Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתעניין ברכישת מכונית חדשה, קטנה, נוחה וחסכונית (פונטו, SWIFT, 207, 308 ). כשהייתי באולם התצוגה של פיאט, איש המכירות אמר לי שאין בארץ גרנדה פונטו עם גיר אוטומטי רגיל. האפשרויות היחידות לטענתו הן גיר ידני וגיר טיפרוניק, האם זה נכון? זה נשמע לי קצת מוזר שחברה לא מייבאת לארץ אוטו עם גיר אוטומטי רגיל.

תודה רבה ושבת שלום.

פורסם

אין גיר אוטומט רגיל- יש גיר ידני 5 הילוכים ויש גיר רובוטי.

הגיר הידני לא מאובזר בכלל, בדגם עם הגיר הרובוטי כבר יש ESP, ר"ד מקורי, ידיות בצבע הרכב ומערכת למניעת דרדור בעלייה.

למרות כל זאת אין חלונות חשמל אחוריים, גלגלי מגנזיום, פנסי ערפל קדמיים ומדובר במנוע חלש (8 שסתומים עם 77 כ"ס בלבד במנוע 1.4. במנוע 1.25 מדובר רק על 60 כ"ס).

התיבה הרובוטית לא נוחה לנהיגה, מורגש זעזוע ברכב בעת מעבר הילוכים (בעיקר מראשון לשני וההפך) ובנוסף הסל"ד ב- 100 קמ"ש עומד על 3000, בעוד שאצלי בפאביה הוא עומד על 2200 סל"ד בלבד (מנוע יותר שקט). למרות כל זה הפונטו יותר חסכונית בדלק.

אני הייתי בהתלבטות דומה לשלך לא מזמן ולבסוף רכשתי את הפאביה החדשה ואני מאוד מרוצה.

פורסם
התיבה הרובוטית לא נוחה לנהיגה, מורגש זעזוע ברכב בעת מעבר הילוכים (בעיקר מראשון לשני וההפך) ובנוסף הסל"ד ב- 100 קמ"ש עומד על 3000, בעוד שאצלי בפאביה הוא עומד על 2200 סל"ד בלבד (מנוע יותר שקט). למרות כל זה הפונטו יותר חסכונית בדלק.

האם נהגת ברכב שאתה קובע כאלה עובדות או שאתה מסתמך רק על קריאה באינטרנט ?

חלונות חשמל אחוריים - כמה פעמים כבר יצא לך ליסוע עם חלון אחורי פתוח ? שנית, עדיין חלק מהיצרנים האירופאים מאמינים שחלונות חשמל מאחור הם מיותרים (בקטע של ילדים).

גלגלי מגנזיום - זה באמת יפה אבל רוב המכוניות מגיעות בלי.

פנסי ערפל קדמיים - בשביל מה זה טוב ?

אני מבין שאם במקום ESP היו שמים את כל אלה אז אולי היית קונה את הפונטו אבל בסופו של דבר צריך לדעת להבדיל בין הדברים החשובים לבין הדברים השוליים. כל מה שכתבת שאין בפונטו רק מראה שאתה מייחס חשיבות גדולה דווקא לדברים השוליים.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

בנוסף הסל"ד ב- 100 קמ"ש עומד על 3000, בעוד שאצלי בפאביה הוא עומד על 2200 סל"ד בלבד (מנוע יותר שקט). למרות כל זה הפונטו יותר חסכונית בדלק.

בגדול, מפני שאצלך בפאביה מותקנת תיבה אוטומטית בעלת 6 יחסי העברה, אל מול תיבה ידנית בעלת 5 יחסי העברה בפונטו. הגיוני לחלוטין ולכן אני לא מוצא סיבה להשוואה הזו.

אם שתי התיבות היו מסוג זהה, אז ההשוואה הייתה הגיונית.

לפותח השרשור, התיבה בפונטו בסדר גמור, דורשת מעט הסתגלות, אבל לדעתי היא טובה יותר אל מול רוב התיבות האחרות כרגע.

בכל זאת הייתי ממליץ לבדוק את הפאביה, שתיתן תמורה טובה יותר.

ובאופן כללי, טיפטרוניק הוא מצב תפעול של הגיר, לא הסוג שלו. כמעט (אם לא בכל) בכל הרכבים היום שמגיעים עם תיבת הילוכים אוטומטית כלשהי (הידראולית, רובוטית או רציפה), יש תפעול טיפטרוניק.

!AWDSOME

פורסם

האם נהגת ברכב שאתה קובע כאלה עובדות או שאתה מסתמך רק על קריאה באינטרנט ?

נסעתי, לא נהגתי. אותו דבר.

חלונות חשמל אחוריים - כמה פעמים כבר יצא לך ליסוע עם חלון אחורי פתוח ? שנית, עדיין חלק מהיצרנים האירופאים מאמינים שחלונות חשמל מאחור הם מיותרים (בקטע של ילדים).

לי אישית יצא הרבה פעמים לנסוע עם חלון אחורי פתוח, בעיקר בתחילת הנסיעה. אני לא מפעיל את המזגן ב- 5 דקות הראשונות של הנסיעה עד שהמנוע יתחמם מעט ואז היושבים מאחור פותחים חלונות. אגב, כשאני מפעיל את המזגן אני סוגר אוטומטית את כל החלונות מאצלי במקום לריב עם אלה מאחור שיסגרו את החלונות (ככה היה לי באונו, היו רק קדמיים).

שנית, הפונטו מגיעה באירופה עם חלונות חשמל אחוריים והדבר נתון לבחירת הלקוח. כאן העמידו עובדה (רוצים- תקנו. לא רוצים- אל תקנו) וזאת חוצפה.

גלגלי מגנזיום - זה באמת יפה אבל רוב המכוניות מגיעות בלי.

רוב המכוניות מגיעות עם ובלי, אם הלקוח רוצה להוסיף כסף ולקבל דגם עם חישוקי סגסוגת הוא יכול, וזה בדיוק מה שעשיתי. כאן העמידו עובדה- לא מייבאים את הדגם עם המגנזיום כי ככה בא לנו.

פנסי ערפל קדמיים - בשביל מה זה טוב ?

אצלך במרכז יכול להיות שזה לא שימושי. כאן בצפון, בחורף, בממוצע אחת לשבוע בבוקר יש יום עם ערפל כבד שמתפזר רק אחרי שהשמש זורחת. ברמת הגולן המצב הרבה יותר קשה. בקיצור- לא מזיק בכלל שמותקנים פנסי ערפל.

אני מבין שאם במקום ESP היו שמים את כל אלה אז אולי היית קונה את הפונטו אבל בסופו של דבר צריך לדעת להבדיל בין הדברים החשובים לבין הדברים השוליים. כל מה שכתבת שאין בפונטו רק מראה שאתה מייחס חשיבות גדולה דווקא לדברים השוליים.

ראה הערות באדום.

ואגב- אני הייתי קונה את הפונטו בלי קשר אבל ברחתי אחרי היחס ההזוי שקיבלתי בסוכנות. למרות שהנציג התנצל אח"כ לא קניתי.

פורסם

לגבי התיבה הרובוטית, יצא לה שם רע ומטלטל בעיקר בגלל הטויוטות המצויידות בכזאת. מנסיון, בניגוד לטויוטה הביצוע של פיאט מוצלח מאוד עם החלפות מהירות וחלקות, אני הייתי מעדיף כל יום תיבה כזאת על אוטו' סטנדרטית.

הייתה לי ג.פונטו 1.2 מהשכרה באיטליה, והאוטו לא מרגיש חלש באופן שמשתמע מההספק הצנוע. אני מניח שה-1.4 מספקת בהחלט. אני מניח שחלק מהנמרצות היא בשל משקל עצמי נמוך ב-10%-20% מהמתחרות, ומכאן גם צריכת הדלק העדיפה.

לשלילה - חפש בפורום חוות דעת על השירות של סמל"ת.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

גיא, איך מדיניות שיווק של יבואן היא חוצפה, את זה עוד לא הצלחתי להבין. אתה סתם עושה פיל מעכבר. ( אם זו הצורה הנכונה לרשום את הביטוי)

אני בהחלט הייתי שמח אם כל היבואנים היו מאפשרים לי להזמין ברכב שלי את כל מה שאני רוצה, אבל גם להם יש שיקולים (גם אם הם מנוגדים לשלנו). זה עדיין לא הופך את זה לחוצפה, הם ממש לא חייבים לנו שום דבר.

!AWDSOME

פורסם

הגרנדה ]פונטו ניקנת ביורו, בניגוד למיתחרותיה מהמזרח שניקנות בדולר נמוך יחסית.

יבוא הרנדה פונטו ברמת איבזור גבוהה יותר, היתה גורמת למחירה להתקרב מידי למחיר קומפקטיות טובות כמו המאזדה 3 או היונדאי I30.

בנוסף, ישראל הינה שוק קצה, וכל מכונית שמגיעה ארצה חייבת להמכר, ובמכונית שגם כך רמת המכירות שלה שואפת ל 0, יבוא גירסה מהודרת ויקרה יותר מהווה היתאבדות כלכלית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
נסעתי, לא נהגתי. אותו דבר.

מאיפה לך עזות המצח לתת יעוץ כל כך נחרץ בנוגע לרכב שבחיים שלך לא נהגת בו? :evil:

מילא היית מסייג במשהו את הדברים שלך.

מילא היית כותב כבר בהתחלה שכל ניסיונך מסתכם בלשבת במושב הנוסע (מזל שגדעון שאל אותך, אחרת לא היית מנדב בכלל את המידע הזה).

אתה פשוט חוצפן ממדרגה ראשונה!

ורק לפרוטוקול: נסיעה ונהיגה זה ממש לא אותו הדבר. להבא, חסוך מאיתנו תגובות כאלה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

איך אתה לא מתבייש לכתוב דבר כזה?!

הריי מה ההבדל בין אם ישבתי במושב הנהג לבין אם ישבתי במושב הנוסע?! אם אני ישבתי במושב הנוסע לא מרגישים את הטלטול בהעברת ההילוכים?! אני נראה לך ילד ללא רישיון/ נהג חדש/ ילד מתלהב שלא מבין כלום מהחיים שלו ומגיע לכאן לתת עצות סרק?

עזות המצח היא שלך בכך שאתה מפקפק באמינות דבריי, באמת בהודעה כו בוטה מצד מנהל פורום עוד לא נתקלתי.

גדעון- כבר היינו אין ספור פעמים בויכוח הזה אז ברשותך נעזוב את זה בצד, כל אחד רואה את זה אחרת.

בגדול היבואן הספציפי הזה חושב יותר על עצמו מאשר על הלקוח, וזה לדעתי לא צריך להיות כך.

פורסם

אני אסביר לך איך אני לא מתבייש, ועל הדרך גם למה אתה צריך להתבייש:

כשאני מייעץ בנוגע לרכב כלשהו, אני ראשית מנסה להיזכר האם יצא לי אי פעם לנהוג בו או לא.

אם כן - אני שופך את כל החוויות שהיו לי איתו.

אם לא - אני מציין זאת בהתחלה, ואז משתף את הרשמים שקיבלתי אודותיו ממקורות אחרים (ובמידת האפשר, גם מציין מה הם אותם מקורות). אני בטח לא קופץ למסקנות נחרצות.

אתה מוזמן לעבור על כל התגובות שלי בפורום יעוץ ולבדוק האם נהגתי כך. אני מתחייב קבל עם ועדה שאם תמצא תגובה שלי שחורגת מהכלל הנ"ל, אני חוזר בי בפומבי מכל מה שהטחתי בך ומפרסם התנצלות. מספיק פייר?

הקורא ההדיוט (במחילה מפותח השרשור, אין בכוונתי ללעוג לבורותך חלילה, ואני מתנצל במידה ונפגעת מהדרך שבה בחרתי להגדיר אותך) אינו יודע וגם אינו אמור לדעת מה הניסיון של כל אחד ואחד מהמגיבים, ולכן חלה עליך החובה כמגיב אשר תגובתו תקבל התייחסות רצינית לכתוב את כל הפרטים הרלבנטיים. כן, העובדה שלא נהגת מימיך ברכב נשוא השרשור זה פרט אחושרמוטה רלבנטי, על אחת כמה וכמה כשהשורה התחתונה שלך הולכת לכיוון ברור מאוד.

יכלת לקבל על התגובה שלך התראה בגין יעוץ לא מבוסס. אם לומר את האמת, אני כבר מתחיל להרהר האם לא שגיתי בכך שלא נתתי לך אחת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...