Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ טרנספורטר שנת 73'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממליץ לך מאוד על האתר של mid america, חלקים באיכות מעולה, אתר ידידותי ומלאי עצום של חלקים לכל vw air cooled.

זה הקישור: http://www.mamotorworks.com/acvw-5.html

עוד המלצה חמה היא על Cip1. אם אתה מזמין מוצרים כמו ידיות הילוכים אגזוזים וכו' תשתדל להזמין מהם מוצרים של EMPI/BUGPACK או TMI בנושאי הרפדות.

http://www2.cip1.com/

עידו.

• תגובות 155
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום אסף

איזה קטע לפני 4 שנים כמעט קניתי את הרכב ובעל העסק אמר שזה של אבא שלו וקשה לו לוותר עליו .. לבסוף ויתרתי כי מצאתי מציאה טובה יותר..

באס panel van‏ .. שנת 75 יד 1 .. עם 80000 ק"מ .. היום הוא אחרי שיפוץ חוץ ופנים .. בלי לזלזל ולהעליב. את שקנית.. כל מקרה לגופו וכל רכב עם נשמה אחרת שמפיחים בו

ואם תרצה נדמה שיש לי תמונות לפני 4 שנים שצילמתי.. את הרכב שלך..

בכל מקרה אם תצטרך עזרה.. או כל דבר אתה מוזמן

רפי..

פורסם

שמע... לפי דעתי זה יוסיף המון לרכב אם תשחזר את הכיתוב של המקרו ביחד עם הציור. אבל זו רק דעתי.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה, זה באמת רכב נפלא! :-P

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם
ממליץ לך מאוד על האתר של mid america, חלקים באיכות מעולה, אתר ידידותי ומלאי עצום של חלקים לכל vw air cooled.

זה הקישור: http://www.mamotorworks.com/acvw-5.html

עוד המלצה חמה היא על Cip1. אם אתה מזמין מוצרים כמו ידיות הילוכים אגזוזים וכו' תשתדל להזמין מהם מוצרים של EMPI/BUGPACK או TMI בנושאי הרפדות.

http://www2.cip1.com/

עידו.

עידו, תודה רבה על הקישורים. מקווה לפגוש אותך יום אחד באחד ממפגשי המועדון :wink:.

שלום אסף

איזה קטע לפני 4 שנים כמעט קניתי את הרכב ובעל העסק אמר שזה של אבא שלו וקשה לו לוותר עליו .. לבסוף ויתרתי כי מצאתי מציאה טובה יותר..

באס panel van‏ .. שנת 75 יד 1 .. עם 80000 ק"מ .. היום הוא אחרי שיפוץ חוץ ופנים .. בלי לזלזל ולהעליב. את שקנית.. כל מקרה לגופו וכל רכב עם נשמה אחרת שמפיחים בו

ואם תרצה נדמה שיש לי תמונות לפני 4 שנים שצילמתי.. את הרכב שלך..

בכל מקרה אם תצטרך עזרה.. או כל דבר אתה מוזמן

רפי..

רפי, כנראה שבאמת קשה לאבא שלו לוותר על הרכב :lol:, תן לי לנחש באת עם מכונאי להניע את הרכב ונפגשת עם אלי שבמקרה זה אחי הגדול, אני הייתי באותו יום נורא עצבני בגלל המכירה, בסך הכל אני הייתי נגד ! :cry:.

לא קניתי את הרכב החלטתי לשחזר את הקמע של העסק !, כמובן עם כמה שידרוגים " קלים ", זאת חתיכת נוסטלגיה בשבילי -

כשהייתי ילד קטן, נגיד גן חובה תמיד הייתי מחכה בתחילת הרחוב לאבא שלי שיגיע מהעבודה. הייתי שומע את הרכב בא מרחוק והייתי מסמן לאבא לעצור, ישבתי על הברכיים של אבא תפסתי את ההגה אבא על הגז ויאלללללה קדימה בערך 50 מטר, עד החנייה בבית.

יש עוד המון סיפורים וחוויות שעברנו עם הרכב הזה, פשוט אני נורא מתרגש כל פעם שאני נזכר בהם.

רפי, אני אשמח אם תעלה את התמונות שיש לך, ותודה על ההצעה יכול להיות מאד שאני אצור קשר בקרוב.

תודה.

שמע... לפי דעתי זה יוסיף המון לרכב אם תשחזר את הכיתוב של המקרו ביחד עם הציור. אבל זו רק דעתי.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה, זה באמת רכב נפלא! :-P

יכול מאד להיות שזה מה שיקרה לבסוף, למרות שאני בדעה של תכלת ולבן. הרכב באמת נפלא שיא הפשטות !.

חברים,

היום ניפחתי את הגלגלים והורדתי את הרכב מהבלוקים.

דירדרתי אותו ורוקנתי את תכולתו - כל החלקים של הבורה שלי + היו שם.

התחלתי לבחון את מצב החלודות והמצב הוא כזה -

המרזב רקוב, יש ריקבונות באיזור החיבורים העליונים, אני רואה אספלט דרך הרצפה בתא הנהג ועוד....:loco:.

בכל אופן לא צילמתי היום כלום, פשוט הייתי בשוק מאיזה ריקבון מטורף מחר אני אעלה המון תמונות של מצב הרכב פנימי וחיצוני.

פשוט לא להאמין כמה הרכב נרקב בשנתיים האחרונות :shock:.

בברכה אסף.

פורסם

חברים יקרים,

חזרתי היום לעסק בכדי להתעסק עם הרכב ובכנות - אין לי מושג מאיפה להתחיל :oops:.

אני חושב לנכון לעשות את הדברים בסדר הבא -

1. מבחינה פנימית - לפרק את כל מה שנישאר מפנים הרכב - הכל מלבד ההגה.

2. מבחינה חיצונית - לפרק טמבונים, פנסים לוחיות רישוי, חלונות, ידיות, בקיצור הכל...

3. מבחינת מכניקה -להוריד מנוע, גיר, טנק דלק, בכלל לדעתי צריך לפרק את כל תא המנוע בכדי שהעבודה של הפחח תהייה יותר קלה וגם אוכל לחשוף עוד חלודות.

4. לשלוח את הרכב לפחח, רק אחרי שהרכב ריק מתוכן, נטו גלגלים והגה .

חבר'ה רובכם עברתם את השיפוצים הללו, אני אשמח אם תשתפו אותי איך אתם הייתם עושים זאת ?

מעבר לכך הבטחתי תמונות, רק עוד כמה דקות...

בברכה אסף.

פורסם

תמונות -

תא נהג -

אפילו בדש קדחו חורים :x.

IMG_4095.jpg

יש חיווט שלא קשור לכלום ( לא מקורי ).

IMG_4096.jpg

הדש התפוצץ מהשמש.

IMG_4094.jpg

IMG_4113.jpg

intirial-1.jpg

תא מנוע -

engine-1.jpg

מה חשבו לעצמם שקדחו חור בקיר אש ? :x.

IMG_4104.jpg

טוב נעבור לעיקר, רקבונות והרבה -

תא נהג, רואים את האספלט דרכו, כולו רקוב ודורש טלאי מלא.

IMG_4086.jpg

IMG_4087.jpg

החלודה אפילו התחילה לעבור לתא המטען -

IMG_4088.jpg

IMG_4089.jpg

נעבור לגג, זה לא בדיוק ריקבון אלא חלודה שטחית.

IMG_4090.jpg

IMG_4091.jpg

ויש גם ריקבונות בחיבורים - אלו הריקבונות הקשים.

IMG_4092.jpg

IMG_4093.jpg

IMG_4097.jpg

IMG_4098.jpg

IMG_4099.jpg

קצת מבחוץ -

IMG_4100.jpg

IMG_4101.jpg

IMG_4102.jpg

IMG_4103.jpg

IMG_4105.jpg

IMG_4106.jpg

IMG_4107.jpg

IMG_4108.jpg

IMG_4109.jpg

IMG_4110.jpg

IMG_4111.jpg

IMG_4112.jpg

IMG_4116.jpg

IMG_4117-1.jpg

IMG_4117.jpg

בקיצור אחרי שהעברתי לכם תמונת מצב, יש לכם רעיונות ?

בברכה אסף

פורסם

היי אסף.. ההצעה הכי טובה שלי זה קח את הזמן. זהו אינו שיפוץ של חודש או חודשיים אלא תהליך שימשך זמן . כמובן שזה תלוי בהרבה סיבות כמו:

מזומנים... אישה ... וסדרי עדיפויות אחרים.

לדעתי אם אתה אינך מוגבל בכל אלה.. סדר אותו מכנית תעביר טסט . נדמה לי שהוא אינו אספנות אז תעביר לפני במשרד הרישוי לאספנות כדי שלא תשלם את כל הטסטים שלא שולמו. ואז תעביר טסט. אגב טפל בחורים בריצפה כי יש סיכוי שיקשו עליך בטסט.

לאחר הבירוקרטיה ושהאוטו נוסע ופעיל מכנית ובטיחותית!!! סע להצעות מחיר. והיד די נטויה בעניין הזה.

כל זה שוב אם היד נטויה בעניין המזומנים גם ... ואם לא...

אז יש זמן... קח אותו עם גרר לפחח ותקבל הצעות מחיר... (זה לא הולך להיות זול אגב)

כשתסיים ... טפל במנוע ... ופנים הרכב... מאוחר יותר. הכי חשוב זה לעצור את התפשטות החלודות וזה אמור להיות הצעד ה1.

קיבלת מספיק מידע על אתרים... תהליכי שיפוץ של אנשים אחרים... מהיכן להשיג חלקים...

אגב ... נכון זה הייתי אני שהגעתי עם מכונאי להניע. נאמר לי אגב שזה מנוע 2000 גיר אוטומט. נראה לי שאחיך לא סס למכור בגלל אביך שהתעקש(חחח.. כנראה הוא ממש עקשן אם הרכב עדין עומד שם ). הדברים התגלגלו ומצאתי את BIG JO כמו שאמרתי שנת 75 יד 1 80000קמ...

אני שמח שלקחת את הרכב כפרוייקט למרות שזה יהיה לא קל...

קח את הזמן... שום דבר אינו בוער. לי לקח להגיע לתוצאות כ3 שנים אבל זה לא אומר שלא נסעתי איתו. קבע לך סידרי עדיפויות וצא לדרך..

בהצלחה..

לכל עזרה אתה מוזמן להתקשר

054-8022877

רפי

DSCN0377.jpg

DSCN0382.jpg

פורסם

אה ועוד דבר ... תשאיר אותו כמו שהוא...

קמיע לא מחליפים... !

DSCN0380.jpg

DSCN0381.jpg

פורסם

בעבודה שלי יש את הנוזל ניקוי של "מקרו" (כמו שמוטבע על הרכב), לא רע בכלל ומנקה די טוב.

אולי תציע לבעלי החברה לממן חלק בשיפוץ

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
היי אסף.. ההצעה הכי טובה שלי זה קח את הזמן. זהו אינו שיפוץ של חודש או חודשיים אלא תהליך שימשך זמן . כמובן שזה תלוי בהרבה סיבות כמו:

מזומנים... אישה ... וסדרי עדיפויות אחרים.

לדעתי אם אתה אינך מוגבל בכל אלה.. סדר אותו מכנית תעביר טסט . נדמה לי שהוא אינו אספנות אז תעביר לפני במשרד הרישוי לאספנות כדי שלא תשלם את כל הטסטים שלא שולמו. ואז תעביר טסט. אגב טפל בחורים בריצפה כי יש סיכוי שיקשו עליך בטסט.

לאחר הבירוקרטיה ושהאוטו נוסע ופעיל מכנית ובטיחותית!!! סע להצעות מחיר. והיד די נטויה בעניין הזה.

כל זה שוב אם היד נטויה בעניין המזומנים גם ... ואם לא...

אז יש זמן... קח אותו עם גרר לפחח ותקבל הצעות מחיר... (זה לא הולך להיות זול אגב)

כשתסיים ... טפל במנוע ... ופנים הרכב... מאוחר יותר. הכי חשוב זה לעצור את התפשטות החלודות וזה אמור להיות הצעד ה1.

קיבלת מספיק מידע על אתרים... תהליכי שיפוץ של אנשים אחרים... מהיכן להשיג חלקים...

אגב ... נכון זה הייתי אני שהגעתי עם מכונאי להניע. נאמר לי אגב שזה מנוע 2000 גיר אוטומט. נראה לי שאחיך לא סס למכור בגלל אביך שהתעקש(חחח.. כנראה הוא ממש עקשן אם הרכב עדין עומד שם ). הדברים התגלגלו ומצאתי את BIG JO כמו שאמרתי שנת 75 יד 1 80000קמ...

אני שמח שלקחת את הרכב כפרוייקט למרות שזה יהיה לא קל...

קח את הזמן... שום דבר אינו בוער. לי לקח להגיע לתוצאות כ3 שנים אבל זה לא אומר שלא נסעתי איתו. קבע לך סידרי עדיפויות וצא לדרך..

בהצלחה..

לכל עזרה אתה מוזמן להתקשר

054-8022877

רפי

רפי, תודה על הייעוץ ורשמתי לפניי את הפלאפון שלך.

אישה, אין לי היא זרקה אותי בשיפוץ של הבורה שלי ( התעצבנה ) :|.

מזומנים, לא הייתי אומר שאני מוצף במזומנים,

ידע טכני וידיים טובות יש לי - זאת אומרת כל פירוק והרכבת הרכב אני מסוגל לעשות בעצמי.

פחחות - איך אני מוריד עלויות ( אני מודע שזו רוב ההשקעה ברכב )-

1. בחלודות שטחיות אני יכול לטפל בעצמי, בעזרת שיוף וצביעה עם צבע יסוד. לעשות לא לעשות ?

2. רקבונות - פשוט חותכים ?, ומרתכים טלאי ?

3. ריצפה קדמית - אני מתכנן לפרק כל מה שמלמטה, לחתוך את כל הרקבונות ולרתך טלאי לצבוע ולזפת טוב מלמטה ?, או שניתן לקנות את רצפת הרכב מוכנה ?

מבחינת DEAD LINE - אין לי מישהו שעומד לי על הראש בכדי שאסיים את הרכב, אני נהנה אפילו רק מלנקות אותו ! זה פרוייקט שיימשך ויימשך עד כל הפרטים הקטנים.

אגב מאיפה השם BIG JO ? :lol:.

kanfi, שלום חבר .

תמיד כיף לשמוע פרגון מעוד לקוח מרוצה ובמיוחד כשאני אחראי על מפעל הכימיקלים :-D .

מעבר לכך, בקשר למימון מהחברה ....אני הבן של הבעלים, אבי לא סס להוציא כספים מיותרים, יעזרו לי רק עם הפחחות ומשם הכיס הוא שלי.

בברכה אסף.

פורסם
רפי, תודה על הייעוץ ורשמתי לפניי את הפלאפון שלך.

אישה, אין לי היא זרקה אותי בשיפוץ של הבורה שלי ( התעצבנה ) :|.

מזומנים, לא הייתי אומר שאני מוצף במזומנים,

ידע טכני וידיים טובות יש לי - זאת אומרת כל פירוק והרכבת הרכב אני מסוגל לעשות בעצמי.

פחחות - איך אני מוריד עלויות ( אני מודע שזו רוב ההשקעה ברכב )-

1. בחלודות שטחיות אני יכול לטפל בעצמי, בעזרת שיוף וצביעה עם צבע יסוד. לעשות לא לעשות ?

2. רקבונות - פשוט חותכים ?, ומרתכים טלאי ?

3. ריצפה קדמית - אני מתכנן לפרק כל מה שמלמטה, לחתוך את כל הרקבונות ולרתך טלאי לצבוע ולזפת טוב מלמטה ?, או שניתן לקנות את רצפת הרכב מוכנה ?

מבחינת DEAD LINE - אין לי מישהו שעומד לי על הראש בכדי שאסיים את הרכב, אני נהנה אפילו רק מלנקות אותו ! זה פרוייקט שיימשך ויימשך עד כל הפרטים הקטנים.

אגב מאיפה השם BIG JO ? :lol:.

kanfi, שלום חבר .

תמיד כיף לשמוע פרגון מעוד לקוח מרוצה ובמיוחד כשאני אחראי על מפעל הכימיקלים :-D .

מעבר לכך, בקשר למימון מהחברה ....אני הבן של הבעלים, אבי לא סס להוציא כספים מיותרים, יעזרו לי רק עם הפחחות ומשם הכיס הוא שלי.

בברכה אסף.

אני מאמין שכסף לשיפוץ הזה לא יחסר לך :-D

פורסם
...שיהיה לו לבריאות...:wink:

אני מאמין שכסף לשיפוץ הזה לא יחסר לך :-D

תודה, אבל...

על פי מה אתם קובעים ? :?, עיזבו זה לא משנה בואו לא נרד לכיס ונתרכז כיצד עוצרים את החלודות והרקבונות ברכב .

בברכה אסף.

פורסם

תתחיל לקרוא (במיוחד את הדביקים):

http://www.thesamba.com/vw/forum/viewforum.php?f=13

שים לב שבמקרים רבים החלפת פנלים נכונה היא לא לחתיכות פח שהפחח בונה בעצמו, אלא לחלקים מוכנים מראש. אפשר לקנות ישירות מאחת החנויות בחו"ל, ואפשר להזמין אצל סעיד (שמייבא מאירופה).

לגבי המכניקה- חשוב להחליט מה לא לעשות. אל תוריד ראשי מנוע אם אתה לא חייב. אל תפתח את הבלוק אם אתה לא חייב. כל שלב כזה יוסיף לך המון כסף לפרוייקט. תשתדל לעשות הכל בעבודה עצמית ועם ספרים. אתה גם תלמד ובעתיד תוכל לטפל לבד וגם תחסוך במקום לתת כסף למכונאים שגם ככה מחפפים. אם אתה בכל זאת נותן למישהו אחר לעבוד על המכונאות, אז רק למי שבאמת מבין מקוררי אוויר ומבין שמנוע TYPE4 זה לא מנוע חיפושית. אני מכיר רק שנים כאלו- בני נעם ( ד"ר באג ) ורון אוחנה (מוסך רון).

ותבטיח לי שאתה מחליף את כל צינורות הדלק הגמישים, גם אלו שמאחורי קיר האש, וגם את הצינור נשם הקטנצ'יק שבצד שמאל מאחורי ה"בור" של הגלגל ספר. השילוב של צינורות דלק בני שלושים שנה ומנוע קירור אוויר נגמר יותר מדי פעמים בערמת פח שרופה.

ועוד דבר- אתה יכול להוריד את כל הציפוי הפלסטי מהדשבורד. זה היה בגרסאות מסויימות באירופה, ודשבורד מתכתי נראה לא רע.

אסף.

• תוכן חדש...