Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

לפני חודש בערך או פחות נדלקה נורת לחץ שמן באוטו , בקיצור דבר הוביל לדבר והמנוע התחיל לדפוק , מסתבר שלא קיבל שמן כי הרשת סינון בקארטר הייתה סתומה, הדבר הוביל לחריטת קראנק + החלפת מיסבים בעלות של 2500 שקל ועל הדרך עוד 500 שקל החלפת 4 תושבות מנוע שהיו קרועות בלי קשר (פתחתי על זה פוסט).

האוטו חזר אלי לפני שבועיים שעבר, אני יכול להגיד שהאוטו נוסע כרגע יותר טוב, אין קפיצות כי הוחלפו התושבות מנוע אבל כמה דברים ששמתי לב אליהם:

א. הרעש מנוע יותר צורם, מבירור עם המוסך ואבא שלי זה הרצועת טיימינג שפשוט מתוחה יתר על המידה ומזה הרעש, המוסך טוען שלא יכול להיגרם נזק ואפשר לסדר את זה פשוט את המותחן של הטיימינג להחזיר כמו שהיה.

-באמת לא יכול להיגרם מזה נזק? הרעש ממש ממש מרגיז אותי, לפני התיקון הרעש מנוע היה יותר נמוך כמו שאני אוהב, עכשיו זה כמו רעש של מנוע קטן שנותנים לו יותר חשמל ויש רעש צורם ומרגיז.

ב.שמו במוסך שמן חצי סינטטי, השמן שקוף עם נטייה קטנה לצהבהב, שלקחתי את האוטו מהמוסך הם עשו לפניי בדיקת שמן\מים ויצא שהכל תקין ואני יצאתי לדרכי, ברמזור הראשון שעמדתי בו הרגשתי ריח של שמן בכל הרכב, הנחתי שזה בגלל שהשמן חדש לגמרי , בקיצור שבועיים עברו מאז והריח נעלם לגמרי.

-האם זה תקין שהשמן שקוף לגמרי (וממש קשה לי לבדוק אם יש או אין כי אני פשוט לא רואה)? האם השמן בסופו של דבר יחזור להיות חום כמו שהיה או כמו בכל רכב שראיתי עד עכשיו? האם שמן חום זה בכלל תקין?

ג. לפני חצי שנה הייתה לי בעיה בטרמוסטט ובכלל לא ידעתי עליה, בקיצור דבר הוביל לדבר המנוע התחמם ונפרץ האטם ראש, המנוע עבר חריטת ראש ואטם חדש + החלפת שמן ומים ונוסע טוב עד היום, הבנתי מקריאה בפורום שברגע שהמים ברדיאטור קופצים שנותנים גז (ומסירים את הפקק) אז זה התחלה של ראש מנוע, אז ניסיתי את זה לפני יומיים, בדקתי שיש מים שהאוטו קר על הבוקר- והיו מים, סגרתי את הפקק והנעתי, פתחתי את הפקק ונתתי גז על ידי משיכת מצערת, ברגע שנותנים את הגז המים גולשים ממש קצת פנימה לתוך הרדיאטור, אבל שעוזבים את המצערת המים עולים ועוברים את המפלס של הפקק בס"מ ובעצם נשפכים החוצה.

-האם זה תקין? (מים ירוקים תקניים, והרכב לא מאבד מים לא מהרדיאטור ולא מהמיכל רזרווה בצד.)

ד. לפני התיקון האחרון המזגן עבד מעולה והאוטו נסע כאילו המזגן בקושי לא עובד, היה קושי ממש קל שהורגש אבל לא משהו מציק, היום שאני מפעיל מזגן, אני מרגיש בחוסר כח של הרכב כאילו המזגן ממש מכביד עליו.

- מה זה יכול להיות?

אשמח אם מישהו יוכל להתייחס לכל השאלות שלי, ומצטער מראש אם זה ארוך.

האם יש סיבה לחזור חזרה למוסך שתיקן לי את המנוע (שאגב אני מכיר אותו וסומך על הבן אדם)?

רק לאיפורמציה כללית אם זה יעזור:

הרכב הוא מיצובישי קולט 1600 ידני, עבר כ220K קילומטר.

הוחלף ברכב בשנה וכמה חודשים שהוא אצלי: מצבר, מייצב טורים, רדיאטור + צינורות, מחזירי שמן, טיימינג ומולא גז מזגנים לפני חצי שנה ו4 צמיגים חדשים.

בנוסף מותקן ברכב מגבר וסאב אם זה משנה משהו.

תודה מראש,

אוהד.

פורסם

רק רציתי לתקן את מה שכתבתי אולי זה לא היה ברור בקשר למזגן:

לפני התיקון האוטו נסע יחסית חלק עם המזגן, המזגן היה מקרר בצורה מעולה, בקשר לנסיעה הורגש קושי ממש קל כמו בכל רכב תקין.

היום אחרי התיקון המזגן מכביד של המנוע והנסיעה הפכה לקשה יותר במיוחד בעליות.

יש למישהו מושג במה מדובר? (יש גז מלא).

תודה,

אוהד.

פורסם

סתם אפשרות, אולי הרצועה של המזגן גם מתוחה יותר מדיי ולכן מופעל כוח רב על המיסבים אשר מקשה על סיבובם.

בגדול כאשר רצועה מתוחה יתר על המידה, נגרם בלאי גדול יותר למייסבים שמוקפים ע"י הרצועה.

חזור למוסך על מנת שיעשו כיוון חדש לרצועות.

יש לך מושג אם פירקו את הקומפרסור של המזגן לצורך העבודה של השיפוץ מנוע?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

האמת אין לי מושג אם נגעו בו,

מה לגבי המים הירוקים שמשפריצים קצת?

וזה שהרעש מנוע צורם כי הטיימינג מתוח?

תודה,

אוהד.

פורסם

לעניות דעתי גם שמן חצי סינטטי צריך להשחים עם זמן, פועל יוצא של ספיחת פיח , כלומר שמן טוב סופח אליו את הפיח ורואים את זה. אם אצלך השמן עדין שקוף ממש זה נראה לי קצת מוזר.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

• תוכן חדש...