Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני בתהליך רכישה של PUNTO YOUNG 2002.

60 כ"ס, דגם - לפי מה שרשום ברשיון של המוכר BX188 A1A - אין לי מושג מה זה הדגם הזה ואם מישהו יודע אז אני אשמח לשמוע מה זה אומר..

בכל מקרה, המחירון של הפונטו הוא 26000 נכון להיום..

האוטו עשה עד כה 41000 אלף קילומטר וזה בדוק!! המוכר הוא חבר מאוד קרוב של ההורים.. רכב יד ראשונה...

עד כמה באמת הוא יכול לבקשת ולצפות שאני אשלם מעל המחירון עקב הקילומטרז הנמוך?

תודה מראש לעונים.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כבר עושים עסקים עם חברים (לא מומלץ), מדוע שלא תשאל כמה הוא מבקש על הרכב?

בנוסף, תפתח מחירון של יצחק לוי ותבדוק כמה אחוזים מוסיפים על הקילומטראז' הזה וכמה על יד ראשונה (כתוב במחירון במפורש).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אם כבר עושים עסקים עם חברים (לא מומלץ), מדוע שלא תשאל כמה הוא מבקש על הרכב?

בנוסף, תפתח מחירון של יצחק לוי ותבדוק כמה אחוזים מוסיפים על הקילומטראז' הזה וכמה על יד ראשונה (כתוב במחירון במפורש).

ברמת העיקרון לוי יצחק אומר תוספת של 3200 על היד ראשונה ועל הקילומטרז... השאלה האם זה באמת רלוונטי.

עדיין לא נאמר לי מה בדיוק יהיה הסכום אשר הוא יבקש... אני פשוט רוצה להיות מוכן מראש.

ידוע שלא מומלץ לעשות עסקים עם חברים... אבל עם קילומטרז כזה... זה משנה את כללי המשחק.

פורסם

בטח שתוספת על יד ראשונה וקילומטראז' נמוך רלוואנטיות.

תעשה לך חושבים: אתה בטוח שקילומטראז' אמיתי, יודע שאין תאונות, אתה רוצה את הרכב.

המוכר גם מצפה לקבל עליו מחירון + התוספות.

אתה מצפה שהוא ימכור לך יותר זול מגלל שהוא חבר?

אני במקומך לא הייתי מנחש כמה הוא יבקש.

הוגן כלפיו לשלם את המחיר האמיתי של הרכב (הוא לא יתקשה לקבל אותו ממישהו אחר).

אם הוא יעשה לך טובה - תהיה לך הפתעה נעימה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני מציע לך להימנע מהדגם הזה.

זו רמת האיבזור הבסיסית ביותר ואינה מומלצת כלל.

אשמח אם תוכל לפרט קצת יותר.. האם הרכב עצמו פחות טוב או שמדובר באיבזור של הרכב... ואם כן, מה לא נכלל באיבזור ברכב זה שכן נכלל ברכבים אחרים?

תודה!

פורסם

לוח שעונים מפורט פחות (ללא מד סל"ד או מד טמפ'), אין מצב CITY, אין רמקולים מקדימה, ריפודים פחות איכותיים, אין גם חלונות חשמל מקדימה, פגושים שחורים, אין מזגן מפוצל לאחור, אין משענות ראש מאחור. להמשיך?

!AWDSOME

פורסם

בלי קשר לדגם הספציפי, ברוב המכריע של המקרים ק"מ נמוך ויד נמוכה יחייבו בפרמייה מעל המחיר, פשוט בגלל שרוב האנשים יעדיפו רכב עם אחד הפרמטרים האלו על רכב שאינו נהנה מהם - ומכאן שחוק ההיצע והביקוש יחייב תוספת מחיר.

זה גם ברור וגם בסיסי, אז איפה החידוש בתגובה שלי?

החידוש הוא, שהמחיר אינו מחיר המחירון, אלה מחיר השוק המקובל לדגם הספציפי בשיקלול פרמטרים של שימוש סביר (יד וק"מ סבירים לשנתון). לפיכך, אתה צריך לבדוק בכמה נמכרות מכוניות דומות בשוק עם ק"מ ויד סבירים לשנתון, ועל המחיר הזה (ולא מחיר המחירון שבמקרים רבים חורג למעלה ולעיתים מטה ממחיר השוק), ועל מחיר זה להוסיף פרמייה, שגם היא צריכה להיות קורולטיבית למגמת מחיר הרכב בשוק ביחס למחירון - כלומר, אם הרכב נמכר מעל המחירון - על הפרמייה להיות גבוהה מזו שמציין לוי יצחק ולהפך.

בהצלחה

HFturbo

פורסם

הממממ..... אני מתחיל להתבאס קצת עכשיו... הדגם קצת לא מאובזר וזה מבאס... פתאום היתרון של הק"מ לא נראה כזה יתרון

פורסם
hfturbo, הבנת הנקרא שלי מצויינת, ואני די מבין מה קורה בשוק המשומשות.

למרות זאת לא הבנתי מלה ממה שכתבת. תוכל להסביר?

אני מקווה שאני הבנתי,

באופן תיאורטי :

נניח וידידנו מתעניין בפונטו מדגם: BX188 A1A ,

המחירון של לוי יצחק הוא 26K ש"ח ,

צריך לשים לב לתוספת מחיר של 5% כי מדובר ביד-I , ועוד תוספת של 5% בגלל הק"מ הנמוך ,

תיאורטית - מדובר בתוספת של 10% למחירון לפני השקלול ,

סה"כ מחירון משוקלל לפי לוי יצחק = 28.6K ש"ח .

באופן מעשי :

כל הפונטו מדגם הנ"ל , נסחרות סביב ה19K ש"ח ,

כי מדובר ברכב ספרטני (אין ח"ח ) וכנראה רכב די מכוער (פגושים שחורים ?!),

אזי התוספת ל"חבר של ההורים" צריכה להיות לפי מחיר השוק הממוצע של 19K ש"ח ,

משמע - עוד 2K ש"ח לכל היותר.

כך שהרכב יימכר לידידנו במחיר מקסימלי של 21K ש"ח .

גם אם מדובר ביד-I ללא תאונות .

כי אם משקללים ומוסיפים אחוזים למחירון שמראש גבוה משמעותית מהמצב בשטח ,

מגיעים למצב אבסורדי שניתן בקלות לקבל אקזמפלר משנתון גבוה יותר .

מידן.

ZZR

פורסם

שים לב כמו כן אם הוא עשה טיפולים לפי הזמן ולא לפי הקילומטראז' (טיפול כל שנה , טיימינג כל כמה שנים, צמיגים לא "חדשים מהחברה" וכו)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לוח שעונים מפורט פחות (ללא מד סל"ד או מד טמפ'), אין מצב CITY, אין רמקולים מקדימה, ריפודים פחות איכותיים, אין גם חלונות חשמל מקדימה, פגושים שחורים, אין מזגן מפוצל לאחור, אין משענות ראש מאחור. להמשיך?

מצחיק , יש לי פונטו 2001 ELX , ואני שואל את עצמי בעקבות ההודעה שלך מה יכול להיות פחות איכותי מהריפודים שיש לי ברכב? יש בדגם ההוא מסמרים בילד אין במושב? כי זה באמת יהפוך את הריפודים לפחות איכותייים

פורסם
אני מקווה שאני הבנתי,

באופן תיאורטי :

נניח וידידנו מתעניין בפונטו מדגם: BX188 A1A ,

המחירון של לוי יצחק הוא 26K ש"ח ,

צריך לשים לב לתוספת מחיר של 5% כי מדובר ביד-I , ועוד תוספת של 5% בגלל הק"מ הנמוך ,

תיאורטית - מדובר בתוספת של 10% למחירון לפני השקלול ,

סה"כ מחירון משוקלל לפי לוי יצחק = 28.6K ש"ח .

באופן מעשי :

כל הפונטו מדגם הנ"ל , נסחרות סביב ה19K ש"ח ,

כי מדובר ברכב ספרטני (אין ח"ח ) וכנראה רכב די מכוער (פגושים שחורים ?!),

אזי התוספת ל"חבר של ההורים" צריכה להיות לפי מחיר השוק הממוצע של 19K ש"ח ,

משמע - עוד 2K ש"ח לכל היותר.

כך שהרכב יימכר לידידנו במחיר מקסימלי של 21K ש"ח .

גם אם מדובר ביד-I ללא תאונות .

כי אם משקללים ומוסיפים אחוזים למחירון שמראש גבוה משמעותית מהמצב בשטח ,

מגיעים למצב אבסורדי שניתן בקלות לקבל אקזמפלר משנתון גבוה יותר .

מידן.

מאד מאד מסקרן אותי איך הגעת דווקא ל19K , מאיפה הנתון הזה , ותחת איזה כובע את הותן את הנתון הזה , נראה לי שצריכה להיות לפניך סטטיסטיקה מאד נדירה בשביל להגיע למספרים מאד ספציפיים שנמצאים 7000 ש"ח מתחת למחירון עבור רכב שהוא בסה"כ די סחיר , וזאת עוד לפני שמדברים על מצב הרכב.

• תוכן חדש...