Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על דואר זבל ווירוסים

יוסי פרנקוס
שימו לב! השרשור הזה בן 5962 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

יש לי כמה אנשים שלמרות שאני מתחנן, הם שולחים לי באימייל אימיילים מעצבנים כמו "אל תפתח אימייל של ילדה אוכלת חציל" (אני לא ממציא את זה!) או שהמחשב שלך יקרוס, או דברים יותר מעצבנים כמו "בזמן האחרון רץ וירוס עם תמונה של בוב ספוג רוקד בלט".

כל פעם כתוב שם גם שאם אני פותח את זה ייכנס למחשב שלי ווירוס שיהרוס לי הכל ויאלץ אותי להחליף מחשב.

השאלה:

האם יש באמת וירוס שיכול לגרום לכזה מצב?

לי יש מספיק מערכות הגנה בשביל שזה לא יקרה ואני לא פותח אימיילים שאני לא סומך עליהם בדרך כלל, אבל ברמה התיאורתית זה מעניין לדעת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז תיארת מצב שבו אתה מפחד שיכנס לך וירוס שבו תיאלץ להחליף מחשב

אז אכן יש כזה וירוס, צ'רנוביל שמו.

הוא פוגע בביוס ומאלץ להחליף לוח אם אם אין לך ביוס זהה להחלפה אולו של גיגבייט שיש לו דואל ביוס.

אבל את הוירוס הזה לא תוכל לקבל דרך הרשת כי הוא חסום שם וכל אנטיוירוס פשוט מנתרל אותו

ויש עוד בעיה לוירוס הזה, שהוא תוקף רק בתאריך מסויים בשנה (ששכחתי את היום המדוייק)

אז לא, שום וירוס לא יגרום לך להחליף מחשב

מה שכן אתה עלול להיסתבך עד כדי כך שתיאלץ להתקין מערכת הפעלה מחדש

אבל אכן, וירוסים ושאר המזיקים יכולים להימצא כתמונה או אפליקציה.

דואר זבל אתה יכול לקבל דרך ספקית האינטרנט שלך, אם אם אתה ה GMAIL אז אין דבר כזה דואר זבל.

כמו כן אם זה אותם אנשים שולחים לך אז תוכל לחסום אותם ע'י החוקים של האוטולוק.

אבל בהחלט שאם לא תעביר את המיילים של התעביר לכל חבריך אתה עלול לעבור ברית בפעם השניה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צ'רנוביל לא רלוונטי - היום הביוס צרוב על פלאש ולכן וירוס כמו צ'רנוביל מזמן (לפחות 5\6 שנים אם לא יותר) לא יכול לגעת בו

בכל מקרה בקשר לספאם, לכל ספקית אינטרנט יש מחלקת ABUSE שפועלת בצורה נמרצת למנוע שליחה\קבלה של ספאם\וירוסים, אתה יכול לפנות אליהם ולהעביר להם מיילים שאתה מקבל והם כבר יעשו עם זה מה שצריך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צ'רנוביל לא רלוונטי - היום הביוס צרוב על פלאש ולכן וירוס כמו צ'רנוביל מזמן

:shock:

על מה היה צרוב BIOS לפני 6 שנים ?

רק לידע כללי, מבחינה טכנית לכתוב תוכנה שמוחקת BIOS אין שום בעייה גם היום (תוכנה די פשוטה על ASSEMBLY). בדיוק כמו תוכנת עדכון שופכת IMAGE של BIOS לפלאש, ככה אפשר גם לשפוך IMAGE ריק. מבחינה עקרונית צ'יפ של BIOS לא מאוד שונה מ-DISK ON KEY.

מה שכן, יצרנים של לוחות אם הבינו את הלקח ויש אפשרות להגן מפני כתיבה ופטנטים דומים (חלק עם ג'אמפר, חלק דרך BIOS, חלק מחזיקים גיבוי של BIOS על צ'יפ נוסף, כגון DUAL BIOS של GIGA BYTE, ל-INTEL יש BOOT BLOCK שמאפשר לטעון BIOS טוב אחרי קריסת BIOS נוכחי מדיסקט וכו').

בהתחלה תוכנת ה-BIOS היתה צרובה על ROM, אחרי זה על EPROM (צ'יפ עם מדבקה שניתן למחוק אותו ע"י UV), אחרי זה באו EEPROM, FLASH וכד' שניתן לקרוא ולכתוב אליהם ללא צורך בהתקנים מיוחדים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל החשבונות שלי הם דרך GMAIL חוץ מאחד של HOTMAIL.

הפחד שלי הוא לא הוירוסים האלו, אין מצב שהם יתקיפו את המחשב שלי. אני פשוט זהיר ואנאלי מדי.

השאלה שלי היא האם להתקשר לשלושת הידידות האלו ולהגיד להן "בפעם האחרונה, תפסיקי לשלוח חרא דרך האימייל!".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

SPAMרים אוספים בכל מיני אתרים, כגון פורומים כתובות EMAIL ויש להם מערכת ששולחת הודעות באופן אוטומטי.

הם מקבלים על זה כסף מפרסומות. GMAIL דווקא מתמודד יפה מאוד עם אנטיספאם, לאומת WALLA למשל למרות שהם מנסים, הם לא מצליחים.

אני בספק שמשהו קורא בצד השני FEEDBACKים כגון "תפסיקו לשלוח לי". בעלי הכתובות נמצאים בד"כ במדינות שכלום לא אכפת להם, כגון סין.

ממליץ להשתמש בMAIL CLIENT נורמאלי ולא ממשק WEBי, OUTLOOK שאתם בוודאי מכירים, אפשר להגדיר לו מאין WHITE LIST של אנשים שאתם רוצים לקבל מהם מייל, כל השאר נשלחים לתיקיית SPAM וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מדבר על SPAM שמגיע באופן אוטומטי אלא על חברים ששולחים תמיד זבל כי הם מאמינים שזה באמת עובד ושצריך להזהיר אחרים מהSPAM.

אני לא נתקל בוירוסים אלא במיילים מעצבנים שמתריעים בפני מיילים כאלו.

השאלה היא האם יש להם בסיס לזה או פשוט להגיד להם שיפסיקו כי זה בולשיט פרנואידי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל החשבונות שלי הם דרך GMAIL חוץ מאחד של HOTMAIL.

הפחד שלי הוא לא הוירוסים האלו, אין מצב שהם יתקיפו את המחשב שלי. אני פשוט זהיר ואנאלי מדי.

השאלה שלי היא האם להתקשר לשלושת הידידות האלו ולהגיד להן "בפעם האחרונה, תפסיקי לשלוח חרא דרך האימייל!".

אל תתקשר אני חושב שכבר מזמן עם הספאם עברתם את השלב הזה.

לדעתי אתה צריך להפגש עם כל אחת מהן על קפה ולהיות כנה ולהגיד להן שזה לא היא אלא המיילים שלה.

אני בטוח שהן תבין אותך.

אם לא פשוט תחסום את הכתובת שלה :twisted:.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפחד שלי הוא לא הוירוסים ... אני פשוט זהיר ואנאלי.

:shock2:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"בפעם האחרונה, תפסיקי לשלוח חרא דרך האימייל!".

אבקש להימנע משימוש בצמד המילים הללו בכזו סמיכות. תודה.

אני לא יודע האמת מה קורה עם הווירוסים בימינו. אני משתמש בנורטון לצערי, כך שכבר אני נתקל בהפתעה, הנורטון צועק לי ש"יש לך ווירוס!!! עכשיו תמחק אותו ידנית ב-357 צעדים פשוטים" ומסיים ב" נהנה נהנהנה".

אני לא פותח מייל מזרים. אני מעדכן את רשימת ההתעלמות שלי, אני יוצר הוראות למניעת קבלת מייל שאני לא מעוניין לקבל, וזהו.

את הזבל שכן חודר, אני פשוט מוחק ו\או מוסיף לרשימת ההתעלמות.

פעם אחת לקחתי מספר פקס מאחת מהפרסומות וניסיתי להציף אותם עם ההודעה שלהם, ותוספת מלל קטנה(גודל גופן 78 צבע אדום בוהק) אך לצערי הניסיון לא עלה יפה.

כבר שאלתי פעם אחת פה בפורום איך ניתן להשיג תוכנה של "הצפה" למייל, כדי להתנקם בבני-****ת ששולחים לי את כל החארטה הזה.

או שאולי עדיף שאני אדווח שקניתי מהם משהוא, ולא קיבלתי חשבונית, והם בכלל מעסיקים 5 עובדים זרים תאיילנדים ממוצא מוסלמי, ועוד עובדים גם בשבת, החוצפנים.

הלוואי שהיה אפשר לתבוע אותם (כל המפרסמים האלה) על כסף. ולזכות.

אולי משהוא היה משתנה.:evil:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פשוט תחסום בג'ימייל כל יצור ששולח ספאם, כולל חברים, חברות, בני משפחה, אישה, בעל, כלבים וחתולים.

אם במקרה אחד מהספאמרים באמת חייב ליצור אתך קשר, הוא מוזמן לטלפן.

כל עוד אתה האדם היחיד שיש לו גישה לתיבת הדואר שלך,

וכל עוד אתה האדם היחיד שפותח את ההודעות החדשות,

אתה האחראי הבלעדי לפתיחת הודעות עם וירוס.

במילים אחרות, אלא אם אתה נוגע במחשב כשאתה שיכור-מת, לא ייכנס שום וירוס למחשב.

אצלי אין אנטי-ווירוס ב-3 המחשבים הקבועים שלי. למעשה,

שום דבר מעבר לפיירוול הבסיסי של XP. מעולם לא היה וירוס,

למרות שימוש כבד למדי בג'ימייל ובאינטרנט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי אין אנטי-ווירוס ב-3 המחשבים הקבועים שלי. למעשה,

שום דבר מעבר לפיירוול הבסיסי של XP. מעולם לא היה וירוס,

למרות שימוש כבד למדי בג'ימייל ובאינטרנט.

איך תדע שיש לך וירוס אם לא מותקן אנטי-וירוס? :shock:

אם אתה גולש באינטרנט, בסבירות גבוהה, תפסת כמה סוסים ווירוסים.

לא כל וירוס מוחק דיסק קשיח ומאיט מחשב. סוסים מאפשרים לבצע פעילות שונה ומשונה דרך מחשב שלך מבלי שאפילו תדע.

FIREWALL זה טוב, אבל חברים יקרים, אל תשלו את עצמכם עם FIREWALL, הוא עוזר ומעלה רמת אבטחה נגד ליימרים, אבל תו לא. "יש לי פיירוול - אני באובטח", זאת סטיגמה בדיוק כמו "אלפא רומאיו רכב לא אמין".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב, כנראה שלא הבנתם אותי בשרשור הזה.

אני לא מפחד מהוירוסים.

אני שואל אם זה בולשיט שזה יכול להרוג מחשב. זה הכל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...