Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה אני צריך כדי להפוך גולף דור ראשון ....

לGTI ....?

שנת 82 '.....

מנוע של גולף GTI, גיר של גולף GTI, מתלים של גולף GTI, שילדה של גולף GTI...

בעצם נראה לי שאתה צריך גולף GTI. :lol:

פורסם

האמת, שאפשרי, ויש כאלו שעשו את זה בחו"ל אבל זה יצא לך סיפור יקר.

ד"א יש 82 GTI מקורית למכירה ברמלה ב-2500 ש"ח, היא לא זזה כבר הרבה זמן (בעיה בראש מנוע עד כמה שידוע לי).

רשמתי את כל ההבדלים שעולים לי בראש בין ה-GTI לגולף הרגילה מאותם שנים,

קח בחשבון שחלקים יעודיים ל GTI יהיה לך קשה מאוד להשיג בארץ, וברוב המקרים הדרך היחידה היא רק להזמין מחו"ל.

מנוע/גיר: מנוע 1.6 או 1.8 (עם יחס דחיסה 9.5:1 ו-1:10, בהתאמה), הצתה אלקטרונית, והזרקת Bosch K-Jetronic.

כמו כן, רדיאטור גדול יותר, מצנן שמן (רדיאטור קטן נוסף), קלאץ' 210mm, וגיר קצר יותר.

שילדה: קפיצים מונמכים ב-15מ"מ משל הגולף הרגילה, בולמים קשים יותר (המקוריים היו של בילשטיין),

2 מוטות מייצבים (קדמי ואחורי), דיסקים רחבים יותר מקדימה, ומשאבת בלם מרכזית שונה.

שונות: לוח שעונים עם שעון טורים ומד חום מים, בנוסף שעוני חום שמן/לחץ שמן/וולט נפרדים (+שני יוניטים במנוע שאין בגולף הרגילה),

כיסוי כנפיים, ספויילרים לקורה הקדמית, וכיסאות חצי עור.

בקיצור, קנה GTI.

צחי.

No worries 8)

פורסם

מערכת היגוי טיפה שונה, יחס קצר יותר לטובת GTI.

אם כבר אז למה לחשוב בקטן ?

בולמים תחליפיים של GTI / קויילים

מנוע G60, יותר קל להשיג ויותר אטרקטיבי, עוד אופציה היא VR6, למרות שפחות מומלצת עקב המשקל העודף מקדימה שיגרום לחוסר איזון ולפגיעה בהיגוי.

גיר של אחד מהנ"ל.

בגדול צריך לחפש חלקים עדיפים מגולפים דור שני/שלישי או מקוראדו.

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם
מערכת היגוי טיפה שונה, יחס קצר יותר לטובת GTI.

לפי הספר של היינס על הגולף MK1, בכל הגירסאות יש 3.5 סיבובים מנעילה לנעילה.

אבל כן יש הבדל בכיוון הקמבר מקדימה, ובנוסף גם מאחורה הקמבר וה-TOE-IN שונה מהגולף הרגילות.

כמו כן שכחתי להזכיר בהודעה הקודמת שהמידות של הצמיגים שונות - 175/70/13 (ודגמים אחרונים עם 185/60/14).

מנוע G60, יותר קל להשיג ויותר אטרקטיבי, עוד אופציה היא VR6, למרות שפחות מומלצת עקב המשקל העודף מקדימה שיגרום לחוסר איזון ולפגיעה בהיגוי..

עוד אפשרות מעניינת. כמה שנים טובות לפני שרנו הוציאו לשוק את ה-2000 172 כ"ס שלהם, מישהו הקדים אותם:

http://www.scirocco16v.com/gallery/16v_abfengines_index1.htm

המנועים האלו הגיעו גם לארץ באיביזה GTI 16V. אם מתי שהוא אני יחליף מנוע, זה יהיה זה.

צחי.

No worries 8)

• תוכן חדש...