Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי נייר כסף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן שעישנו נרגילה עם החבר'ה עלתה השאלה, מה משמש כל צד בנייר כסף!?

יש את הצד המט ויש את הצד המבריק! מה ההיתרונות של כל צד?

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם
בזמן שעישנו נרגילה עם החבר'ה עלתה השאלה, מה משמש כל צד בנייר כסף!?

יש את הצד המט ויש את הצד המבריק! מה ההיתרונות של כל צד?

הצד המבריק כלפי מעלה ייתן יותר עשן אבל הגחל יחליק עקב הרטט שנוצר בזמן שאיפה.

הצד המט כלפי מעלה ייתן טעם חזק יותר.

זה לא יכול להמשך ככה, האוף טופיק בקרשים.

הכל בגלל הרעיונות של ברווז.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

אני מדבר באופן כללי לאו דווקא לגבי נרגילה

הרי יש שני צדדים לנייר כסף מה מטרתו של כל צד?

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

אוקיי איך זה היה קשור עכשיו!?

אני בטוח שלא עשו שני צדדים שונים לנייר כסף כי ככה התחשק להם!

אני דיי בטוח שיש מאחורי זה סיבה הגיונית ולא יזיק לדעת...

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

שמתי לב שגם בנייר טואלט יש שני צדדים אחד יותר צבעוני ורך השני פחות צבעוני וגס יותר,מישהו יודע למה זה ככך? :lol:

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

זרקו כאן כבר את התשובה, הגישו לך אותה על מגש של...:|

כן,עד כמה שאני יודע בתחום רדידת האלומיניום.

ישנו שלב עיבוד נוסף בשביל לתת לו את פני השטח הבוהקים,שבאורח מפליא נראה כל פעם כמו הפרצוף שלך:shock:

הסיבה לשלב העיבוד הנוסף היא הקרנת חום.

כלפי חוץ,הוא מתפקד כמו מראה ומסיט קרני שמש מזיקות מהסלט נבטים ששהבאת לישיבה הבאה שלכם מסביב לנרגילה.

צד מבריק כלפי פנים, אם בשיפוד פרגית מדובר והמטרה שישאר חם.

Savvy?

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם
שמתי לב שגם בנייר טואלט יש שני צדדים אחד יותר צבעוני ורך השני פחות צבעוני וגס יותר,מישהו יודע למה זה ככך? :lol:

מקדם חיכוך גבוה יותר, או "אחיזת כביש" משופרת, אם תרצה.

פורסם
אוקיי איך זה היה קשור עכשיו!?

אני בטוח שלא עשו שני צדדים שונים לנייר כסף כי ככה התחשק להם!

אני דיי בטוח שיש מאחורי זה סיבה הגיונית ולא יזיק לדעת...

אחרי שצחקנו, ולאחר שהבנתי שהסוגיה הזאת מדירה שינה מעיניך - בוא נעבור להסבר הרציני:

Aluminium foil has a shiny side and a matte side. The shiny side is produced when the aluminium is rolled during the final pass. It is nearly impossible to produce rollers with a gap fine enough to cope with the foil gauge, therefore, for the final pass, two sheets are rolled at the same time, doubling the thickness of the gauge at entry to the rollers. When the sheets are later separated, the inside surface is dull, and the outside surface is shiny. This difference in the finish has led to the perception that favouring a side has an effect when cooking. While many believe that the shiny side's reflective properties keep heat out when wrapped on the exterior and keep heat in when facing exterior, the actual difference is imperceptible without instrumentation. The reflectivity of bright aluminium foil is 88% while dull embossed foil is about 80%

אם אני אתמצת את זה ,בגלל שקשה לייצר מכונה לגלגול שיכולה להתמודד עם יריעה כ"כ דקה, אז מריצים שתי יריעות מבריקות צמודות אחת לשניה , ובסוף התהליך מפרידים אותן ,כאשר הצדדים שנגעו אחד בשני יוצאים מט.

שים לב שבשורה התחתונה, יש הבדל של 8 אחוז בהחזרה בין הצד המבריק לצד המט וכל הקשקושים שנאמרים בדרך כלל - אין להם בסיס

עריכה: מצורף סרט של תהליך הכנת הרדיד , מתוך התוכנית " איך עושים את זה"

אחת התוכניות האהובות עליי בדיסקאברי, בכל פרק מראים איך מייצרים כל מיני דברים : החל מעט וכלה במכונית שלמה.

מומלץ

http://www.metacafe.com/watch/243702/how_foil_is_made/

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...