Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טרנזיט- עכשיו זה רשמי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תעיף את וו הגרירה הזה.

בשביל מה אתה צריך אותו.

חס וחלילה רכב ייכנס ברנזיט מאחור ואתה צפוי לפגיעה מה שנקרא צליפת שוט מכה חזקה בצוואר

מה הקשר לוו גרירה? עם הוו ובלעדיו הפגיעה זהה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חס וחלילה רכב ייכנס ברנזיט מאחור ואתה צפוי לפגיעה מה שנקרא צליפת שוט מכה חזקה בצוואר

מה הקשר בין וו גרירה לפגיעת צליפת שוט ? :shock:

החסרון היחידי של וו גרירה בתאונה, לרכב הנפגע, הוא שהוא מעביר את העומס ישירות לשלדה.

אם לא היה הוו אולי הפגיעה היתה נעצרת בפגוש, תלוי בעוצמה.

גנאדי, ת'חדש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

(אני עוד מעט אוסיף משלי, גנאדי, לברכות, אבל קודם כל לשגיאה הנוראית כאן):

"צליפת שוט" - היזרקות של הראש לאחור כאשר רכב אחר פוגע ברכב שלך - היא אכן מסוכנת עד מוות, ומסוכנת מאוד בכל המכוניות הישנות בהן אין משענות ראש תקינות, או בהן גב מושב הנהג אינו חזק מספיק. זה, בדומה לנושא חגורות הבטיחות, הוא אלמנט חשוב ביותר בנושא בטיחות הנוסעים ברכב ישן כזה שנמצא בעצם בידי המשתמש. מי שאין לו, מומלץ מאוד שיוסיף. כאמור היו פעם משענות ראש שהיו מתלבשות על גב המושב, לא יודע אם אפשר להשיג כאלו כיום...

אין לזה שום קשר לוו גרירה! וו הגרירה יעשה נזק אדיר לרכב שייכנס בך מאחור, גנאדי, אבל בשביל זה יש ביטוח. המצב היחידי בו וו הגרירה יסב לך עלויות גבוהות ומיותרות הוא עם תיכנס ברוורס לחזית של רכב מודרני... (אם אין לך ביטוח צד שלישי).

תעיף את וו הגרירה הזה.

בשביל מה אתה צריך אותו.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

טוב, לא ת'כוונתי שזה יצא ככה, אחד מתחת לשני, שלא קשורים...

בכול אופן גנאדי, שוב אני מצדיע לך, ובכייף. אכן יופי של רכישה, יופי של רכב (תוכל להוביל איתו פגוש או גיר לליילנד...).

כשהייתי נער, היה לי קטלוג של כל דגמי הטרנזיט דאבל-ג'אנט... זה היה או זה או פלייבוי, וההחלטה לא היתה קלה, במה מסתכלים קודם ויותר זמן...

שאפו!

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

ראשית כמובן מזל"ט לגנאדי. אמרתי לך כבר במפגש שהרכב הזה.....מיוחד 8)

לעניין צליפת השוט:

1. לא מתים מזה, גם לא הופכים למשותקים. זה רק כואב, אבל הכאבים בד"כ חולפים לאחר קבלת הפיצוי מחברת הביטוח.
  2. בנוסף, ככל שהרכב הנפגע כבד יותר יחסית לרכב הפוגע, הסיכוי לפגיעה בנוסעי הרכב הנפגע - קטן יותר. בטרנזיט הזאת, רק אם משאית תפגע בו מאחור, יהיה לנוסעים צליפת שוט.
  3. מעולם לא נתקלתי בעבודה שקישרה בין וו-גרירה לחומרת הפגיעה בנוסעי הרכב.

נמרוד

פורסם

אבל הכאבים בד"כ חולפים לאחר קבלת הפיצוי מחברת הביטוח.

נמרוד

:-):shock::-):shock::-)

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

נמרוד, בבקשה אל תטעה אנשים - צליפת שוט יכולה להיות קטלנית חד-משמעית. הראש הוא החלק הכבד ביותר בגוף ואם יכנס ברכבך מאחור רכב אחר במהירות גבוהה ולך אין משענת ראש, הלך עליך. (משענות הראש היו אחד מאביזרי הבטיחות הפאסיבית הראשונים שהוספו למכוניות ממש בגלל התוצאה הקטלנית הזו.

כשאני נאלץ לפעמים לנסוע ברכב בלי משענת ראש אני נוזל במושבי הכי נמוך שאני יכול ומצפה לסיום הנסיעה בקוצר רוח.

המושב האחורי ברנו אקספרס למשל הוא שווה ערך לגיליוטינה וכך עוד מכוניות. נכון שמכוניות המועדון נהוגות בידי אנשים שיעשו הכל כדי להמנע מתאונה כלשהי, אבל עדיין, שווה להיות מודע לבעיה.

ראשית כמובן מזל"ט לגנאדי. אמרתי לך כבר במפגש שהרכב הזה.....מיוחד 8)

לעניין צליפת השוט:

1. לא מתים מזה, גם לא הופכים למשותקים. זה רק כואב, אבל הכאבים בד"כ חולפים לאחר קבלת הפיצוי מחברת הביטוח.
  2. בנוסף, ככל שהרכב הנפגע כבד יותר יחסית לרכב הפוגע, הסיכוי לפגיעה בנוסעי הרכב הנפגע - קטן יותר. בטרנזיט הזאת, רק אם משאית תפגע בו מאחור, יהיה לנוסעים צליפת שוט.
  3. מעולם לא נתקלתי בעבודה שקישרה בין וו-גרירה לחומרת הפגיעה בנוסעי הרכב.

נמרוד

פורסם
נמרוד, בבקשה אל תטעה אנשים - צליפת שוט יכולה להיות קטלנית חד-משמעית .

אני בד"כ משתדל לא להטעות אנשים. לצערי, במקרה זה - המטעה הוא אתה :-D .

ישנן פגיעות עמ"ש צווארי קטלניות, אולם הפגיעה המכונה "צליפת שוט" איננה אחת מהן. צליפת שוט, או whiplash באנגלית, היא פגיעה שבה מכונית נייחת או הנוסעת במהירות נמוכה, נפגעת מאחור ע"י רכב אחר. דבר זה יכול לגרום לתנועה חזקה של הראש לאחור ולפנים, ולכאבים עזים, אבל איננה גורמת לשיתוק או מוות.

למעשה מה שמאפיין פגיעת צליפת שוט, הוא ההעדר המחלט של סימני פגיעה בבדיקה גופנית או בבדיקות ההדמיה השונות. תיאוריות רבות נהגו לגבי מה סיבת הכאבים, אולם עד עצם היום הזה לא נמצאה לכך תשובה חד משמעית.

מטרת משענות הראש היא להגביל את תנועת-היתר ולמנוע כאבים, לעיתים מאוד משמעותיים, אולם אינן מצילות חיים. תפקיד זה שמור לחגורות הבטיחות, כריות האויר, ושלל אביזרי הבטיחות בהם מצויידות מכוניות מודרניות.

למתענינים, מצורף מאמר חשוב שפורסם לאחרונה, אשר סקר סדרות רבות של פגיעות צליפת שוט.

נמרוד

HOLM_WAD_SPINE2008.pdf

פורסם

גינאדי, תזהר ממס הכנסה.

בסוף עוד הם יחשדו בך, משאיות, וואנים, ממש אימפרית הובלות :lol:

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

היום ראיתי אותה ברמת החיל,בהיתי בה כמה דקות(עד שהתחילו לצפור לי...:roll:)

קבל ח"ח.

בובה אמיתית.

(סחטיין על הגולגלות..:evil:)

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
:-):twisted:8)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...