Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נא עזרתכם בבחירת רכב לרכישה‬

לא יהיו ברכב הרבה נסיעות , אך אלו כשיהיו יהיו ארוכות

להלן מספר דברים החשובים לי בבחירת הרכב , כל המצוין מטה חשוב וצריך להתקים בדגם הנבחר:

1. נוחיות נהיגה כך שגם אחרי נסיעה של שעה וחצי אצא רענן מהרכב (כמדומני קשור לאיכות

המושבים)

2. הוצאות שוטפות זולות (צריכת דלק , ביטוח ,חלפים) מין הסתם גם לקילומטרז של הרכב ישנה

חשייבות לענין זה

3. מזגן טוב במיוחד

4. בטיחות אקטיבית , דהינו כח זמין

5. מעדיף 5 דלתות על 4+ תא מטען

לא חשוב לי כלל: שנת יצור , פאר , ניקור עינים וכד ואפ לא גיר אוטמטי שמהמעט שנסעתי על כאלו הרי שאינני יודע לנהוג על אלו (דהינו אם בעליה אני רוצה להוריד הילוך ע"מ לקבל כח הרי שאינני יודע לעשות זאת ביעילות , כנ"ל אם צריך תאוצה פתאומית )

תקציב: רצוי עד 60 אלף

רצוי בחירת רכב שב 3-4 שנים יהיו בעיקר הוצאות שוטפות ללא חלפים , בהנחה של כ 10אלף ק"מ לשנה אני מניח שזהו רכב עד 120אלף ק"מ (מנגד שמעתי על בעלי רכבים שב90 וב100 וב110 אלףק"מ הוציאו 15-20אלף שח על תיקונים שוטפים - ומזה אני מעונין להמנע)

רכב קטן לא בהכרח זולל יותר דלק מרכב בינוני/משפחתי , היות והשנת יצור פחות חשובה לי אעדיף רכב נוח יותר ופחות זולל דלק בן 5 שנים על פני רכב קטן יותר בן שלוש

עזרתכם בבחירת הדגמים שעלי להתמקד לצורכי קניה

מעונין לקנות סקודה ידנית או פונטו/פנדה אוטמט/רגיל

פורסם

חבל שלא השקעת בכותרת כפי שהשקעת בהודעה (מקווה שלא ינעלו לך).

** לא נעלו. ערכו את הכותרת לפי הכללים **

1. בדרך כלל רכב קטן עם מנוע קטן צורך פחות דלק .

2. רכב ידני בדרך כלל צורך פחות דלק מאשר אותו הרכב עם גיר אוטומטי.

אני ממליץ על רנו מגאן 2 מנוע 1600 חמש דלתות ידנית , ורק ידנית (גיר אוטומטי יכול להוות מקור לתקלות).

כמו במודעה השניה כאן:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=&SubModelID=&FromYear=2004&UntilYear=&Auto=0&fromPrice=55000&untilPrice=60000&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

הרכב נוח ,מרווח, המושבים נהדרים, ביטוחים זולים, מחיר מחירון מאפשר שנתון די מתקדם.

טיפולום כל 30 אלף ק"מ, צריכת דלק טובה .

בטיחות מהטובות שיש בתקופתה.

החיסרון - קשה למצוא ידנית 1600, עוד יותר קשה עם 5 דלתות, הטיפולים (אלה שכל 30 אלף) לא זולים, ירידת ערך יחסית גבוהה (רובה כבר היתה).

אפשרות אחרת - פיז'ו 206 ידנית (יותר קטנה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודות על בתגובה ועריכת הכותרת (במקום נעילה)

אשמח לעוד תגובות בנוסף להמלצה על הרנו

באשר לרנו - אני מניח שההמלצה היא על היותה נוחה אך לא ברור לי אם היא עונה על יתרת הדרישות

התרשמתי שהאחזקה יקרה

מה צריכת הדלק שלה?

לשואל , אינני עו"ד או איש צבא אלא אדם פרטי המשלם מכיסו (: וע"כ מעונין ברכב המצאים לי לצרכי

אם אקצר: מחפש מכונית נוחה לנסיעות ארוכות עם אחזקה זולה וצריכת דלק נמוכה , בטיחות פסיבית אינה בראש מעיני ,אמינות כן

מזגן טוב הוא הכרח עבורי, לא נדרש בקרת אקלים או כל מיני פיצפקסים

בהנחה שיהיו כ10אלף ק"מ בשנה ואני מעונין שאלו יעברו ללא תחנות בינים מוסכים אזי מין הסתם הינני מגביל את הק"מ לעד 120 אלף ק"מ (גיל המכונית איננו מענין אותי , מספר הקילומטרז כן מענין אותי) - אך יש דגמים שגם בק"מ אלו אבקר במוסכים ואוציא כספים רבים על חלקים - אלו הדגמים שאינני מעונין בהם

משרשור אחר בפורום עלה שמשום מה דגמים ישנים היו חסכונים יותר בדלק ולכך יש חשיבות גדולה עבורי (כבר היום מחירו בשמים ועוד 2-3 מחירו יהיה ברקיע)

היות ואמינות חשובה לי אני מניח כי מין הסתם עלי לחפש מכונית יפנית , אבל איזו תענה על הדרישות?

פורסם
תודות על בתגובה ועריכת הכותרת (במקום נעילה)

אשמח לעוד תגובות בנוסף להמלצה על הרנו

באשר לרנו - אני מניח שההמלצה היא על היותה נוחה אך לא ברור לי אם היא עונה על יתרת הדרישות

התרשמתי שהאחזקה יקרה

מה צריכת הדלק שלה?

לשואל , אינני עו"ד או איש צבא אלא אדם פרטי המשלם מכיסו (: וע"כ מעונין ברכב המצאים לי לצרכי

אם אקצר: מחפש מכונית נוחה לנסיעות ארוכות עם אחזקה זולה וצריכת דלק נמוכה , בטיחות פסיבית אינה בראש מעיני ,אמינות כן

מזגן טוב הוא הכרח עבורי, לא נדרש בקרת אקלים או כל מיני פיצפקסים

בהנחה שיהיו כ10אלף ק"מ בשנה ואני מעונין שאלו יעברו ללא תחנות בינים מוסכים אזי מין הסתם הינני מגביל את הק"מ לעד 120 אלף ק"מ (גיל המכונית איננו מענין אותי , מספר הקילומטרז כן מענין אותי) - אך יש דגמים שגם בק"מ אלו אבקר במוסכים ואוציא כספים רבים על חלקים - אלו הדגמים שאינני מעונין בהם

משרשור אחר בפורום עלה שמשום מה דגמים ישנים היו חסכונים יותר בדלק ולכך יש חשיבות גדולה עבורי (כבר היום מחירו בשמים ועוד 2-3 מחירו יהיה ברקיע)

היות ואמינות חשובה לי אני מניח כי מין הסתם עלי לחפש מכונית יפנית , אבל איזו תענה על הדרישות?

מגאן ידנית היא אופציה חיובית בהחלט.

צריכת הדלק תעמוד בנסיע משולבת באיזור 11-12 ק"מ לליטר.

בקשר לאמינות = יפני מדובר לרוב באגדה, שמקומה אינה בפורום מקצועי.

(הידעת שיש מכוניות ניסן שרוב המכלולים המרכזיים שלהן הם מתוצרת רנו?

ויש לא מעט דוגמאות נוספות)

פורסם

מגאן - האם הנכם יכולים להרחיב מעט בנושא על הדגמים השונים? יש מגאן חדשה מגאן2 ועוד (לא מבין כלום בינהם אך זה מה שנתקלתי באינטרנט) נפחי מנוע מומלצים וכד

ועדין אשמח לשמוע המלצות על דגמים נוספים כלשהם לרכב אמין לנסיעות ארוכות שלא זולל דלק ואחזקה לא יקרה

פורסם

ממסעותי בפורום מצאתי תגובה זו:

מבחינת אמינות הסדר הוא כזה:

1. לאנטיס+יאריס

2. גטס

3.ריו

מבחינת אחזקה:

1. לנטיס

2. ריו

3. גטס (היתה יכולה להיות מקום שני אבל כולנו מכירים את בעיית השתיינות שלה)

4 יאריס

גיר אוטומטי יש לשלושתן

כך שבממוצע הלאנטיס מקבלת את המקום הראשון, היא גם הגדולה משלושתן מצד שני השנתון שלה הוא המוקדם מהשאר וכן גיל הדגם. היאריס איכותית יותר אבל

אבל, למה לא לשקול אלטרנטיבות מעניינות אחרות כדוגמת הפוקוס?

----------------------

מה שמעלה את השאלה לגבי לנטיס , ובהמשך השרשור צוין גם פורד פוקוס ואני שואל גם על סובארו , אופל וסיטרואן

אין לי כלום נגד מכוניות קטנות ,דוקא אוהב (זריזות) והפונטו לטעמי רכב מוצלח מאד ומאד שימושי (אפילו דירות אפשר להעביר איתו (:

ונסעתי על פיאסטה והיה גם כן חביב - אך אני חושש שאלו אינן טובות לנסיעות ארוכות מחינת רעננות הנהג (אין ספק שמכנית הן יכולות לסוע מרחקים)

יצא לי בזמנו לסוע על מזדה 626 ועל סובארו 2000 (שם הדגם איננו זכור לי כרגע) בשניהם נסעתי מרחקים והגעתי רענן

( על מכונית משפחתית "רגילה" לא יצא לי לנהוג ) מין הסתם זה קשור לטיב המושבים (ואולי גם לגיר האוטמטי ): אם כי לא זכור לי אם בסובארו היה רגיל או אוטמט)

אני מחפש את הרעננות לאחר נהיגה ארוכה ברכב עם צריכת דלק טובה עם עלויות אחזקה נמוכות יחסית (ביטוח חלפים)

שנה איננה חשובה לי , כמדומני הקילומטרז שכבר הרכב חשוב יותר

• תוכן חדש...