Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם - ברשותי פיאט פונטו 1.6 שנת 95 שנוסעת מצוין.

לפני כשבועיים האוטו החל להתחמם בצורה קיצונית (סקאלה עד הסוף...מלחיץ משהו) :evil:

לאחר בדיקת (וגם תיקון) בעית מי קירור שיתכן ו"ברחו" מהאוטו איכשהו - הבעיה לא נגמרה בזה. ברגע שטמפ' האוטו מגיע לקו החצי ואף עובר - הונטה לא עובדת ומן הסתם שלא מקררת..

לפני כשבוע סידרתי את הונטה שתפעל תמיד מרגע התנעת הרכב ונסעתי עם הרכב כשבוע בטמפרטורה נמוכה מהחצי - מפני שבזמן ההתחממות הקיצונית (לפני כשבועיים) הרכב נסע מספר פעמים..לא בריא וידוע שזה מסוכן לראש מנוע אך זה טופל ממש בזמן.

עכשיו יש לציין שהרכב נוסע כרגיל - מצוין , אין כמובן התחממות בגלל הונטה הפועלת תמידית והרכב לא אוכל יותר מידי דלק,ז"א אין שינוי בצריכת הדלק.

עכשיו ידוע לי שנסיעה עם ונטה תמידית גורמת לבלאי מוקדם של המנוע וגם צוין פה בעבר שזה צורך יותר דלק מהרגיל..

השאלה (שאלות יותר נכון) שלי היא - האם אני צריך לסדר את ענין הונטה התמידית עכשיו ? או לתת לרכב לנסוע עם הונטה בטמפ' מתחת לחצי עוד כמה זמן ?

ובכל מקרה על מנת לסדר את זה - אצל חשמלאי רכב ? ומה הבעיה באי הפעלת הונטה ברגע התחממות הרכב ? סוג של יוניט מקולקל ? וכמו כן העלויות של תיקון זה גבוהות ?

מודה לכם על העזרה ומקוה שלא שיגעתי חלק מכם :wink:

המשך יום טוב

נדב.

פורסם

היה לי את זה באונו.

לך לחשמלאי או לכל מוסך מעפן ויחליפו לך את היוניט. אני נסעתי עם וונטה קבועה והרכב זלל דלק וחבל. הבנתי שזה גם מקצר את חיי המנוע. תתקן את זה בקטנה וסע לשלום

mazda lantis 1998 1840

פורסם

במכוניתך מותקן מזגן ישראלי (רסקור) עם מאורר קטן למעבה הנמצא בחזית הרכב מצד ימין.

כשהמזגן לא פועל במכוניתך, מאורר הרדיאטור אמור לפעול בכ 92 מעלות (בערך במחצית שעון החום) ולהפסיק לפעול בכ 87 מעלות. בהפעלת המזגן מאורר המעבה הנוסף אמור לפעול כל זמן שהמזגן פועל ואם לחץ הגז במזגן עוד עולה אז הוא אמור להפעיל גם את מאורר הרדיאטור המקורי (גם אם חום המנוע לא גבוה).

אם תרצה אוכל לשלוח לך שרטוט חשמלי של מע' המזגן עם המאורררים והסבר פעולתם לכתובת דוא"ל.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
פיאט פונטו 90 עם מנוע 1.6, דור 1, הגיעו כולם ללא מזגן והותקן בהם מזגן רסקור ישראלי וזאת באילוצים של צפיפות גבוהה בתא המנוע.

גם הדגם קבריולט ?

כי בעצם זה מה שיש לי... (שכחתי לציין זאת..) :wink:

פורסם

באיטליה לא הייתה התקנת מזגן מקורי בפונטו 90 עם מנוע 1.6 בגלל חוסר מקום וביקוש נמוך למזגנים באותם שנים באירופה,

הן בדגמים הרגילים והן בדגם הקבריולט.

פורסם

ככל הנראה יש צורך בהחלפת יונט.

בזמנו בטמפרה שלי החלפתי לבד, (כמה עשרות שקלים)

החלק לא יקר, וגם ההחלפה פשוטה.

שים לב לערכים של היוניט (כמו שרפי אמר - 92C)

לאחר ההחלפה חיבים להוסיף/להחליף נוזל קירור ולבצע ניקוז אוויר מהמערכת.

עם התחממות המנוע, יכל להגרם נזק בלתי הפיך לתרמוסטט, אם כן חייבים להחליפו גם.

כאשר הוונטה מופעלת קבוע נוצר בלאי מיותר לוונטה, עומס במערכת חשמל (אלטלנטור)

תערובת עשירה (צריכת דלק גבוהה ופליטת גזים) בנוסף יכולה להיות גם צריכת שמן וכו'

בהצלחה!

פורסם

אפשר להוסיף המלצה חמה ?

גש למוסך מורשה של פיאט ורכוש יוניט מאורר מקורי .

גם לי אישית הייתה את אותה הבעיה בדיוק , החלפתי ליוניט מאורר תחליפי , שמת אחרי בערך 5 חודשים וגרם לי להרבה בלאגן .

רוצה עצה ? קנה מקורי , ממוסך מורשה או מכל מקור אחר .

אני רכשתי את שלי ב 250 או 350 ש"ח (לא זוכר כבר) וכבר עברה כמעט שנה מאז ואני פשוט מרוצה מאוד !

שקט נפשי , תמורת השקעה גדולה יותר (לא בהרבה יותר) - אין מתחרה לזה .

בהצלחה :)

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם
ככל הנראה יש צורך בהחלפת יונט.

בזמנו בטמפרה שלי החלפתי לבד, (כמה עשרות שקלים)

החלק לא יקר, וגם ההחלפה פשוטה.

שים לב לערכים של היוניט (כמו שרפי אמר - 92C)

לאחר ההחלפה חיבים להוסיף/להחליף נוזל קירור ולבצע ניקוז אוויר מהמערכת.

עם התחממות המנוע, יכל להגרם נזק בלתי הפיך לתרמוסטט, אם כן חייבים להחליפו גם.

כאשר הוונטה מופעלת קבוע נוצר בלאי מיותר לוונטה, עומס במערכת חשמל (אלטלנטור)

תערובת עשירה (צריכת דלק גבוהה ופליטת גזים) בנוסף יכולה להיות גם צריכת שמן וכו'

בהצלחה!

אפשר לדעת מדוע יש להחליף נוזל קירור במקרה כזה?

פורסם

יוניט חום מוברג לתוך הרדיאטור (לא תמיד, אצלך כן)

ממש כמו בורג אם ראש 27 מ"מ (בערך, לא זוכר בדיוק)

כאשר אתה מפרק אותו, הנוזל קירור אנזל מהמערכת.

אם ידוע לך סוג הנוזל הקיים, ומצבו טוב, הוסף את החסר ובצע ניקוזים.

אם אינך יודע איזה סוג נוזל יש לך, שתוף את המערכת עם מים (כולל רדיאטור פנימי)

ומלא נוזל חדש ואיכותי. אין לערבב בין הנוזלים

בהצלחה

• תוכן חדש...