Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע שעבר ליד בת-חפר הייתה תאונה חזיתית בין רנו מגאן להונדה סיוויק דגם חדש שתיהם עם 4 כוכבי ריסוק {בושה גדולה להונדה} ההונדה הייתה מכוסחת לגמרי אין פרונט בכלל הגג התעקם הגוף פשוט לא עמד במכה שני האנשים שהיו בהונדה פונו באמבולנס.ברנו הפרונט ספג מכה אבל..רואים שהגוף ספג את המכה נכון הפרונט לא הגיע לקיר אש הגג כמו לפני ורואים שהגוף ספג טוב את המכה.דרך אגב נהג הרנו{היה לבד ברכב} הסתובב מחוץ לרכב בעיקר מבוהל.מה שאני בא להגיד זה קודם כל ש4 כוכבים זה לא מדע מדויק ושני הרכבים עם אותו הניקוד באותו הגוף החוקר התנהגו אחרת לגמרי במצב אמיתי של תאונה.דבר שני זה מוכיח איך בא לביטוי על הכביש יצרן שלא ממש משקיע בבטיחות ועוד מצהיר על זה בגלוי.אני בחיים לא הייתי מתקרב להונדה זה אני משאיר לאמריקאים מטומטמים ולעדר אצלנו.תהנו

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני היתי ממליץ על הפוקוס, מאזדה מיושנת, והB3 יש לה

תריכת דלק מטורפת בגרסת ה2.0 בגרסת ההנעה הכפולה כמובן.

פורסם

רוני - המנוע+צריכת דלק עדיפים, איכות החומרים וההרכבה גם כן (אולי לא ביחס לפוקוס).

הפוקוס צפופה ולא נוחה מקדימה (אלא אם כן שינו את הדשברד אחרי המתיחת פנים האחרונה, אני לא מעודכן).

המאזדה לא נוחה על הכביש (גם הגולף לא צרפתייה אבל המאזדה הרבה פחות נוחה) והיא גם רועשת.

שלא נדבר על זה שבשביל להוציא 150 כ"ס מהמנוע הזה צריך לנסוע על המנתק ובלי מזגן (כי הוא מתנתק לבד תחת עומס :x).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
גם אני היתי ממליץ על הפוקוס, מאזדה מיושנת, והB3 יש לה

תריכת דלק מטורפת בגרסת ה2.0 בגרסת ההנעה הכפולה כמובן.

מטורפת, לא סתם. קשקוש. דומה מאוד לזו של הפוקוס והמזדה 3.

רוני - המנוע+צריכת דלק עדיפים, איכות החומרים וההרכבה גם כן (אולי לא ביחס לפוקוס).

הפוקוס צפופה ולא נוחה מקדימה (אלא אם כן שינו את הדשברד אחרי המתיחת פנים האחרונה, אני לא מעודכן).

המאזדה לא נוחה על הכביש (גם הגולף לא צרפתייה אבל המאזדה הרבה פחות נוחה) והיא גם רועשת.

שלא נדבר על זה שבשביל להוציא 150 כ"ס מהמנוע הזה צריך לנסוע על המנתק ובלי מזגן (כי הוא מתנתק לבד תחת עומס :x).

המנוע לא באמת עדיף על ה-2.0 ל' של המתחרות, התיבה אכן עוזרת לו אבל בחיים האמיתיים לא תקבל ביצועים משופרים משמעותית. איכות החומרים אכן טובה משל המזדה והסובארו. הפוקוס ממש לא צפופה מלפנים, אבל אולי הסטנדרטים שלנו שונים. בכלל לא בטוח שבמשוואה גולף TSI מול פוקוס 2.0 ל', הגולף תצא המנצחת (ואם הייתי מצטרף למבחן ההשוואתי שהיה לא מזמן, הייתי יכול לענות יותר במפורט :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
המנוע לא באמת עדיף על ה-2.0 ל' של המתחרות, התיבה אכן עוזרת לו אבל בחיים האמיתיים לא תקבל ביצועים משופרים משמעותית. איכות החומרים אכן טובה משל המזדה והסובארו. הפוקוס ממש לא צפופה מלפנים, אבל אולי הסטנדרטים שלנו שונים. בכלל לא בטוח שבמשוואה גולף TSI מול פוקוס 2.0 ל', הגולף תצא המנצחת (ואם הייתי מצטרף למבחן ההשוואתי שהיה לא מזמן, הייתי יכול לענות יותר במפורט :wink: )

רוני

אתה צוחק עלינו?

אני הייתי סגור על הפוקוס 2.0, עד שגיליתי שאני לא יכול לשבת זקוף מאחורה, וביקשתי נסיעת מבחן על ה- TSI.

עיצוב הפנים של הפוקוס מזעזע וריבוי הכפתורים בו מזכיר, כפי שכבר הטעמתי, וידאו משנות ה- 80. ובכל זאת שקלנו לרכוש אותה.

אבל מבחינת ביצועים אין מה להשוות בכלל. גם צריכת דלק (נראה אותך מוציא בפועל 1:14 בנסיעה מעורבת עם מזגן עובד מפוקוס 2.0).

המנוע לא עדיף על ה- 2.0 של המתחרות? אתה רציני? זה כל כך מופרך שאין לי בכלל דרך להסביר כמה. זה מה שאתה מספר לקוראים שלך? אוי ויי...

"בחיים האמיתיים לא תקבל ביצועים משופרים משמעותית"? :shock: אני מזמין אותך לנסות לנסוע על פוקוס או כל רכב 2.0 אחר, ואז להגיע אלי או לסוכנות VW... אגב, אפילו תא המטען של הגולף גדול משל הפוקוס 5 ד'. מה שכן, בגרסה הזולה היא מגיעה בלי סאן-רוף וג'נטים ומיני קישוטים אחרים, ובכלל אין לה שליטה מההגה על הרדיו וכו'.

לשואל המקורי: הזמן לך נסיעת מבחן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני בטוח לא צוחק. אולי המידות שלי ממוצעות מדי, אבל מלפנים בהחלט לא הייתה לי בעיה של מקום בפוקוס. מאחור גם מרווח למעט מחסור במרווח ראש לגבוהים, כפי שציינת.

עיצוב פנים זה עניין של טעם. מבחינת איכות רכיבים הפוקוס בהחלט לא מתביישת מול הגולף.

בכל הנוגע לביצועים, בכדי שלא אגיד סתם ביררתי את העניין עם אלו שהשוו בין השתיים ואתה צודק - הפוקוס באמת חלשה יותר. עם זאת אני דבק בדעתי שעבור הלקוח הממוצע (זה שמשתמש בכל כוח המנוע במקרים מעטים יחסית) זה בהחלט לא צריך להיות גורם מכריע בשיקולי הקנייה (ויש אלמנטים רבים אחרים שבהם הפוקוס עדיפה על הגולף).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני - אתה צודק לגבי האיכות, וגם לגבי נסיעה מנהלית ביום יום.

כדאי אולי גם לציין שהפוקוס מגיעה עם שלוש שנות אחריות (אם אינני טועה) והגולף רק עם שנתיים (ועוד שנה בערך).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

נכון, ועוד משהו כדי להיות הוגן לחלוטין - גם במבחן צריכת הדלק הגולף מנצחת, אבל כאמור בסעיפים רבים אחרים (נוחות, התנהגות ועוד) הפוקוס עדיפה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

איזה שטויות, אם ניתוק בקרת האחיזה כל נגיע מוגזמת במצערת שולחת את הגלגלים לסחרור על המקום. יש מספיק כוח גם בסל''ד נמוך. במהירויות בינוניות עד גבוהות הרכב מאוד יציב ונדבק אל הכביש, במיוחד בגרסת ההאצ'בק, בה לפי ההרגשה שלי כיול מתלים שונה מהסדאן. ההאצ' גם מחזיק את הכביש יותר טוב בפניות, ובכלל מדובר על רכב מאוד מוצלח ולא מבייש בכלל. כרכב עירוני בית-עבודה הוא לא מספיק נוח, בעיקר כי הסביבה הטבעית שלו זה כביש הררי מפותל. שם תקבלו את כל ההנאה. צמיגים נמוכי הפרופיל בקוטר "17 מדביקים את הרכב לאספלט כמו דבר מגע, יחד עם בקרת היציבות ניתן להשתעשע ולזרוק את הרכב לכל פניה כמעט בכל מהירות. הנאה נטו. הרכב חיה, די חזק אם לוחצים כמו שצריך. בטח סבתות שנוהגות למכולת לא מבחינות ,אבל כל נהג מנוסה לא ירגיש שום חסרון בכוח זמין. ולגבי ניתוק המזגן: מאזדה ממש לא המציאו את זה. קיים בהרבה רכבים, זה מנגנון הגנה, רק שהנהג ליסינג ישראלי התעקש ופסיקו אם זה בדגמים המאוחרים יותר.

פורד תמיד ישאר פורד, אין מה לעשות. למה שאשלם $2000 יותר על פורד?

B3? טוב....

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
פורד תמיד ישאר פורד, אין מה לעשות. למה שאשלם $2000 יותר על פורד?

B3? טוב....

עם מסקנות מטופשות כאלו, איך אתה מצפה שיקשיבו לשאר הדברים שאתה אומר?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני עדיין צוחק ממה שכתבת על אוקטביה וג'טה. זה באמת מטופש.

בוא נעשה ככה, אני אסביר לך מה היה מטופש במה שאתה כתבת, ואתה תסביר לי מה היה מטופש במה שאני כתבתי. דיל?

אתה כתבת "פורד תמיד ישאר פורד" ותהית מדוע שתשלם 2000$ יותר על פורד (על פני מאזדה, אם אני מבין נכון).

ובכן, פורד פוקוס היא אחותה החורגת של המאזדה 3, לידיעתך, כך שההבדל בינן לא כזה רחוק. בנוסף, הפוקוס היא פשוט מכונית טובה יותר, ברוב המאפיינים החשובים. 7000 שקלים הפרש זה סכום הגיוני לשלם עבור התמורה העדיפה.

מעבר לכך, ולא פחות חשוב, משפט כמו "פורד תמיד ישאר פורד" שקול ברמתו ל"פולקסווגן זה פולקסווגן", או "קיה זה קיה", והינו בגדר שטות מוחלטת. ואם אתה לא מבין מדוע, אשמח להסביר.

עכשיו תורך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...