Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף קניתי את ה"מג'יק סטיל" כי הבנתי

שהוא החומר המקורי בכל מקרה זה לא

היה חשוב לי כמו שזה יהיה באותו צבע

של הדש ולאחר נסיון על ריק ראיתי שהחומר

לא ממש דומה לצבע הדש אבל בכל זאת

החלטתי לנסות ולמלא את החורים לאחר

ששטחתי ושייפתי אותם כמובן והלכתי לסידורים

וכשחזרתי זה היה כמובן יבש וקשה מאוד

אבל הצבע קיבל גוון יותר בהיר ונהיה ממש

דומה לצבע הדש :-),ואז שייפתי עם נייר 0

את החומר שמסביב לחורים(קצת עבודה)

מה שברור שזה יותר טוב מהמצב הקודם,

רק מה שמבאס אחרי הכל שנשארה שכבה

דקה של החומר מסביב לחורים לאחר שיוף עדין וזה

נהיה אפור לבן כזה וזה בולט:twisted:מה עושים כדי להוריד את זה??

הורדתי את רוב החומר על ידי מברג פשוט ונייר השיוף

ואני פשוט לא רוצה לחפור שם כדי לא להרוס את הדש עצמו.

פורסם

ניסיתי את הצבעי שמן וזה לא התאים בצבע

ולא ישב הכי טוב אז הסרתי אותו.

עוד עצות,רעיונות לגרד או להסתיר את החומר

שמסביב לחור הסתום, למה עושים חורים... למה...?

מצורפת תמונה,רק שבתמונה זה נראה יותר בולט :twisted:.

04-02-09_1609.jpg

פורסם
אך לא בריא לנשימה.

ABS הוא אחד מסוגי הפלסטיקים המחורבנים ביותר שיכלו לשים בדש-בורד.

אני מוכרח לציין שאתה טועה.

אין ל ABS (אקרילוניטריל בוטדין סטיארן אם מדייקים) השפעות מזיקות על הבריאות, פרט לנשימה של עשן שלו אם הוא נשרף. בנוסף, זהו אחד מסוגי הפלסטיק שמשלבים בצורה הטובה ביותר עמידות, גמישות ונוחות עיבוד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ואני דווקה חושב שכשמפרקים את הדיבורית הפיתרון הכי טוב פשוט ומהיר להעלים את החורים זה להרכיב ברגים יפים (שחורים ראש עגול).ניראה טוב יותר מהחורים או מריחות דבקים וצבעים בנסיון להעלים .

פורסם

ההקשר לא היה ברור ולכן לא הבנת אותי. לא כתבתי את זה בהקשר החומר עצמו במצב המוגמר.

שמר כתב "רעיון המסת הפלסטיק עדיף" ועל זה כתבתי שלא בריא לנשימה. המסה בתנאים ביתיים או עם מלחם תיצור עשן כמעט תמיד. העשן לא בריא בכלל כמו שאתה יודע.

מבלי קשר כשכתבתי שזה אחד הפלסטיקים הגרועים ביותר שיכלו להשתמש בו למטרה הזו התכוונתי לעובדה שהוא נוטה להתפוצץ לאחר חשיפה ממושכת לשמש בזמן שהוא נתון במאמץ מכאני- ע"ע כל חופות הדשבורד הסדוקות.

אם כבר העלת את הסוגיה המעניינת- אני בטוח שבתור מי שמתעסק בתחום אתה מכיר הרבה יותר לגבי הסכנות הבריאותיות שבשימוש בו. אתה יודע בוודאות שגם כשהרכב עומד בשמש יום שלם (והטמפ' בפנים מטפסות גבוה) הוא עדיין לא פולט שום חומרים "נחמדים"?

פורסם

נושא הסדקות והתפוצצות הפלסטיק בדשבורד לא כל כך קשור לסוג הפלסטיק עצמו, אלא לאיכות תיסופו בחומר המקנה עמידות ב UV (קרינה אולטרה סגולה) שהיא זו הגורמת לשינוי צבע ואובדן תכונות הגמישות. כל פלסטיק (כולל פוליקרבונט והכי עמידים) יאבד בסוף גמישות לאחר הקרנה ב UV ואם הוא נתון במאמץ כפיפה או מתיחה הוא יתחיל להיסדק עד התפוררות מוחלטת. אגב, התהליך אינו רברסיבילי - רק דבק יעזור :)

אני יודע שחומר חסין UV של פלרם או פולירז (תוצרת ישראל) מגיע עם אחריות לכמה שנים טובות נגד שינוי צבע או אובדן גמישות ויש מוצרים שאנחנו מייצרים לoutdoors שאני רואה כבר 10 שנים עומדים בחוץ (כיסויי אנטנות סלולריות, שלטי חוצות) ואפילו הצבע הלבן לא הצהיב. ספקי המשנה של יצרני הרכב משתמשים בפלסטיק כלשהו, ורק אלוהים יודע מה הפורמולציה המדוייקת - את זה מגלים רק לאחר כמה שנים טובות בשמש קופחת, ובאירופה למשל לא מגלים בכלל כי אין להם כאלה רמות של קרינת UV כמו במזה"ת ואוסטרליה.

לגבי הסכנה הבריאותית - חמרי גלם פלסטיים מגיעים עם תעודות C.O.C ו RoHS, שמשמעותם עמידה בתקנים, איזו 9002 וכד'. לא ידוע לי על כך שהם פולטים גז כלשהו בטמ"פ שהיא פחות מטמ"פ ההתלקחות. זה גם לא נראה לי סביר שיקרה כי הפולימר בנוי מפחמימנים גדולים מאד יחסית (אפילו סטירן הוא פחמימן די גדול, וזה נקרא מונומר פשוט) ולא נדיפים. היה את הסיפור עם הביספנול A שנפלט מבקבוקי תינוקות עשויים פוליקרבונט אבל שם מדובר על הרתחה, של בקבוק שרוט וגם בכלל לא בטוח שביספנול מזיק לבריאות. אני את הבן שלי מאכיל מבקבוקי פוליקרבונט...

כמובן שהאמור לעיל לא רלוונטי למקרה שהפלסטיק נשרף, אז מדובר על תגובה אחרת לגמרי של חמצון ולפעמים העשן מכיל כהלים צורבים ושאר מיני חולירע, מאוד לא כדאי לנשום וזה שורף מאוד בעיניים ובגרון.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

התקנים שציינת לא ממש רלוונטים לסוגיה שהעליתי.

ISO 9002 הינו תקן לניהול איכות.

COC הינו הצהרת התחייבות לעמידה במפרט.

היחידי שקצת קשור הוא- RoHS בהקשר של PBB ו- PBDE (השאר מדבר על מתכות כגון כספית, עופרת ועוד).

העניין הוא שאני מדבר בהנחה והפלסטיקים לא מכילים חומרים כאלו (שתפקידם לעכב בעירה).

שמעתי ממישהו שמבין בתחום שיש כמה סוגי פלסטיקים שפולטים חומרים רעילים בטמפ' הרבה מתחת לשריפה. אני אבדוק את העניין איתו.

• תוכן חדש...