Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן VALVOLINE 10W40 הוא חצי סינטטי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מינארלי או חצי סינטטי?

המוכר בחנות טען והתעקש שזה חצי סינטטי..

עם זה מינארלי אני מחר כבר מרוקן את הזבל הזה מהמנוע ומשיג לי חצי סינטטי איכותי.

פורסם
איך אתה רושם 10W40, אם הקישור מוביל לשמן 10W30 ?

בכל אופן, נראה חצי סינטטי.

אתה מוזמן לעיין פה:

http://www.valvoline.com/products/All-Climate.pdf

יש שמה למטה נתונים על ה 10W40.

בנוסף שמתי לב שבאותו "מסמך" שיש גם פרטים על השמן ואולי משם אפשר לדעת עם זה חצי סינטטי או לא(מי שמבין) -

API SM/SL

Meets engine & emission system protection requirements of ILSAC GF-4

פורסם
במידה והשמן עומד במפרטי הייצרן אזי לא משנה אם השמן חצי סינטטי או מינרלי.

מפרטי היצרן כבר לא רלוונטים וישנים,הספר נכתב בהשקת האלפא 33 אל תשכח רק את זה.

הדבר היחידי שעוד רלוונטי מאותו הספר זאת הצמיגות,והיא 10W40 המלצת יצרן.אבל לפי מה שאני זוכר הייתה דרישה גם לחצי סינטטי.

ועם צריך להחליף אותו כל 5000 ק"מ אז מן הסתם שהוא לא עומד בדרישות כי לפי היצרן צריך להחליף כל 10.

הספר נמצא ברכב אז אין אותו ברשותי כרגע פה.

פורסם

לא ייתכן שהייצרן כתב במפורש להשתמש בשמן חצי סינטטי (אולי הייבואן בארץ הוסיף זאת).

לשמן חצי סינטטי לא קיים תקן רישמי לכן הייצרן לא היה כותב זאת בספר הרכב.

בכול מקרה אני מאמין שבאותה תקופה הייתה המלצה על שמן בדרגת איכות SE (שנעלמה מהעולם) או SJ שהולכת ונעלמת לכן כול שמן בדרגת צמיגות 10W40 שתקנה היום הינו בדרגת איכות SJ ולמעשה רובם כבר SL לכן השמן יתאים לרכב שלך.

קבל את המלצתי ותרכוש שמן תוצרת MOBIL/LM/VALVOLINE או כול ייצרן שמנים אייכותים והכול טוב...

איזה כייף לי :)

פורסם
לא ייתכן שהייצרן כתב במפורש להשתמש בשמן חצי סינטטי (אולי הייבואן בארץ הוסיף זאת).

לשמן חצי סינטטי לא קיים תקן רישמי לכן הייצרן לא היה כותב זאת בספר הרכב.

בכול מקרה אני מאמין שבאותה תקופה הייתה המלצה על שמן בדרגת איכות SE (שנעלמה מהעולם) או SJ שהולכת ונעלמת לכן כול שמן בדרגת צמיגות 10W40 שתקנה היום הינו בדרגת איכות SJ ולמעשה רובם כבר SL לכן השמן יתאים לרכב שלך.

קבל את המלצתי ותרכוש שמן תוצרת MOBIL/LM/VALVOLINE או כול ייצרן שמנים אייכותים והכול טוב...

זה בדיוק מה שאני עושה השתמשתי ברוב המכוניות שלי וגם באלפא ב LM אבל לא מצאתי LM בחנויות פה(כנראה נגמר במלאי או משהו),מצאתי רק SHELL אבל בגלל שלא ממש שמעתי עליו לקחתי את ה VALVOLINE,אבל מניסיון העבר ובכלל שמן מינראלי לא משנה מאיזה ייצרן שמנים הוא פשוט זבל וזאת דעתי,בגלל הג'יפה שהוא משאיר עם אתה משאיר אותו במנוע מעבר ל 5000 ק"מ,קרא לי במספר רכבים קודמיים שלי.

אז אני מעדיף לפחות חצי סינטטי בכל מצב כדי שהשמן לא יתפרק גם מעבר ל 5000 ק"מ.

בגלל זה גם שאלתי עם הוא מנרלי או חצי סינטטי.

וחוץ מזה אני מחפש שמנים טובים רק בגלל שהמנוע בוקסר באלפות האלה הוא מאוד רגיש לסוג השמן וטיב השמן,והקראנק הוא נקודה רגישה ב 16V במיוחד.

פורסם

אם זאת הסדרה באריזות לבנות אז זה מינראלי, אם זאת הסדרה באריזות כחולות אז זה חצי-סינטטי.

לפי הקישורית שנתת מדובר על שמן מנוע מינרלאי (CONVENTIONAL)

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אישית אינני מכיר את הרכב והמנוע אבל במידה והטענה שלך נכונה לגבי היווצרות בוצה לאחר 5K אזי המלצתי לעבור לשמן סינטטי מלא.

קבל המלצה לשמן OVER KILL עבור הרכב שלך.

שמן סינטטי מלא

Super Leichtlauf 10 W-40

או שמן מינרלי עם תוספים סינטטים בעל דרגת איכות SL

Leichtlauf 10 W-40

או שמן סינטטי מלא

Synthoil High Tech 5 W-40

כול השמנים מתאימים לתדירות החלפה של 15K או שנה.

1300_200_100.jpg

1306_200_100.jpg

1317_200_100.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

אני משתמש בליקווי מולי חצי סינטי עם התוסף, השמן שנראה כמו בוץ סגול

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...