Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מראה ספורטיבי עד 25k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שיקח הונדה האצבק DXI אחלה אוטו גם עם פוזה לא נורמלית וגם התנהגות ספוטיבית ואמינות

חסוכונית מאוד.

איזה התנהגות ספורטיבית?

למצוא הונדה כזו שתיהיה אמינה זו משימה כמעט בלתי אפשרית בגלל המצב העגום של הרכבים בשוק.

פוזה של מה?

פורסם
איזה התנהגות ספורטיבית?

למצוא הונדה כזו שתיהיה אמינה זו משימה כמעט בלתי אפשרית בגלל המצב העגום של הרכבים בשוק.

פוזה של מה?

למכיר שהוא מחפש עד 25 ההונדה היא אחלה מכונית הייתה לי הונדה כזאת לכן אני מייעץ על הרכב הזה אני הייתי מבסוט ממנה

מנוע 1.6 חזק של 130 כוח סוס ומראה ספורטיבי למכיר שלה . קשה למצוא אוטו כזה שמור אבל זה אפשרי.

פורסם

אלי, אני מצטער להיות זה שמכניס משב רוח פאסימי לשרשור, אבל לפי איך שזה נראה - עושה רושם שהסיכויים שהחבר שלך יצטער על רכישה של רכב עם מראה ספורטיבי ב 25K שח הם גבוהים ביותר. הרכב עלול לרושש אותו דיי מהר (או שהוא פשוט לא יתקן כלום ויסע תוך זמן קצר בגרוטאה מקרקשת).

רכבים מהסוג הזה נרכשים לרוב ע"י צעירים, בדיוק כמו החבר שלך, שמחפשים את ה"לוק" ומתחזקים את הרכב על בסיס תחזוקת שבר ולא תחזוקה מונעת (בכלל, הבעיה הזו חמורה לא רק במכוניות עם מראה ספורטיבי או ספורטיביות אמיתיות - אלא בכל מכונית עם "מחירון" של לירה וחצי. אנשים פשוט לא "משקיעים"). הסיכויים שלו "ליפול" חזק גבוהים, שיזהר.

אני לא מכיר את חבר שלך, לא יודע אם הוא בכלל עובד ויש לו הכנסה קבועה ואני גם לא יודע אם הוא מודע לעלויות של אחזקת רכב ותיקונים שעלולים להגיע לאלפי שקלים. רכב מודרני עם מזגן וחישמולים זה לא פיאט אונו נטולת ה"כ, מזגן וחישמולים.

קניית רכב (במובן הכספי של ההגדרה) היא פעולה קלה כשלעצמה; אתה מגדיר תקציב ומחפש לפיו. מה שקורה לאחר מכן (תיקונים ואחזקה) זו תעלומה אחת גדולה.

אגב, דווקא הפיאט אונו (1.4, עם מזגן וחלונות חשמל) זו התחלה מצויינת בשביל מי שמחפש מכוניות קטנה וחסכונית לשינוע עירוני. גם מכוניות אלו זוכות להזנחה פושעת ומניסיון אישי, לאחר יישור קו שכולל בולמי זעזועים חדשים ושאר טיפולים, האונו היא מכונית נהדרת ונוחה ביחס לזמנה.

מקווה בשבילו שהוא לא ילמד בדרך הקשה - ושיהיה המון בהצלחה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אני אישית מודע למצב שאתה מתאר ואני גם מכניס לחבר לראש את הכל.

בקשר לתחזוקה כרגע הוא השתחרר מצבא והוא מחפש עבודה כמתדלק, אתה חושב שהוא יוכל לממן את הרכב ממשכורת דלה זו?

דרך אגב, הרכבים כמו המגאן הפולו והלאנטיס הם יותר מתקדמות ונוחות משמעותית מהאונו, נשמע לי תמוה לעבור מאונו לאונו, מה גם שרכב ישן כמו אונו דורש תחזוקה יותר בקפדנות, הזמן עושה את שלו, אז אם כבר להוציא על תיקונים הוא מעדיף להוציא על רכב שלפחות הוא יהנה ממנו.

אבל לפני הרכישה עושים בדיקה במכון שמתמצא ועושים יישור קו, הוא לא קונה חתול בשק.

מה גם שייקח זמן למצוא רכב שיש לו ק"מ נמוך, לגבי מספר הידיים עוד אפשר להתפשר, ובעלות של הרכב בטח שהייתה אצל צעיר.

בקיצור אתה ממליץ למצוא רכב "מכוער" מזקן שנוסע מהבית לבית מרקחת והאוטו שלו לא מכיר מוסך, אני לא מכיר צעיר שיתפשר על זה.

פורסם

הכל טוב ויפה - אבל אחרי 2-3 רכבים ו 1000-1500 שח שילכו לו על בדיקות, הוא יבין בסופו של דבר ש:

1. להתפשר, לקנות, להיות עבד בשביל האוטו (משמע: לעבוד רק בשביל האוטו) בשביל לתקן אותו.

2. לחפש משהו אחר.

3. אולי ישחק לו המזל והוא ימצא את כליל השלמות צ'יק צ'ק.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז מה אתה יכול להמליץ בתקציב? ופיאט אונו לא באה בחשבון בשום מצב.

חשוב שייראה יפה, ודרך אגב ניתן למצוא רכבים שמורים פשוט צריך לחפש הרבה.

פורסם

סיאט איביזה 01 1.6 100 כ"ס.

ישנו דגם עם 3 דלתות.

מספיק כח ומספיק פוזה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני קורא את השרשור הזה עד עכשיו ואני גם רשמתי את דעתי על המגאן 2.0 הרכב מאוד יקר להחזקה ואני מדגיש מאוד

עם אין לו הכנסה של 6 אלף בחודש הוא יהיה עבד לרכב!! תיבדוק מחירים של טיפול טיימינג כולל משאבת מיים ברכבים האחרים

שציינתה תיראה שזה לא עובר את 2000 ש"ח במגאן זה 4! אלף אין כיימאת חלקים חלופים רק מקוריים עכשיו אחרי שתיקרא

את מה שרשמתי תחלית לבד,

נ.ב לי יש מגאן קופה מנוע 2.0 ואני נהנה מכול רגע שאני נוהג ברכב אבל הוא יקר להחריד!

פורסם
אז מה אתה יכול להמליץ בתקציב? ופיאט אונו לא באה בחשבון בשום מצב.

חשוב שייראה יפה, ודרך אגב ניתן למצוא רכבים שמורים פשוט צריך לחפש הרבה.

הכל ניתן, השאלה היא עד כמה משחק לך המזל ועד כמה אתה סבלני.

מה אפשר לעשות ?

קודם כל, לחפש ביסודיות ולא להתלהב מכל רכב. לא למהר ולא להתפשר. בתקציב הזה פשרה יכולה להתבטא בהוצאה לא מבוטלת על תיקון\ים. במידה ואפשר, לחסוך עוד כסף ולקנות משהו יותר חדש ו/או יותר טוב. הכי חשוב: להבין את הגבול הכלכלי שלו ולא לקפוץ מעליו, אחרת הוא באמת יהיה עבד של הרכב. נתחיל מזה שקודם תהיה לו עבודה (הכנסה קבועה)...

בהצלחה

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
סיאט איביזה 01 1.6 100 כ"ס.

ישנו דגם עם 3 דלתות.

מספיק כח ומספיק פוזה.

עידן

אתה מדבר על סיגנו, הסטלה היא בעלת 75 כ"ס בלבד.

דרך אגב מדובר ב99 סוסים בסיגנו, לא כזה נתון מרשים בהתחשב שהפולו מספקת את זה כבר במנוע 1.4.

עכשיו לגבי סיגנו 00-01, מנוע 1.6 בלבד הגיע בעל 99 כ"ס, ה1.4 הוא 74 כ"ס.

אבקש חוות דעת לגבי הדגם הספציפי סיגנו 1.6 01, אבקש התייחסות לדברים כמו עלות אחזקה והאם הקשר של סיאט לאאודי ופולסווגן מייקר את העניין?

ועוד משהו ראיתי הרבה מוכרים שפירסמו מושבי עור, זה מגיע כסטנדרט? ומה לגבי קסנון וסאנרוף יש כזה דבר או שזה תוספות של הבעלים הפרטיים?

המחירון של הרכב די "חשוד", מקבלים שנתון טוב ריפודי עור ברוב המקרים פוזה וגם כוח לא חסר, יש סיבה שהמחירון די נמוך יחסית לנתונים? זה קשור למותג "סיאט" או שיש "מחלות" ספציפיות באיביזה המדוברת?

פורסם

הפולו נכון מספקת אותו נתון הספק במנוע 1.4, אבל מנוע האיביזה עדיף כי הוא יותר גמיש ויש לו נתון מומנט עדיף. משמע, יותר חזק.

לחבר שלי יש קורדובה קופה SX שלעניות דעתי יש לה אותו מנוע (8V הזרקה רב-נק') והרכב מציג אמינות יוצאת דופן, ממש מרשימה (כמובן שמדובר באקזמפלר מאוד שמור). עלויות אחזקה סבירות למדי יחסית ל'גרמנייה' ומשמעותית יותר זולות ממגאן קופה 2.0

CoupéF7R

פורסם

אין שום ריפודי עור, כמובן לא קסנון, יש אקזמפלרים בעלי סאן רופ, אבל לא הרבה.

עלות טיפולים די דומה לפולו, והקשר עם צ'מפיון מייקר את העניין.

בניגוד למה שאמרו פה בעלי מגאן אחרות אני חושב שהאחזקה של המגאן סבירה לרכב ספורטיבי!

כנראה הם לא יודעים את עלות האחזקה של הוטהאצ' אחרת, נניח קליאו ספורט שעלות טיימינג שמה 6K ש"ח או איביזה טורבו עם קלאץ' בעלות של 4K ש"ח, המחירים סתם לשם המחשה.

בפולו הייתה לי תקלה של טורים קופצים, הציעו לי בצ'מפיון להחליף את הבית מצערת, עזבו שזו בסוף לא הייתה התקלה אבל העלות הייתה כ-6K ש"ח כולל עבודה!

לא הפולו, לא המגאן וקרוב לוודאי גם הסיאט (למרות שבגלל שזה לא דגם ספורטיבי האחזקה יכולה להיות מעט זולה יותר) הן זולות לאחזקה כמו נניח פיאט פונטו 1.25 סמ"ק.

• תוכן חדש...