Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתקופה הקרובה, אני שוקל לקנות מכונית חדשה וקטנה (קטגוריית סופר-מיני)

הדברים החשובים לי ברכב החדש הם (לפי הסדר הזה):

1. אמינות

2. צריכת דלק נמוכה

3. ירידת ערך קטנה יחסית

4. בטיחות (שתהיה סבירה)

5. רצוי לא ידני

6. מחיר שאינו גבוה מאוד יחסית לקטגוריה

לאחר מחקר קטן, מצאתי שהרכבים העונים על דרישות אלה בצורה הטובה ביותר לכאורה הם:

טויוטה יאריס, דיהטסו סיריון, סוזוקי סוויפט, מאזדה 2

הרכבים האחרים: יונדאי גטס - בעיה 2, שוורולט אביאו בעיות 3,4, פולקסווגן פולו בעיה 2, הונדה גאז - בעיה 6, פיאט פונטו -בעיה 1

ברצוני לקבל חוות דעת, האם הרכבים שבחרתי אכן עונים על הקריטריונים, ואיזה מהם עדיף?

בקשר לטויוטה יאריס, מצאתי שלרכב יש לכאורה בעיה עם העברת ההילוכים בתיבה הרובוטית, האם זוהי אבחנה נכונה ועד כמה היא משמעותית?

בנוסף, מהו הזמן האידיאלי מבחינת המחיר, לקנות את הרכב המועדף? האם צפויה ירידת מחירים בתקופה הקרובה?

תודה

פורסם

1. אמינות

2. צריכת דלק נמוכה

3. ירידת ערך קטנה יחסית

4. בטיחות (שתהיה סבירה)

5. רצוי לא ידני

6. מחיר שאינו גבוה מאוד יחסית לקטגוריה

לאחר מחקר קטן, מצאתי שהרכבים העונים על דרישות אלה בצורה הטובה ביותר לכאורה הם:

טויוטה יאריס, דיהטסו סיריון, סוזוקי סוויפט, מאזדה 2

הרכבים האחרים: יונדאי גטס - בעיה 2, שוורולט אביאו בעיות 3,4, פולקסווגן פולו בעיה 2, הונדה גאז - בעיה 6, פיאט פונטו -בעיה 1

אשמח לדעת על בסיס מה מבוסס פירוט של בעיות לרכבים מסויימים. פונטו למשל. ניסיון אישי או סטיגמות (סיפורים של חברים וכד')? אני מבין שלפולו לפי דעתך יש בעייה של צריכת דלק. מאיפה האבחנה הזאת? למה אין התיחסות לדגם ספציפי. פולו SDI מאוד חסכוני למשל.

אני ממליץ על יאריס. בגלל שהוא הכי מתאים לגישה שלך ודרישות שלך. ממליץ על דגם 1.3.

מומלץ לציין תקציב, שיהיה ברור אם מדובר ברכב חדש או משומש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בקשר לפירוט הבעיות, חלקו מנסיון אישי, חלקו משיטוט באינטרנט וחלקו מידע של אנשים אחרים, בהחלט ייתכן שהפירוט אינו מדוייק, אינני מתיימר להיות מומחה לכל אחת מסוגי המכוניות. אם פולו עונה על הדרישות, ניתן לצרף אותה לרשימה.

בקשר לפיאט פונטו, בעברי היתה לי מכונית פיאט אונו יד שלישית, והיא לא היתה אמינה כך שמדובר בניסיון אישי.

אכן, לכאורה יאריס נראית כעונה על הדרישות (כמו גם מספר מכוניות נוספות), פרט לענין של תיבת ההילוכים הרובוטית, שאשמח לתגובות לגביה.

מבחינת תקציב, התקציב מאפשר מכונית חדשה (אני לא אכנס למספרים, אבל הוא מעל סדר הגודל של מכונית ממוצעת חדשה)

פורסם

אם אתה יכול לקנות מכונית חדשה, קנה פאביה או מזדה 2. בשני המקרים מדובר בגיר אוטומטי נורמאלי ומכוניות מצויינות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפי רשימת הדרישות שלך דווקא דייהטסו סיריון, לדעתי, מתאימה יותר:

מחיר קניה נמוך יותר מאשר של סוויפט, מאזדה 2 ויאריס.

מנוע 1300 סמ"ק חיסכוני (יותר מסוויפט או מאזדה 2 )

גיר אוטומטי רגיל ואמין.

שמירת ערך לא רעה

אמינות כללית טובה

בטיחות 4 כוכבים סבירה :

http://www.euroncap.com/tests/daihatsu_sirion_2005/236.aspx

אבל:

מאזדה 2 יותר בטיחוטית,

גם פביה יחסית זולה לקניה.

יאריס, סוויפט או מאזדה 2 גם שומרות על ערכם בצורה טובה (ואולי יותר טובה נאשר סיריון).

לסוויפט, מאזדה 2 הביצועיים יותר טובים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

זמן הקנייה מתקרב,

בינתיים מחיר המאזדה 2 המאובזרת עלה מעבר למחיר הסביר לקטגוריה,

והסוויפט המאובזר נראה כעדיף על הגרסא הלא מאובזרת של המאזדה 2

מסיפורים ששמעתי העדפתי גם לוותר על היאריס, עקב הגיר הרובוטי

מכאן שנשארו הסיריון והסוויפט

הסיריון עושה רושם כרכב הכי חסכוני לאורך זמן, אך הוא קטן יחסית, פחות מהנה לנהיגה ולא מבודד בצורה הכי טובה רעשים מהמנוע ומהכביש

הסוויפט לעומתו פחות חסכוני אך יותר מהנה לנהיגה, עם זאת, באופן פרדוקסלי, עושה רושם שתא המטען של הסיריון גדול מזה של הסוויפט ובשתי המכוניות הנהג יכול לשבת בצורה נוחה

מה עדיף לדעתכם?

פורסם

רק לציין שדווקא המרחב הפנימי בסיריון עדיף על הסוויפט ,גם מאחור. אבל זה מושג בגלל ישיבה גבוהה יותר גם מקדימה וגם מאחורה ולא כולם אוהבים את זה.(אני לא). בסה"כ סוויפט אכן מתנהג יותר טוב ומבודד יותר טוב. בסיריון יש הרבה מאוד רעשי רוח במהירויות גבוהות . לפי דעתי אם עושים נסיעות בינעירוניות הסוויפט עדיפה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
בקשר לפירוט הבעיות, חלקו מנסיון אישי, חלקו משיטוט באינטרנט וחלקו מידע של אנשים אחרים, בהחלט ייתכן שהפירוט אינו מדוייק, אינני מתיימר להיות מומחה לכל אחת מסוגי המכוניות. אם פולו עונה על הדרישות, ניתן לצרף אותה לרשימה.

בקשר לפיאט פונטו, בעברי היתה לי מכונית פיאט אונו יד שלישית, והיא לא היתה אמינה כך שמדובר בניסיון אישי.

עברו הרבה מים בירקון מאז הפיאט אונו שלך, דרך הפונטו ספייס, ועד לגרנדה החדשה. מציע לך להתנער מהסטיגמות המטופשות האלה. הבעלה היחידה עם הגרנדה פונטו בארץ היא חוסר האיבזור שהיבואן מציע, זה הכל.

מה לגבי הפאביה החדשה? מציע לך לבדוק אותה. לדעתי היא נותנת את החבילה הטובה ביותר שניתן לקבל מסופרמיני כיום.

!AWDSOME

פורסם

אני לא מבין את האנשים האלה שלא קונים רכב חדש ממותג מסויים, רק כי לפני עשרות שנים היתה להם פיאט אונו והיא עשתה בעיות.

לי היתה פיאט אונו 93', היו לי תקלות ברכב, אבל זה בלאי טבעי!

אחרי 15 שנה לא תחליפו צינורות דלק, מים, בלמים, משאבת ברקס, נגד למאוורר? זה מתקלקל, מה תעשו? זה צריך להחזיק אולי 60 שנה אתם חושבים?

פורסם

בכסף שלי אני יכול לקנות מה שאני מחליט ומאיזה סיבות שאני רוצה, ואם אני רוצה גם ללא שום סיבה

בקשר לפיאט אונו, הרכב היה עם בעיות בסך הכל אחרי 6 שנים, בעיות האמינות של רכב זה לא היו רק אצלי, שמעתי גם מאנשים אחרים שיש להם בעיות עם מכונית מסוג זה

ייתכן שהדגמים החדשים הרבה יותר טובים, אבל אינני מתכוון לבדוק זאת. בכל מקרה האחריות על רכב חדש מסוג פיאט היא רק לשנתיים, ומבחינתי זה פוסל כל מכונית באופן אוטומטי גם אם היא הייתה מעולה

פורסם

קודם כל, לדעתי, אין כרגע מה לקנות פיאט חדשה בכלל וממש לא בגלל האמינות.

בנושא האחריות גם בפאביה האחריות רק לשנתיים, וזה לא מעיד על הרכב עצמו.

לדוגמא: ישנם מקרים שהיבואן פונה ליצרן ומארגן אחריות לשנתיים במקום שלוש שנים, ובתמורה היצרן מוריד את מחיר המכונית.

פורסם

7 שנים, כשמתוכם רק 3 שנים אחריות מלאה, ואח"כ על מנוע וגיר בלבד ומה שנלווה אליהם.

מלבד זאת, הסיד היא לא סופר מיני.

פורסם

האחריות מבחינתי היא כמו המחיר, בשני המקרים מדובר בתנאי סף

האחריות צריכה להיות לפחות 3 שנים, והמחיר צריך להיות לכל היותר סכום מסויים

פורסם

הסיד אינה סופרמיני, אמת, אבל פותח השרשור ציין ש"התקציב מאפשר מכונית חדשה (אני לא אכנס למספרים, אבל הוא מעל סדר הגודל של מכונית ממוצעת חדשה)"

מכאן אני מסיק שהסיד עשויה להיכנס לו בתקציב.

לפסול רכב עקב משך זמן האחריות בלבד זו טעות לדעתי. יש אופציות שאתה שולל סתם מבלי לבדוק שיתנו תמורה טובה לא פחות, ואף יותר, מהאופציות שהעלת.

!AWDSOME

• תוכן חדש...