Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ טרנספורטר שנת 73'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהצלחה בפרוייקט!8) מה שבטוח- חוסר מידע אף פעם לא יהיה לך עם האוטו הזה!8):wink: ואני מאמין, שגם החלקים.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תגובות 155
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תתחיל לקרוא (במיוחד את הדביקים):

http://www.thesamba.com/vw/forum/viewforum.php?f=13

שים לב שבמקרים רבים החלפת פנלים נכונה היא לא לחתיכות פח שהפחח בונה בעצמו, אלא לחלקים מוכנים מראש. אפשר לקנות ישירות מאחת החנויות בחו"ל, ואפשר להזמין אצל סעיד (שמייבא מאירופה).

לגבי המכניקה- חשוב להחליט מה לא לעשות. אל תוריד ראשי מנוע אם אתה לא חייב. אל תפתח את הבלוק אם אתה לא חייב. כל שלב כזה יוסיף לך המון כסף לפרוייקט. תשתדל לעשות הכל בעבודה עצמית ועם ספרים. אתה גם תלמד ובעתיד תוכל לטפל לבד וגם תחסוך במקום לתת כסף למכונאים שגם ככה מחפפים. אם אתה בכל זאת נותן למישהו אחר לעבוד על המכונאות, אז רק למי שבאמת מבין מקוררי אוויר ומבין שמנוע TYPE4 זה לא מנוע חיפושית. אני מכיר רק שנים כאלו- בני נעם ( ד"ר באג ) ורון אוחנה (מוסך רון).

ותבטיח לי שאתה מחליף את כל צינורות הדלק הגמישים, גם אלו שמאחורי קיר האש, וגם את הצינור נשם הקטנצ'יק שבצד שמאל מאחורי ה"בור" של הגלגל ספר. השילוב של צינורות דלק בני שלושים שנה ומנוע קירור אוויר נגמר יותר מדי פעמים בערמת פח שרופה.

ועוד דבר- אתה יכול להוריד את כל הציפוי הפלסטי מהדשבורד. זה היה בגרסאות מסויימות באירופה, ודשבורד מתכתי נראה לא רע.

אסף.

אסף, ראשית תודה על העזרה במחשבה.

1. תוכל לשלוח לי את הטלפון של סעיד בפרטי ?

2. יש 3 בוזונים של הדודים של האגזוז שבורים בתוך הראשי מנוע - יהיה הכרחי לפרק אותם. אני רוצה להוריד תא מנוע + גיר קומפלט בכדי לשפץ את כל הרקבונות וחלודות שקיימות ברכב, אני לא רואה ברירה אחרת.

3. אני מתכנן לעשות את רוב העבודה בעצמי ובכייף שלי, אני לא לוקח את הפרוייקט על עצמי בשביל לגמור אותו, אלא להשקיע המון זמן ואהבה - לאט ובסבלנות.

4. בקשר לדלק -

*. אחרי שאני מוריד את המנוע ושאר ירקות, אני מתכנן לפרק גם את הטנק דלק על מנת לנקות את המיכל.

*. את כל צינורות הדלק אני מחליף עד הצינור האחרון - אני מודע לכמה רכבים כאלו נשרפו, אפילו יש לי תקייה של תמונות במחשב של תמונות מזעזעות כאלו.

5. בקשר לציפוי פלסטי, לא ממש הבנתי את הכוונה שלך :?, אם תוכל להרחיב אני אשמח.

שוב תודה.

בהצלחה בפרוייקט!8) מה שבטוח- חוסר מידע אף פעם לא יהיה לך עם האוטו הזה!8):wink: ואני מאמין, שגם החלקים.

אתה צודק, אני פשוט המום כמה חלקי אפטרמרקט יש לרכבים הללו, ומידע יש בשפע - גם ספרות וגם באינטרנט.

הזמנתי את הספר היינץ לרכב שלי מהאינטרנט בעלות של 15 דולר.

בברכה אסף

פורסם

אסף, ראשית תודה.

יש לך במקרה מדריך כיצד מפרקים את הדש ? אני מפחד לשבור משהו למרות שהוא מברזל :lol:.

היום פירקתי את הסקאלה וסימנתי את החוטים שהיו מחוברים אליה. אני מתכוון לבנות פלאג ( חיבור מהיר לכל החוטים ) לסקאלה כמו ברכבים החדשים ). את הסקאלה שמתי + ברגים + קליפסים מתכת חלודים בקרטון.

פירקתי גם את המאפרה - שמתי אותה + הברגים + המחזיק מתכת האחורי בקרטון.

פירקת תריסי מזגן, צופר קומבינה, סימנתי ברגים ועוד...

רציתי לפרק את הפנסים הראשיים והווינקרים - הברגים מסתובבים על ריק :-(, יש למישהו רעיונות ?

יש המון בלאגן בחוטים, המון קומבינות בוצעו ברכב הזה :cry:.

צילמתי קצת תמונות -

יש קצת חלודה מאחורי הסקאלה, אני חייב לפרק את כל הדש - אם יש למישהו מדריך, אשמח לשיתוף בידע.

IMG_4128.jpg

כמות החוטים נורמאלית ?

IMG_4125.jpg

IMG_4125.jpg

סימון החוטים -

IMG_4123.jpg

ואני אשמח לדעת מה החלק הזה :?, מחובר אליו רק חוט אחד בלבד - נראה לי כמו קומבינה :cry:.

IMG_4124.jpg

בברכה אסף.

פורסם

מהיכרות שלי עם החלק ( לא הזה ספציפי ) אך גם במיני שלי קיים כזה

ובהתבסס על צורתו הייתי אומר שזה FLASHER UNIT אך אני אחכה למקצועים יותר שיגיבו

פורסם

נראה כמו ממסר שביטלו אותו, אבל חכה לבעלי הטרנספורטרים שיגיבו.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

מדובר בקומבינה של ממסר אורות גבוהים שבוטלה

להלן תמונה של הממסר הנכון

מזכיר לי חלק מהפרוייקט שהיה לי

תדאג לצלם כמה שיותר את החיווט או שתלך לפי השירטוט

ותעקוף את כל הקומבינות

בהצלחה יוסי דניאל

IMG_1021.JPG

IMG_1611.JPG

חיווט 1.jpg

חיווט 2.jpg

IMG_1022.jpg

פורסם
מדובר בקומבינה של ממסר אורות גבוהים שבוטלה

להלן תמונה של הממסר הנכון

מזכיר לי חלק מהפרוייקט שהיה לי

תדאג לצלם כמה שיותר את החיווט או שתלך לפי השירטוט

ותעקוף את כל הקומבינות

בהצלחה יוסי דניאל

יוסי, תודה רבה ! :mm_yeah:.

תרשים החשמל זה בדיוק מה שהיה חסר לי :-D, מגניב לגמריי.

ואני רוצה להוסיף שפתחת לי את כל הדלתות, פשוט נתת לי ביטחון להתחיל לעבוד .

בברכה אסף.

פורסם

יש לך שני ברגים (אולי שלושה? לא זוכר) בכל צד בקורה A (רואים אותם כשפותחים את הדלת). שני ברגים למוט ההגה, שני ברגים לבלם חניה.

חוץ מזה יש את הדשבורד העליון שכדאי לפרק קודם, יש לו ברגים מתחת למסגרת חלון וברגים לדשבורד, למעלה. הוא יוצא עם התעלה של הפשרת האדים שצריך לפרק מהקיר הקדמי. התמונה שצירפתי אולי תעזור לך, היא מתוך vagcat.com שכל מי שיש לו VW ישן או חדש לומד לאהוב.

לגבי תרשימי חשמל- אתה יכול להעזר בזה:

http://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiringt2.php

אסף.

dash.jpg

פורסם
ייאלה תתחיל לעבוד תפרק כמה שיותר

לפרק הכל פשוט הכל

כך תגיע לתוצאה טובה יותר

יש לך הרבה לפרק

בהצלחה

יש לך שני ברגים (אולי שלושה? לא זוכר) בכל צד בקורה A (רואים אותם כשפותחים את הדלת). שני ברגים למוט ההגה, שני ברגים לבלם חניה.

חוץ מזה יש את הדשבורד העליון שכדאי לפרק קודם, יש לו ברגים מתחת למסגרת חלון וברגים לדשבורד, למעלה. הוא יוצא עם התעלה של הפשרת האדים שצריך לפרק מהקיר הקדמי. התמונה שצירפתי אולי תעזור לך, היא מתוך vagcat.com שכל מי שיש לו VW ישן או חדש לומד לאהוב.

לגבי תרשימי חשמל- אתה יכול להעזר בזה:

http://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiringt2.php

אסף.

יוסי, אסף אתם גדולים :mm_yeah:. נהייתה לי ממש תקייה מלאה בספרות של הרכב, ממש עזרתם לי עם הקישורים האחרונים :-o.

אני אמשיך לעדכן על בסיס כל יום יומיים, וכמובן אמשיך לשגע אתכם עם שאלות .

בברכה אסף.

פורסם

איך אני יודע מה הקוד מנוע שלי ?, הרישיונות לפניי ורשום -

דגם מנוע + .

אגב לדעתי הרכב רשום כבר כאספנות - ברישיונות רשום -

תנאים והגבלות -

רכב אספנות.

לטסט אישור מוסך מורשה.

בברכה אסף.

פורסם
על המנוע, למעלה, ממש מתחת לנשם (כלומר בקצה האחורי של הבלוק), מוטבע מספר מנוע שמתחיל בשתי אותיות. זה הקוד (שתי האותיות).

אסף.

אסף תודה, מחר אני אבדוק מה הקוד מנוע שלי.

יש התקדמות :-D.

פירקתי את הדשבורד, תעלות מיזוג, ואת רוב הקבינה בגדול .

תוצאה -

IMG_4135.jpg

יש חלודה אפילו בתעלות של "המזגן" -

IMG_4141.jpg

נחשפו הרבה קומבינות של חשמל מאחורי הדשבורד -

IMG_4139.jpg

IMG_4140.jpg

IMG_4136.jpg

IMG_4137.jpg

IMG_4138.jpg

כמה צחקתי כשראיתי את המנוע של המגבים :lol: -

IMG_4142.jpg

דשבורד מפורק -

IMG_4146.jpg

IMG_4147.jpg

IMG_4148.jpg

IMG_4144.jpg

IMG_4143.jpg

IMG_4149.jpg

זה פשוט רכב שתענוג לעבוד עליו, הכל נגיש הכל פשוט וקל.

בברכה אסף.

• תוכן חדש...