Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם זה השם הנכון למכשיר, אבל יש לי קורת מרכב שמשהו מרעיש בתוכה, ואני רוצה לשכור/להשאיל/לקנות איזה מכשיר/מצלמה שאני אוכל להשחיל דרך קדח ושיראה לי על מסך טלוויזיה מה הולך שם בפנים. רגע לפני שאני מתייאש ומחליף מרכב חדש קומפלט.

פורסם

נראה לי שלעמיתנו, דוד ברזילי, יש ציוד כזה וצור איתו קשר ואני משוכנע שהוא ישמח לסייע לך ואני יודע זאת ממה שהוא כתכ כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186686&highlight=%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%A4

ואת פרטיו תמצא כאן http://mondial.dsites2.co.il/HTMLs/Home.aspx

בזמנו נתקלתי ברכב מסחרי (פיאט דוקאטו) שהותקן בו ארגז קרור ובקדיחת קורות המרכב והכנסת ברגים לרצפת הארגז קרור המבודדת, יצרו קצר בצמת חוטי החשמל שמושחלת בתוך הקורה האורכית השמאלית.

מעניין אם גם במקרה שלך יד ישראלית גרמה לרעש הזה ומה מקורו וכו'. נא עדכננו כי זה מעניין.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם

קיימת אפשרות לבצע צילום רנטגן בעזרת מכשיר רנטגן או איזוטופ רדיו אקטיבי בחברת גבי שואף בדיקות לא הורסות (NDT).

במידה והקורה בנוייה בצורה כזו שניתן להניח פילם מהצד השני אזי השיטה שלי יכולה לעבוד.

בשיטה זו הינו בודקים כנפים וקורות של מטוסים לבדיקת סדקים וגם לחיפוש כלי עבודה/מסמרות/ברגים שלא נמצאו בסיום יום עבודה.

איזה כייף לי :)

פורסם

היי חנן,

אם אתה חושב שיהיה שימוש יעיל בכלי המצדיק את קנייתו ניתן לקנות בחנויות שמתעסקות בכלי עבודה לרכב. השם הוא אכן בורוסקופ, יש כאלה שמכנים אותו אנדוסקופ ע"ש המכשיר הרפואי.

ספציפית אני יודע שיש בפ"ת בחנות שנקראת "מירקל" ומתעסקת בציוד ייעודי למוסכים.

קח בחשבון שאיכות המכשיר חשובה מאד, מכשירים איכותיים יקרים ואני מניח שיהיה קשה יותר להשיגם.

כמובן שספציפית לעניין שלך שיקוף רנטגן הוא בהחלט אופציה. אגב גם בהרכבת מעגלים משתמשים בשיקוף רנטגן בכדי לבדוק הלחמות של רכיבי BGA.

פורסם

נתחיל מתודה ענקית לדוד ברזילי שהראה נכונות לעזור מעל ומעבר. בסוף השגנו בורוסקופ ממקור קרוב יותר, אבל זה לא מפחית מההערכה ומהתודה שמגיעות לו.

אנחנו חופרים בינתיים עם הבורוסקופ, עדכונים בהמשך.

פורסם
קיימת אפשרות לבצע צילום רנטגן בעזרת מכשיר רנטגן או איזוטופ רדיו אקטיבי בחברת גבי שואף בדיקות לא הורסות (NDT).

במידה והקורה בנוייה בצורה כזו שניתן להניח פילם מהצד השני אזי השיטה שלי יכולה לעבוד.

בשיטה זו הינו בודקים כנפים וקורות של מטוסים לבדיקת סדקים וגם לחיפוש כלי עבודה/מסמרות/ברגים שלא נמצאו בסיום יום עבודה.

אאל"ט, הבדיקה הזו יקרה מסוכנת ודורשת כח אדם מיומן. אולי יותר זול להשאיל בורוסקופ, או בלעז BoreScope מאחת חברות ה NDT.

פורסם

בחברת גבי שואף עובדים אנשים מיומנים שעברו הסמכות ותעודות הסמכה של חברת בואינג ומכון התקנים האמריקאי.

בחלקם עברו את המבחנים בארה"ב על מנת לקבל LEVEL 3.

הסכנה בשימוש בציוד רנטגן ייעודי לבדיקות אלה לא יותר מסוכן (ואפילו פחות) מצילום רנטגן של בית החזה שבו אתה נחשף לקרינה מיינת ישירות.

איזה כייף לי :)

פורסם

חשבתי שדברים כאלה רק רואים בחיל האוויר... בורוסקופים איכותיים עם ראש מתקפל עולים המון... סביבות המיליון... אגב האם באמת קיימות בדיקות רנטגן (אל-הרס) לרכבים?

סתם כדרך אגב לי יוצא להתעסק עם בורוסקופ בדרך כלל כשמפילים כלי או חלק...

סתם עצה קטנה - אם תוכל להשיג בורוסקופ עם מקור אור פנימי החיפוש יהיה קל יותר במידה והמקום עצמו חשוך, הכוונת אור כמו פנס או פלורסנט יכולה "לסנוור" אותך דרך הבורוסקופ עצמו ויקשה על תהליך החיפוש.

ממצרים יצאנו לממ"ס הגענו!

פורסם

במכון אני משתמש בסיבים אופטיים לבדיקות מיוחדות לתוך צילנדר או קורת שלדה וכדומה.

ניתן לחבר את הסיב למצלמה CCD ולראות על מסך את התצוגה.

נסיתי להדביק תמונה של הסיב בתכתובת זו ולא הצלחתי.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תוכן חדש...