Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום - מקווה שתוכלו לעזור לי.

יש ברשותי תקציב של עד 22,000 ש"ח (אפשר קצת יותר אם הרכב ממש שווה את זה)

הנסיעות שלי הן בעיקר בין-עירוניות במישור, וגם נוסעת כמה פעמים בחודש למשפחה וזו נסיעה הררית.

אני רוצה רכב שיהיה כמה שיותר אמין, כזה שלא צריך להתחיל לעשות טיפולים אינטנסיביים אחרי 10 שנים, ושיהיה כמה שיותר חסכוני בדלק (בהתחשב בצרכים הנ"ל). מעדיפה רכב קטן, 5 דלתות, ידנית ועם בפנים נעים, אבל לא צריך להיות מפואר.

מתלבטת מאד בין דייהטסו שרייד 1300, לפולקסווגון פולו 1400, שניהם בערך בשנתונים 97-99.

גם הפיאט פונטו ספייס נראה סבבה, נ"מ 1300, אוכל גם ללכת על שנתונים קצת יותר גבוהים.

ברמת הכלל, מה יחזיק לי הכי הרבה זמן, ידרוש הכי פחות תיקונים, והכי הרבה יחזיק את ערך השוק שלו?

הרבה תודה על כל אינפוט

פורסם

אם אתה מחפש צריכת דלק ואמינות, היתי ממליץ לך על הדייאטסו (יפנית), ובמיוחד אם להחזיק הרבה זמן.

רכב גרמני הוא לרוב פחות אמין וצורך יותר דלק ברוב המקרים.

כמו כן ברשימה שלך יש גם פונטו ספייס שהחלקים שלה מאוד זולים בשוק וזה יתרונה.

תלוי איזה פרמטרים עדיפים ואז תמצא לך מציאה.

פורסם

מצטרף לסלאבה שמעליי

אם כבר ציינת את הפונטו, חלפים מאוד זולים יחסית לשנתונים גם גבוהים, תוכלי להגיע עד 2000+ לפי דעתי בתקציב הנ"ל

בנוגע ליפניות, דייהטסו שרייד, סוזוקי איגניס (אם נכנס בתקציב העודף) כמו גם מאזדה 121

אישית הייתי ממליץ לך להתרחק מגרמניות, אמינות יש, אך הטיפולים טיפה יותר יקרים מאשר יפניות

קחי בחשבון, 10 שנים על הכביש, יש בלאי ברכב, שתצטרכי לטפל כבעלת הרכב ולכן עדיף לחשוב גם על הכיוון הזה

בנוסף הייתי ממליץ גם לבדוק בחברת ליסינג, אולי ישתלם יותר לקנות דרכם בתשלומים, רכב עם שנתון טיפה גבוה יותר בעלות יותר גדולה אך פריסה חודשית...

בהצלחה

Confidence In Motion

פורסם

אחלה תודה - כבר עזרתם מאד.

היה לי רושם שפולסווגן פשוט מחזיק שנים בלי צורך בטיפולים, אבל באמת אחרי 10 שנים צריך להתחשב גם בעלות החלפים.

אם נגיד אבדוק בכיוון של ליסינג או מגרש, איזה רכב קטן/חסכוני/אמין הייתם ממליצים בתקציב של ~40?

פורסם
אחלה תודה - כבר עזרתם מאד.

היה לי רושם שפולסווגן פשוט מחזיק שנים בלי צורך בטיפולים, אבל באמת אחרי 10 שנים צריך להתחשב גם בעלות החלפים.

אם נגיד אבדוק בכיוון של ליסינג או מגרש, איזה רכב קטן/חסכוני/אמין הייתם ממליצים בתקציב של ~40?

אין רכב שמחזיק שנים ללא צורך בטיפולים.

גם אמינותו של הרכב שתקנה (יפני או גרמני) מושפעת מאוד מאופן הטיפול ע"י בעלים קודמים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הסוזוקי איגניס לא בתקציב - אבל בדקתי את המאזדה 121, ואכן נראית אופציה נחמדה מאד.

מצאתי כמה אופציות:

1. שנת 98, יד 3, (לא מצוין ק"מ) - 17,500

2. שנת 96, יד 3, אומרים שרק 38,000 ק"מ (שלא נשמע לי כל-כך טוב), בלי תאונות, 19,000 (זה לא יקר??)

גם סיטרואן סקסו שאמורה להיות מאד מאד חסכונית, מצאתי

נ"מ 1500, דיזל, יד 1, שנת 2002 ב-20,000

דעות?

פורסם

בנוגע לליסינג, הייתי ממליץ לך ללכת לחברות הליסינג או לבקש מנציגים ליצור איתך קשר טלפונית דרך האתרים שלהם

הם יוכלו לעזור לך הרבה יותר מבחינת המידע

בנוגע לסקסו, הייתי מתרחק, דיזל, סביר להניח שהק"מ די גבוה

בנוגע למאזדות, מצריך בדיקה, זהו רכב קטן ונוח, סביר להניח שלא עבר הרבה ק"מ

אני במקומך הייתי מברר מול הבעלים של שני הרכבים, ומבקש מהם התחייבות בבדיקה

Confidence In Motion

פורסם

מספר נקודות חשובות.

1. בתקציב שהגדרת, את הולכת לרכוש מכונית בת כ- 10 שנים. בגיל הזה, אמינות תלויה בהיסטוריה הפרטית של המכונית המסוימת אותה תרכשי. בגיל הזה אין משמעות למוצא של יצרן המכונית בהקשר לאמינות. לכן, חפשי מכונית עם הסטוריה מתועדת של טיפולים מסודרים, ותיקון של כל מה שהיה צורך לתקן, כאשר עוד דובר בתיקונים קטנים. כאשר תחזיקי אותה, הקפידי לטפל במכונית בצורה מסודרת על מנת שתאריך חיים. עלויות טיפולים: פיאט פונטו הכי זול, ושאר האירופיות והיפניות הקטנות במחירים פחות או יותר דומים.

2. חסכוני בדלק? הכי חסכוני זה דיזל. הכי נפוץ בדיזל : פולקסווגן פולו קלאסיק או סיאט קורדובה. יש גם סקסו דיזל שציינת, ופרטים בודדים של אופל קורסה ופיאט פונטו. פולו קלאסיק, סיאט קורדובה וסיטרואן סקסו דיזל עושות מעל 22 ק"ל לליטר סולר ביום גרוע. אף מכונית אחרת בארץ לא מתקרבת לזה ! יפנות קטנות לא קיימות בארץ בדיזל.

3. נוח ונעים? אין מה להשוות פולקסווגן / סיאט / פיאט / פיז'ו / סיטרואן ליפניות בתקציב שהגדרת. אלו שני קצוות שונים. היפניות נופלות כאן בגדול. כמי שנוהג עשרות אלפי קילומטרים בשנה עם כלי רכב רבים מתוצרים שונים יצא לי לנהוג בערך בכל דגם של מכונית שהגיעה לארץ. עם פולו קלאסיק דיזל, נהגתי במסגרת העבודה לא פעם מרחקים של מעל 500 ק"מ באותו היום, ובערב חזרתי הביתה רענן. מעולם לא הרגשתי ככה עם יפנית.

4. בטיחות? דומה לנוחות.

5. תיבת הילוכים ידנית? קל יותר למצוא במכוניות אירופיות.

בטח כבר הבנת את הכוון. ניתן למצוא גם מכוניות המצוידות במנוע דיזל עם קילומטרז' סביר בהחלט. יותר חשוב הוא מה שכתבתי בנקודה הראשונה - ההיסטוריה הפרטית של המכונית המסוימת אותה תרכשי.

בהצלחה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

יש ל רכב אחד בשבילך.

סקודה פאביה,ואפשר אפילו להגיע לשנתונים של 00,01 אם אני לא טועה במחירים שראיתי לאחרונה.

הרוב דיזל,שעושה משהו כמו 1-17,גיר רגיל כמובן וזה רכב לכל החיים.כמובן שטיפולים בזמן אבל חוץ מזה זה רכב שמחזיק.לגבי השוק וירידת הערך אני לא עוקב אחר הרכב הזה,אבל ממה שאני שם לב הוא יורד בצורה מטורפת,ככה שתיקחי את זה בחשבון.

Guest ספורטמוטורי
פורסם
מצטרף לסלאבה שמעליי

אם כבר ציינת את הפונטו, חלפים מאוד זולים יחסית לשנתונים גם גבוהים, תוכלי להגיע עד 2000+ לפי דעתי בתקציב הנ"ל

בנוגע ליפניות, דייהטסו שרייד, סוזוקי איגניס (אם נכנס בתקציב העודף) כמו גם מאזדה 121

אישית הייתי ממליץ לך להתרחק מגרמניות, אמינות יש, אך הטיפולים טיפה יותר יקרים מאשר יפניות

קחי בחשבון, 10 שנים על הכביש, יש בלאי ברכב, שתצטרכי לטפל כבעלת הרכב ולכן עדיף לחשוב גם על הכיוון הזה

בנוסף הייתי ממליץ גם לבדוק בחברת ליסינג, אולי ישתלם יותר לקנות דרכם בתשלומים, רכב עם שנתון טיפה גבוה יותר בעלות יותר גדולה אך פריסה חודשית...

בהצלחה

טוב אני חייב לציין שבגישה שלך,אני ממליץ לה להתרחק מכל אוטו שנוסע כבר 10 שנים על הכביש.

דוגמא שלי,לפני האודי היתה לי מאזדה לאנטיס 1.6 99 במשך קצת יוצר מחצי שנה שבה רק סבלתי,רק שתדע עשיתי בדיקה לאוטו,הוא באמת שמור מאוד עם143000 ק"מ ללא תאונות בכלל,אך שנת 99 לא משנה אם האוטו יפני או גרמני יש בלאי והרבה בלאי,גם מאזדה לאנטיס נחשבת אמינה מאוד,והיא עלתה לי הרבה מאוד ממש שצפיתי,אני כבר לא זוכר כמה בדיוק אבל זה בטוח מעל 7000 שקל כולל הרבה חלקים תחלפיים,חוץ מזה שעשיתי לה טיפול גדול הכולל טיימינג רצועות פלגים פלטרים וכו...,עשיתי גם טיפול לגיר,הלך רדיאטור,בולמים זעזועים קדמיים,סטבלייזירם קדימה ואחורה,+ בוקסות משולשים פנימיות שמחייבות החלפת משומשים וכייון פרונט,מוט הגה שלם שלבד עלה לי 1500 שקל בלי זה האוטו לא עבר טסט בגלל שהיתה שם נזילה ממוט ההגה,תושבת מנוע ותושבת גיר,גם מחזיר שמן לגיר היתה שם נזילת שמן,בקיצור

כל אוטו ישן יכול לעשות הרבה בעיות ליו דווקא גרמני,זה יכול להיות יפני סיני עירקי או גרוזיני:-D,ממש לא משנה

פורסם

אוקיי -

אז אחרי כמה בדיקות ועניינים, ואחרי עיון זהיר בכל מה שהעלו חברי הפורום המעולים פה -

זה או:

דייהטסו סיריון, מנוע 1000, שנת 99-00

פונטו ספייס 1300, שנים 01-02 אפשר למצוא יד 2 ב-21,000

ואפילו מצאתי סקודה פביה (1400) 2002, יד 3 ב-22,000 (במחירות: 27,500)

לגבי הסיריון - האמת היא שכבר שנים יש לי עין על המכונית חמד הזו, שלא לאמר איך שהיא מצטיינת במנוע, בטיחות, וכו'.

גם נסעתי בה (מודל חדש יותר) והיתה מאד נוחה.

התלבטויות: א) שמעתי שמתחת לדגם 2006 המנוע פחות חזק או אמין או משהו כזה

ב) נפח מנוע רק 1000 - יש לי נסיעות גם קצת בהרים, ולכן מעניין אותי לדעת אם היא סוחבת יפה, למשל, לירושלים

ג) יש אחד שעבר שיפוץ מנוע - זה דבר טוב או לא?

פונטו ספייס - גם רכב שמכירה אישית, ומסכימה עם אורן כאן - נוח לגמרי.

הפנמתי לגמרי את הקטע של מחיר החלפים (לפי דבריכם, יותר זול הפונטו), וכו'...

התלבטויות: רכב יותר זול, ואפשר בתקציב של 22 גם למצוא שנת 2003 (זה 5K מתחת למחירון - האם זה הגיוני?)

ושאלה כללית אחרונה -

עם הירידה החזקה במחירים בשוק, ובהתחשב בכך שהמחיר משקף בכל זאת גם את מצב הרכב, כמה מתחת למחירון זה עדיין סביר?

או שאין טווח ברור, וצריך פשוט לבדוק כל מקרה לגופו?

המון תודה

פורסם

אגב, ההתלבטות לגבי הפונטו הוא רק לגבי שמירת הערך לאורך שנים, ואם הוא פשוט מתחיל להתפרק באיזה שהוא שלב?

פורסם

דווקא סיריון עם מנוע 1000 סמ"ק פחות מומלצת.

המנוע מתעייף או "נגמר" לפעמים מהר מדי.לכן שיפוץ מנוע בדגם 1000 סמ"ק לא מיקרה נדיר.

אם כבר סיריון אז עם מנוע 1300 סמ"ק, הדגם החדש (2006+)פשוט יותר בטיחותי ויותר איכותי מהקודם.

הדגם הקודם לא ממש מצטיין בבטיחות, לא גרוע אבל פונטו יותר בטיחותי.

לגבי שמירת ערך - לאן כבר יירד המחיר מ 22 אלף ש"ח? לדעתי, במיקרה שלך שמירת ערך לא שיקול כלל.

כל רכב שהיה מוזנח ע"י בעלים קודמים יתחיל להתפרק באיזה שהו שלב.

חפשו מכונית שמורה, אל לחסכו על הבדיקה (אפילו בתקציב הזה), תיגשו למוסך אמין כדי לקבל הערכה של מצב הרכב.

שלושת הרכבים מתאימים לדרישות, מה שיהיה יותר שמור - זה מה שכדאי לקנות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אכן, הבנתי כבר שהסיריון 1000 ממש לא לעניין.

זהו - הולכת על דייהטסו שרייד, נראה לי הכי מתאים לכל הפרמטרים, ועכשיו באמת להתחיל את סינון הרכבים.

תוכלו להסביר לי בכללי מה אני צריכה לראות בספר טיפולים?

טיפולי 100K, ו-10K... מלבד זאת, יש חלקים שיש להם בלאי קבוע שצריכים החלפה מדי פעם? מה מאלה חשובים?

האם צריך קבלות על כל הטיפולים?

למיטב הטיפים שלכם אודה :)

היידי

• תוכן חדש...