Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו מאזדה 3 ספיריט שנת 2008

אני חייב לומר לך שאכן נוחות הנסיעה נופלת מפורד אך שים לב לעיצוב הפנימי והחיצוני.

אני מבטיח לך שכאשר תכנס לפורד תשים לב לאחידות בתא הנוסעים כלומר איננה מושכת את תשומת לה הנהג-זה כמו לרכוש עוד מכונית...אם הבנת למה אני מתכוון.

לפי דעתי האישית המאזדה 3 יותר יפה (חשוב לרכוש צבע שחור)

הביצועים של המאזדה עולים פי כמה וכמה מהמנוע המקביל לה 1.6 מרגישים מאוד בהבדל והיא יותר מהירה ובשנייה ומשהוא מהפורד.

היציבות של הגרסה של ה4 דלתות לא משהוא על אף בקרת היציבות שפועלת תמיד!ממליץ על 5

חשוב לציין כי הגרסה של ה5 דלתות עולה עוד 2000 ש"ח(לא ברור מדוע)

מה שכן הצריכת דלק בשמיים כלומר שלא יעבדו עליך בסוכנות-אנחנו העברנו אותה לגז ומאז אנחנו רק חוסכים מה שכן הביצועים ירדו מעט.

אם יש לך עוד שאלות תפנה אלי בהודעה פרטית ואני אשמח לעזור

יוסי

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער יוסי, קשה לי עם ההצהרות האלו. לא הבנתי מה הבעיה באחידות של תא הנוסעים בפורד לעומת המזדה. לא שהפורד נראית מצוין, אבל גם המזדה בפירוש לא מרגישה איכותית או יוקרתית יותר.

לא הבנתי את העניין עם הצבע השחור - בצבעים אחרים היא לא יפה? אתה לא חושב שזה עניין של טעם?

ביצועים - מן הסתם ההפרש בין ה1.6 ל-2.0 משמעותי. 0-100 - המזדה מהירה בפחות מחצי שניה לעומת הפורד, בפירוש לא הפרש משמעותי.

יציבות ואחיזה - מאוד דומות בשתי הגרסאות (4 ו-5 דלתות - באם מידת הצמיגים זהה, כמובן). בטח שב-95% ממצבי הנהיגה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בו נגדיר את זה אחרת.

תא הנוסעים והפנאל של הנהג נראה יותר שמרני מאשר במאזדה.

כלומר במאזדה התאורת של השעונים היא אדומה על רקע כחול ובצורה מעוגלת ועכשווית.

והפורד נשארה במראה השמרני שלה.תאורה עגולה שהיתה מיוצרת עוד לפני כמה עשרות שנים..

לא מבחינת איכות תא הנוסעים המאזדה יותר טובה פשוט הפורד שמרנית מידי לטעמי!וככה זה רוב דגמי הפורד.

בקשר לצבע השחור קשה להתווכח עם צבע זה על מאזדה 3 חדשה!

אני בטוח שאם אנשים היו יוצאים מהריבוע המחשבתי ברכישת רכב חדש רוב המכוניות על הכביש היו שחורות.אבל אנשים חושבים שעדיין לבן זה הטוב ביותר.למרות שבשנה האחרונה יותר ויותר מכוניות שחורות עולות על הכביש!.

מבחינת חום-בוצעו מחקרים שההבדל בטמפרטורה בתוך הרכב זהה ללבן ושחור!

מבחינת אחזקה-אותו דבק

מבחינת רחיצות-שחור מתלכלך הרבה יותר מהר!כן,כן

עשיתי מעל 6 נסיעות מבחן לפני שקנינו את המאזדה

B3,מאזדה 3, פורד פוקוס, הונדה אקורד, הונדה סיוויק 1.8-כולן בנפח מנוע 2.0 למע הסיוויק והכי התלהבתי מהמאזדה אולי זה רק אני.

פורסם

אני מעדיף שמרנות לפי הגדרתך,לדעתי הפוקוס נראית יותר סולידית מהמזדה ולא מיושנת כמו שאמרת.

המזדה פשוט נראה מצועצעת ולא עכשיוית,הכל סמטיקה אבל בסופו של דבר על טעם וריח...

אם תקרא באחת התגובות שלי בשרשור הזה רשמתי,שבחירת רכב זה לא רק מכלול מה אתה מקבל זה גם מה אתה הכי אוהב,בשביל זה מבצעים נסיעת מבחן ובסופו של דבר קונים את הרכב שאוהבים יותר.

פורסם
פה הטעות שלך , המאזדה הוצגה ב-2004 ובטח לא ב-2008 , היא בטיחותית מאוד וכן ראיתי את המבחנים שלה ב-NCAP התא נוסעים נישאר שלם לחלוטין והמרכב ספג יפה את האנרגיה.

רכב עם 4 כוכבים הוא בטיחותי יותר מרוב הרכבים שמסתובבים על הכביש.

מאזדה 3 בינונית תלוי למה אתה משווה , בגירסאת ה-1.6 יש לה מנוע וגיר טובים בהרבה מהפוקוס למשל , היא זריזה , היא מתנהגת מעולה כן גם מרוב האירופיות , נכון היא קצת צפופה מאחור אבל היא בנויה היטב ואיך לא היא מציגה אמינות מאוד גבוהה .

נ.ב

אין לי מאזדה

הגיע הזמן, שתקנה אחד.

ותהנה לך...

פורסם
אני מעדיף שמרנות לפי הגדרתך,לדעתי הפוקוס נראית יותר סולידית מהמזדה ולא מיושנת כמו שאמרת.

לא רק סולידית, גם סתם יפה יותר.

ובלי להעליב או לקבוע סטיגמות מיותרות, ממזדה שחורה בד"כ מטלטלת לה גם יד עם סיגריה שמאפרת ומשליכה את הסיגריה החוצה לכביש. :wink:

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
בוא נעשה ככה, אני אסביר לך מה היה מטופש במה שאתה כתבת, ואתה תסביר לי מה היה מטופש במה שאני כתבתי. דיל?

...

עכשיו תורך.

[שתיקה רועמת]

מפתיע...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אין לי ניסיון עם רכבי ה-2.0 האחרים אך אני רוצה לציין שמאז שקנינו את הפוקוס ג'יהה שלנו - אנחנו פשוט נהנים איתה (הרכב שנת 2007). הרכב נוח מאוד יחסית לרכבים אחרים (בהשוואה למאזדה 3 גרסת 1.6 שאחרי חצי שעת נהיגה יצאתי ממנה עם גב כואב מאוד), מתנהג לא רע וההיגוי די מדוייק יחסית למשפחתומטית. רק חבל שבגיר יש רק 4 הילוכים.

לדעתי הרכב נראה טוב מאוד ובגרסתו החדשה אפילו נראה מעט מנופח (חמוד מאוד לדעתי).

לגבי לוח השעונים האדום\כחול במאזדה - אני אישית מעדיפה צבעים סולידיים כמו בפורד כי הם לא מפריעים לי בעין. כלומר, אני לא מתאמצת להסתכל על לוח השעונים בלילה (צבעים כחולים משום מה גורמים לי לאמץ את העיניים ואחרי זמן מה זה מתחיל להציק) ומצד שני הם גם לא מסיחים את דעתי (לדעתי צריכה להיות עדיפות לצבעים רכים שלא מסיטים את תשומת הלב אליהם).

סה"כ אם נשווה עיצובים זה עניין מאוד אישי ומאוד אינדיבידואלי - לכל אדם טעם שונה ולכל אחד העדפות משלו.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
מפתיע...

BURZUM כתב:

[שתיקה רועמת]

מפתיע...

לא היה לי זמן לכתוב מפני שאני גם צריך לעבוד לפעמים ואני מתחיל ב-7:00. אבל אם אתה מעדיף להכניס לי מילים לפה עוד לפני שהספקתי להגיב, אז בבקשה. אתה מוזמן להמשיך לנהל דיון עם עצמך גם הלאה, אם אתה עד כדי כך "לחוץ" ולא יכול להחזיק את עצמך בידיים עד שאני משיב.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
אפילו לא אטרח ומסיר את המינוי מהשרשור הזה.

רגע... חכו לזה... הנה זה בא...

היכון, הכן...

מפתיע!!!

(נתתי לעצמי התראה על שלוש נקודות)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
תיקון טעות הכוונה בגיר של הפוקוס כמובן הייתה ל-4 יחסי העברה.

לגבי מזדה 3,רכב מאוד צפוף במיוחד לגבוהים שביניינו,לא בטחיחותי ואני חוזר על זה,כל רכב בשנת 2008 שמגיע עם 4 כוכבי בטיחות הוא לא בטיחותי במבחינתי,אין שום סיבה שלרכב משפחתי לא יהיה 5 כוכבי בטיחות,נקווה שה-3 החדשה תגיעה בטיחותית יותר מהקיימת.

חוץ מזה האם ראית פעם מזדה 3 אחרי תאונה חזקה? אולי כדאי שתראה כמה סרטונים בEURONCAP ותבין מה קורה לרכב שהוא פחות בטיחותי.

מזדה 3 קיבלה 12 במבחן חזיתי,פוקוס קיבלה 16,B3 בכלל לא נבחנה.

ואם לא מוצא חן בעיניך את מה שאני כותב כי זה סותר את מה שאתה חושב על מזדה,אתה לא חייב להגיב,כל אחד זכאי לדעה משלו,אין שום דבר מיוחד במזדה 3,היא ביננונית בכל היבט ולא מצטיינת באף תחום וזה משהו שאי אפשר להתווכח איתו

הB3 קיבלה במבחני הANCAP (האוסטרלי, זהה לENCAP כידוע לך, והרכב שנבדק היה תואם לרכב המשווק בארץ, בגרסא היפנית, הרכב קיבל 5 כוכבים, פלוס בונוס 4 כוכבי בטיחות להגנה על הולכי רגל (מתוך 4 מירביים .. הרכב הראשון שנבחן ע"י ANCAP שקיבל 4 כוכבים במבחן הזה)

+ ESP + EBD + 6 כ"א.

בטיחותי מאוד.

אני לא בטוח כל כך שבשביל היום, יולי 2008, מאזדה 3 היא אופציה ממשית.

היא כבר נראית מיושנת (מרוב הכמויות שרואים אותה, כבר נמאס לראות עיגולים מוזרים בפנסים וגג חיפושית בדומה לפולקסווגן פאסאט הישנה, היא כבר נראית מיושנת מזה שכל פינה יש אותה)

, היא נכללת בקבוצה שכתוספת לה יש רק את הסיוויק, קבוצת ה4 כוכבים, ובשביל משפחתית 2008, זה פשוט לא זה.

אגב, סיוויק עדיפה עליה בכל היבט, אפילו בבטיחות.

כמו כן המנוע + גיר לא שילוב נדיר, בהונדה למשל, שילוב גיר + מנוע משובח בהחלט, ואם מדברים על B3 + פוקוס 2 ליטר, גם שם תקבל ביצועים טובים מאוד בגדר הסביר.

מאזדה 3, זה פשוט לא זה, בשביל היום.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

זה לא אותו מבחן

והימצאות ESP ברכב מוסיפה לו נקודות לאומת במחבן האירופי.

בנוסף רכבים עם מנוע 1.6 בדרך כלל לא מגיעים לאוסטרליה,בקיצור המבחן אולי מקביל אבל בכלל לא אותו הדבר,מבחינתי גימיק שיווקי.

לדעתי אם כבר הוחלט בארץ ללכת על תקינה אירופית,אז צריך להיות חוק שרכב שלא עבר ריסוק באירופה לא יוכל להימכר בארץ

• תוכן חדש...