Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביקה שלום גם לך! :-)

תודה על התשובה, נראה לי דיל לא רע לקבל אוקטן מעט יותר גבוה תמורת 5.22 ש"ח, אני לא מרגיש פראייר.

בדקתי בספר רכב כתוב למנוע שלי "super 98" וכלום על עופרת, קראתי בפורום אנגלי שהרכב שלי אינו ממש זקוק לו, למרות שחלק טענו שזה שיפר להם את הביצועים ויציבות הסרק, אז אני לא מודאג בכל מקרה אני מעדיף אוקטן גבוה במחיר הזה.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צביקה שלום גם לך! :-)

תודה על התשובה, נראה לי דיל לא רע לקבל אוקטן מעט יותר גבוה תמורת 5.22 ש"ח, אני לא מרגיש פראייר.

בדקתי בספר רכב כתוב למנוע שלי "super 98" וכלום על עופרת, קראתי בפורום אנגלי שהרכב שלי אינו ממש זקוק לו, למרות שחלק טענו שזה שיפר להם את הביצועים ויציבות הסרק, אז אני לא מודאג בכל מקרה אני מעדיף אוקטן גבוה במחיר הזה.

איציק שלום רב!

אז למה שלא תדלק אותו באוקטן גבוה יותר, ולפי המלצת היצרן, סופר 98?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה,

מה קורה עם פיאט 127 903cc שנת יצור 1979 ראש אלומיניום

עם תוסף? בלי?

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם
צביקה,

מה קורה עם פיאט 127 903cc שנת יצור 1979 ראש אלומיניום

עם תוסף? בלי?

שי שלום רב!

לרכבך מומלץ אוקטן 96, ותוסף כל 3 תדלוקים, או בכל תדלוק !

קרא את המלצות משרד האנרגיה בקשר לרכבך, והתייחס להמלצה המחמירה ביותר:

http://www.mni.gov.il/NR/rdonlyres/CCCC53AE-55A9-4DF8-AF29-CACB907EDEBE/0/fuel.xls

בברכה

צביקה

פורסם

לאחר שהמכונאי אמר לי שצריך 96 בוונדורה שלי ,ופה בפורום אמרו שלא אז כבר שתי תדלוקים שאני מתדלק 95 בלי תוסף אך המנוע לא סוחב כמו שהיה לפני .

יכול להיות שיש שינוי באיכות או באוקטן הדלק?

(נתלשו ברגי הסעפת פליטה באמצע העלייה לירושלים והיום הורכבו חדשים אך המנוע עדיין לא סוחב טוב)

אני שואל שוב - האם בGMC וונדורה מנוע 4100 קרבורטור 1984 צריך 96 או שאפשר 95?

באתר של משרד התשתיות אין בכלל GMC .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

כרגע אמרו לי בפורום פיול סלואט שאני חייב 96 .

האם קרה נזק לשסתומים? זהו התדלוק השלישי של ה96 נטול עופרת.(למרות שהמתדלקים אמרו שעדיין יש תוסף במיכלים)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
כרגע אמרו לי בפורום פיול סלואט שאני חייב 96 .

האם קרה נזק לשסתומים? זהו התדלוק השלישי של ה96 נטול עופרת.(למרות שהמתדלקים אמרו שעדיין יש תוסף במיכלים)

איזה פורום זה פורום, פיול סלואט?

אולי הם יוכל להסביר לי, מה ההבדל בים 95 לבין 96 , ששניהם נטולי עופרת?

בברכה

צביקה

פורסם
http://www.fuelslut.co.il/

הכוונה ל96 עם אשלגן.

שי, מכיון שהיום שני האוקטנים נטולי עופרת, אתה יכול להוסיף אשלגן גם לאוקטן 95.

פורסם
זיו שלום רב !

אני מבין ששאלתך מתייחסת לרכב המיני מינור שברשותך?

נזק נגרם בדרך כלל בראשי אלומיניום בראשי מנוע של מכוניות משנות השבעים, שבם תושבות השסתומים לא מוגנות מפני דלק נטול עופרת, ולכן הם זקוקת להשלגן לסיכון תושבות השסתומים.

כמדומני שהמיני של לא נכנסת בקטגורייה הזאת(83 לא?מנוע מטרו 1.3?), אך עיין ליתר ביטחון בהמלצות משרד האנרגייה כאן:

http://www.mni.gov.il/NR/rdonlyres/CCCC53AE-55A9-4DF8-AF29-CACB907EDEBE/0/fuel.xls

בברכה

צביקה

צביקה - תודה

אני כרגע עוד מתדלק ב-96 (ממה שעוד נשאר להם במיכלים).

השאלה היא יותר כללית - האם אכן תוסף האשלגן תפקידו רק לסכך את תושבות השסתומים?

מה עלול לקרות ללא הסיכוך? האם שברים וסדקים בתושבות לאורך זמן או רק צילצולים שישפיעו על הספק המנוע?

תודה

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

צביקה שלום רב

ברשותי פיזו 309 עם קורברטור ומנוע B2B שנת 92 עד היום תידלקתי 96

ובתופס שפירסמת נאמר שיש צורך בכיוון בהצתה (מס מעלות) כאשר עוברים ל95

יום ראשון אני מכניס את הרכב לראש מנוע במוסך האם יש לך הצעות מה להגיד למוסכניק כדי שיכין את הרכב לדלק 95 יותר טוב חוץ מכיוון של ההצתה?

לא חשבתי על משהו מקורי

פורסם
צביקה שלום רב

ברשותי פיזו 309 עם קורברטור ומנוע B2B שנת 92 עד היום תידלקתי 96

ובתופס שפירסמת נאמר שיש צורך בכיוון בהצתה (מס מעלות) כאשר עוברים ל95

יום ראשון אני מכניס את הרכב לראש מנוע במוסך האם יש לך הצעות מה להגיד למוסכניק כדי שיכין את הרכב לדלק 95 יותר טוב חוץ מכיוון של ההצתה?

דימה שלום רב !

אין לך מה להגיד למכונאי דבר, אין צורך לכוון או לאחר הצתה, אם אתה עומד לשפץ ראש מנוע, ברכב שיכול לעבור מזמן לתדלק באוקטן 95, לאחר שיפוץ הראש אם לא יוגדל יחס הדחיסב בגלל השחזת הראש, הרכב לא אמור לצלצל באם ההצתה מככונת היטב לפי הוראות יצרן, ובהתחשב שסביר להניח שיחס הדחיסה יעלה מעט, וההספק יעלה גם, אך מכייוון שאים פיח כעת בראש ובשסתומים, ובתערובת דלק נכונה, אין צורך לשנות באופן מיוד את ההצתה אם בכלל.

קרא את הקישור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=248941

בברכה

צביקה

פורסם
צביקה - תודה

אני כרגע עוד מתדלק ב-96 (ממה שעוד נשאר להם במיכלים).

השאלה היא יותר כללית - האם אכן תוסף האשלגן תפקידו רק לסכך את תושבות השסתומים?

מה עלול לקרות ללא הסיכוך? האם שברים וסדקים בתושבות לאורך זמן או רק צילצולים שישפיעו על הספק המנוע?

תודה

זיו שלום רב!

האשלגן תפקידו לסכך את השסתומים בלבד, ואין לו קשר לצלצולים כלל.

אי שימוש באשלגן ברכב המיועד לכך(מיני מינור למשל), יגרום לשקיעת תושבות השסתומים שלא חוזקו בעבר והוחלפו, ויגרום לבריחת קומפרסייה מהמרווח שנוצר ולירידה בהספק.

קרא בעיון את הקישור הבא המיועד בעיקר לך ,ולבעלי רכבי אספנות ורכבים ישנים, מאמר של גיל מלמד ממעריב, והמהנדס דוד נמרי ובאדיבותו הרבה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=248941

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה תודה רבה לך על התגובה המהירה

יש לציין שאני כל שנה לפני הטסט נוסע למוסך אשר מכוון לי את קרברטור לצורה החיסכונית ביותר(תערובת דלק נכונה) וגם הפחות מזהמת אשר נדרשת לפי החוק.

תודה על המאמרים הם נקראו בצומת לב

לא חשבתי על משהו מקורי

פורסם

צביקה לילה/בוקר/צהוריים טובים לך

לצערי אני שוב איני יכול להירדם וכרגיל צצה לי שאלה אליך בנוגע לדלק אני לא יודע אם אני כותב את השאלה בשירשור הנכון :oops:.

היום העמדתי את הרכב במוסך לצורך ראש מנוע כאשר פירקו את הסעפת היניקה שמתי לב שהיא מלוכלכת מאוד מפיח(לגבי תערובת דלק עשירה מידי אני פוסל זאת עקב כיוון של הקורברטור פעם בשנה והכיוון האחרון בוצע לפני חודשיים)

רציתי לשאול אותך האם אני יכול לנקות את הפיח הזה על ידי תוסף דלק לניקוי פיח (לדוגמא: GOLD LABEL 10,000 ) ובנוסף לתדלק 98 (בספר רכב המקורי כתוב שאפשר למלא אותו) חד פעמי כדי שיזרז את תהליך הניקיון - שמעתי פעם ממישהו שזה עוזר לניקוי הפיח.

בתודה מראש ומצטער על השעה המאוחרת.

לא חשבתי על משהו מקורי

• תוכן חדש...