Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכיר באוצר: חברת ליסינג ויבואן רכב גדול יקרסו תוך שנה החשש נובע מהירידה במחירי עשרות אלפי מכוניות של חברות הליסינג והשימוש הנרחב בישראל בכלי רכב צמודים "בתוך חצי שנה עד שנה, אחת מחברות הליסינג הגדולות תקרוס, והיא צפויה לגרור עמה יבואן גדול של כלי רכב וכן ליצור בור במאזן של הבנק המממן" - כך מעריך בכיר במשרד האוצר. הסיבה לכך היא השימוש האדיר שנעשה בישראל בכלי רכב בליסינג והשינוי באופן שבו מחושב שווי השימוש (הערך הכספי של השימוש הפרטי בכלי רכב) לצורכי מס.

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20081006_1026772

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסופקני, היקף העסקים שלהם גדול מספיק על מנת לשרוד נפילה של לקוח, ויש להם גב עסקי של קבוצת דלק (אם כי גב שנחלש לאור מחנק האשראי). לא קראתי את הדו"חות שלהם לאחרונה, אבל אני לא חושב שרמת המינוף שלהם מסוכנת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בהחלט מסכים שדלק מוטורס תשרוד את זה. מזדה זה בהפרש ענק הרכב הכי נמכר בארץ והיבואן יוכל לשרוד נפילה של אחת מחברות הליסינג הרבות שמשווקות את הרכבים (גם פורד נמכר לא מעט בארץ להזכירכם). מעניין אותי, איזו חברה אתם חושבים שתקרוס? אין לי שמץ של מושג: חברה קטנה ששורדת בעיקר על שוק הליסינג. כעיקרון החברות מוכרות גם לפרטיים אז למה שיקרסו מנפילת חברת ליסינג?

פורסם

קראתי ביותר ממקום אחד את הנבואה הזו. מעניין מאוד מי היא אותה חברת ליסינג.

די ברור שהבכיר חושב על חברת ליסינג ספציפית, ולא מדבר באוויר.

כל עניין המאזנים של חברות הליסינג בעייתי מאוד. לצד התחייבויות בסכומי עתק עומד צי הרכב כבטוחה.

אופן חישוב שוויו של הצי הזה הוא פתח לפעלולים יצרתיים מאוד מצידה של חברת הליסינג.

כדי לא לחשוף סודות מסחריים, לא מגלה החברה איזה מכוניות בבעלותה ומה שווין. היא מסתפקת בתיאור עמום לגבי מידת אובדן הערך השנתי שהיא מייחסת לכל דגם, ולפי תוצאות החישוב היא קובעת כמה המכוניות שלה שוות.

ברור מאליו שלחברת ליסינג שטוענת שצי הרכב שלה שווה 2 מיליארד ש"ח, צניחת מחירים של 10% בשוק המשומשות משמעותה 200 מליון ש"ח שאינם עוד, בעוד ההלוואות שניתנו כנגדן עדיין משולמות לבנק.

גם הבנק המממן מבין זאת, ולא ימהר לתת לחברה עוד הלוואות, מה שימנע ממנה לרכוש מכוניות חדשות, ומכאן ועד לקריסתה הדרך קצרצרה.

אני תוהה אם יש קשר לכך שבשבועות האחרונים מתפרסמות בתקשורת עוד ועוד כתבות בהן נביא השוק לוי יצחק עושה כל שביכולתו כדי לשכנע את רוכשי המכוניות המשומשות ש"לא צפוי שינוי מהותי במחירי המשומשות בראשית שנת 2009".

באותה כתבה ניתן גם לראות שירידת הערך של "מאזדה 3" הנפוצה כל-כך בחברות ליסינג היא הנמוכה ביותר.

חינני גם לקרוא את הציטוט מפיו של לוי יצחק לפיו עכשיו הזמן הנכון לרכוש מכונית "מיד ראשונה, פרטית ובמצב טוב".

זה משעשע בעיקר בהתחשב בכך שלוי יצחק יודע היטב שאין כמעט אף מכונית בשוק מהשנתונים 06,07 שעונה על ההגדרה הזו.

כשהקונים הפוטנציאליים שירוצו לקנות מכונית משומשת בעקבות דבריו יבינו זאת, הם יאלצו לפנות לחברות הליסינג, שם הם ימצאו המוני מכוניות "מטופלות ושמורות, מנהג יחיד, יד ראשונה".

מקסים, לא?

פורסם

כולי תקווה שהנבואה הזו לא תתממש ולו רק (אבל לא רק...) מההשלכות של פיטורי עובדים רבים משורות החברות שתקלענה למשבר.

אבל... סופה של כל בועה להתפוצץ. ושוק הליסינג הוא בועה. או-הו, איזו בועה.

הביצה שלי התחילה להטיל תרנגולות זהב

פורסם

מה יש לכם נגד הליסינג??

לא מדובר בבועה ולא תהיה שום קריסה. כל המערכת הפיננסית של חברות הליסינג אימתנה להפליא!

אני מציע שתבדקו באמת את הנתונים של חברות הליסינג והחברות הממנות כי אני רואה רק ירוק.

לגבי הכתבה, לא נראה לי הגיוני כלל אולי יש איזה חברת ליסינג עם הנהלה (כספים) גרועה ועכשיו היא רואה מינוסים ואולי תקרוס אבל יש עשרות חברות לכן הענף ישאר איתן.

דבר נוסף, יש שנאה של המדינה בחברות הליסינג מה שלא מובן משום שהליסינג מעלה את רמת הרכבים ואת הטיפול בהם ובכך שומר על איכות רכבים גבוהה ובזכות זה מעלה בצורה רצינית את הבטיחות בכבישי ישראל!

לא אין לי ליסינג ואני מקנה, אבל אני בסדר עם זה. אם לכם יש משהוא נגד הליסינג רק בגלל שאין לכם אז תרגעו תשתו כוס מים ותהנו בעובדה שלכל מי שיש לו ליסינג לאחר ששילם את עלות הרכב 3K בחודש X 3 שנים זה 108000 שח ובסוף אין לו רכב למכור כיד 2 ב2/3 מהסכום לאחר תקופת הליסינג ולכן יותר מופסד ברוב המקרים...

פורסם
דבר נוסף, יש שנאה של המדינה בחברות הליסינג מה שלא מובן משום שהליסינג מעלה את רמת הרכבים ואת הטיפול בהם ובכך שומר על איכות רכבים גבוהה ובזכות זה מעלה בצורה רצינית את הבטיחות בכבישי ישראל!

:shock:

דברים מגוחכים, שאין להם שום אחיזה במציאות של עולם הליסינג.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם
מה יש לכם נגד הליסינג??
איפה להתחיל? בתחזוקה העלובה? באבזור הבטיחות והנוחות העלוב? בכך שאף יבואן לא מציע הנחות ללקוחות פרטיים, והם מסבסדים את חברות הליסינג? בכך שצימצו את כל שוק הרכב הישראלי להיצע מוגבל של דגמים שיכולים להצליח בציי רכב ?
לא מדובר בבועה ולא תהיה שום קריסה. כל המערכת הפיננסית של חברות הליסינג אימתנה להפליא!
חשבת לעבוד במשרד האוצר? נראה שכולם שם מבינים פחות ממך. ודרך אגב, אומרים איתנה. לא אימתנה.
אני מציע שתבדקו באמת את הנתונים של חברות הליסינג והחברות הממנות כי אני רואה רק ירוק.
בדקתי. המאזנים של חברות הליסינג מבוססים על ההנחה שיצליחו למכור את המכוניות בסכום מסויים. אם בסופו של דבר הם מקבלות 10% פחות, יש לחברת ליסינג גדולה 200 מליון ש"ח בבנק.

זאת חתיכת בועה.

לגבי הכתבה, לא נראה לי הגיוני כלל אולי יש איזה חברת ליסינג עם הנהלה (כספים) גרועה ועכשיו היא רואה מינוסים ואולי תקרוס אבל יש עשרות חברות לכן הענף ישאר איתן.
אין עשרות. יש מספר מוגבל של חברות ליסינג גדולות.

עכשיו כבר ברור שאתה עובד בחברת ליסינג. לשקר הזה מאמינים רק עובדים זוטרים במיוחד.
פורסם

שני דברים מעצבנים אותי.

תרבות הליסינג = חזירות בצריכת דלק, יותר זיהום אוויר, שאני צריך לנשום את זה, כי אני הולך ברגל, או מנסה לנסוע בצורה יותר חסכונית (ואולי גם אני לא הייתי עומד בפיתוי לו היו מציעים לי טויוטה/מזדה חדשה - אז אני לא מיתמם, אני רק מציין עובדה בלי להרחיב).

מעצבן אותי שאני בתור צרכן פרטי צריך לממן את החברות האלה (כי אני משלם על אוטו מחיר מלא, ואחרים שסוגרים הסכם עם החברה מקבלים הנחות שאני לא מקבל..).

אני לא מדבר על התחזוקת שבר וכו'..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ארנון,

עם כל הסלידה והשנאה שיש לי כלפי חברות הליסינג ולחלק גדול מלקוחותייהם שלא שמים ז' על הרכבים שלהם או של אחרים

דבר אחד אני חייב להגיד-את ההנחות אף אחד לא מגלגל על הלקוחות הפרטיים

תבוא בתור לקוח פרטי ותקנה עשרות/מאות/אלפי רכבים בהזמנה-וגם אתה תקבל הנחה.

פורסם

אם תרכוש עשרות/מאות אתה כבר לא לקוח פרטי נכון? (אלא אם אתה בא מדורות של משפחות מרובת ילדים שזו בלוטו וסבא-רבא מחליט לפנק את כולם במאזדה 3).

הדבר העיקרי שחברות הליסינג שינו אצל היבואנים היא התחושה שכל לקוח חשוב ויש להלחם עליו.

זה מתבטא בהנחות, נכונות להזמין דגמים "מיוחדים" (מישהו אמר גיר רגיל) ובאופן כללי לא לתת ללקוח הרגשה ש"לא רוצה אל תקנה גם ככה מכרנו היום 100 חתיכות לשלמה סיקס".

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

לא בהכרח,

לא חסרות חברות פרטיות שרוכשות את הרכבים ללא ליסינג ומקבלות מחירים מוזלים

התשובה שלי הייתה הסבר ללמה הם כן מקבלים והלקוח הפרטי לא מקבל הנחות.

פורסם
ותהנו בעובדה שלכל מי שיש לו ליסינג לאחר ששילם את עלות הרכב 3K בחודש X 3 שנים זה 108000 שח ובסוף אין לו רכב למכור כיד 2 ב2/3 מהסכום לאחר תקופת הליסינג ולכן יותר מופסד ברוב המקרים...

שכחת לקזז את הטבת המס המתבטאת באי מיסוי מלוא שווי הטבת הליסינג לעובד ע"י מס הכנסה.

הסכנה לחברות הליסינג, שאיני יודע אם יש לה ביטוי בדוחות כי לא קראתי אותם, היא מצב של החזרת רכבים בקנה מידה ע"י חברות שאינן יכולות להחזיק בהן. גם אם חברות הליסינג מסוגלות מימונית לפרעון מוקדם יותר של הלוואות לבנקים, החזרת רכבים בקנה מידה רחב יציף את השוק ויוריד את המחיר, כאשר תזרימית חברת הליסינג כבר קיבלה את מימון "ההודעה המוקדמת" בתחילת תקופת הליסינג.

חברות הליסינג הן חברות מימון. אם הרבה לקוחות יתחילו להחזיר את הנכס המושכר (המכונית) מוקדם מהצפי תיראה במאזנים עלייה ברכוש (מכוניות) וירידה בתזרים וביתרות המזומנים. אני מניח שצריך להסתכל אצליהן על התזרים והיחס השוטף כדי לצפות קריסה (שוב, אני לא מכיר את החברות הנ"ל).

כמובן שבנוסף צפויה ירידה במכירות חדשות ואם כבר יש התחייבויות על בסיס הצפי זו יכולה להיות בעיה, גם אם יש יכולת מסויימת לגלגל אותה חזרה לספק במידה זו או אחרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...