Jump to content

aruna

  • הודעות

    9
  • כאן מאז:

הנקודות של aruna

חדש בפורום

חדש בפורום (1/14)

1

מוניטין

  1. הרבה תודה - אבדוק את עניין הבקרת אקלים והנורה... מנועי דיזל זרים לי לגמרי, ואחרי קריאה נוספת, אני כבר לא בטוחה - הגדשה, טורבו - סינית מבחינתי, ויותר סיכוי שאפול. אני כבר יוצאת פוזלת - פורד פיאסטה? שרייד? סיטרואן סקסו? קסארה? סיאט קורדובה? אני מצפה לעשות כ-15000-+ ק"מ לשנה, אז אולי בכל זאת עדיף בכיוון הסקסו 1400 בנזין או שרייד 1300 שנתונים גבוהים יותר... ?
  2. טוב, בהתייחס להודעה הקדומת, כנראה שלא הייתי מספיק יסודית בשיעורי הבית שלי אתמול - בינתיים התעדכנתי על ההודעות לגבי קורדובה בפורום כאן. בגדול, נשמע שמאד ממליצים על הרכב הזה, אפשר למצוא מציאות... מצאתי כמה אפשרויות, והייתי שמחה לדעת מה דעתכם כאן של חברי הפורומים: 1. קורדובה 2000, STELLA ידני 1.6, 72 כ"ס - בנזין! יד 3, ללא תאונות, התחייבות על שילדה, מנוע וגיר. בגלל השנתון הקצת יותר מתקדם, יש כבר אלקטרוניקה ברכב: ח"ח, ABS "מערכת בקרת אקלים אלקטרונית" (מה זה בכלל?) והזרקת דלק חשמלית. נאמר לי שבסיאט, האלקטרוניקה זה הצד החלש. הבעלים אומרים שהרכב הנ"ל סוחב יפה מאד ונותן צריכת דלק של 1:12 2. קורדובה 2001, STELLA-SDi ידני 1.9 - דיזל (לא יודעת כמה כ"ס) גם כן בלי תאונות וכו'. שניהם במחיר דומה, שניהם בבעלות פרטית בלבד (יד 3 ו-2). איך השניה משתווה לראשונה מבחינת אמינות של מע' החשמלית, האם יש בה שכלולים שכדאי לדעת עליהם? צריכת דלק יותר טובה/גרועה? ושאלה כללית לגבי הרכב הזה - איפה הוא יושב מבחינת עלות התחזוקה והחלפים? הרבה תודה לכל חברי הפורום, (ובמיוחד ל-אורן סאאב על התגלית!)
  3. עשיתי חיפוש בפורום, אך מלבד אזכורים לא ברור אם זה רכב אמין. רוב הנסיעות שלי הן בינעירוניות, והבנתי שנתונים של מנוע דיזל, 1600 בתנאים כאלה עשוי להיות הכי חסכוני בדלק בשבילי. מה לגבי אמינות, עלות החלפים ואם נפוצים? מחלות ידועות?
  4. אכן, הבנתי כבר שהסיריון 1000 ממש לא לעניין. זהו - הולכת על דייהטסו שרייד, נראה לי הכי מתאים לכל הפרמטרים, ועכשיו באמת להתחיל את סינון הרכבים. תוכלו להסביר לי בכללי מה אני צריכה לראות בספר טיפולים? טיפולי 100K, ו-10K... מלבד זאת, יש חלקים שיש להם בלאי קבוע שצריכים החלפה מדי פעם? מה מאלה חשובים? האם צריך קבלות על כל הטיפולים? למיטב הטיפים שלכם אודה היידי
  5. אגב, ההתלבטות לגבי הפונטו הוא רק לגבי שמירת הערך לאורך שנים, ואם הוא פשוט מתחיל להתפרק באיזה שהוא שלב?
  6. אוקיי - אז אחרי כמה בדיקות ועניינים, ואחרי עיון זהיר בכל מה שהעלו חברי הפורום המעולים פה - זה או: דייהטסו סיריון, מנוע 1000, שנת 99-00 פונטו ספייס 1300, שנים 01-02 אפשר למצוא יד 2 ב-21,000 ואפילו מצאתי סקודה פביה (1400) 2002, יד 3 ב-22,000 (במחירות: 27,500) לגבי הסיריון - האמת היא שכבר שנים יש לי עין על המכונית חמד הזו, שלא לאמר איך שהיא מצטיינת במנוע, בטיחות, וכו'. גם נסעתי בה (מודל חדש יותר) והיתה מאד נוחה. התלבטויות: א) שמעתי שמתחת לדגם 2006 המנוע פחות חזק או אמין או משהו כזה ב) נפח מנוע רק 1000 - יש לי נסיעות גם קצת בהרים, ולכן מעניין אותי לדעת אם היא סוחבת יפה, למשל, לירושלים ג) יש אחד שעבר שיפוץ מנוע - זה דבר טוב או לא? פונטו ספייס - גם רכב שמכירה אישית, ומסכימה עם אורן כאן - נוח לגמרי. הפנמתי לגמרי את הקטע של מחיר החלפים (לפי דבריכם, יותר זול הפונטו), וכו'... התלבטויות: רכב יותר זול, ואפשר בתקציב של 22 גם למצוא שנת 2003 (זה 5K מתחת למחירון - האם זה הגיוני?) ושאלה כללית אחרונה - עם הירידה החזקה במחירים בשוק, ובהתחשב בכך שהמחיר משקף בכל זאת גם את מצב הרכב, כמה מתחת למחירון זה עדיין סביר? או שאין טווח ברור, וצריך פשוט לבדוק כל מקרה לגופו? המון תודה
  7. הסוזוקי איגניס לא בתקציב - אבל בדקתי את המאזדה 121, ואכן נראית אופציה נחמדה מאד. מצאתי כמה אופציות: 1. שנת 98, יד 3, (לא מצוין ק"מ) - 17,500 2. שנת 96, יד 3, אומרים שרק 38,000 ק"מ (שלא נשמע לי כל-כך טוב), בלי תאונות, 19,000 (זה לא יקר??) גם סיטרואן סקסו שאמורה להיות מאד מאד חסכונית, מצאתי נ"מ 1500, דיזל, יד 1, שנת 2002 ב-20,000 דעות?
  8. אחלה תודה - כבר עזרתם מאד. היה לי רושם שפולסווגן פשוט מחזיק שנים בלי צורך בטיפולים, אבל באמת אחרי 10 שנים צריך להתחשב גם בעלות החלפים. אם נגיד אבדוק בכיוון של ליסינג או מגרש, איזה רכב קטן/חסכוני/אמין הייתם ממליצים בתקציב של ~40?
  9. שלום לחברי הפורום - מקווה שתוכלו לעזור לי. יש ברשותי תקציב של עד 22,000 ש"ח (אפשר קצת יותר אם הרכב ממש שווה את זה) הנסיעות שלי הן בעיקר בין-עירוניות במישור, וגם נוסעת כמה פעמים בחודש למשפחה וזו נסיעה הררית. אני רוצה רכב שיהיה כמה שיותר אמין, כזה שלא צריך להתחיל לעשות טיפולים אינטנסיביים אחרי 10 שנים, ושיהיה כמה שיותר חסכוני בדלק (בהתחשב בצרכים הנ"ל). מעדיפה רכב קטן, 5 דלתות, ידנית ועם בפנים נעים, אבל לא צריך להיות מפואר. מתלבטת מאד בין דייהטסו שרייד 1300, לפולקסווגון פולו 1400, שניהם בערך בשנתונים 97-99. גם הפיאט פונטו ספייס נראה סבבה, נ"מ 1300, אוכל גם ללכת על שנתונים קצת יותר גבוהים. ברמת הכלל, מה יחזיק לי הכי הרבה זמן, ידרוש הכי פחות תיקונים, והכי הרבה יחזיק את ערך השוק שלו? הרבה תודה על כל אינפוט
×
×
  • תוכן חדש...