Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ויכוח עלה ביני לבין חבר.

מוזר שהגענו לשאלה הזו אבל ניתן לכם להכריע. :)

אז ככה;

אם אעלה את האוטו על ליפט, אעביר ל-D ואלחץ על דוושת הגז, הגלגלים יסתובב באוויר, כן?

לאחר שהאוטו באוויר והגלגלים מסתובבים, מד המהירות יעלה לפי סיבובי הגלגלים?

טענתי שכן, טענת חבר שלי היא שרק כאשר מופעל לחץ על הגלגל המד יעלה, נשמע מופרך? אני יודע.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

אין קשר ללחץ על הגלגל.

ברוב הרכבים שיצא לי להכיר הספידומטר היה מחובר ישירות לגיר וחישב את מהירות הרכב עפ"י מספר הסיבובים בגיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אם אעלה את האוטו על ליפט, אעביר ל-D ואלחץ על דוושת הגז, הגלגלים יסתובב באוויר, כן?

ככל שאני יודע, ברכבים מסויימים זה יכול לגרום לתיעוד תקלות במחשב הרכב וכניסת מערכות כלשהן למוד חירום. למשל רכבים עם בקרת משיכה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם אפ האוטו יהיה באוויר

פעם אחת היתה בעיה לחבר שלי באוטו העלנו אותו על ג'ק ונסענו רגיל העברנו הילוכים והסקאלה עלתה

פורסם

יש רכבים שזה דרך הגיר ויש דרך הגלגלים הקדמיים,כשאתה מפרפר אתה רואה את מד המהירות עולה.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

לא נראה לי מהגלגלים, הרי הגלגלים מחוברים לגיר אז זאת הדרך הרגילה

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

כל עוד 2 הגלגלים הקדמיים מסתובבים קדימה המד מהירות יעלה.

יתכן שבאמת תידלק נורת אזהרה של בקרת משיכה, ABS וכד' כי רק הגלגלים הקדמיים מסתובבים ויש בכל הגלגלים חיישנים מסויימים העוקבים על סיבובי הגלגל..

אני רק לא יודע אם 2 הגלגלים הקדמיים יסתובבו קדימה כי אין לחץ על הגלגלים, כי כשהרכב על ליפט למשל ומסובבים גלגל אחד קדימה הגלגל השני מסתובב אחורה, וזה ביגלל הדיפרנציאל, מעניין אם 2 הגלגלים הקדמיים יסתובב קדימה על ליפט כאשר נותנים גז אם הם כן מסתובבים קדימה יחד כשנותנים גז אז מד המהירות יעלה..

פורסם

אולי כחלק מתיבת ההילוכים

בכל מקרה ראיתי רכבים על ליפט עם גיר משולב,והגלגלים מסתובבים ביחד,ואגב גם מד האוץ מראה מהירות בהתאם

רוב הרכבים שאני מכיר המד מהירות מחובר ישירות לגיר בין אם זה בצורה מכנית ע"י כבל ספידומטר או על ידי מחשב.

פורסם
יסתובבו קדימה,אין דפרנציאל ברכב הנעה קדמית,הגלגלים מחוברים ישירות לגיר

עד כמה שאני מבין בזה

אז כנראה שאתה לא ממש מבין בזה.

מצב שבו גלגל אחד יסתובב קדימה ואחר יסתובב אחורה יתכן כאשר אדם ( =הכוח המניע) יסובב בידו רק את אחד הגלגלים כאשר הרכב באויר, והגיר נמצא ב-P או שאם מדובר בידני, אז הוא בהילוך והמנוע כבוי. כמו"כ, במידה והכוח המניע אינו חזק דיו לסיבוב כל מכלול הדיפרנציאל והגיר (גם בהנחה שהתיבה נמצאת במצב N), הגלגל השני יסתובב לכיוון ההפוך.

נסו ותהנו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
יסתובבו קדימה,אין דפרנציאל ברכב הנעה קדמית,הגלגלים מחוברים ישירות לגיר

עד כמה שאני מבין בזה

אתה לא מבין בזה.

אם אין דיפרנציאל, הרכב לא יוכל להסתובב, כי שני הגלגלים לא עוברים מרחק שווה בזמן סיבוב.

חזור לספר התיאורייה.

פורסם
אתה לא מבין בזה.

אם אין דיפרנציאל, הרכב לא יוכל להסתובב, כי שני הגלגלים לא עוברים מרחק שווה בזמן סיבוב.

גם אתה לא :-P:wink:

ויעידו על כך, כל בעלי רכבי ה4X4 (כולל אותי) שריתכו את הדיפרנציאל או שמו במקומו SPOOL ונוסעים כך שנים. בשטח ובכביש.

האמת היא שזה נכון בעיקר לדיפרנציאל האחורי לרכב הנעה אחורית, שהרכבים מסתדרים מצוין בלעדיו כמעט ללא תופעות לוואי.

עם דיפרנציאל קדמי מרותך הרבה יותר קשה להסתובב. אפשרי, אבל קשה.

זרוק את ספר התיאוריה.

פורסם

גם טרקטורון ללא דיפרנציאל בכלל מסוגל להסתובב, אבל לא בנהיגה נורמלית. עם קצת מאמץ (והנדברקס) אפשר להסתובב גם עם גלגלים נעולים לחלוטין, אבל יש לכל הנעילות הללו (גם ל-LSD למיניהם) מחיר.

התגובה שלי התייחסה אל עניין ה"אין דיפרנציאל ברכב הנעה קדמית, הגלגלים מחוברים ישירות לגיר".

הדיפרנציאל מובנה בתוך ההאוזינג של הגיר, זה שלא רואים אותו לא הופך אותו ל-לא קיים.

פורסם

לא מאמץ ולא בלם יד. נוסעים רגיל. כמעט. אני מדבר על רכבים שמשמשים את בעליהם ביומיום בנסיעות כביש.

ההבדל הכמעט יחיד והוא הכי מוחשי והכי מפריע זה החריקות מהגלגל הפנימי בסיבוב פרסה או בסיבוב פינתי הדוק ואיטי.

• תוכן חדש...