם שנוצר בעולם נוצר במהלך מליוני שנים. בשנים האלו מתו ה-מ-ו-ן עצים וחיות יותר ממה שאפשר לדמיין. אלו הם שהפכו לדלק שאנחנו משתמשים.

מה אני מנסה לומר? לא ניתן לספק את צריכת האנרגיה שלנו על ידי גידולים חקלאיים, פשוט אין מספיק שדות בעולם.

אגב, עם מחירי הנפט היום הביודיזל בכלל הפך לפחות כדאי.

בברכה נדב

נ.ב. חשוב לציין, כל האמור לא תקף לגבי ביו דיזל ביצור ביתי משמן שרוף, זה מבורך ומקטין את הזיהום שנוצר כתוצאה מהשלכת השמן. רק שימו לב, שמן כזה הוא חומצי וחייבים לנטרל אותו לפני שמשתמשים בו לדלק.

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אז תדייק -- אתנול, עליו אתה מדבר, הוא דלק צמחי (=ביו-דלק) המיועד לרכבים עם מנועי בנזין.

אין לאתנול שום קשר לדיזל או לביו-דיזל.

פורסם

הפגיעות הסביבתיות שייחסו כמה מחברי הפורום לביודיזל אינן נוגעות לבידיזל אלא לאתנול. לא מגדלים תירס וסויה בצורה ייעדית לכדי לשמש כתחליף לסולר -- אלא לשמש כמקור לשמן לבישול וכו' אותו ממחזרים (=אנרגיה מתחדשת) כסולר צמחי. מצד שני, מגדלים מיליוני דונמים של תירס רק כדי להפיק מהם תחליף לבנזין, מה שגורם לפגיעה אקולוגית, למחירי מזון ממריאים, ופגיעה בחקלאים מן השורה.

אז שלא יבלבלו בין אתנול לביו-דיזל.

פורסם

הרוב המוחלט של השמן שמשמש לביו דיזל מגיע משמנים שגידלו במיוחד לביו דיזל ולא משמן משומש של פלפליות!

הגידולים הנפוצים הם: חמניות, שמן דקלים, סויה וקנולה. יש גם שימוש מועט בתירס ועוד כל מיני, אבל בהחלט מגדלים במיוחד בשביל ביו דיזל וזה כן פוגע בתעשיית המזון!

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אולי בחו"ל אבל לא בארץ.

בארץ אין כלכך הרבה אנשים שמשתמשים בביו-דיזל ולכן הכמות של השמן המשומש מספיקה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כיצד אפשר לברר האם ניתן לתדלק אופל אומגה טורבו דיזל בביודיזל?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
כיצד אפשר לברר האם ניתן לתדלק אופל אומגה טורבו דיזל בביודיזל?

תנסה ואז תגיד לנו.:wink::-P

פורסם
אתה צודק ב100% וזה עוד לא הכל!

הסיבה היחידה שביו דיזל הוא זול יותר בארה"ב למשל היא סובסידיות של המדינה לגידול דגנים לצורך זה!

הסובסידיה באה מתשלום מיסים - כלומר מה שלא משלמים בתחנת דלק משלמים כל חודש במשכורת.

הסובסידיה הביאה לכך יותר כדאי לגדל דגנים לדיזל מאשר דגנים למאכל ועל כן עליה ניכרת במחירי מזון, גם באופן ישיר וגם באופן עקיף כיוון שגידולי שדה משמשים למזון חקלאי (בקר חזירים עופות וכ"ו)

צריך להפנים שכל הנפט והפחם שנוצר בעולם נוצר במהלך מליוני שנים. בשנים האלו מתו ה-מ-ו-ן עצים וחיות יותר ממה שאפשר לדמיין. אלו הם שהפכו לדלק שאנחנו משתמשים.

מה אני מנסה לומר? לא ניתן לספק את צריכת האנרגיה שלנו על ידי גידולים חקלאיים, פשוט אין מספיק שדות בעולם.

אגב, עם מחירי הנפט היום הביודיזל בכלל הפך לפחות כדאי.

בברכה נדב

נ.ב. חשוב לציין, כל האמור לא תקף לגבי ביו דיזל ביצור ביתי משמן שרוף, זה מבורך ומקטין את הזיהום שנוצר כתוצאה מהשלכת השמן. רק שימו לב, שמן כזה הוא חומצי וחייבים לנטרל אותו לפני שמשתמשים בו לדלק.

אני רק רוצה להזכיר לך שכל פעם שאתה מכניס לקיבה שלך סטייק או בכלל בשר 300 גרם אתה צריך לזכור מה נעשה על מנת להפיק אותו ואולי תבין שתעשיית המזון כרגע עושה הרבה יותר נזק לסביבה מאשר ביו-דיזל, לך תגרום עכשיו לאנשים להפסיק ללכת למקדונלדס.

ממצרים יצאנו לממ"ס הגענו!

• תוכן חדש...