Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני רוצה להחליף רצועת טיימינג (ו"על הדרך" גם משאבת מים ומותחנים למינהם).

כיוון שעד היום לא יצא לי להחליף רצועת טיימינג, אשמח להוראות, מה עושים, איזה כלים נדרשים ודגשים באופן כללי.

מדובר בקסרה 1800 מודל 99.

תודה,

סער.

פורסם

אני מניח שמדובר ב1800 8 שסתומים,אין לי נסיון במנוע הזה ספציפית אבל זה דומה לשאר המנועים .

תצטרך ג'ק עגלה ובוק, בד"כ בסיטרואן הברגים במידות אי זוגיות :13,15,17

תצטרך מפתח למותחן : גש לחנות טמבור בקש מפתח וו של אינסטלטורים עם ראש מרובע ב- 15 ש"ח.

העלה רכב והשען על בוק.

פרק גלגל,אני מסיבות בטחוניות דוחף גם את הגלגל שפורק + קרש עבה מתחת לאוטו , למקדם בטחון נוסף.

פרק את הבטנת פלסטיק עם ברגי הפלסטיק המעצבנים , בלי לשבור אותם (בכל זאת הם ישברו,אז תכין חדשים)

תצטרך לפרק את הרצועות המשניות (אם יש יותר מאחת בדגם הזה ) כלומר רצועות אלטרנטור, מזגן ,הגה כח.

בדוק את מצבן והיה מוכן גם להחליפן.

פרק פולי חיצוני של הקרנק .

פרק את 3 מכסי הפלסטיק של רצועת הטיימינג מלמעלה למטה.

סובב את הקרנק עם מפתח מתאים בכיוון השעון עד שהחורים בגלגלי השיניים של הקמשפט/ים יהיו מול החורים בבלוק , והחור/חריץ בפולי קרנק יקביל לחור מתאים בבלוק (אאל"ט רק ב TU הנעילה היא בצד השני בגלגל התנופה)

העבר שם פינים/מקדחים מתאימים 8/6 מ"מ אא"לט.

פרק מותחן/ים (תלוי במספר הקמשפטים).

פרק רצועת טיימינג.

פרק משאבת מים (רצוי להעלות את הרכב מהצד השני קצת יותר כדי ליצור שיפוע להקל על זרימת הנוזל (אם אתה מחליף אותו בהזדמנות זו)

חפש משאבת מים עם כנפיים מנירוסטה , במקום מברזל יציקה( SEAL או GMB ) ב XU אא"לט אמור להיות אטם במקום גומיה .

הרכב משאבה, הרכב מותחנ/ים חדש/ים.

ועכשיו השלב המורכב : הרכבה ומתיחת הרצועה החדשה .

את הרצועה יש להרכיב כך שהחלק המתוח יהיה בצד הקידמי ,כך שאת העודפים והחלק הרפוי יש להעביר לצד האחורי.

זה השלב בו מתחילים לקלל ולדמם.

ולכל מכונאי יש את הפטנטים שלו לקיצור דרך .

אחרי שהרצועה הולבשה , מתח עם הוו את המותחן דרך החור המרובע . אם יש 2 מותחנים יש סדר במתיחה בין המותחנים שמפורט בהיינס .

כשהוו עדיין במותחן , הדק את הבורג של המותחן .

הרצועה אמורה להמתח כך שבחלק החיצוני הארוך ביותר שלה ניתן לבצע פיתול סביב עצמה של 90 מעלות.

שחרר נועלים, סובב את הקרנק עם מפתח פעמיים , בדוק שהתנועה חלקה יחסית (אם אתה רוצה חלקה לגמרי שחרר פלגים )

הרכב את שאר החלקים , את הברגים של הפולי קרנק ,מותחנים רצוי להדק עם מד-מומנט,

לפני סגירת מכסי הפלסטיק של רצועת הטיימינג הפעל את המנוע , ובדוק אם הכל תקין , רצועה מתוחה מידיי תשרוק ותגרום נזק

למיסבים השונים , רפויה מידיי ... טוב בוא לא נדבר על זה.

• תוכן חדש...