Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנייה ב-EBAY - עם ביטוח או בלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום.

בתקופה האחרונה אני מרבה לקנות ב-EBAY.

כאשר אני רוכש דברים יקרי ערך (200 דולר ומעלה) אני די מתלבט אם לעשות ביטוח או לא. יש דבר אחד שאני לא מבין כ"כ.

אם שלמתי למוכר 350$, לא עשיתי ביטוח (המוכר מצידו הצהיר שהחבילה היא עד 50$ ע"מ שלא אאלץ לשלם מכס בארץ), מה בדיוק מונע בעדו פשוט לא לשלוח את החבילה? הרי אין ביטוח בכל מקרה, והוא את הכסף שלו קיבל.

האם ישנה אחריות או אסמכתא נוספת שיכולה להבטיח לי שהמוכר אכן שלח את המוצר ולא "לקח הכסף" מבלי לשלוח דבר, במקרה שלא עשיתי ביטוח?

תודה למגיבים, ליאור.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

מצטרף לשאלה.

רכשתי לפני כמה ימים מוצר ב-25$ והייתה אופצייה לביטוח בתוספת 10$,ביטחתי בשביל להיות בטוח שהכול יגיע שלם,מקסימום יוחלף.

אבל השאלה היא אם לדוגמא הזמנתי מוצר ללא ביטוח,והוא הגיע פגום,האים אני יכול לשלוח חזרה ויחליפו לי??

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אם שלמתי למוכר 350$, לא עשיתי ביטוח (המוכר מצידו הצהיר שהחבילה היא עד 50$ ע"מ שלא אאלץ לשלם מכס בארץ), מה בדיוק מונע בעדו פשוט לא לשלוח את החבילה? הרי אין ביטוח בכל מקרה, והוא את הכסף שלו קיבל.

הפידבקים החיוביים שלו.

אתה הרי לא הראשון שקונה ממנו, וסביר מאוד להניח שאם היה מדובר בנוכל שלא מספק את הסחורה כבר היו מופיעים פידבקים שליליים לחשבון שלו.

במקרה ועדיין לא שמת לב, רוב המוכרים באיביי מתייחסים בחרדת קודש לפידבקים שלהם.

האם ישנה אחריות או אסמכתא נוספת שיכולה להבטיח לי שהמוכר אכן שלח את המוצר ולא "לקח הכסף" מבלי לשלוח דבר, במקרה שלא עשיתי ביטוח?

אתה יכול לבקש משלוח עם מעקב, ואז תדע שנשלח מוצר. אמנם לא תדע מה יש בחבילה עד שהיא תגיע אליך, אבל כשהיא תגיע אתה תדע גם תדע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אייל, לדאבוני, כבר זכיתי במוצר ב-AUCTION שלו. שאלתי אותו במייל אם כדאי לי לעשות ביטוח. יודע מה הוא ענה לי?

"It is better to be safe then sorry". אם SELLER אומר לי כזה דבר נראה לי שכדאי מאוד לעשות ביטוח. לא?

פורסם

מה שכדאי זה לשלם רק דרך PAYPAL, ככה שאם אתה לא מקבל את המוצר, אתה יכול לקבל

את הכסף חזרה, היו לי מקרים כאלה, וקיבלתי את הכסף חזרה.

WHEN YOU HAVE TO SHOOT, SHOOT DON'T TALK

פורסם

ולי קרה מקרה הזה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=205328&highlight=%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%93+%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94&page=2

תראה בתגובה 21 את התמונות של המוצר שקיבלתי.

PAY PAL סירבו להחזיר לאחי את הכסף (כי המוכר הציג להם חשבונית שהמוצר נשלח) ושלחתי להם תמונות וצילום של החשבונית מהדואר , כמו כן ה DESPUTE נעלם מהחשבון שלו, כתבתי ל PAYPAL הם אומרים שאין להם מושג על מה אני מדבר.

אחי פנה לחברת האשראי חיכה חודשיים והתשובה היחידה שהוא קיבל זה שצריך להמתין עוד 90 יום.

הדבר שעוד מעצבן הוא שלא הספקתי להשאיר פידבק למוכר (זה גם נעלם מחשבון ה EBAY).

הסיסמא של PAYPAL לא תמיד משקפת את המצאיות.

EBAY מקום מאוד נוח וזול לקנייה אך יש לכך גם סיכונים, העצה שלי היא לקנות רק ממוכרים עם פידבקים עם 100 אחוז, ואם מרגישים משהו חשוד פשוט לא לקנות, מקסימום יסגרו לכם את החשבון תפתחו חדש, הרי גם ככה רובנו רק קונים שם.

פורסם
שבת שלום.

בתקופה האחרונה אני מרבה לקנות ב-EBAY.

כאשר אני רוכש דברים יקרי ערך (200 דולר ומעלה) אני די מתלבט אם לעשות ביטוח או לא. יש דבר אחד שאני לא מבין כ"כ.

תודה למגיבים, ליאור.

זה לא תמיד עובד ואם במכס משהו יראה להם חשוד הם פשוט יבדקו לבד כמה עולה מוצר זהה ותשלם מכס על פי המחיר שלו.

בכל מקרה מה שמונע ממוכר כזה לא לשלוח את המוצר זה שאם הוא מוכר קבוע באיביי (במיוחד Power seller) אז הוא לא ירצה שיעיפו אותו מאיביי לצמיתות נכון?

בכל מקרה ממוכר עם פידבק כמו שאתה קנית ממנו לא הייתי קונה מוצר בדולר גם. פחות מ95 אחוז פידבק זה כבר סיכון שמשהו ישתבש.

פורסם

אם אני רוצה לקנות למשל מוצר שעולה 200 דולר והוא כמובן חדש.

והמוכר כותב בחשבונית 50 דולר ושהמוצר משומש (בפועל אני אשלם לו 200 דולר אבל בשביל המכס...), האם גם אז הם יכולים לחייב אותי במיסים על 200 דולר?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

עיניין של מזל. כמו שלפני כמה שבועות קיבלתי פנסים ולא ביקשו ממני שום אישור משרד התחבורה, ויש אנשים שכן מבקשים מהם. בעיקרון אם משהו לא ניראה להם הם יכולים להכנס למחשב כמו שאמרתי ולימצוא לבד כמה עולה מוזר זהה לשלך ולחייב אותך במכס על מחיר שהם ימצאו למוצר כמו שלך (גם אם זה יהיה יותר מ200 דולר).

אני אתן דוגמא ....כששיחררתי מוצר לפני כמה זמן היה לפני בחור שהזמין איזה משהו וכשביקשו ממנו קבלה (התדפיס הזה מפאי פל) הוא אמר שאין לו, שיחק ראש קטן. בהתחלה בכלל אמרו לו שלא משחררים לו את המוצר. אחרי הרבה צעקות הם פשוט נכנסו למחשב וחיפשו מוצר כזה והוא שילם מכס עליו לפי המחיר שהם מצאו לבד.

תזהרו עם זה....

פורסם

אבל אני מדבר על הצהרה של מוצר משומש, הם יכולים לגבות ממני מיסים לפי מוצר חדש בזמן שהמוצר שלי מוצהר כמשומש?

אם הם גובים מס לפי איך שנראה להם לנכון, מה החשיבות של הצהרה של מתנה משומש או כל סיווג אחר?

in the face

with a chair

פורסם

הם פותחים את המוצר במקום כשאתה נוכח ככה שהם יראו אם הוא משומש או חדש. אם זה חד פעמי יש סיכוי טוב שזה יעבור (gift או כל דבר דומה אחר) אבל אם זה באופן קבוע הם יחשדו ולא יאמינו.

תשמע, הם גם הרי מבקשים את הקבלות של פאי פל ושם מופיע הסכום ששילמת למוכר. בקבלה של פאי פל הרי לא מופיע 50 דולר אלא מופיע ה200 ששילמת נכון? יש לי חבר שהיה מזמין עשרות חלקים כל חודש לאופנוע שלו אז הוא היה משנה בפוטושופ את הקבלות של פאי פל וזה כן הצליח לו כל פעם.

אני בכל אופן מנסה להיות כמה שיותר ישר....כי גם ככה זה יוצא בדרך כלל בעשרות אחוזים זול יותר ממוזר זהה בארץ.

לסיכום...לא משנה מה הסכום שמופיע על הקופסא הם מבקשים קבלה מפאי פל ולפי זה אתה משלם מכס.

פורסם

תמיד אפשר לשלם למוכר בפעמיים, פעם אחת 50 דולר, בפעם השניה את יתר הסכום ולהציג להם את הקבלה של 50 דולר.

in the face

with a chair

פורסם
מה שכדאי זה לשלם רק דרך PAYPAL, ככה שאם אתה לא מקבל את המוצר, אתה יכול לקבל

את הכסף חזרה, היו לי מקרים כאלה, וקיבלתי את הכסף חזרה.

אז מה הקטע בלעשות ביטוח בכלל? הרי גם אם אתה לא עושה ביטוח לפי טענתך - אתה מקבל את הכסף בחזרה אם המוצר חלילה לא מגיע או שקורה לו משהו. מישהו מוכן להסביר לי מה ההבדל?

• תוכן חדש...