Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב נייד,יש המלצות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עופר שטויות , בנייד כפול ליבה עם כרטיס גרפי נורמאלי (והX3100 הוא בהחלט נורמאלי) עם 2 גיגה - לא יהיה הבדל כמעט בין ה2 חוץ מזה שויסטה תיהיה יותר מעודכנת , בטוחה (כן קראת נכון) ויציבה (שוב קראת נכון) מניסיון (של הרבה לפטופים וכמה מחשבים רגילים , עוד מלפני יציאת ויסטה רשמית).

בקשר לסוליד , אני לא יודע מה אתה עושה בסוליד ומה הבחור עושה , בזמנו כשהייתי צריך אותה בתור סטודנט למדעי מחשב - גם מחשב פנטיום M חד ליבתי עם כרטיס מסך רגיל למדי עשה עבודה מצוינת (עד רמת הרינדור , שם זה כבר סיפור אחר , אבל לרוב לא מרנדרים , בטח לא על לפטופ בצורה רצינית).

קח בחשבון שסוליד היא עדיין תוכנה עם אוריינטציה לכח עיבוד במעבד ומעבד חזק בהחלט יפצה הרבה מאוד על כרטיס לא חזק.

בקשר לדל - ה1525 אמור ליהיות מחשב מצוין , וכן הם עושים את המחשבים לדעתי הכי נורמאלים כרגע בשוק.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Liviur, קודם כל יש דבר שנקרא תרבות דיון . אתה חולק על דעתי בכיף. תרשום ותסביר. לכתוב שטויות זה לא הדרך להגיב.

לענינינו , עניין הויסטה קריטי כאשר יש חוסר בזיכרון. חלק גדול מניידים מאותגרי תקציב גם היום מגיעים עם גיגה אחד של זיכרון ולבזבז חלק ניכר ממנו על הויסטה זה בזבוז.

גם מחשבים שיש להם 2 גיגה זיכרון באפליקציות מסוימות , והרכבות בסוליד זה אחד מהם , הזיכרון יהיה במחסור ושוב אני מעדיף מערכת הפעלה קלה יותר.

לגבי היציבות , לך יש ניסיון מסוים לטענתך , לי יש ניסיון אחר. בכל מקרה עבור משתמש "רגיל" זה לא כזה קריטי עניין היציבות.

לגבי הסוליד - כמו שאמרתי הכל תלוי לאיזה רמה הוא נדרש. בתור סטודנט למדעי המחשב נדרשת לישומים מאוד בסיסיים של התוכנה כך שברור שכל מחשב בסיסי יספיק. עבור אפליקציות יותר מורכבות התוכנה דורשת כרטיסי מסך מתקדמים. אתה יכול להיכנס לדוגמא לאתר שלהם ולראות שהדרישות לכרטיסי מסך הרבה יותר בעיתיות מהדרישות חומרה. מניסיון בעבודה עם התוכנה ביום יום , ברוב המקרים צוואר הבקבוק הוא כרטיס המסך.

לגבי ה DELL , אני מסכים איתך. אני רכשתי לא מזמן מחשב מסדרת ה precision ואני מאוד מרוצה. לטעמי דל חברה ראויה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

זה לא בדיוק לבזבז הכל , הויסטה משתמש בניהול משאבי זיכרון יחסי. הוא יתנהג אחרת עבור זיכרון של 1 גיגה ואחרת מול 2 גיגה. ככל שיש לו פחות זיכרון פיזי הוא יקח פחות זיכרון פיזי אבל ישתמש ביותר זיכרון וירטואלי. בכל מקרה בשורה התחתונה הוא יתפקד פחות טוב.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

חבר'ה, תזכורת אחת קטנה מאדם שמתעסק, כרגע, בדברים האלו:

כל המחשבים הניידים, אפילו החלשים ביותר, נמכרים היום עם ווינדוס ויסטה. ע"מ להוסיף XP, תצטרכו לשלם בסביבות ה300-400 ש"ח. במידה ותעשו זאת בעצמכם, האחריות מבוטלת!

בלנובו ניתן לעשות זאת חינם, אבל יש להם יותר מדי שם רע.

פורסם

עופר , לא היתה כוונה כזו, סלח לי אם זה יצא לא נכון.

א. אני גם סטודנט למדעי מחשב כרגע , אך התכוונתי לרשום כשהייתי סטודנט להנדסת מכונות בעברי הקרוב.

ב. לגבי הניסיון שלי , כמו שאמרתי , זה לא ממחשב אחד או 2 , או 3 , או 4 ... בקיצור הרבה , נקיים , התקנות חדשות upgradeים וכו.

רוב הבעיה במחשבים ניידים היא האוסף שטויות (אה... תוכנות מקוריות) שמגיעות מותקנות עליהם.

כמו כן , מומלץ מאוד לא לעשות upgrade מxp אלא להתקין מחדש.

כמו כן , במחשב היום כבר די מקובל לקנות 2 גיגה , ובמצב הזה אין יותר מדי הבדל בויסטה.

בא נגיד שכמו שהבחור מעלי אמר - לשלם עוד 300-400 שקל ל2 גיגה או לXP , ברור לי מה אני הייתי לוקח.

בקשר לזיכרון וויסטה - מערכת ויסטה משתמשת פחות או יותר ב700-800 מגה בלי להפעיל שום דבר מיוחד , את שאר הזיכרון הפנוי היא מייעדת תמיד לקאשינג של קבצים קטנים שמשתמשים בהם בצורה קבועה - מה שגורם לכך שבעבודה יום יומית המחשב פשוט טס (כל עוד יש לך מספיק זיכרון , וכשאין לך - זוחל כי הוא משתמש בזיכרון וירטואלי)

בקשר ליציבות לא חשובה , אני לא מסכים , אין דבר יותר מרגיז ומורט שיערות מאשר מסך כחול / תקיעה אחרי עבודה של שעה או יותר על פרויקט מסוים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הרמת שימוש בסוליד לא ברמות מטורפות,יותר לכיוון משחק בתוכנה להכיר אותה יותר,הדברים המסובכים אני עושה בעבודה,שם למחשב אין בעיה להתמודד עם הכל :).

עוש כמה חברה המליצו לי על הDELL,הדילמה שאני חושב האם לקנות נייד או נייח חדש היא ככה שנייד אני יכול לקחת לכל מקום והוא לא תקוע במקום אחד.

המחיר הוא בערך כאלפיים ש"ח יותר מנייח,שווה את הכסף? או שמה עדיף נייח?

שוב,אני מעוניין בנייד משום שאני יכול לקחת אותו עימי לכל מקום,או שעדיף להתפשר ולסגור את העניין?

שוב אני לא גיימר מטורף,אפילו לא ממוצע לכן אני חושב שמחשב נייד יוכל להיות גם טוב וגם נוח בשבילי.

אם אני טועה,תקנו אותי.

בן.

Got To love It

פורסם

לגבי הדילמה האם לקחת מחשב נייד או נייח אני חושב שרק אתה יכול להגיד .. השאלה כמובן מה גבוה יותר בסדר עדיפויות שלך , ניידות מול ביצועים ..

כמו כן , במחשב היום כבר די מקובל לקנות 2 גיגה , ובמצב הזה אין יותר מדי הבדל בויסטה.

בא נגיד שכמו שהבחור מעלי אמר - לשלם עוד 300-400 שקל ל2 גיגה או לXP , ברור לי מה אני הייתי לוקח.

ההבדל עבור XP הוא לא 300-400 שקל אלה באיזור 100 שקל (לפחות עבור הדלים). כמובן שהשקעה כספית בזיכרון היא דבר חשוב, בכל זאת , גם עם זיכרון גדול יחסית (2 גיגה) אני מעדיף לעבוד עם XP . גם אם ההבדל קטן עדיין יש הבדל.

לגבי עניין המסכים הכחולים ויציבות - יכול להיות שיש לך ניסיון גדול יחסית עם הויסטה ואתה מרוצה מהמערכת. אני אישית לא אוהב ויסטה , ולא אוהב שמערכת ההפעלה מחליטה בשבילי להקריב משאבים בשביל ישומים גרפיים כאלו ואחרים שלטעמי אין להם שום משמעות ושום חשיבות.

אני מעדיף להישאר עם מערכת ה XP שהיא ותיקה יותר ובדוקה יותר. כמוך , התעסקתי עם המון מחשבים בשנים האחרונות , כולם אצלי עובדים עם XP וחוץ מפעם אחת שבא הייתה לי בעיה בהתאמת החומרה לעולם לא הגעתי למסך כחול. אני לא אומר את זה בשביל להוציא את עצמי מבין במחשבים - הכוונה היא שמערכת ההפעלה לא נופלת כל כך מהר אם עושים בה שימוש נכון , וכמו שאמרת , כל דבר שלא צריך להיות על המחשב וכל תוכנה שאין בה שימוש צריך להוריד כי זה מכביד (וממשק הארו מבחינתי הוא אחד מהדברים האלו)..

בכל מקרה , אם השימוש בסוליד הוא בסיסי ביותר אז כרטיס מסך משולב גם יעשה את העבודה ..

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עופר קודם כל תודה על העזרה.

ניידות מול ביצועים,כיום המחשב הנייח שלי הוא פנטיום 4,בעל כרטיס מסך geforce4 mx 440 עם 128 מגה זיכרון,מחשב בן 6 כמעט.

מבחינת ביצועים למה שאני צריך הוא מספיק(את הפוטו שופ הוא סוחב אולם סוליד אין לי עליו).

לכן נראה לי שגם המחשב של DELL שהומלץ לי יסחוב יותר מהנייח שיש כרגע,לא?

אישית אם זה 100 ש"ח לעבור לXP אני מוכן ואני מעדיף.

Got To love It

פורסם

אם המחשב הישן שלך מספק מבחינת ביצועים אז אתה יכול להיות רגוע מבחינת היכולות של הדל DELL 1525 גם עם ויסטה וגם עם XP.

למרות שאני "מתעקש" על XP אני מסכים ואומר שעם 2 גיגה זיכרון (וזה לטעמי must) ההבדל יהיה קטן מבחינת הביצועים.

לגבי ההפרשים בין מחירי XP לויסטה , אחרי שהסתכלתי עכשיו שוב בכמה מקרים , גם אני וגם אחרים צדקו בעניין ההפרשים בעלויות - עבור חלק מהמקרים ההפרש גדול מ 300 ובחלק קטן מ 100. כל מקרה לגופו.

על הזיכרון אני חושב שכולם יסכימו פה לא להתפשר על פחות מ 2 גיגה.

אני מצטרף להמלצה על ה 1525. אני חושב שברמת מחיר הזו המחשב הזה הוא אופציה מצויינת. דל לטעמי אחת החברות המובילות עבור ניידים כיום ועצם העובדה שהיא נותנת 3 שנים אחריות זה בוסט לא קטן בהתלבטות לטובתם. לגבי החנות , אני קניתי שם את הנייד הנוכחי שלי מהם ואני בהחלט מרוצה מהחנות שם. אני לא בטוח שהם הכי זולים , אבל היתרון בחנות רצינית , עם אספקה מידית , ותצוגה של רוב מכריע של הדגמרים גרמה לי לקנות שם. בינתיים אני לא מצטער.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

ההבדל עבור XP הוא לא 300-400 שקל אלה באיזור 100 שקל (לפחות עבור הדלים). כמובן שהשקעה כספית בזיכרון היא דבר חשוב, בכל זאת , גם עם זיכרון גדול יחסית (2 גיגה) אני מעדיף לעבוד עם XP . גם אם ההבדל קטן עדיין יש הבדל.

ההבדל הוא בסביבות ה- 300-400 ש"ח, שזה ממש לא 100 שקלים.

כמו שרשמתי, כרגע אני עוסק במכירת הדברים הללו ואני בקשר עם הסוכנים של רוב החברות בשוק היום ולטענתם, בכל מקום, המחיר זהה !

הרי, אם אתה קונה היום מחשב נייד באחת הרשתות הגדולות, אתה מקבל אותו עם ויסטה בפנים ובמידה ואתה מעוניין להחליפה ב-XP, עליך לגשת עצמאית למעבדת השירות של היבואן.

פורסם
ההבדל הוא בסביבות ה- 300-400 ש"ח, שזה ממש לא 100 שקלים.

כמו שרשמתי, כרגע אני עוסק במכירת הדברים הללו ואני בקשר עם הסוכנים של רוב החברות בשוק היום ולטענתם, בכל מקום, המחיר זהה !

הרי, אם אתה קונה היום מחשב נייד באחת הרשתות הגדולות, אתה מקבל אותו עם ויסטה בפנים ובמידה ואתה מעוניין להחליפה ב-XP, עליך לגשת עצמאית למעבדת השירות של היבואן.

נתחיל לדוגמא במחשב שלי שקניתי לא מזמן :

אתה יכול לראות פה שההבדל בין הגרסה של הויסטה לגרסה של ה XP היא כמו שאמרתי.

אתה יכול לראות פה שההבדל בין ויסטה ל XP שוב הוא כמו שאמרתי .

בטוח שיש עוד דוגמאות אני לא רואה צורך לתת עוד .. אלו פשוט מקרים שהכרתי וזכרתי עוד מהסקר שעשיתי שקניתי את המחשב שלי.

מעבר לזה אם תקרא מה שכתבתי בהמשך , תראה שאף הוספתי שיש מקרים כאלו ויש מקרים כאלו , ההפרש משתנה בין מחשב למחשב ולכן כל מקרה לגופו.

אם נסתכל על המחשב המדובר שהומלץ לבחור אפשר לראות גם שם שההבדל בין גרסאות הפרמיום וה XP פרו שוב קטן ממאה שקלים. גם אם נשווה את ה XP לגרסה זולה של הויסטה , ההפרש לא יהיה 300-400 אלה פחות.

לגבי קניה ב KSP , אין לי ניסיון איתם בקנית מחשב שלם ולא הזדקקתי לשירות שלהם , אבל מאחרים שמעתי דברים לא מחמיאים על השירות שלהם.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

קניתי בעבר רכיבים שונים מהם , אבל אף פעם לא הייתי צריך מהם שירות כלשהו ולא הייתי תלוי באספקה שלהם או משהו כך שאני לא יודע להגיד לטובה או לרעה מנסיון אישי לכן אני לא רוצה להמליץ או לא להמליץ עליהם.

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...