Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

ברשותי פיג'ו 206 שנת 2003. לאחרונה החלה מערכת הבקרה להתלונן על כך שהדלתות האחוריות פתוחות. אם אני סוגר שוב את הדלתות חזק מספיק זה בד"כ פוסק אך לאחר זמן קצר - לעיתים לאחר עליה על שקע בכביש או משהו דומה - זה שוב קורה.

בנוסף האזעקה (של Cobra אני חושב) מתחילה לפעמים לעבוד ללא סיבה - כנראה שזה קשור.

שאלתי היא, מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם זה אחד החיישנים של האזעקה או אולי משהו מכאני במנגנון של הדלת והיא באמת לא סגורה טוב?

תודה,

שגיא

פורסם

ברוב הפז'ו (נדמה לי שגם ב-206) חיישן הדלתות (עאלק חיישן, כולה מיקרוסוויץ') נמצא בתוך מנגנון הנעילה של הדלת, ולא בתוך המפתן. דבר זה מבטיח התראה גם כשהדלת חצי סגורה (לכל מנגנון סגירת דלת יש שני מצבים, למניעת פתיחה אקראית), אבל כשהוא מתקלקל או מתלכלך, זה משפיע על הדברים שציינת.

אפשר לגשת לזגג רכב שיתקן את זה, או למצוא בפירוקייה רכב זהה, ולפרק ממנו את מנגנון הנעילה (בתקווה שיתנו לך לפרק מדלת מכוסחת. מדלת שלמה הם לא אוהבים לפרק כי קשה למכור אותה אח"כ) מאותה דלת (חשוב !). אין קשר בין המנגנון לבין המפתח, כך שאין בעייה לשים אחד מרכב אחר.

קצת התעסקות (הרבה חלקים קטנים), אבל לא נורא.

פורסם

ראשית צריך לאתר מאיזה דלת נובעת ההתראה.

בדוק גם אם הותקן מתג לחצן נוסף בדלת תא המטען, עבור האזעקה, שיתכן שהמג עליו אינו תקין ולכן התקלה מופיעה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
ראשית צריך לאתר מאיזה דלת נובעת ההתראה.

משתי הדלתות האחוריות. יותר מהשמאלית (כנראה בגלל שאני פותח אותה יותר) אבל לעיתים קרובות גם מהימנית.

אני לא חושב שתא המטען קשור, הבעיה תמיד נפתרת לאחר שאני סוגר שוב טוב את שתי הדלתות האחוריות בלי לגעת בו.

תודה,

שגיא

פורסם

בכל זאת בדוק את דלת תא המטען ואם יש שם מתג שהורכב ע"י מתקין האזעקה.

יתכן שבסגירת הדלתות האחוריות בחוזקה, אתה מזעזע קצת את מתג תא המטען ולכן זה מטעה לחשוב שהבעיה היא מהדלתות האחוריות (אם כי כמובן שיתכן שבכל זאת בהן התקלה).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הייתה לי פעם תופעה דומה בברנדה שהייתה ברשותי. בבדיקה מצאתי קרע קטנטן בגומי שמגן על הסוויץ, דרך קרע זה חילחלו מעט מיים שגרמו לבעיות של מגע/חוסר מגע בסוויץ.

ביצעתי נקיון בעזרת wd40 והחלפתי את הגומי הקרוע, התופעה חזרה מבלי לשוב.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי,

בהמשך להצעותיכם, ניסיתי קודם כל לנקות את האזור של מנגנון הנעילה בשתי הדלתות האחריות (רפי: אני בטוח שהבעיה בהן ולא בדלת תא המטען למשל כי זה רשום בפירוש על המסך ברכב) עם ספריי מגעים. זה עזר במקצת, אך התופעה חוזרת.

הייתי בשני מוסכים של פיז'ו ובשניהם העריכו שהבעיה היא במנוע הדלת/מנגנון הנעילה ורוצים שאשאיר להם את הרכב ליום שלם לבדיקה/תיקונים. אני לא כ"כ רוצה לעשות את זה כי נראה לי מוזר שזו הבעיה: איך יתכן ששני מנגנונים בשתי דלתות שונות התקלקלו במקביל?

האם מישהו יכול להמליץ על בעל מקצוע שמתעסק בעניינים כאלה (זגג?) באזור פתח תקווה/יהוד?

תודה,

שגיא

• תוכן חדש...