Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 30 אלף - [אימפרזה אוטו' 2004 2.0 ל']

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סלח לי, אבל לא דיברתי על תקינות של הרכב. אף אחד לא מדבר על הזנחה, אלא טיפולים שוטפים. את אלה אפשר לעשות ב-1/2 או ב-1/3 מחיר מהמחירים של מורשה, וטיב העבודה יהיה זהה ואף יותר טוב.

מה שהתכוונתי שאין צורך לשלם מראש מאות שקלים לכל טיפול במורשה רק כדי לנפנף בחשבוניות ממורשה בעט המכירה. אם אתה לא יודע מה ומתי צריך לבצע ברכב אז המורשה הוא בדיוק בשבילך, תשלם להם על ה"מעקב" לרכב שלך.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

ידידי היקר,

לפי תשובותייך/שאלותייך אתה טרי בנושא רכבים לכן כאן המקום ללמוד.

1. אין דבר כזה צמיג מקורי, ייצרן הרכב מרכיב צמיגים של חברות כמו דאנלופ,מיישלן שאותם אתה יכול לרכוש בכול פנצ'ריה בחצי מחיר.

2. טיפול במוסך מורשה הייבואן לא בהכרח נחשב שמירה על הרכב

3. לאחר תום תקופת האחריות עדיף לחפש מוסך המתמחה ברכב שברשותך

4. אוטו מלוקק חיצונית/פנימית ובדיקה שהכול במקום מתחת למכסה המנוע זה לא מספיק

5. שילמת 500-600 שקל על סעיף הנקרא טיפול 30K או 40K ומה בדיוק עשו בטיפול הזה ? גורניש !!

האם החליפו נוזל בלמים מאז שהרכב עלה על הכביש ?

איזה שמן ממלאים לך במנוע ? סינטטי מלא או שמן מינרלי תוצרת פז/דלקול/סונול וגובים עליו 200 שקלים.

בצע חיפוש בפורום בנושא שמנים/נוזלי קירור ואחזקה של הרכב ותלמד כמה דברים

נכנסת לפורום לשאול שאלה לגבי המחיר ותראה כמה דברים אתה לומד...

לצערינו השקעה ברכב לא מחזירה את עצמה בזמן שאתה מוכר את הרכב. מכסימום תקבל מחיר מחירון.

איזה כייף לי :)

פורסם
ידידי היקר,

לפי תשובותייך/שאלותייך אתה טרי בנושא רכבים לכן כאן המקום ללמוד.אכן אני לומד.

1. אין דבר כזה צמיג מקורי, ייצרן הרכב מרכיב צמיגים של חברות כמו דאנלופ,מיישלן שאותם אתה יכול לרכוש בכול פנצ'ריה בחצי מחיר. (הכוונה היתה צמיג מסויים בקוד מסויים ומשקל מסויים בגלל הנעת 4X4 אפשר לשים כל מיני תחליפים אחרים והיצרן מציין סוג מסויים בלבד ועלותו גבוהה פי כמה)

2. טיפול במוסך מורשה הייבואן לא בהכרח נחשב שמירה על הרכב (מסכים איתך)

3. לאחר תום תקופת האחריות עדיף לחפש מוסך המתמחה ברכב שברשותך

4. אוטו מלוקק חיצונית/פנימית ובדיקה שהכול במקום מתחת למכסה המנוע זה לא מספיק

5. שילמת 500-600 שקל על סעיף הנקרא טיפול 30K או 40K ומה בדיוק עשו בטיפול הזה ? גורניש !!

האם החליפו נוזל בלמים מאז שהרכב עלה על הכביש ? (החליפו)

איזה שמן ממלאים לך במנוע ? סינטטי מלא או שמן מינרלי תוצרת פז/דלקול/סונול וגובים עליו 200 שקלים.

בצע חיפוש בפורום בנושא שמנים/נוזלי קירור ואחזקה של הרכב ותלמד כמה דברים

נכנסת לפורום לשאול שאלה לגבי המחיר ותראה כמה דברים אתה לומד...

לצערינו השקעה ברכב לא מחזירה את עצמה בזמן שאתה מוכר את הרכב. מכסימום תקבל מחיר מחירון.

לא טענתי על ענין כדאיות וחסכון - אלא דיברתי על הגינות כלפיי עצמך ואחרים. וזה המסר שרציתי להעביר, חבל שנתפסת לענין של מחירים וכדאיות מכיוון שבכל התשובות הקודמות רשמתי שאני לומד מחברים. :wink:

פורסם
(הכוונה היתה צמיג מסויים בקוד מסויים ומשקל מסויים בגלל הנעת 4X4 אפשר לשים כל מיני תחליפים אחרים והיצרן מציין סוג מסויים בלבד ועלותו גבוהה פי כמה)

בהנעה 4X4 הדגש הוא להרכיב צמיגים בעלי ציור סוליה זהה (וכמובן בעל אינדקס מהירות מומלץ ע''י היצרן). מתוך הנחה כי עיצובי הסוליה מתחלפים לעתים תקופות מאוד אני משאר כי הצמיג שהרכבתם איננו זהה ל-3 האחרים. הפרמטר של אינדקס המהירות משחק פה תפקיד מועט ביחס לגורם שציינתי. האם אני צודק?

למרות שההנעה ברכבכם היא 90% כוח לציר הקדמי, בכל זאת כדאי להקפיד על סוליות זהות בשני הצירים, ובטח שחייב להיות זהה באותו הציר קד' או אח'.

פורסם

איזה יקרנים

על שייבה מנחושת של הפקק של הקרטר, הם לוקחים 14 ש"ח (!)

אני קונה שייבה כזאת ב 1 ש"ח

חוץ מזה, סביר להניח ששמו לו שמן מנוע, מתוצרת "דלק"

כי בקשר לכל שאר הנוזלים הם מציינים שאלה נוזלים של דלק,

אבל בקשר לשמן הם לא מציינים יצרן, כדי לא להפחיד את הלקוחות.

פורסם

חברה עם כל הכבוד, אני לא מאמין שמוסך מוקשה יבואן יותר טוב ממוסך מורשה משרד התחבורה.

אני מאמין שמוסכניך שאתה מכיר היטב עדיף בהרבה.

אך באת המכירה ,אין מה לעשות, קונים אוהבים לראות מוסך יבואן גם בגלל שזה הקלף שמורה על אמיתות הק"מ.

סביר להניח שמוסך יבואן לא ישחק עם הק"מ.+

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

טוסטוס ידידי,

לפני מכירת הרכב (חודש או חודשים) בצע טיפול קטן/גדול במוסך מורשה הייבואן ותנפנף עם הקבלה.

הבחור עשה את כול הטיפולים שלו במוסך מורשה ולכן יש לא מלאי של קבלות ולפני מכירה הרכב יבצע טיפול אחרון במוסך מורשה.

איזה כייף לי :)

פורסם

תתנחם. מסנן אויר לקורולה 160 ש"ח לפני מע"מ ( מוחלף כל 60000 ק"מ)

כדאי לך לטפל במוסך מורשה יבואן כשהאוטו די חדש כי אם תהיה בעיה יש סיכוי שהיבואן ישתתף בהוצאות.

תוכל לחסוך אם תקפיד לעשות רק את הטיפול עצמו , כפי שמפורט בספר הרכב. טפל לבד באקסטרות ( מסנן מזגן, תוסף לדלק, תוספת לנוזל בלם) .

יהודה

פורסם
תתנחם. מסנן אויר לקורולה 160 ש"ח לפני מע"מ ( מוחלף כל 60000 ק"מ)

אבל תחליפי 40 ש''ח, אפשר להחליף כל 5,000 ק''מ. הרבה יותר בריא, לא?

פורסם

nirba אם יורשה לי, האכילו אותך לוקשים.

תרשה לי לספר לך משהו על הצמיגים:

אין צמיג מיוחד וספציפי לדגם הרכב שכן הרכב הוא לא איזה פרארי אלא סך הכל פרייווט עם הנעה כפולה (4X4).

מה שחשוב ברכב זה זה לשים צמיגים איכותיים ולא זבל סיני (כל מיני ALLSTAR TOPSTAR שאתה רואה על המכוניות של השכנים) ולא אליאנס. ישנן הרבה חברות צמיגים טובות והרבה דגמים איכותיים במחירים סבירים לחלוטין.

עכשיו לעניין:

כאשר מחליפים צמיג, חובה להחליף אותם בזוגות, וזאת על מנת לשמור על רמת שחיקה זהה, כמו-כן הצמיגים שעל אותו הציר (כלמר שני הקדמיים או האחוריים) צריכים להיות זהים, כך בזמן בלימה חזקה לא יקרה מצב שצמיג אחד אוחז יותר מהשני והרכב נכנס לספין.

בהנעה כפולה העניין מתעצם, ויש להחליף צמיגים ברבעיות, כלומר את כולם ביחד, זאת על מנת לשמור על רמת אחיזה זהה בגלגלים, שכן ביציאה מסיבוב למשל או בהאצה, במידה והצמיגים לא יהיו בעלי אחיזה זהה, הרכב יאבד מיציבותו הכיוונית ויהיה מסוכן לנהיגה.

מה שעשו אצלך זה החליפו צמיג אחד בצמיג מאותו סוג (אם תספר לנו את דגם הצמיג זה יעזור), כלומר אמנם הזמיגים זהים, אך הצמיג החדש בעל שחיקה פחותה ולכן ככל שהזמן יעבור, יהיה לו יותר אחיזה משאר הצמיגים וזה עלול לגרום לבעיות.

בכל אופן - אם תפרסם את דגם הצמיג וכמה ביקשו עליו, זה ישפוך הרבה אור.

ובקשר לזה שאתה מרים מכסה מנוע כל שבוע - כל הכבוד, עם השנים זה עלול לחסוך לך הרבה כסף בעזרת גילוי מוקדם של בעיה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש רכבים שהתחיליפי כל כך לא איכותי עד שממש לא הייתי נוגע בו.

לדוגמא במיצובישי כאריזמה המסנן אוויר המקורי הוא בעל גודל כפול+ספוג שאין בתחליפי הסיני.

ישנם רכבים בעיקר האירופיים שניתן להשיג להם פילטרים תחליפיים, אך באיכות OEM לדוגמה MANN, KNEXT ועוד כמה חברות איכותיות.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

מוסך טויוטה מורשה יבואן הציע תחליפי (משהו לא ידוע) במקום המקורי וגם זה יוחלף לפי לוח הטיפולים שלהם, כלומר לאחר 60000 ק"מ. !

כמובן שאחליף בתדירות נורמלית.

יהודה

פורסם

יש תחליפי ויש תחליפי, זה כל הקטע שבתחליפי, שיש הרבה אופציות.

פשוט בארץ תחליפי=הכי זול שיש בשוק.

אפשר גם לקנות לבד תחליפי של חברה איכותית.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...