Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם הרכב פרטי ולא ליסינג באמת צריך לבדוק כדאיות.

בכל מקרה תנסה בלובינסקי טרייד אם אתה מחליט בכל זאת שמתאים לך,יש להם מכוניות יד 1 מפרטי עם ק"מ נמוך עם הסטוריית טיפולים.

הם מיישרים קו לפני קניה לגבי כל הדברים באוטו ואתה מקבל אחריות לשנה על החלקים הגדולים כמו מנוע,גיר וכו

פורסם

לאמא שלי יש 2007, בהתחלה היו לה צרות עם הגיר אבל מאז השיפוץ המקיף שנעשה במסגרת האחריות אין לה שום בעיה ברכב.

חוץ מטיפולים שוטפים היא לא ראתה מוסך.

אני נוסע על סיטרואן מספר 7 שלי (יש לי 2 קסנטיות), כל העניין של חוסר אמינות לא הגיע אליי. כמובן שיש חלפים שצריך להחליף עקב בלאי אבל אם מחליפים ולא משחקים חליפיים אז לא נוצרות בעיות.

מלבד כל זה, צריך לדעת שכל רכב והמזל שלו (ואני לא מאמין במזלות..), לא משנה מאיזו תוצרת הרכב, אם נופלים על אחד טוב אז כמעט ואין בעיות ואם נופלים על אחד שעושה צרות, אז חייבים להשקיע בתיקונים כמו שצריך לדי להתגבר עליהן.

בריאות לכולם!

פורסם

הבעיה היא ירידת ערך.

ה C4 לא מצטיינת בשום דבר מול הפוקוס, לדוגמא. אז למה לקנות אוטו שיש לו מוניטין ירוד ?

במקרה הטוב תפסיד הרבה כסף במכירה (סיטרואן+ ליסינג = ירידת ערך נוראית).

במקרה הרע, גם האמינות תתברר כבעייתית.

פורסם
לאמא שלי יש 2007, בהתחלה היו לה צרות עם הגיר אבל מאז השיפוץ המקיף שנעשה במסגרת האחריות אין לה שום בעיה ברכב.

חוץ מטיפולים שוטפים היא לא ראתה מוסך.

אני נוסע על סיטרואן מספר 7 שלי (יש לי 2 קסנטיות), כל העניין של חוסר אמינות לא הגיע אליי. כמובן שיש חלפים שצריך להחליף עקב בלאי אבל אם מחליפים ולא משחקים חליפיים אז לא נוצרות בעיות.

מלבד כל זה, צריך לדעת שכל רכב והמזל שלו (ואני לא מאמין במזלות..), לא משנה מאיזו תוצרת הרכב, אם נופלים על אחד טוב אז כמעט ואין בעיות ואם נופלים על אחד שעושה צרות, אז חייבים להשקיע בתיקונים כמו שצריך לדי להתגבר עליהן.

אני חושב שאוטו 2007 ששופץ לו הגיר כשהוא חדש לגמרי זה כבר אומר דרשני,בכל מקרה היא לא יותר טובה מהפוקוס אבל היא גם לא פחות טובה,חוץ מעניין הירידת ערך שבסיטרואן יותר גבוה.

בסה"כ לפי ההתרשמות שלי הרכב הוא רכב טוב למרות שפה ושם שומעים על בעיות חשמל וכו ויש כאלה שמדווחים על כך שהרכב הוא עם 0 תקלות.

צריך לקחת בחשבון שמכוניות צרפתיות צריך לתחזק אם אתה מזניח את הרכב אז בעיות לא יאחרו לבוא וזה בטוח

פורסם
הבעיה היא ירידת ערך.

ה C4 לא מצטיינת בשום דבר מול הפוקוס, לדוגמא. אז למה לקנות אוטו שיש לו מוניטין ירוד ?

בסופו של דבר זה בדיוק מה שהחלטתי. אני הולכת על פוקוס. לא בא לי לקחת הלוואות וגם סיכונים. אם אני כבר אקח הלוואה בשביל שנתון יותר מתקדם של פוקוס, אז לפחות לא אקח סיכון...

פורסם

ה C4 נהנת, עד כה, ממוניטין אמינות מעולה לאור העובדה שהרכב לא חווה תקלות ייצור חמורות כבר בשנתונים הראשונים שלו וכתוצאה מכך גם לאחר מכן לא נצפו שום תקלות סדרתיות או חוסר אמינות.

אני בהחלט ממליץ על ה C4 וכמכונית משומשת (שאני מאמין שתספוג ירידת ערך כמו שלוי יצחק אוהב) היא בהחלט מכונית ראויה, גם אם יהיו מעט תיקונים.

למעט שנתון אחד שהיו תקלות בגירים שטופלו במסגרת אחריות יצרן (להזכירכם: אחריות היצרן נועדה להתמודד עם פגמים ביצור) לא היו שום תקלות מעצבנות, בטח ובטח שלא במודלים המאוחרים יותר (2007-2008).

החיסרון של ה C4 לעומת הפוקוס הוא בדיוק גם היתרון שלה: הגיר האוטומטי. בעוד זה שב-C4 מנצל טוב יותר את המנוע הודות לנעילת ממיר מומנט כבר מהילוך 2, זה שבפוקוס יצטרך להתאמץ הרבה יותר (וזה אומר צריכת דלק פחות טובה וביצועים פחות טובים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שיסלחו לי כל חובבי הפוקוס אבל קצת הגזמתם - יש לי שני אנשים שעובדים איתי, לשניהם יש פוקוס, אחת שנת 2004 ואחת שנת 2005, לשניהם יש בעיות חשמל עם החלונות, אחד מהם כבר הוציא מעל 6000 ש"ח על תיקונים שונים ולשני גם לא חסרים ביקורים במוסך.

הם איבדו בשנתיים האחרונות מעל 20K ש"ח מהערך שלהם (ע"פ מה שהם מספרים, לא בדקתי לעומק), אף אחד מהם אינו נהג פשע ולא עובר 110 קמ"ש בכביש.

אמנם היתה פאשלה עם הגיר של ה C4 של אמא שלי אבל מאז כמו שאמרתי לא היו תקלות בכלל.

צריכת הדלק של ה C4 יותר טובה משל הפוקוס.

חוץ מזה שה C4 לדעתי יותר נוחה ויותר יפה מהפוקוס.

בריאות לכולם!

פורסם
הבעיה היא ירידת ערך.

תגיד ומה אתה חושב , פוקוס מליסינג תהיה להיט ביום המכירה שלה ?

ומי קונה רכב במחשבה על יום המכירה שלו ? , עדיף כבר לנסוע בתחבורה ציבורית.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

יש משהו בזה שאתה קונה רכב והוא מאבד יותר מערכו אבל זה סוג של לולאה...

אנחנו "קונים רק יפניות" לכן השוק של המכוניות האירופאיות חלש יותר לכן לוי יצחק מכסח את המחירון שלהם. ברגע שאנשים יתגברו על הדיעות הקדומות שלהם אני מאמין שהמחירונים יגיבו בהתאם.

פורסם

אנשים לא קונים יפניות כי הן זולות יותר, להזכירך צרפתית זולה יותר מיפנית מקבילה באותו שנתון.

אנשים לא קונים יפניות כי הן יפות יותר (C4,מגאן 5 דל' מול קורולה,B3).

אנשים קונים כי העובדות בשטח מדברות על אמינות גדולה יותר של היפניות, עשרות סקרי לקוחות מכל העולם מכתירים שוב ושוב את היפניות כאמינות ומצד שני את הארופאיות והצרפתיות בפרט במקומות נמוכים יותר, דווקא מי שהשתפר נורא לדעתי (אבל עדיין מתנהג זוועה) אלו הספינות האמריקאיות שמגלות שהן יותר אמינות מתדמיתן לפי סקרי הלקוחות.

כמו פותחת השרשור אף אחד לא רוצה לקנות אוטו חדש (בהלוואה) ואז לגלות שצריך לעשות לו ישור קו או שיפוץ גיר:shock:

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

ל"עובדות בשטח" ולסקרי האמינות של בעלי הרכב, אין קשר. גם מוניטין ה"אמינות" של היפניות לא כ"כ מחזיק מים (חיפוש קצר למילה "קורולה" ימחיש). מה שכן נכון הוא שהמוניטין עדיין קיים והוא שמכתיב מחירי שוק חסרי הגיון למותגים יפניים שונים.

פורסם

ןמה ציפית שיגיד אדם שקנה יפנית ? , שהרכב חרא ?

על מנת לא לצאת פראייר הוא יגיד שהרכב מעולה, אפילו אם החליפו לו מנוע, למה להיטפל לקטנות ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

כל הדיבורים על אובדן ערך עוררו את סקרנותי.

מעת לעת עולה טענה בדבר המחירון של יצחק לוי, לפיה המחירים המודפסים בו אינם משקפים בהכרח את המחיר האמיתי בשוק.

לפעמים גם נרמז שהמחירון של הדגמים הנפוצים בחברות הליסינג גבוהים באופן חשוד.

הנימוק לחשד ברור: ירידה של 1000 ש"ח במחירון של מכונית ליסינג משומשת משמעותה צניחה של מליוני ש"ח בשווי צי הרכב של חברת הליסינג - מה שעלול להלחיץ את הבנק המממן ולכן, בדרך פלא, מחירי כל הדגמים הנפוצים בחברות הליסינג דומים זה לזה, ללא הפתעות.

אז הסתקרנתי איך המחירון של ה- C4 ביחס למתחרותיה. מצד אחד, זו סיטרואן, עם מוניטין אמינות גרוע בעיני הלקוח הישראלי, עם סיפורים על בעיות בגיר האוטומטי ועל תקלות חשמל אקזוטיות.

מצד שני, כל חברות הליסינג הגדולות מחזיקות מאות ואולי אלפי מכוניות מהדגם הזה, ומחיר מחירון נמוך לא טוב לביזנס.

אז מה אתם אומרים? איך המחירון של ה- C4?

אם אתם חובבי קונספירציות, קבלו חיזוק לחשד שלכם: :-)

מאזדה 3 מודל 2006 גרסת ליסינג - 86,000 ש"ח.

טויטה קורולה טרה\סאן מודל 2006 - 87,000 ש"ח.

פג'ו 307 XR מודל 2006 - 88,000 ש"ח.

סיטרואן C4 מודל 2006 - 83,000 ש"ח.

במלים אחרות, פיג'ו 307 עולה קצת יותר מקורולה... :shock:, ו- C4, של סיטרואן, להזכירכם, עולה 3.5% עלובים פחות ממאזדה 3 (!). לפי לוי יצחק, כמובן...

וכדי לוודא שלא מדובר במחיר זהה לכל המכוניות מהשנתון הזה, בדקתי גם אחת שאינה נמנית על ציי חברות הליסינג.

סקודה אוקטביה GLX שנת 2006.

70,000 ש"ח. כמעט 20% פחות ממאזדה 3.

וכל אחד מוזמן לגבש לעצמו מסקנות משלו. :-)

פורסם
ןמה ציפית שיגיד אדם שקנה יפנית ? , שהרכב חרא ?

על מנת לא לצאת פראייר הוא יגיד שהרכב מעולה, אפילו אם החליפו לו מנוע, למה להיטפל לקטנות ?

יש לי חבר עם קורולה 95' יד ראשונה שלא בדיוק הפגינה אמינות יפנית (הוא לא הודה בזה, אבל זה היה די ברור). לפני כמה ימים נסענו והחלון החשמלי נתקע. הוא אמר שזה כבר קרה בכל החלונות החשליים של המכונית, ובכולם החליפו מנגנון מתישהו במהלך השנים. אז אמרתי לו (כמובן, מתוך מטרה לעקוץ) שהאמינות של המכוניות היפניות בקנטים. התשובה שלו הייתה: "זה לא המכונית, רק החלון", בכלל בלי להתבלבל... :shock:

אמנם חלון זה לא מנוע או גיר, אבל הדוגמא הזו די ממחישה את ההתנהלות שלו (וגם של גיסי, שלא הסכים לשמוע על רנו מגאן וקנה קורולה 03. לא עזר שכל המודעות שהוא ראה היו של קורולות אחרי החלפת מנוע..)

• תוכן חדש...