Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רשת שיצקו עליה טיט זה רביץ.

לא ניתן לדרוך על לוח גבס.

בכל מקרה, ע"מ להשיג בידוד טוב, אתה צריך לבודד בסמוך למקור החום שהוא הרעפים. הרעפים האדומים (?) נמצאים בשמש ומתלהטים, ואז מקרינים (ומסיעים) את החום לפנים חלל הגג ומשם הביתה. לכן, בידוד יעיל מונח על אגדים - ז"א מהצד הפנימי של הרעפים. כהשלמה, אפשר להוסף כמה רעפי אוורור (לשיפור האיוורור של החלל הכלוא בין הרעפים לאיטום - בידוד), אפשר להוסיף מפוח שיאוורר את חלל הגג (שיתחמם פחות, אבל עדיין יתחמם), ושכבת בידוד נוספת מעל הרביץ.

בידוד חום מכל סוג איננו מונע מעבר חום, אלא רק מאט אותו. ולכן בידוד בצמוד לרעפים יעיל יותר (כי לחום יש דרכים אחרות להשתחרר) ובצמוד לרביץ פחות יעיל ( כי חלל הגג עדיין לוהט).

:turn-l:
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מניסיון עם בתים קרים, יש דבר אחד שעוזר וזה תנור טוב, ביגוד עבה והרבה שימחה בלב על זה שאנחנו לא גרים בסיביר...

יש הרבה בתים שבנויים בצורה מפגרת, הקירות "אוגרים" את החום שיש בחוץ ומפרידים בינו לבין האוויר היותר קריר שיש בבית (בקיץ), אבל אחרי כמה שעות הבידוד של הקיר מתחיל להעביר את החום פנימה ומתחילים להרגיש כמו בתוך תנור, כאשר כל הקירות מקרינים חום.

אותו הדבר קורה בחורף, רק שהקירות קרים כל כך ומקרינים את הקור שלהם. המזגן מחמם אוויר. הוא מסיע דרכו ליטרים רבים של אוויר כל שניה ומחמם או מקרר אותם בדרך.

הבעיה היא שהחום הזה לא "נישמר" וההרגשה היא ש"חם מידי" ואז מכבים את המזגן ונהיה שוב קר או חם. המזגן צריך לחמם את כל החלקים שיש בחדר, וזה אומר את הקירות, את הריצפה ואת התקרה - שמקרינים "קור" פנימה.

מה לעשות? בחורף שטיח על הרצפה. מאווווד עוזר.

להרחיק את הספה של הסלון 5 ס"מ מהקיר.

חלק מהאנשים לא מודעים לזה אבל חלונות הם גם "פתח" לאיבוד אנרגיה.

אם זה חורף, סיגרו את התריס, שימו ווילונות עבים ותקפידו לסגור דלתות. בקיץ כנ"ל.

פתחים של מפתני דלתות, עוד נקודה שבה ניכנס אוויר (בעיקר בחורף כשיש רוח וקר) ורצוי לחסום.

חלונות, תרטיב את האצבע שלך ותעביר אותה מסביב לחלון ולמסגרת שלו, אולי ניכנס אוויר קר.

נסה לחשוב בצורה חכמה ולראות מאיפה חודר אוויר קר.

בידוד התקרה הוא אמצעי נחמד לקייץ. מאורר תיקרה יעזור לך בחימום הבית אם הוא מסחרר את האוויר החם כלפי מטה.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
רשת שיצקו עליה טיט זה רביץ.

לא ניתן לדרוך על לוח גבס.

בכל מקרה, ע"מ להשיג בידוד טוב, אתה צריך לבודד בסמוך למקור החום שהוא הרעפים. הרעפים האדומים (?) נמצאים בשמש ומתלהטים, ואז מקרינים (ומסיעים) את החום לפנים חלל הגג ומשם הביתה. לכן, בידוד יעיל מונח על אגדים - ז"א מהצד הפנימי של הרעפים. כהשלמה, אפשר להוסף כמה רעפי אוורור (לשיפור האיוורור של החלל הכלוא בין הרעפים לאיטום - בידוד), אפשר להוסיף מפוח שיאוורר את חלל הגג (שיתחמם פחות, אבל עדיין יתחמם), ושכבת בידוד נוספת מעל הרביץ.

בידוד חום מכל סוג איננו מונע מעבר חום, אלא רק מאט אותו. ולכן בידוד בצמוד לרעפים יעיל יותר (כי לחום יש דרכים אחרות להשתחרר) ובצמוד לרביץ פחות יעיל ( כי חלל הגג עדיין לוהט).

כשאתה כותב "אגדים" אני מניח שאתה מתכוון לקורות האלכסוניות מתחת לרעפים ,ולא לקורות האופקיות מעל הרביץ .

האם קלקר יעיל פחות מפלטות גבס? ודליק יותר?

פורסם
כשאתה כותב "אגדים" אני מניח שאתה מתכוון לקורות האלכסוניות מתחת לרעפים

נכון

האם קלקר יעיל פחות מפלטות גבס? ודליק יותר?

קלקר דליק יותר, יעיל הרבה יותר אבל יקר הרבה יותר.

חום עובר ב-3 צורות - הקרנה הולכה והסעה. בהקשר של גג, הקרנה והסעה הן הדומיננטיות. ההקרנה - כ- 80%.

עם הקרנה מתמודדים באמצעות חומרים המקרינים את החום חזרה - בד"כ רדיד אלומיניום.

עם הסעה מתמודדים על ידי איטום ומניעת זרימת אויר (ואוורור מצד הרעפים).

לחומר הבידוד עצמו יש הולכת חום - לקלקר וניילון בועות הולכה נמוכה, לגבס גבוהה יותר.

הפתרונות שאני מציע לך - מהזול ליקר:

1. פתחים בחלק העליון, רשת למניעת יונים, מאווררים מופעלים על ידי טיימר. השקעה זעומה. מקטין בצורה ניכרת את הצטברות החום בחלל הגג. לקייץ בלבד - צריך לסגור לפני החורף.צריכת חשמל של כ-60 ואט למאוורר.

2. יריעות נילון לאיטום בצמוד לאגדים - מניעת הסעת חום (בלבד). רצוי בשילוב #1.

3. ניילון בועות בצמוד לאגדים - כנ"ל עם הולכת חום מופחתת.

4. נייר כסף + יריעת ניילון או ניילון בועות - גם מניעת הקרנת חום.

5. לוחות גבס -מניעת הסעה + הקטנת הולכה

6. לוחות קלקר - כנ"ל - הולכה נמוכה משמעותית

7. בידוד ייעודי - הקטנת קרינה, הולכה והסעה. יקררררר....

פורסם

מלבד לוחות גבס, אפשר גם לעבוד עם פלטות OSB בעובי 11 מ"מ.

החסרונות - יקר כמעט פי 2 מגבס, חיתוך רק בעזרת מסור ולא סכין יפני.

היתרונות - הרבה פחות שביר ועדין, מבודד טוב יותר.

פורסם

58 ש"ח לפלטה של 1.22X2.44. תכל'ס, אפשר להשיג סנואו-ווייט דק ב-14 ש"ח למ"ר, שזה בערך מחיר של גבס (אם תכפיל ב-3 זה לא רחוק מגבס).

דליק? הבית שכור. מה שבטוח לא יהיה לו קר בחורף... :twisted:

פורסם

יווקי , חשבתי על זה שוב היום : בקייץ זה לא הכי נורא , חלונות פתוחים ומזגן פה ושם .

והיתרון שנשים מורידות את הבגדים יותר מהר.

במקום להוציא הרבה יותר כסף על שטח פנים ענק, ניתן לחפות בקלקר רק את התקרה .

מאחר ובחורף כיוון הזרימה של החום הוא מהחדרים החוצה ,

אם הזליגה הגדולה היא דרך התקרה , מספיק לבודד אותה במקום כל הגג .

פורסם

בקייץ, הרעפים האדומים מהווים קולט שמש ענקי ומתלהטים בשמש. חלל הגג הפנימי מתלהט כולו (תנסה להכנס - הטמפ' יכולה לעבור את ה-50 מעלות). החום המחפש מפלט מוצא את דרכו מבעד לתקרת הרביץ ומחמם את הדירה. תנשה לשים יד על התקרה ותרגיש כמה היא חמה.

בידוד התקרה בלבד יאט במדה מסויימת את קצב מעבר החום, אבל אם אין לאויר החם מפלט אחר, החום יעבור.

בעבר גרתי בבית כזה - גג רעפים ותקרת רביץ. אחרי שיישמתי את התרגיל של פתיחת הרעפים והמאוורר (שני ישנים מאווררים על רגל שחיברתי באזיקונים בחלק העליון של הגג כשהם מזרימים את האויר החוצה) היתה הקלה מאוד משמעותית בטמפ'.

בבית בו אני גר כרגע יש תקרה יצוקה (הולכת חום הרבה יותר נמוכה מרביץ ובידוד קלקר) ועדיין חום רב עובר. אחרי שקראתי לא מעט ברשת ופתחתי גם את השרשור הזה הגעתי למסקנה מה אני הולך לעשות לפני הקייץ הבא: פולינום בועות בצמוד לאגדים + מפוח מופעל טיימר.

בקיץ, רוב החום מגיע מלמעלה, אבל בחורף החום בורח מכל הכיוונים. אני בספק אם בידוד התקרה בלבד יגרום לשינוי מורגש. מכל מה שקראתי, מומחי הבידוד ממליצים על בידוד בין האגדים, ובידוד מעל התקרה רק כתוספת.

פורסם

כי הוא זול יותר, ובקייץ אתה יודע באילו שעות יהיה חם. וכבונוס, אפשר להפעיל את המאוורר חצי שעה כן רבע שעה לא וכדומה (השתמשתי במאוורר ביתי, כאמור)

פורסם

אני לא יודע אם אתה רציני, וסליחה על הסקפטיות, אבל זה נראה לי קשקוש. לכל חומר בידוד נמדד נתון ההתנגדות התרמית. משום מה פרמטר בסיסי זה איננו מופיע באתר שצירפת. ההסבר הטכני גם נראה מאוד לא מקצועי.

המאמרים של ס. דניאל, להבדיל, מקצועיים ומקיפים, ולמדתי מהם רבות.

פורסם
כי הוא זול יותר, ובקייץ אתה יודע באילו שעות יהיה חם.

זול יותר? תרמוסטט מכני עולה 50 ש"ח, אפילו פחות. היתרון של התרמוסטט הוא שהוא תלוי טמפ', ולכן ייפתח/ייסגר כשבאמת צריך.

לא ברור לי מה הבונוס בהפעלה לא רציפה - כשחם אתה מעוניין לפנות כמה שיותר אוויר.

• תוכן חדש...