Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טרקטורון כביש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז בוא ואני אספר לך משהו.

מבחינת מהירות, רוב הכלים מגיעים למהירות סופית של 100, ואלה הכלים הסטנדרטים והחלשים ביותר. הבינונים סוגרים אפילו 140 ומי שרוצה הוכחה מוזמן לבוא לסיבוב,והמשופרים יותר מגיעים גם ל160 ו170 בחמישי פול גז.

מבחינת רעש,יש הרבה "עונדות" ו"עימפרזות" "משוברות" שעושות רעש הרבה יותר חזק מהכלים האלה.

ומבחינת בטיחות,אם אופנוע הוא כלי שאפשר לנסוע עליו הכביש מבחינה בטיחותית אז טרקטורון לא? הם מצוידים בדפרנציאל אחורי וקידמי,הנעה כפולה והעיקר שהם יושבים על 4 גלגלים.

ישנם צמיגי כביש שאיתם השליטה באספלט היא הרבה הרבה יותר קלה. וגם עם צמיגי שטח גדולים לא מרגישים הבדל על אספלט.

האטימות בארץ שלנו בנוגע לכלים האלה היא אין סופית ומעצבנת. באירופה ובדרום אמריקה כלים כאלה משייטים להם על הכבישים בכיף.

את האמת אני ממש לא תומך בלאפשר לכלים האלה לנוע בכביש.כלים כאלה מקומם בשטח ובמסלול. ותאמינו לי שברגע שיתחילו להיות פה תחרויות ומסלולים מאורגנים וחוקיים לא תראו כלי אחד כזה על הכביש,בידיוק כמו בארה"ב.

רינג'ר,תומקאר ומיול אלה כלים שגם נועדו לשטח וגם לניסעות עיריוניות. הנהיגה עליהם מותרת רק עם רישיון B לאחר סיום תקופת המלווה.

אתה ממשיך להטעות אנשים וחבל.

קודם כל כל אדם שמחזיק ברישיון רכב וגילו מעל 17.5 רשאי לנהוג על טרקטורון(בלי קשר למלווה!)

דבר שני אף אחד מהטרקטורוני ספורט שאתה מדבר עליהם לא מצויידים בדיפרנציאל וגם לא בהנעה קידמית!

ההשוואה לאופנוע טיפשית מכיוון שזה רחוק מלהיות אותו דבר(גלגל אחורי מול שני גלגלים אחוריים רק תחשוב על זה רגע אני מאמין שאני לא צריך לתת הסבר ארוך).

להגיד שליסוע על הכלים האלה על האספלט זה כמו אוטו זה רחוק מהמציאות אבל בכל זאת אפשרי בהחלט ליסוע עליהם על אספלט.

וכמובן צא מהסרט הם לא סוגרים 170.

to finish first first you have to finish

פורסם
אני קראתי על אוטלור שיכול לנסוע על הכביש(לפי מה שאמרו לפחות)או שלא הבנתי?,ולמה דווקא הישנים מה מיוחד בהם??.

אולי אני לא מבין כל כך בנושא אבל החוקים לגבי טרקטורונים ניראים ממש מוזר ונורא קשה למצוא היגיון בהם..

בתחילת שנות ה-90 עלו לכביש טרקטורונים עם רישוי חקלאי כשל טרקטור, ולכן מבחינה חוקית יכלו לנוע על כבישים עם ההגבלות הנהוגות לטרקטורים.

עד כמה שאני יודע מהר מאוד נחסמה הפרצה הזאת וכיום טרקטורונים לא נרשמים במשרד הרישוי כטרקטורים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אתה ממשיך להטעות אנשים וחבל.

קודם כל כל אדם שמחזיק ברישיון רכב וגילו מעל 17.5 רשאי לנהוג על טרקטורון(בלי קשר למלווה!)

דבר שני אף אחד מהטרקטורוני ספורט שאתה מדבר עליהם לא מצויידים בדיפרנציאל וגם לא בהנעה קידמית!

ההשוואה לאופנוע טיפשית מכיוון שזה רחוק מלהיות אותו דבר(גלגל אחורי מול שני גלגלים אחוריים רק תחשוב על זה רגע אני מאמין שאני לא צריך לתת הסבר ארוך).

להגיד שליסוע על הכלים האלה על האספלט זה כמו אוטו זה רחוק מהמציאות אבל בכל זאת אפשרי בהחלט ליסוע עליהם על אספלט.

וכמובן צא מהסרט הם לא סוגרים 170.

אתה מומזן להגיע אלינו ידידי.

יש פה רנגייד 800 אם אתה מכיר. הכלי ללא שיפורים סוגר 150. אחרי תוספת של מערכת ניהול מנוע,סעפת ודוד הכלי ניהיה קיצוני ביותר.

דבר שני,בקשר למלווה. חובה לעבור את תקופת המלווה בשביל שהרישיון B יתפוס על הטרקטורון. וזה בדוק! תפסו את ידידה שלי על הטרקטורון אחרי שהוציאה רישיון בגיל 18. היא נתפסה בזמן המלווה והשוטר אמר לה שרק אחרי המלווה היא יכולה לנהוג על הכלי.

ואיפה אתה רואה שדיברתי על טרקטורוני ספורט? אני מדבר פה על טרקטורוני עבודה לא הזכרתי בכל התגובה שלי את המילה טרקטורון ספורט. טרקטורני העבודה, שברשותי אחד כזה (CAN-AM 650 מודל 07-הזרקה) מצויד בדיפרצניאל ומערכת הנעה משולבת.

ואיפה ראית שדימתי טרקטורון לאוטו? כבר אמרתי שאני ממש לא חושב שזה כלי שאמור לנוע בכביש אלא רק בשטח ועל מסלולים סגורים.

ד"א אתה מחזיק בכלי כזה?

פורסם

האיסור של טרקטורונים לנסוע על הכביש הוא נכון (לעומת שאר הגבלות ואיסורים שיש לכלים הללו בארץ, שהם טיפשיים ביותר). אך לדעתי לכלים החדשים המצויידים בדפרנציאל צריך לתת רישוי כמו של ריינג'ר

פורסם

אין לי מושג מה השוטר רצה אבל מה שרשמתי למעלה זה מה שהחוק אומר.

וכן יש לי טרקטורון.

to finish first first you have to finish

פורסם
אין לי מושג מה השוטר רצה אבל מה שרשמתי למעלה זה מה שהחוק אומר.

וכן יש לי טרקטורון.

הייתי גם נוכח באירוע,ככה שחרטא זה לא.

איזה כלי ומאיזה איזור אתה בארץ?

פורסם

טרקטורון על כביש זה התאבדות.

אל תצטרף לטפשים שמשתעשעים בלברוח מהניידות לשטח בפתאומיות בידיעה שאסור לרדוף אחריהם.מספיק נהרגו.

פורסם

ה-DVX שלי סוגר 127 קמ"ש

אבל אל דאגה, יש טסט, יש ביטוח ואני לא נוסע על כבישים!

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם
טרקטורון על כביש זה התאבדות.

אל תצטרף לטפשים שמשתעשעים בלברוח מהניידות לשטח בפתאומיות בידיעה שאסור לרדוף אחריהם.מספיק נהרגו.

ואופנוע זה לא התאבדות על הכביש? מאד בטוח...

ותעשה טובה,אל תכליל את כולם.

• ספונסר פורום
פורסם
אורן, למה חוסר בדיפרנציאל הוא מסוכן?

אגב, אני מתגעגע (או שלא) להרכבות איתך :D

אביחי

בטרקטורון המתלה האחורי הוא קשיח ולא מתלה נפרד,בסיבוב גלגל אחד שואף לעלות למעלה,זה בצירוף חיכוך גבוה יותר בגלל חוסר דיפרנציאל יוצר כלי תזזיתי שדי קשה לשמור על כיוון נסיעה ,שלא לדבר על לפנות במהירות גבוה,גם לרוכב מיומן.

אביחי,אתה מוזמן לטיול כל שבת,עכשיו זו התקופה הכי מהנה בשטח.

אורן

• תוכן חדש...